Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Åbent brev: Hele DCU's MTB-udvalg går af øjeblikkelig

Åbent brev: Hele DCU's MTB-udvalg går af øjeblikkelig

26. oktober 2016 16:00Foto: Adam Aisen

Hele DCU's MTB-udvalg har i et åbent brev til MTB-klubberne, DCUs repræsentantskab og DCU's bestyrelse meldt, at hele udvalget i en fælles beslutning vælger at gå af. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Feltet.dk har modtaget et åbent brev fra Danmarks Cykle Unions MTB-udvalg, som har valgt at gå af. Brevet sender chokbølger igennem dansk mountainbikecykling. Beslutning giver Danmarks Cykle Union nye udfordringer. 

SE DET ÅBNE BREV OG BILAG HERUNDER:

Vi har i MTB udvalget det sidste år arbejdet med DCU Ungdoms Cuppen (Medaljeløb for MTB), koordinering af termin, UCI-løb (i forbindelse med arrangørerne bag MTB ligaen) som i 2017 og 2018 så ud til at blive udvidet med op til tre kategori HC-løb (niveauet lige under World Cuppen), to danske mesterskaber, Nordisk MTB Series (samarbejde med de nordiske unioner omkring en MTB-Liga på tværs af landegrænser) og startet en XCM Cup (MTB Marathon serie), som i 2017 så ud til at blive udvidet fra to til fem afdelinger.

Vi har benyttet et godt pålideligt og økonomisk forsvarligt tidtagningssystem, som ikke blot varetog DCU MTB-sportens tidstagning, men også spørgsmål, planlægning, tryk af startnumre, hjælp med MyLaps chips, når DCU’s kontor har været for presset til at hjælpe.

Vi har brugt utroligt meget tid på at få jer klubber til at se de mange positive ting, der ligger i et tættere samarbejde på tværs af de to distrikter (Sjælland og Jylland/Fyn). Vi har yderligere fremmet og hjulpet landstræneren Mads Bødker med talentudvikling.

Vi har i 2016 fået en elite-verdensmester, vi har nummer 1 og 2 på U23-ranglisten, en europamester samt to kvalificerede deltagere til OL.

Vi må desværre meddele, at denne indsats fra udvalgets nuværende medlemmer stopper med øjeblikkelig virkning. Dette skyldes, at vi gentagne gange er stødt på forhindringer i samarbejdet med bestyrelsen i DCU. Forhindringer der i den grad har besværliggjort vores frivillige arbejde, frem for at bakke det op. Vi ønsker derfor ikke fortsat at fortsætte vores indsats under de vilkår.

Nedenfor er listet de forhold vi ikke fortsat kan acceptere:

● Vi er blevet mødt med ultimative krav om, at alt tidtagning og tilmelding skal skifte til tilmelding.cyklingdanmark.dk, på trods af, at det har været aftalt, at vi først skulle prøve systemet med udvalgte løb.

● Vi har modtaget trusler om, at klubber får frataget deres mulighed for at tegne licenser, hvis ens medlemmer deltager i MTBLigaen.

● Vi er blevet mødt med postulater om, at de bærende kræfter bag MTBLigaen skulle have stjålet store beløb af kassen, på trods af at alle færdige regnskaber er lagt frem og godkendt af de klubber, der har arrangeret løbene. Efter godkendelse er regnskaberne fremsendt til bestyrelsens MTB repræsentant.

● Vi er uden forudgående varsel blevet orientering om, at DCU’s cup-sponsorat ikke dækker MTBLigaen. Dette uagtet af, at vi hele året har skullet sætte reklamer op omkring mål og på startnumre.

● Vi har oplevet fralæggelse af ansvar fra bestyrelsen, da denne ikke har villet vejlede eller bistå med at forhindre klubber og privatpersoner i at lave teams med ryttere på helt ned til 11-12 år.

● Vi har ikke modtaget den fornødne hjælp til råbe lokal- og landspolitikere op i forbindelse med tilladelser til afholdelse af løb.

Vi finder det uacceptabelt, at vores frivillige indsats honoreres med ovenstående krav, trusler og postulater. Vores personlige grænser er overtrådt. Bestyrelsen måde at agere over for det frivillige udvalg kan ikke findes acceptabelt eller ses som værende fremmende for dansk cykelsport, nærmere tværtimod.

Grundet de ovennævnte forhold har vi valgt at måtte stoppe vores arbejde øjebliklig. Et arbejde hvori vi alle har lagt mange frivillige kræfter og tid, og et arbejde, som vi mener, har været en garant for et positivt og udviklende arbejde for MTB- og cykelsporten. Samtlige af MTB-udvalgets medlemmer trækker sig med øjeblikkelig virkning.

