Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

6. plads til Christopher Juul i Brabantse Pijl

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

12.04.2017 kl. 18:48 af Henriette Brandt.

En stærkt kørende Christopher Juul-Jensen sikrede sig en plads i top-10, da Brabantse Pijl i dag blev afgjort i Overijse efter 197 kilometer.

Det 197 kilometer lange Brabantse Pijl fra Leuven til Overijse markerer overgangen fra brosten til Ardennerløbene, og derfor var der også adskillige af de kommende Ardennerklassikeres favoritter til start.

 

Det blev Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), der vandt spurten i en omkring ti mand stor gruppe, som også havde deltagelse af danske Christopher Juul-Jensen (Orica-Scott). Sidste års vinder af løbet, Petr Vakoc (Quick-Step Floors) blev toer foran Tiesj Benoot (Lotto-Soudal).

 

Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) viste også flaget og kom i mål som nummer 21.

 

 

Løbsreferat

 

I forbindelse med en generel omstrukturering af den belgiske klassikerkalender i 2010 overtog Brabantse Pijl den hidtidige placering af Scheldeprijs onsdagen mellem Paris-Roubaix og Amstel Gold Race og fik dermed ny legitimitet som det sidste og perfekte forberedelsesløb til de kommende tre store klassikere i Belgien og Holland. Samtidig ændrede man ruten for at tilpasse sig denne rolle i endnu højere grad.

 

Allerede efter ganske få kilometers kørsel blev dagens første udbrud bestående af Jacques Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani CSF), Zak Dempster (Israel Cycling Academy), Christophe Prémont (Vérandas Willems-Crelan) og Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect).

 

Prémont måtte ganske vist slippe på den første stigning, men de fem tilbageværende udbyggede til gengæld deres forspring til 6.45 efter bare 27 kilometers kørsel. Nede i feltet var det Quick-Step Floors og Team Sunweb, der tog ansvaret, og det betød, at de på kort tid fik nedbragt forspringet for kvintetten til omkring fem minutter.

 

De to holds arbejde bar yderligere frugt, og afstanden til de forreste mindskedes til under tre minutter, da der manglede omkring 90 kilometer. Der blev kørt godt til nede i feltet, som skar sekund for sekund af udbrydernes forspring. På en af de brostensbelagte stigninger måtte Dempster opgive at komme tilbage til frontgruppen efter en punktering. Kvintetten var nu reduceret til en kvartet, som trods et forspring på mindre end et minut ved den første passage af målstregen og de afsluttende tre omgange på hver 23 kilometer forude, ufortrødent kæmpede videre.

 

Bagfra kom feltet nærmere og nærmere, og herfra blev der også indledt et kontraangreb fra Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) med følgeskab fra en håndfuld ryttere, som hurtigt lukkede hullet til de forreste umiddelbart inden næstsidste omgang.

 

Den nye gruppe på omkring ti ryttere bestående af Grega Bole (Bahrain-Meria), Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Laurens De Plus (Quick-Step Floors), Dries Devenyns (Quick-Step Floors), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Christopher Juul Jensen (Orica-Scott), Silvan Dillier (BMC Racing), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo) og Stijn Devolder (Vérandas Willems-Crelan).

 

Frontgruppen arbejdede godt sammen, men de giftige brostensstigninger på den næstsidste omgang kostede for et par af rytterne, som ved starten af den sidste omgang var nede på otte ryttere og et forspring på bare 18 sekunder. I feltet havde Direct Energie taget over i front. De blev senere afløst af Cannondale-Drapac, men det forhindrede ikke udbryderne i at tage yderligere en halv snes sekunder, så de med lidt over otte kilometer igen havde lige under et halvt minut.

 

Efter en lille pustepause blev der dog igen gået til stålet nede i feltet, og forspringet blev igen mindre og mindre. Ved foden af den sidste stigning op mod mål havde de forreste kun omkring ti sekunder til feltet.

 

Herfra lykkedes det Petr Vakoc (Quick-Step Floors) sammen med Tim Wellens (Lotto-Soudal) at tage springet op til de forreste, og det gav nye kræfter til udbruddet, som formåede at holde det jagtende felt bag sig, inden deres spurt om sejren. I spurten var der dog ingen, der kunne slå Sonny Colbrelli, men Petr Vakoc var tæt på, og han krydsede målstregen som toer, mens Tiesj Benoot blev treer.

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk