Arctic Race præsenterede spændende rute

10. januar 2015 07:58Foto: A.S.O.

Det norske cykelløb Arctic Race of Norway afholdes for tredjegang i 2015. Det vil foregå i perioden 13.-16. august. En rute med udfordringer og flere dygtige ryttere end tidligere er med til at gøre løbet til ét, der kan vindes af alle, mener norsk cykelekspert.

Torsdag den 8. januar blev årets Arctic Race of Norway præstenteret. Løbet blev sidste år vundet af Steven Kruijswijk, og i 2013 blev det vundet af Thor Hushovd. Den tidligere norske verdensmester var også repræsenteret til præsentationen af ruten, da han er ambassadør for løbet.

”Rytterne er meget positive. Det er sjældent, at der bliver kørt et cykelløb, hvor man kan sidde og snakke om natur, og hvor pænt der er. Men internt havde vi en kamp om, hvem der kunne få lov til at køre med her,” fortæller Thor Hushovd om løbet.

Ambitionerne er heller ikke små for Thor Hushovd, der selv vil arbejde kraftigt på at få prominente navne med i løbet til 2015-udgaven.

”Mit personlige mål er at få Tour de France-vinderen med op og cykel til Arctic Race og vinde. Det kunne være fedt,” forklarer den pensionerende cykelrytter.

TV2 Norges cykelekspert Mads Kaggestad tror, at man ryttere kan kæmpe om at vinde det norske løb med de store visioner.

”Det er noget af en rute. Det er ikke nødvendigvis en sprinter, der vinder. Det kan blive en stærk klatrer. Finalen i Narvik bliver spektakulær. Der skal de op ad fire gange, før de er i mål. Det kunne godt afgøre hele løbet,” forklarer Mads Kaggestad.

Arctic Race of Norway bliver allerede nu TV-transmitteret til 180 lande, og hvis viljen og engagementet er til mere, så mener Thor Hushovd faktisk, at der er en reel chance for, at løbet kan blive et WorldTour-løb, fordi flere og flere WorldTour-hold vil være med i løbet.