Vi håber, at der i den allernærmeste fremtid findes en løsning i Danmarks Cykle Union, der sikrer, at et sundt og motiverende miljø for fremme af cykelsporten i Danmark igen vil være tilstede.

På vegne af DCUs MTB Udvalg:
Henrik Kirk - formand
Katrine Vedersø - Medlem
Dennis Lehmann - Medlem
Michale Lejer - Medlem
Per Mikkelsen - MTB liga


Følgende bilag er vedlagt

Bilag 1: mail af den 21. Oktober 2016 fra bestyrelsen til MTB udvalget.
Bilag 2: mail af den 6. Oktober 2016 fra MTB udvalget til bestyrelsen


Bilag 1 - Mail fra DCUs bestyrelsen (21-10-2016):

“Kære Henrik (Kirk, red.),

Tak for dit svar. Jeg kan næsten kun tolke det som, at du/I ikke har tænkt Jer at oplyse om Jeres regnskab. Det er jeg ked af.

Jeg bliver også nødt til at forholde mig til, at du/I ikke vil afgive regnskabsoplysninger.

Jeg skal gøre dig opmærksom på:

1) DCU modtager støtte fra Kulturministeriet og er dermed regnskabsforpligtet. Det betyder, at MTB også er regnskabsforpligtet. Jeg vil indberette MTB til Kulturministeriet for misbrug af midler.

2) Et overslag viser, at der mangler at blive redegjort for mindst 225.000, formentlig mere. Det vil jeg indberette (Henrik Kirk, red.) dig og (Per, red.) Mikkelsen til SKAT om at undersøge.

3) Jeg vil bede bestyrelsen om at fratage MTB-liga'en muligheden for afholdelse af UCI-løb, dvs. mulighed for UCI-point.

4) Jeg vil bede bestyrelsen om at fratage MTB muligheden for at have kommissærer.

5) Jeg vil bede bestyrelsen om at inddrage licensen fra alle licensryttere, som stiller op til en evt. privat løbsserie arrangeret af dig/Mikkelsen.

6) Jeg vil bede bestyrelsen om at ekskludere de klubber, som evt. samarbejder med Jer. Der er bestyrelsesmøde på mandag, 24. oktober 2016, hvor jeg vil søge ovenstående gennemført, hvis jeg ikke inden søndag aften, har fået sikkerhed for, at mine ønsker om regnskabsoplysninger for såvel 2015 som 2016 vil blive imødekommet 100% fra Jer / dig / Mikkelsen i løbet af særdeles kort tid.”


Bilag 2 - Mail om bestyrelsesarbejdet (6-10-2016)

“Til bestyrelsen,

Har I selv brugt DCU tilmeldingssystem selv? Tror i f.eks. vi får 400 motionister til at bruge det, eller vil de så vælge at finde et løbsarrangeret af DGI, hvor tilmeldingen er til at finde ud af?

Bruger ryttere til eks. PostNord Danmark Rundt det? Kan nemlig ikke engang finde PostNord Danmark Rundts resultater på vores fælles resultatside tilmelding.cyklingdanmark.dk.

Hvad tror I helt præcist, der kommer til at ske med de norske, svenske, finske, tyske, belgiske mv ryttere, der plejer at komme til SRAM liga? Tror vi, de gider tilmelde sig via vores tilmeldingssystem, eller finder de andre løb?

Hvad tror I der sker med de børn, som ikke kører i en DCU klub, og som gerne vil køre en afdeling af ungdomscuppen?

Jeg tror en del af dem finder løb der er nemmere at komme til, og som ikke kræver en videregående uddannelse at tilmelde sig?

Som jeg læser DCUs vedtægter skal I (bestyrrelsen):

1) at godkende forretningsorden for alle udvalg

2) at godkende faglige regelændringer efter indstilling fra udvalgene. Ikke blande os i, hvordan vi laver cykelløb, tilmelding mv. Jeg kan simpelthen ikke arbejde med den tone, der bliver lagt for dagen. Vi arbejder røven ud af bukserne for at få alle de "gode ting", som I siger, de er: Ungdomscuppen, SRAM liga m.v. til at vokse og blive bedre.

