Alex Rasmussen topmotiveret før grusvejene

24. april 2015 14:41Foto: BS Sports & Media

I morgen køres et af de mest historiske endagsløb i Danmark - GP Herning. Det er et løb, som mange drømmer om at vinde, men kun ca. halvdelen af deltagerne ender med at gennemføre. Det er samtidig det tætteste, vi kommer på et dansk Paris-Roubaix i Danmark.

I 2010 vandt Alex Rasmussen, mens han kørte for det daværende Saxo-Bank. På lørdag kører han sit første løb på dansk grund i år iført Team TREFOR - Blue Waters trikot, og han er topmotiveret for at gentage sejren.

“Jeg synes, det er en super fedt løb, og jeg kan godt lide at køre på grus. Grusstykkerne gør, at det ikke bliver så forudsigeligt. Der kan ske uheld og udskilning tidligt,” siger den alsidige Alex Rasmussen, der normalt er kendt som en stærk enkeltstartsrytter, og hvis navn stod øverst på verdensranglisten, da banesæsonen sluttede for nogle måneder siden.

GP Herning er et af de mest historiske løb i Danmark og har været afviklet on/off siden 2007. Før da blev det afviklet hvert år - med det første løb i 1992. Da Alex Rasmussen tog sejren i 2010, rangerede løbet som UCI 1.1-løb. I år er det i stedet første afdeling af den danske Post Cup. Det gør dog ikke den store forskel for Alex Rasmussen.

“Det, der motiverer mig ved det her løb, er, at jeg har vundet det før, da det var et UCI-løb. Ruten er den samme, og det er et af de sjoveste løb at køre i Danmark. Om det er Post Cup eller UCI-løb betyder ikke så meget for mig. Jeg regner med at være skarp og ved, at jeg er motiveret for at vinde,” siger Alex Rasmussen.

På hjemmebane i Herning

Der venter de 107 tilmeldte ryttere i alt 185,6 udmarvende kilometer med 16 paveer på i alt 30 km grusvej. Onsdag var Team TREFOR - Blue Water i Herning for at rekognoscere ruten, og konklusionen var som ventet, at der er masser af udfordrende gruspartier, hvor især defekter kan få stor betydning. Grusstykkerne bliver nok ikke så afgørende for, hvem der får lov til at køre væk. Udskilningen kommer i stedet til at ske bagfra.

Da Post Cup-løbene, ligesom sidste år, fungerer som udtagelsesløb til Post Danmark Rundt, stiller alle danske hold i stærkeste opstilling. Team TREFOR - Blue Water har samtidig rødder i Herning, hvorfor det er et vigtigt løb for rytterne, samarbejdspartnere og fans

Team TREFOR - Blue Waters stiller til start med: Alex Rasmussen, Thomas Riis, Sebastian Lander, Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen, Daniel Foder, Patrick Clausen, Mark Sehested, Jonas Gregaard Wilsly, Mads Rahbek, Anders Hardahl og Andreas Hyldgaard Jeppesen.