Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Anmeldelse: Tour de France 2012 magasiner

Anmeldelse: Tour de France 2012 magasiner

Feltet.dk har bladret i, læst, studeret og vurderet fire Tour de France magasiner, som er blandt de, der allerede ligger fremme ved de fleste avis- og magasinholderne rundt om i landet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

2012-udgaven af Tour de France nærmer sig med hastige skridt. Traditionen tro har flere medier udgivet en særudgave med fokus på årets franske rundtur. Her kan du læse om årets rute, de deltagende hold, rytterprofiler samt tilegne dig både relevant og sjov viden til brug foran fjernsynet, og når du skal give den som ekspert overfor vennerne. 


Feltet.dk har set nærmere på fire magasiner, som hver især giver deres bud på, hvordan et Tour-magasin skal se ud: BT/TV2 Sportens Tour magasin, Tipsbladets Tour de France 2012, Ekstra Bladets Tour 2012 og Cycle Sport Tour de France Special. Altså tre danske magasiner samt en engelsksproget udgivelse.

Nederst kan du læse om de kriterier, vi har bedømt magasinerne ud fra.

Magasinernes indhold:
Magasinerne skiller sig ud fra hinanden, ved at Tipsbladets og Ekstra Bladets udgaver begge er i avisformat, hvor papirkvaliteten ikke er så god, som de to andre magasiners mere traditionelle blanke papir. Allerede her får man en meget god fornemmelse af de fire produkter - BT/TV2 Sportens og Cycle Sports udgivelser synes ved første øjekast simpelthen mest lækre.

På den grafiske front er de også de to magasiner, der skiller sig ud og imponerer mest. Til gengæld lader især Tipsbladets layout noget tilbage at ønske.

Når det kommer til indhold, så afleverer BT/TV2 Sportens og Cycle Sports magasiner de bedste og mest dybdegående analyser. De halter dog noget på deres etape-profiler, og vil man have et magasin, hvor man kan slå op og få det lynhurtige overblik, så klarer Ekstra Bladets magasin sig bedst. Tipsbladet har som det eneste magasin brugt meget spalteplads på en historisk vinkel, hvis man altså er til den slags.

Ved gennemgang af magasinerne, står det klart, at de danske udgivelser henvender sig til et mere bredt publikum end eksempelvis Cycle Sports udgave. Det engelske magasin leverer mere dybde og udmærker sig også ved at have eksempelvis en udstyrssektion. Således kan det engelske magasin være en fin investering for de mere hardcore fans, mens de fleste vil kunne få noget ud af at læse de øvrige magasiner.

Overordnet konklusion:
Feltet.dk vurderer, at BT/TV2 Sportens magasin leverer det bedste produkt i både layout og indhold. Der er et fint fokus på de danske ryttere, uden at det kammer over. Også det faglige indhold er godkendt. Eneste svaghed er profilerne for de enkelte etaper, som Ekstra Bladets udgave til gengæld udmærket sig ved.

Er man en mere dedikeret cykelentusiast, så kan man med fordel kaste sig over det engelsksprogede Cycle Sport Magazine, som leverer skarpe analyser og stof til den mere krævende læser, der allerede ved meget om både hold og ryttere. 


BT/TV2 SPORTEN TOUR DE FRANCE MAGASIN 2012

Antal sider: 164
Pris: kr. 69,95

Bedømmelse: 
 

Her får du et godt allround-magasin, som kommer omkring alle de væsentligste ting i Touren - og dem der ligger lige uden for. Første indtryk af bladet er meget positivt og man føler at man står med et gennemarbejdet og lækkert produkt i hånden. Layoutet er flot og kvalitet af papir og format giver kvalitetsindtryk.

Bladets rutebeskrivelse lader en smule tilbage at ønske. Der er brugt en hel side på et kort over, hvor I Frankrig feltet befinder sig, mens højdeprofilen er lille og udetaljeret. Kommentarer fra Rolf Sørensen trækker dog op, selv om de enkelte etaper godt kunne have tålt mere info.

Holdpræsentationen er til gengæld rigtig god. Bernhard Hinault giver den som ekspert, og rytterpræsentationen giver det bedste overblik i de anmeldte magasiner.

Bladet har desuden fokus på alle tre konkurrencer i løbet og ikke kun konkurrencen om den gule trøje. Til hver konkurrence har man desuden fået en relevant ekspert til at belyse hvilke aktører der formentlig kommer til at gøre sig gældende, hvilket trækker op.

