Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansk og svensk pige skal kæmpe mod verdenseliten

19. april 2014 13:08Foto: A.S.O.

Unge Amalie Winther Olsen og ligeledes unge Alice Andersson fra Sverige kommer i morgen på en af deres største opgaver i karrieren hidtil, når de stiller til start med deres hold i UCI-løbet Ronde van Gelderland.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I morgen, søndag, løber UCI-løbet Ronde van Gelderland af stablen. Her stiller Boretti CT til start med både danske Amalie Winther Olsen, der senest imponerede med en top 20 placering i et stærkt besat løb, samt med svenske Alice Andersson. Løbet har også blandt andre deltagelse af Giant-Shimano.

”Jeg forventer, at der skal bides tænder sammen lige fra start. Der er seks bakker på, som jeg ikke kender, men de skulle ikke være så slemme. Jeg tror dog det er godt at sidde i front for bunden af dem. Jeg tror der bliver givet godt gas op ad,” fortæller Amalie Winther Olsen til Feltet.dk.

”Vinden skulle ikke være så slem på søndag, som den har været de sidste par dage, men hvis den er, vil der helt sikkert blive kørte noget sidevind.. Det er et langt løb, det længste jeg nogensinde har kørt, så det handler virkelig om at få drukket og spist en masse, men så er det godt vi er sponsoreret af Powerbar, så vi kan få en masse gode vingummier,” lyder det fra danskeren.

For begge piger er det et stort løb, de skal køre i morgen, bekræfter også Alice Andersson, der i øvrigt i dag, lørdag, kan fejre sin 19 års fødselsdag.

”Det bliver det største løb hidtil i min karriere, og jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal vente mig. Formen føles god, og jeg fundet løbsrytmen. I den svenske åbning i weekenden følte jeg mig stærk,” lyder den opmuntrende udmelding fra Alice Andersson til Feltet.dk.

”Der er mange store navne på startlisten, såsom Kirsten Wild, Emma Johansson og Giorgia Bronzini, så jeg regner med at farten bliver høj og at kampen for at få de forreste positioner i feltet bliver hård.”

”Jeg ved som sagt ikke, hvad jeg skal forvente mig af placering i løbet, men jeg vil gøre mit bedste for at holdet får en placering, som vi kan være tilfredse med. Udover Ronde van Gelderland, skal jeg fire løb i Holland og Belgien den kommende uge, heriblandt et UCI-løb, Dwars Door de Westhoek Boezinge, der er et 1.1 løb og en del af Lotto Cycling Cup.”

”Heller ikke der er jeg sikker på hvad jeg kan forvente med den stærke modstand i løbet, men jeg håber at få en masse erfaring med mig, til når jeg skal hjem til Sverige igen. Bare at komme til start i disse løb er et stort skridt i den rigtige retning i forhold til min udvikling. Jeg glæder mig til det og tror, at det bliver fedt,” afslutter Alice.

Også Amalie Winther Olsen glæder sig til at komme i aktion i morgen: ”Den (formen) er rigtig god. Jeg har døjet med at få pulsen op, men nu er det hele perfekt; ny cykel og det hele, så det bliver ikke bedre.”

Ronde van Gelderland, 138 kilometer langt, køres som nævnt i morgen. Klokken 13.30 skal Alice, Amalie og de øvrige ryttere i løbet præsenteret i det hollandske, inden starten går klokken 14.15. Klokken 17.30 forventes rytterne at passere målstregen første gang, og et kvarter senere, 17.45, forventes det at vinderen findes.