Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Chris Anker Sørensen ny dansk mester

Chris Anker Sørensen ny dansk mester

28. juni 2015 17:34Foto: Tinkoff-Saxo / BettiniPhoto

Det blev Chris Anker Sørensen, der efter 209 hårde og actionspækkede kilometer kunne indtage podiets øverste trin og iføre sig Dannebrogstrøjen som tegn på, at han det næste år er indehaver af titlen Danmarksmester.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Angrebsiver og højt tempo prægede herrernes linjeløb i Rønde i dag, og det var en velfortjent vinder i skikkelse af Chris Anker Sørensen, der efter løbet kunne lade sig hylde som Danmarksmester.

 

Tinkoff-Saxo-rytteren havde ikke alene vist stærk kørsel med mange føringer i løbet af dagen, han viste sig også som den stærkeste, da spurten mod CULT Energys Martin Mortensen skulle afgøre, hvem af de to, der det næste års tid kan smykke sig med Dannebrogstrøjen.

 

Desværre var der i år ikke deltagelse af de to tidligere Danmarksmestre, Matti Breschel, som på en træningstur bag sin far på scooter kørte frontalt ind i en modkørende bil, og Sebastian Lander, som måtte melde afbud på grund af madforgiftning. Til gengæld var der allerede fra starten masser af action på vejene i og omkring Rønde.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Løbsreferat:

Selvom der ventede de deltagende ryttere hele 209 kilometer på en rute, der af mange på forhånd blev betragtet som en af de hårdeste i mange år, virkede det ikke til at lægge en dæmper på aktiviteterne. Allerede fra morgenstunden var der masser af angreb, og til sidst lykkedes det også for en kvartet bestående af Michael Reihs (CULT Energy Pro Cycling), Martin Grøn (Riwal Platform Cycling Team), Rolf Nyborg Broge (Team coloQuick) og Emil Vinjebo (TREFOR-Blue Water) at komme afsted.

 

Senere fik en forfølgergruppe tilslutning til de forreste. Her sad Jesper Hansen (Randers Cykelklub) og Eskil Vammen (Team WeBike-CK Aarhus) samt Nicolaj Steen (Team Jutlander Bank), og dermed var udbruddet oppe på syv ryttere.

 

Med knap 70 kilometer i benene var det Tinkoff-Saxo, der satte sig frem i feltet og lagde pres på. Det var dog Magnus Cort (Orica-GreenEDGE), som med sit angreb skabte stor splittelse i feltet.

 

Grupperne

I den første forfølgergruppe, eller det forreste felt, som man også kunne kalde det, sad Chris Anker Sørensen, Christopher Juul-Jensen og Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo), Michael Carbel og Rasmus Quaade (CULT Energy Pro Cycling), Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin), Jakob Fuglsang (Astana), Magnus Cort (Orica-GreenEDGE), Nicolai Brøchner (Riwal Platform), Alexander Kamp og Rune Almindsø (ColoQuick), Asbjørn Kragh Andersen og Patrick Clausen (Team TREFOR-Blue Water), og de fik hurtigt skabt et pænt hul ned til det bagerste felt, som ret hurtigt måtte se sig distanceret med mere end et minut.

 

De forreste syv havde til gengæld 2.30 minutter ned til de 13 mand i den nærmeste forfølgergruppe. Her var trætheden dog tydeligt ved at melde sig.

 

En trio med Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), Rasmus Guldhammer (CULT Energy Pro Cycling) og Mads Würtz Schmidt (coloQuick) ville dog ikke give op uden kamp, så de iværksatte et angreb. Senere kørte Martin Mortensen, Troels Vinther (begge CULT) og flere andre op til de tre, så gruppen voksede til cirka 10 ryttere. Et godt samarbejde blandt de ti betød, at de med omkring 80 kilometer igen havde fået lukket hullet op til de forreste.

 

Længere tilbage havde yderligere fem ryttere angrebet fra det bagerste felt i forsøget på også at nå op til frontgruppen. Her sad Frederik Zeuner (Herning CK), Mads Pedersen (CULT), Emil Bækhøj (Riwal), Mathias Dam Westergård (Team Almeborg-Bornholm) og Daniel Foder (TREFOR-Blue Water).

 

Angreb på angreb

Selv efter 140 kilometers kørsel var der på ingen måde ro på. Der blev arbejdet hårdt alle steder, og efterhånden kom der også samling blandt forfølgergruppen, så det, man kunne betegne som hovedfeltet, var kommet op på 22 ryttere. Her var der dog heller ikke umiddelbart accept af status quo, og der var flere forsøg på at komme væk.

 

Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), Troels Vinther (CULT), Magnus Cort (Orica-GreenEDGE), Alexander Kamp (coloQuick) og Asbjørn Kragh Andersen (TREFOR-Blue Water) lancerede endnu et angreb, og det lykkedes dem også at få slået et hul til feltet, og de indledte deres jagt på de forreste.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Hos udbryderne allerforrest var der også mandefald. Eskil Vammen måtte efter 100 kilometer som den første opgive af følge med, og efter yderligere knap halvtreds kilometer var det Jesper Hansen, der måtte slippe, og frontgruppen var dermed nede på fem ryttere, mens forfølgerne åd af forspringet for hver kilometer.

 

De sidste omgange

Med fire af de i alt femten omgange tilbage var forspringet for de forreste fem ryttere nede på tyve sekunder. Hos forfølgerne havde Alexander Kamp imidlertid sluppet taget, og det var også så som så med samarbejdet blandt de tilbageværende fire forfølgere, som blev hentet af det, der var tilbage af den store gruppe, og med fortsatte angrebsforsøg og et generelt højt tempo var udbruddet også på lånt tid.

 

Med knap 40 kilometer tilbage var der samling forrest, og feltet bestod herefter af Rasmus Guldhammer, Michael Reihs, Troels Vinther, Michael Carbel, Martin Mortensen (CULT Energy), Rasmus Mygind, Nicolai Brøchner og Martin Grøn (Riwal), Nikolaj Steen (Jutlander), Chris Anker Sørensen, Christopher Juul Jensen, Michael Mørkøv, Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), Magnus Cort (Orica-GreenEDGE), Asbjørn Kragh Andersen, Emil Vinjebo og Patrick Clausen (TREFOR-Blue Water), Jakob Fuglsang (Astana), Lasse Norman Hansen (Cannondale-Garmin) Alexander Kamp, Mads Würtz Schmidt, Rune Almindsø og Rolf Nyborg Broge (ColoQuick).

 

Angrebene fortsatte imidlertid, og blandt andet Michael Carbel fik slået et lille hul. Han blev imidlertid hentet af en gruppe bestående af Mads Würtz Schmidt, Alexander Kamp, Magnus Cort, Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo) og Jakob Fuglsang (Astana). Herefter var det Magnus Cort, der forsøgte sig, men heller ikke han fik held til at få slået et afgørende hul.

 

Fortsat høj akrivitet

Aktivitetsniveauet i den forreste gruppe fortsatte, og det betød, at gruppen blev reduceret til ti mand med blandt andet Chris Anker Sørensen og Michael Valgren (Tinkoff-Saxo), Jakob Fuglsang (Astana), Alexander Kamp og Mads Würtz Schmidt (coloQuick), Michael Carbel (CULT), Nicolaj Brøchner (Riwal Platform), Magnus Cort (Orica-GreenEDGE) og Asbjørn Kragh Andersen (Team TREFOR-Blue Water). Deres forspring til de nærmeste forfølgere var på det tidspunkt, 17 kilometer fra mål, oppe på 1.20 minutter.

 

Selv med ti mand var der ikke kommet ro på, og Alexander Kamp angreb endnu en gang. Det lykkedes ham at få slået et lille hul, så han ved indkørslen til sidste omgang havde omkring 16 sekunder ned til forfølgerne. Til gengæld havde Emil Vinjebo måttet slippe.

 

Alexander Kamps tid som enlig angriber fik dog ikke nogen lang levetid. Bagved angreb Martin Mortensen og lige efter Michael Valgren fra gruppen, og kort efter var feltets enlige Astana-rytter i skikkelse af Jakob Fuglsang også med i jagten. Hullet til Kamp blev lukket og yderligere et par ryttere nåede op, så frontgruppen herefter bestod af otte ryttere.

 

Afgørelsen

Der gik dog ikke længe, inden der igen blev angrebet, denne gang fra Troels Vinther. Martin Mortensen og Chris Anker Sørensen reagerede med det samme og kørte kontra. Bagved var der med fem kilometer igen indledningsvist ingen, der ville tage ansvar, og duoens forspring voksede til tyve sekunder, inden Mads Würtz satte sig frem. De to forrestes forspring voksede dog sekund for sekund, og med en kilometer igen tydede alt på, at det blev mellem de to, at kampen om guldet skulle afgøres.

 

Martin Mortensen førte an med Chris Anker Sørensen på hjul, og med godt hundrede meter til mål åbnede Martin Mortensen spurten. Han kunne dog ikke forhindre en utroligt velkørende Chris Anker Sørensen i at passere sig og sikre sig karrierens første danske mesterskab på landevej. Tinkoff-Saxo-rytteren er normalt ikke en, man forbinder med en spurt, men han krydsede målstregen med en hel cykellængde ned til Martin Mortensen, som tog en lige så sikker sølvmedalje, mens Alexander Kamp med en tredjeplads fik belønningen for sin aggressive kørsel igennem dagen.


Resultat

1 Chris Anker Sørensen - Tinkoff - Saxo 04.59,21
2 Martin Mortensen - CULT Energy Pro Cycling s.t.
3 Alexander Kamp - Team coloQuick 04.59,31
4 Magnus Cort Nielsen - Orica-Greenedge s.t.
5 Michael Carbel Svendgaard - CULT Energy Pro Cycling s.t.
6 Michael Valgren - Tinkoff - Saxo 04.59,33
7 Mads Würtz Schmidt - Team coloQuick 04.59,40
8 Jakob Fuglsang - Astana Pro Team/ACC Contern 04.59,50
9 Troels Vinther - CULT Energy Pro Cycling 04.59,50
10 Emil Nygaard Vinjebo - Team TREFOR - Blue Water 05.01,20
11 Nicolai Brøchner - Riwal Platform Cycling Team 05.02,21
12 Michael Mørkøv - Tinkoff - Saxo 05.02,23
13 Nicolaj Steen - Team Jutlander Bank 05.04,44
14 Rasmus Mygind - Riwal Platform Cycling Team s.t.
15 Michael Reihs - CULT Energy Pro Cycling s.t.
16 Patrick Clausen - Team TREFOR - Blue Water s.t.
17 Rasmus Guldhammer - CULT Energy Pro Cycling 05.04,47
18 Christopher Juul Jensen - Tinkoff - Saxo s.t.
19 Rasmus Christian Quaade - CULT Energy Pro Cycling 05.09,00
20 Rolf Nyborg Broge - Team coloQuick s.t.
21 Rasmus Esmann Ginnerup - Randers Cykleklub af 1910 s.t.
22 Martin Grøn - Riwal Platform Cycling Team 05.09,04
23 Emil Bækhøj Halvorsen - Riwal Platform Cycling Team 05.11,03
24 Rasmus Bøgh Wallin - Amager Cykle Ring s.t.
25 Asbjørn Kragh Andersen - Team TREFOR - Blue Water s.t.
26 Andreas Hyldgaard Jeppesen - Team TREFOR - Blue Water s.t.
27 Thomas Nybo Riis - Team TREFOR - Blue Water s.t.
28 Mathias Dam Westergaard - Team Almeborg-Bornholm s.t.
29 Nicklas Overgaard Amdi Pedersen - Team Jutlander Bank s.t.
30 Morten Øllegaard - Riwal Platform Cycling Team s.t.
31 Magnus Bak Klaris - SEG Racing s.t.
32 Jesper Schultz - Team Jutlander Bank s.t.
33 Jes Steengaard - Team WeBike-CK Aarhus s.t.
34 Marc Hester - ONE Pro Cycling s.t.
35 Jonas Nordkroggård - Team ABC Elite s.t.
36 Anders Hardahl - Team TREFOR - Blue Water 05.11,08
37 Nils Lau Nyborg Broge - Randers Cykleklub af 1910 s.t.
38 Nikola Aistrup - Riwal Platform Cycling Team 05.11,11
39 Casper Von Folsach - Riwal Platform Cycling Team 05.11,14
40 Dennis Herforth Jensen - Team coloQuick s.t.
41 Christian Nyvang Lund - Team coloQuick 05.11,17
42 Kasper Linde Jørgensen - Riwal Platform Cycling Team 05.11,20
43 Patrick Olesen - Leopard Development Team 05.11,21
44 Jonas Gregaard Wilsly - Team TREFOR - Blue Water s.t.
45 Mikkel Bahnsen - Randers Cykleklub af 1910 05.11,24
46 Jesper Mørkøv - Riwal Platform Cycling Team 05.11,31
47 Jesper Odgaard Nielsen - Team coloQuick s.t.
48 Steffen Munk Christiansen - Team Jutlander Bank 05.11,36
49 Mads Lilholm Meyer - Odder Cykel Klub s.t.
50 Frederik Zeuner - Herning Cykle Klub 05.11,44
51 Morten Gadgaard - Champion System Conti Cycling Team 05.11,44
52 Mads Pedersen - CULT Energy Pro Cycling 05.11,53
53 Daniel Foder - Team TREFOR - Blue Water s.t.
54 Aske Louring Vorre - Team coloQuick s.t.
55 Mark Sehested Pedersen - Team TREFOR - Blue Water s.t.
56 Emil Ravnsholt - Team Almeborg-Bornholm s.t.
57 Christian Moberg Jørgensen - Team coloQuick 05.12,32
58 Jesper Hansen - Randers Cykleklub af 1910 05.13,25
59 Frederik Muff - Team WeBike-CK Aarhus 05.16,00
60 Daniel Henning Hartvig - Team IBT Isolering - Ridley 05.16,20
61 Simon Bigum - Team Almeborg-Bornholm 05.16,21
62 Nicklas Bøje Pedersen - Team ABC Elite 05.16,24
63 Mathias Lindberg Mortensen - Team Ltech s.t.
64 Nikolaj Henning - Team Jutlander Bank s.t.
65 Marius Therkildsen - Herning Cykle Klub s.t.
66 Simon Gaál - Team IBT Isolering - Ridley s.t.
67 Mathias Skov-Jensen - Team Soigneur - FBL s.t.
68 Kristoffer Stampe - Team Soigneur - FBL s.t.
69 Martin Toft Madsen - Team Almeborg-Bornholm 05.16,27
70 John Ebsen - Androni Giogatoli 05.16,30
71 Jacques Stilling - Randers Cykleklub af 1910 05.16,39
72 Tobias Mørch Kongstad - Riwal Platform Cycling Team 05.16,41
73 Mads Baadgaard Rahbek - Team TREFOR - Blue Water 05.16,48
74 Anders Holm - Team Almeborg-Bornholm s.t.

 

Foto: Feltet.dk

Foto: Feltet.dk

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?