Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Chris Anker hjem til familien: Jeg elsker stadig cykelsporten

Chris Anker hjem til familien: Jeg elsker stadig cykelsporten

30. november 2016 15:00Foto: Sirotti

Feltet.dk har taget en lang snak med en hudløst ærlig Chris Anker Sørensen om bevæggrundene for at tage skridtet ned på kontinentalniveau, minder fra den lange WorldTour-karriere og fremtidens roller. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Han har været professionel cykelrytter i ti år og kørt størstedelen af dem på Bjarne Riis’ hold, der til sidst blev solgt til Oleg Tinkov og kom til at hedde Tinkoff. Denne sæson blev brugt hos Fortuneo, som kastede en deltagelse i Tour de France af sig.

 

Chris Anker Sørensen har i denne årrække i dén grad formået at tryllebinde hele Danmarks cykelbefolkning med sin karismatiske facon og humoristiske citater - til stor glæde for både journalister og læsere, der nærmest med savl om munden har mæsket sig i utallige artikler med ’Oksen fra Hammel’.  

 

Derfor er det afgjort også én af dansk cykelsports mest markante profiler, der takker af fra den største scene, når Chris Anker Sørensen i den kommende sæson og året efter skal gøre sig for det danske kontinentalhold Riwal Platform.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Jeg glæder mig egentlig. Det var det, jeg havde lyst til. Jeg synes, jeg var kommet til et punkt i min karriere, hvor jeg havde prøvet det meste i det professionelle felt, og nu vil jeg gerne give noget af al min erfaring videre og tage et par lidt sjovere år med nogle danske kolleger på et dansk hold,” siger Chris Anker Sørensen til Feltet.dk.

 

Helt parat til at give slip på cykelsporten og køre cyklen endegyldigt ned i garagen for at hænge den på væggen følte Chris Anker Sørensen sig endnu ikke, da han skulle klarlægge fremtiden og i særdeleshed det næste år.

 

”Jeg synes, at jeg stadigvæk har en passion for cykelsporten, for jeg elsker det. Jeg vil gerne fortsætte med at cykle, for jeg kunne godt tænke mig at give noget videre til de unge, men jeg har aldrig set mig selv blive sportsdirektør,” siger den 32-årige dansker.

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Chris Anker Sørensen under den netop overståede sæson hos Fortuneo.

 

Savnet et stort omdrejningspunkt
Undervejs falder samtalen ind på flere forskellige ting. Vi snakker blandt andet om det store afsavn til familien, som til en vis grad er kommet i anden række for Chris Anker Sørensen gennem årtiet som professionel cykelrytter.

 

Skiftet til Riwal Platform gør blandt andet, at han får mere tid til familien, som han for fremtiden vil prioritere højere. Det opvejer endda så meget, at han ikke kommer til at lide afsavn, når han er væk fra den store scene.

 

”Jeg kommer ikke til at savne det store. Det var også af den grund, jeg sagde, det var tid til at gå ned på et lavere blus, fordi der er andre ting, jeg har mere lyst til. Jeg synes ikke, at jeg har vanvittig meget behov for at køre endnu et Tour de France, som jeg nu har gjort fem gange,” forklarer Chris Anker Sørensen.

 

I løbet af årene som professionel stiftede danskeren bekendtskab med alskens personer, som i større eller mindre grad har sat sit præg på hans liv. Der er dog nogle få, som skiller sig ud fra mængden, som han kaster sin savn hen på i den almindelige hverdag i stedet for familien.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

”Folk som Schleck-brødrene (Frank og Andy, red.), Jens Voigt, Bobby Julich, Stuart O’Grady og Fabian Cancellara har været en stor ære at køre sammen med. Så kommer alle danskerne også, men jeg vil ikke nævne nogle, for de har alle gjort sindssygt stort indtryk på mig.”

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Chris Anker Sørensen under sin tid på Tinkoff sammen med Michael Rogers og Nicolas Roche. 

 

Minderne kan ikke udvælges
Ovenstående ryttere nåede blandt andet at vinde Tour de France, Flandern Rundt, Paris-Roubaix og VM i enkeltstart, og selvom Chris Anker Sørensen på det parameter ikke kan kæmpe med, har han alligevel haft sin succes.

 

Vi snakker om de mange oplevelser, Chris Anker Sørensen har haft i løbet af sin karriere. Det inkluderer en tur på podiet i Tour de France i Paris, hvor han blev kåret som løbets fighter efter at have kæmpet sig igennem med en halvoversavet finger som følge af et grumt uheld.

 

Et andet stort øjeblik var, da han overraskende blev dansk mester i 2015 efter på fænomenal vis at have vundet spurten mod Martin Mortensen, som ifølge Chris Anker Sørensen selv ville slå ham i 39 ud af 40 tilfælde.

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Chris Anker Sørensen bliver hyldet på podiet efter sin DM-sejr sidste år.

 

Da Chris Anker Sørensen bliver bedt om at hive fat i ét moment som det bedste og mest positive minde, som han kan fortælle til sine børnebørn på plejehjemmet om 50 år, går den ellers snaksaglige jyde øjeblikkeligt i stå. Opgaven er simpelthen for svær, lader han os vide.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

”Det er svært at trække et enkelt øjeblik ud, for der har været så mange øjeblikke på vejen. Man kan ikke rangere dem. Hvis de skal høre på min historie, så bliver det en lang fortælling,” forklarer Chris Anker Sørensen, der til gengæld kan inddele den fortælling i en række kapitler.

 

”Etapesejren i Giro d’Italia [i 2010] står rigtig højt på min liste over bedste minder, og det gør den i Dauphiné Libéré [i 2008] også. Matti Breschels to VM-medaljer, hvor jeg var en stor andel, og Jakob Fuglsangs OL-medalje, som jeg også havde en andel i, var en stor oplevelse.”

 

”Så vil jeg også sige den Vuelta, hvor jeg blev nummer 12 sammenlagt (i 2011, red.) og nummer to på en etape og kørte rigtig flot. Det var også det år, jeg blev nummer seks i Liège-Bastogne-Liège. Med hånden på hjertet er det nok den sæson, hvor jeg var allerbedst.”

 

Tilbage til fremtiden
Nok om fortiden - og tilbage til fremtiden. I første omgang kom den fremtid til at handle om, at Chris Anker Sørensen skal se den nye Star Wars-film i biografen, at han og undertegnede skulle lave filmanmeldelser af blandt andet ’En Forårsdag i Helvede’ af Jørgen Leth, og at han meget gerne ville låne den nye Harry Potter-bog.

 

Nu skal Chris Anker Sørensen dog koncentrere sig om det, der venter på den anden side af året - nemlig en sæson på kontinentalniveau for Riwal Platform, som viste sig at være det oplagte hold at underskrive en kontrakt med.

 

”Jeg snakkede lidt rundt blandt de danske hold og syntes, at Riwal havde den bedste pakke i forhold til min livssituation, så det kom helt naturligt gennem et par samtaler. Jeg kunne se mig selv køre der og få den rolle, som jeg gerne vil have.”

 

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Chris Anker Sørensen bliver præsenteret af sit nye hold, Riwal Platform. 

 

Og Riwal Platform kommer ikke til at få en afdanket, uoplagt - i dansk forstand - stjerne hjem til det halvflade lande. Chris Anker Sørensen er nemlig meget motiveret for at vise, at han forhåbentlig har mere end 27 kræfter tilbage.

 

Læs også
Tour-chef håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste

 

”Jeg forventer da, at jeg kan være med, hvor det er sjovt i de løb, som vi skal køre. Nogle løb bliver det som en vejkaptajn, hvor jeg skal hjælpe og bevare overblikket, og i andre løb kommer det til at handle om mig, og at jeg skal vinde.”

 

”Jeg glæder mig til at skulle hjælpe de unge, men det er også klart, at hvis jeg ikke vinder bare et eller andet i løbet af sæsonen, vil jeg nok have en lidt skuffet smag i munden.”

 

Selvom Chris Anker Sørensen bliver gjort opmærksom på, at han jo er en rendyrket bjergged, på trods af at DM-sejren sidste år kunne give ham anledning til at tro andet, og at det ikke ligefrem er den slags løb, som der er flest af på kontinentalniveau, holder han alligevel fanen højt.

 

”Der er trods alt nogle løb, som kunne passe mig lidt. Det drejer sig blandt andet om Tour des Fjords og nogle løb i Belgien og Holland, for jeg kan også godt køre de semihårde løb. Jeg er med for at blande mig om sejrene, og jeg kommer også til at få et løbsprogram, som passer godt til mig.”

 

Hvis Riwal Platform bliver udtaget til PostNord Danmark Rundt, er det også et løb, som Chris Anker Sørensen i sin nattesøvn drømmer om at gøre det godt i. Det er et løb, som han ikke har kørt siden 2014, og som han aldrig rigtig har haft stor succes i.

 

Hans bedste etapeplacering er blot en tiendeplads på Vejle-etapen i 2006, hvor hans samlede 15. plads også står som bedste klassementsresultat hidtil. Det faktum, gør han det klart, skal meget gerne ændre sig, selvom det er en hård nød at knække.

 

”Danmark Rundt er et løb, som jeg gerne vil køre, og alle danskere drømmer selvfølgelig om at vinde det. Det er dog klart, at den er svær for mig, fordi enkeltstarten er utrolig afgørende. Jeg skal nok mere satse på en etapesejr, og det vil være fantastisk.”

 

Efter karrierestoppet
Snakken går videre, og Chris Anker Sørensen slår det i interviewet fast med syv søm, at de to kommende sæsoner på Riwal Platform bliver de endegyldige sidste i karrieren som aktiv cykelrytter.

 

Hvad menuen står på bagefter er ikke helt på plads endnu, men den om to år forhenværende cykelrytter er så småt ved at danne sig et fremtidigt hverdagsbillede.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

”Jeg har endnu ikke helt fundet ud af, hvad jeg skal bagefter. Jeg snakker lidt med forskellige mennesker og bliver rådgivet, så det er ikke helt bestemt endnu. Men det er også dejligt, at jeg har nogle år til at finde ud af, hvad jeg gerne vil med mit liv.”

 

”Jeg har mange ideer, men ikke noget konkret endnu. Det må vi tage hen ad vejen. Der skal også være noget at interviewe mig omkring i fremtiden,” joker den evindelige morsomme Chris Anker Sørensen afslutningsvis.

 

Det interview kan passende finde sted i løbet af næste sæson, måske samtidig med en anmeldelse af En Forårsdag i Helvede, Star Wars eller den nye Harry Potter-bog. Og en cola.

 

DEL
INFO
Chris Anker Sørensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Leopard TOGT Pro Cycling
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?