Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dansk UCI-løb rykkes til Hanstholm

24. februar 2014 10:19Foto: A.S.O.

UCI cykelløbet ”Destination Thy” køres igen. I år starter og slutter løbet i Hanstholm, og havnebakken får afgørende rolle i finalen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

198 ryttere fra 15 lande stiller til start i de danske UCI-løb, og dermed bliver der masser af cykelløb at se på, når UCI-løbet ”Destination Thy” igen køres i det nordvestjyske den 4. maj. I 2013 var det Thisted, der var start og målby, da løbet blev kørt for første gang i Thy, er det i år Hanstholm, der lægger asfalt til det store felt.

”Destination Thy” er tredje løb i den ”nordvestjyske cykelweekend” på i alt tre såkaldte UCI løb (Skive, Himmerland, Thy-Mors), som alle er en del af Europa touren for kontinentale cykelhold. Løb som er meget attraktive for de hel og halv-professionelle cykelhold, fordi de giver de eftertragtede UCI point, der pynter på rytternes CV og tæller med til Europa ranglisten. Pointene er med til at sende ryttere til blandt andet VM. I 2014 køres der desværre kun fire UCI løb i Danmark. De tre nævnte løb og Post Danmark Rundt.

Årets nøjagtige rute offentliggøres først på et pressemøde den 28. februar i Hanstholm. Men arrangørerne, Thy Cykle Ring i samarbejde med Vesthimmerlands Procycling, kan oplyse, at løbet får start og mål på Chr. Hansen vej ud for Montra Hotel Hanstholm, og at havnebakken får en central rolle, når den store finale skal køres.

”Destination Thy”-ruten bliver på knap 200 kilometer, og udover Thy, vil også Mors få besøg af det store cykelfelt og den store service karavane.

Arrangementet støttes igen af de lokale kommuner i form af Thisted Kommune og Morsø Kommune. Arrangørerne arbejder på at få flere lokale firmaer til at sponsere løbet. Samtidigt med at UCI-rytterne er ude på den store tur i området, afvikler Thy Cykle Ring også en særudgave af ”Sparekassen Thy Løbet”. Tre kriterium løb i Hanstholm by, med den store havnebakke, vil tiltrække mange cykelryttere fra Jylland og Fyn.

Sidste år blev "Destination Thy" vundet af Constantino Zaballa (Christina Watches-Onfone).