I sine portrætter af favoritter, holder magasinet det meget konkret og målrettet i mod årets Tour. Spot on - og med god artikellængde. Bladet tager hånd om alle de ryttere som kunne tænkes at gøre sig gældende i årets løb, og man er således godt klædt på med viden omkring favoritterne.

Magasinet spænder også bredt og du kan eksempelvis finde et fyldestgørende protræt af en af sidste års store overraskelser, Pierre Roland, som godt kunne gå hen og spille en stor rolle i år, når feltet rammer bjergene. Godt set og med til at give bladet appel til den inkarnerede fan også.

Endeligt leverer magasinet en masse spændende stof, som kommer rundt om Tour de France - både i dybden og i bredden. Det er underholdende og giver mange fine vinkler, som man kan vende tilbage til og således sikrer bladet lang levetid. Du kan eksempelvis komme tæt på kanalens kommentatorer, læse om hvilke Twitter-profiler der forventes at levere god underholdning under Touren, høre om hvad Saxo Banks plan er uden Contador og selvfølgelig holde dig opdateret omkring, hvornår man kan se Touren på TV2.

Jørgen Leth leverer også en fyldig artikel, i hans vanligt, opløftede stil.  Som en gimmick kommer magasinet med et stort kort over Frankrig og etaperne. Måske ikke så relevant for selve magasinet, men alligevel en fin tilføjelse, som nogen vil finde brugbar. 


EKSTRA BLADETS TOUR 2012

Antal sider: 96
Pris: Kr. 59,95

Bedømmelse: 

Er du på jagt efter et magasin, der giver dig et overblik over, hvad det er for strabadser, rytterne skal igennem i dette års Tour de France, så er det Ekstra Bladets magasin du skal gå efter.

Magasinets styrke er helt klart den meget fine gennemgang af etaperne. Profilerne har en rigtig fin størrelse, og selvom den medfølgende tekst ikke er lang, så får man de oplysninger, man har brug for, hvis man skal have et hurtigt overblik.

Det er samtidig suverænt det magasin med de største danskerbriller på. Stort set alle historier har således en klar dansk vinkel. Det til trods, så er det ikke det magasin, der giver det bredeste indblik af danske Tour-bejlere.

Der er i stedet satset på lange portrætter, for eksempel fylder artiklen med Chis Anker Sørensen hele otte sider. Det er svært at se, at dette magasin er udgivet af Ekstra Bladet. De skarpe vinkler og frække historier er i hvert fald meget svære at få øje på. De er ikke et magasin til brugere, der er på udkig efter gimmicks eller små sjove historier.

Er du på udkig efter portrætter af de største udenlandske profiler i dette års Tour, så vil du blive slemt skuffet med dette blad i hånden. Eneste undtagelser er et større portræt af Cadel Evans samt en større artikel om Omega Pharma Quick Step-mandskabet.  

Det redes dog lidt af en ganske fin gennemgang af de 22 deltagende mandskaber.  Her beskrives alle holds kaptajn og joker, der er en vurdering af holdets styrke og der gives et bud på, hvad holdets mål er.

Magasinet har et enkelt layoutudtryk med klar dominans af store flotte billeder. Der gives virkelig plads til billederne i dette magasin, der blandt andet bruger en hel dobbeltside til et billede af Chris Anker Sørensen på en bænk. Billedernes dominans gør bladet ret stilrent, men dækker også over, at teksterne ikke fylder så meget.


CYCLE SPORT MAGAZINE 2012 TOUR DE FRANCE

Antal sider: 212

Pris: Kr. 85,- (inkl. 64 sider billedhæfte fra de sidste 50 års Tour de France)

Bedømmelse: 

Dette er magasinet til cykelsportsentusiasten. Det er suverænt det magasin, der giver det bedste indblik i, hvilke ryttere der løber med rampelyset i dette års Tour. Det sker ikke i form af lange interviews, som kendetegner de øvrige magasiner, men i stedet ved korte portrætter med fokus på Touren.

Magasinet er britisk, hvilket betyder, at bladet bestemt ikke har fokus på danskerne. Er det en ulempe? Det kommer selvfølgelig an på, hvad man ønsker et Tour-magasin skal opfylde, og der er Cycle Sport ikke et blad for ’danskerklaphatte’.

Holdbeskrivelserne er også noget af det bedste, du kan finde i de her læste fire magasiner, og man efterlades bestemt med et indtryk af, at journalisterne ved, hvad de skriver om. Du ved altså, hvem du skal kigge efter i dette års Tour, når du har været igennem bladet.

Det er til gengæld svært at få overblik over Tour-ruten og lignende med dette magasin. På den måde er det et magasin for cykelsportsindviede. Til dem som allerede kender dette års Tour-rute og ved, hvad cyklesporten går ud på.

Etapeprofilerne er grimme, og der er alene markeringer af bjerge - intet andet. Der er endvidere ikke profiler af alle etaper. I stedet er der - i sammenligning med de danske magasiner - betydeligt mere dybdegående beskrivelser af etaperne på skrift. Det sker ofte i jagten på de små detaljer, men med et klart sportsligt fokus.

Magasinet er umiddelbart flot og indbydende at se på, men har også et meget komprimeret grafisk udtryk, fyldt med alle mulige små kommentarer og gimmicks. Mange steder i bladet fungere det fint, men i gennemgangen af etaper og holdprofiler bliver det flere steder rodet at se på.

Derudover skal det selvfølgelig understreges, at det er på engelsk. Lixtallet er ikke højt, men det betyder selvfølgelig noget, at man ikke læser på sit modersmål. Derudover er det et relativt teksttungt magasin, selvom der satses på korte artikler.  Man får med andre ord kun noget ud af dette magasin, hvis man er relativt habil til at læse på engelsk.


TIPSBLADET: TOUR DE FRANCE 2012

Sider: 100
Pris: Kr. 79,-

Bedømmelse: 

Hvis du ikke kun er interesseret i Tour de France 2012, så er dette det rigtige magasin at købe. Her får du nemlig viden om Team Saxo Banks nedtur, kommende franske ryttere, talentudvikling hos Glud & Marstrand LRØ, Touren i 1989 og om alle tiders mes vindende rytter, Eddy Merckx.

Er man så også interesseret i årets Tour de France, er der heldigvis ligeledes lidt for skillingerne.

Etapeanalyserne er noget af det positive ved dette magasin. Brian Holm kommenterer hver etape, og nævner sine favoritter. Du får samtidig en oversigt over Touren i TV og radio.

Men generelt er der lagt utrolig meget vægt på analyserne i dette magasin - desværre er de bare ikke altid spot-on, men virker dog ofte mangelfulde og ugennemtænkte, som når skribenten mener, at dette års Tour de France vil blive Andy Schlecks Tour.

Selvfølgelig er det uheldigt, der er fokus på en rytter, der ikke blev udtaget - et problem samtlige magasiner i større eller mindre grad løber ind i - men selv hvis han var udtaget, virker analysen upræcis løbets mange enkeltstartskilometer taget i betragtning. Desuden mangler der lidt fokus på de andre trøjer end den gule.

Også i holdpræsentationen undrer vi os lidt ved gennemlæsningen. Der er lagt meget vægt på skribentens kommentar til holdet, men det bliver noget uoverskueligt, hvem der egentlig er profilerne på holdet til Touren, for her bliver holdets bedste kort nævnt, men ikke hvem der egentlig kommer til at være de bedste kort for holdet i lige netop Touren. Til eksempel optræder Alberto Contador og Tom Boonen, selvom man i lang tid har vidst, at disse ryttere end ikke ville deltage i årets Tour de France.

Layoutmæssigt står det heller ikke alt for godt til. Grafikken af etapeprofilerne ser mildest talt rædsomme ud, og det er desværre ikke enestående eksempler. Ubetydelig luft flere steder, mens der andre steder er presset uendelig meget tekst ind på en enkelt side, eventuelt med et lille billede i toppen - men så er man også heldig.

Går man ikke op i, om der er en rød tråd igennem magasinet, eller om artiklerne er lange og fyldestgørende, så kan man roligt investere i og anvende dette magasin som sin følgesvend gennem årets Tour. Ligeledes skal man ikke være ’dansker-fikseret’ og synes et portræt af Lieuwe Westra er ligeså berettiget som en artikel om Lars Bak.

Vurderingskriterier:
Alle magasinerne er bedømt ud fra en række parametre. Vi har set på magasinernes behandling af ruteprofilerne - både i grafik og tekst. Ligeledes har vi lagt stor vægt på holdbeskrivelserne, beskrivelse af favoritter og andre rytterprofiler og portrætter. Endelig er hvert magasin blevet udsat for en vurdering af alt det øvrige stof - de skæve historier og gimmicks - som er med til at give bladet yderligere værdi.

Vi har lagt vægt på, at magasinerne både skal fungere som oplagsværk i forhold til de enkelte ruter og hold, men samtidig skal kunne levere skarpe analyser og spændende og underholdende læsestof.

Læs også Feltet.dk's karakter- og testkriterier.
 

Læs også
Norsgaard på vej til storhold?

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?