På trods af vi ikke får støtte og hjælp fra DCUs bestyrrelse, men kun ordre. I stedet for tilmeldingssystem ville det hjælpe at i arbejde med landspolitikere og kommuner med at gøre det lettere at skaffe tilladelser til f.eks. at afholde større MTB- og Cross-events, som ikke giver enorme overskud. Får de samme politikere til at stille underskudsgarantier. Hvis vi der imod skal tvinges over og bruge tilmelding.cyklingdanmark.dk, så har jeg samlet en liste over de resultatere, der bliver truet med i kulissen (efter udvalget har luftet tanken om denne meget pluselige flytning):

1) Katrine stopper i udvalget (fremgår af sidste referart), hvis vi fra den ene dag til den anden starter med ny tidstagning og tilmelding. Og da vi ikke har kræfter til at overtage hendes arbejde, så ryger Ungdomscuppen på jorden (og bliver nok samlet op af DGI. Men har hørt fra en fra bestyrrelsen, at vi jo er ligeglade med at DGI overtager de ryttere.)

2) Vejle, HTMBK, Varde og Kolding trækker deres UCI ansøgning tilbage for 2017, hvis der skal køres med andet tilmeldingssystem (da de arbejder på at løfte kvaliteten - ikke sænke den). Det vil sige ingen SRAM liga 2017 - også får vi nok ikke den startet igen, tror ikke, vi kan finde ny sponsor fra 2018, som vil tro på projektet.

3) Randers XCM, Aarhus XCM, Strue XCM (DM 2017) kommer ikke til at eksistere som en del af DCU kalenderen, da de ikke vil bruge DCUs tidstagning og tilmelding til løb, hvor flertallet af deltagerne kører motion. Der går vi så glip af endnu en vej ind i DCU. De ryttere, som kører motion til de løb, vil så nok forsvinde helt til DGIs arrangementer som Aalborg MTB Marathon ol.. Det vil resulterer i at XCM cuppen, som lige er startet, men allerede i første år har fordoblet antallet af DCU starter på XCM distancen.

Udvalget synes, det er en super ide, vi skal ind under distrikterne med de mange gode ting, der indebærer og de knaster, der også er i det. Men det skal ikke som det tilsyneladende bliver dikteret lige nu sker i et tempo, hvor vi taber en masse godt arbejde på jorden.

Vi aftalte allerede, vi skulle kigge på termin i 2017 og begynde at bruge tilmelding til DCU løb og måske også DM, hvis det kunne lade sig gøre. SRAM-ligaen er der planlangt, betalt og sørget for i 2017 og 2018 og de klubber, der står bag den, er helt på det rene med, hvad det koster og hvorfor de har gjort det.

I (bestyrrelsen) skal understøtte os, ikke modarbejde (hvilket er det I gør lige nu). I skal i meget højere grad forsøge at arbejde politisk på at hjælpe fagudvalgene og klubberne med:

1) gøre det nemt at skaffe tilladelser fra politi og kommuner til afholdelse af løb

2) gøre det muligt at lukke (ensrette) veje til DCU løb

3) lave træning (som Klaus heldgvis er igang med, men som burde have været færdig i september)

4) sikre sig vi har en fornuftigt Anti-doping politik, som bliver ført ud i livet

5) har en fornuftigt økonomi (har vi ikke)

6) har en fornuftigt sportslig stab (har vi heller ikke)

7) hjælpe klubberne med at skaffe medlemerne herunder især dame og børn

8) finde en aftale med DGI, så vi har en skillelinje mellem hvad DGI tilbyder i cykelsport (det har i droppet til fordel for andre ting)... og der er sikkert mange flere ting Og hvis I mener, at IT også er en kerne kompetance i en cykelunion (for jeg tror i er den eneste sportslige union, der har det på programmet).

Jeg kan i hvert fald komme på følgende andre, som ikke mener det DGI, Triatlon, DMU, UCI, SCF, NCF med flere..

Alle er forbund med bedre økonomi og bedre styr på tingene internt, og de har i hvert fald ikke de kompetancerne internt. Så skal det være, at DCU har de kompertancer, skal de vises ved, at vi laver så godt software, at klubberne gerne vil have det (fordi det er nemmere, bedre og pengene kommer andre tilrådighed end et privat firma) og dermed vælger det aktivt - ikke tvinges over på det. Og tro mig, det er super sjovt at lave IT, gør det hver dag fra 8-16, og når jeg ikke træner eller laver udvalgsarbejde, laver jeg det typisk også. Men er det en kerne kompetance for et cykelorganisation, som ikke har styr på økonomi, sponsoraftaler, sportslige stab?

Lige for at citere en kommisær fra weekenden "Det bliver døden for MTB, at de kommer ind under distrikterne, når jeg har været ude til MTB løb, er der altid styr på tingene, det oplever jeg ikke på landevejen og i cross." 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
DEL
INFO
Mountainbike
Nyheder
Motion
Nyheder
DCU
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?