Banetalenter tæt på EM-succes i sommerheden

27. juli 2014 23:10Foto: A.S.O.

De to juniorryttere Amalie Dideriksen og Casper Pedersen har i weekende dystet i omnium ved bane EM for juniorer og U23-ryttere i Anadia, Portugal. Begge ryttere stillede op i U23, hvor det blev til fornemme placeringer som nummer fire og seks.

Det er sommer, drønende varmt, Tour de France-tid - og så var det såmænd også i disse dage, at der i Portugal blev afviklet bane EM for U19 og U23-ryttere. To danske stortalenter deltog, Amalie Dideriksen og Casper Pedersen, begge i omnium for U23-ryttere, selvom de på landevejen kører som U19.

Bedst klarede stortalentet Amalie Dideriksen sig ved at blive en flot nummer fire. Halvvejs igennem konkurrencen lå hun nummer fem - og blandt andet havde hun demonstreret sin hurtighed på stregen ved at vinde udskilningsløbet -, men på andendagen af konkurrencerne lykkedes det hende altså at avancere en enkelt placering.

Med 186 point havde hun dog 22 point op til tredjepladsen, så selvom fjerdepladser altid er utaknemmelig, var der en stykke op til bronzen. Russiske Tamara Balabolina vandt guld med hele 218 point.

Også Casper Pedersen gjorde det rigtig godt og sluttede på sjettepladsen. Undervejs gennem disciplinerne satte han endda ny dansk juniorrekord i 1000 meter på tid i 1.04,495. Samlet scorede Casper Pedersen 152 point, og dermed var han et stykke fra podiet. Tyske Lucas Liss vandt guld med 191 point.

Undrer man sig over de høje pointtal, skyldes det, at der eksperimenteres med et nyt pointsystem, hvor point lægges sammen, og en høj score er godt. Det er altså modsat tidligere, hvor ens placeringer blevet lagt sammen, og det dermed handlede om at få så lavt et tal som muligt.

Rusland blev i øvrigt den store medaljesluger ved mesterskaber ved at vinde hele 29 medaljer, heraf 16 af guld. Til sammenligning vandt Tyskland som næstbedste nation 11 medaljer, hvoraf de fire var af det fineste metal.