Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: BMC / Tim De Waele

Blythe: Det var en fornøjelse

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

02.01.2017 kl. 16:11 af Christian Berg.

For Adam Blythe var 2016 en god sæson, hvor han dog sjældent fik lov til at køre sin egen chance. På sit nye hold Aqua Blue Sport team har han muligvis fundet en trup, der vil give ham muligheden for at være kaptajn i hans favoritløb.

Blythe havde nogle imponerende resultater i 2016. Blandt disse var en 12. plads til VM, hvor holdkammeraten Mark Cavendish tog sølvet, og Blythe var utrolig stærk i sidevinden. Desuden vandt han sit første nationale mesterskab i juni.

 

I et interview med Feltet.dks søsterside Cyclingquotes.com fortæller han mere om sin nye arbejdsgiver, hvordan han griber den nye sæson an samt den sidste sæson på Tinkoff.

 

”Mine højdepunkter i sæsonen var at vinde det nationale mesterskab og at præstere godt til VM,” siger Blythe, der kalder sin sæson for succesfuld.

 

Skuffet over mesterskabstrøjen

Et af de problemer, som englænderen havde med sit tidligere hold, Tinkoff, var deres nationale mesterskabstrøjer. Majkas polske og Kreuzigers tjekkiske var ikke lavet særligt godt, og Trofimovs russiske var heller ikke god. Blythes trøje var den, der spillede bedst, men holdet forsynede ham med så få trøjer, at de kun rakte til en halv sæson.

 

På Aqua Blue Sport team har man dog lovet ham, at den anden halvdel af hans mesterskabsperiode bliver bedre på trøjefronten, hvilket Blythe værdsætter.

 

”Det har ærligt talt været skuffende. Den nationale trøje er noget, som jeg måske kun kommer til at bære én gang i min cyklekarriere. Desværre fik jeg kun to kortærmede nationale trøjer fra Tinkoff. En af dem var færdig efter en hel dag i regnen. Så ja, jeg er skuffet.”

 

”På Aqua Blue Sport har jeg allerede modtaget et helt sæt, som jeg vil bære hver dag til træning og løb”

 

”En solid platform”

Den 27-årige rytters nye hold blev for nylig stablet på benene af den succesfulde forretningsmand Rick Delaney, som elsker cykelsporten. Han allerede sat store mål for sit hold efter at have skrevet under med flere WorldTour-navne som Blythe, Leigh Howard og Lars Petter Nordhaug. Men hvad var det, der kunne trække ryttere som Blythe til dette projekt?

 

”At være et nyt hold med nye mål. Der er mange hold, der kommer og går i cykling. Jeg tror dog stærkt på, at Aqua Blue Sport har en solid platform for at blive i cykling i lang tid.”

 

Holdet har sat næsen op efter flere WorldTour-løb, som de kan deltage via et Wildcard, deriblandt monumentet Milano-San Remo. De venter stadig på bekræftelse, men holdet håber på at være til start i Milano. Det er et af de løb, hvor den hårdføre sprinter satser på at få en kaptajnrolle

 

”Vi vil dele kaptajnrollen ved vores mål og se, hvem der har den største chance for at vinde den dag. Personligt vil jeg gerne føre holdet an i løb som Qatar (der senere er blevet aflyst, red.) og Milano-San Remo.

 

”Jeg var der som støtte”

Mange blev chokeret, da Blythe ikke skrev under med et WorldTour-hold især efter hans kørsel ved verdensmesterskaberne. Her viste englænderen stor styrke, men det lykkedes ikke for holdkaptajnen, Cavendish, at tage guldet.

 

”Det var en fornøjelse at køre for Cav den dag. Jeg vidste, at jeg ville være på den første vifte, hvis jeg var i den rigtige position. Jeg sikrede mig bare, at jeg var. Det krydsede aldrig mine tanker, at køre min egen chance den dag. Jeg var der for at støtte Cav, da jeg mener, at han er den hurtigste i verdenen. Den selvtillid jeg tog med fra løbet var ikke baseret på min evner, men at jeg kan præstere stabilt på det niveau.”

 

Adam Blythe står noteret for otte sejre som professionel.

 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk