Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Unipublic / Graham Watson

De la Cruz vinder i Baskerlandet

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.04.2017 kl. 17:33 af Christian Berg.

Spanieren sikrede sig sejren og den samlede føring, da han snød favoritterne med et tidligt angreb på den afgørende stigning.

I dag ventede 3. etape af Baskerlandet Rundt, hvor rytterne skulle ud på 160,5 kilometer mellem Gasteiz og Donostia. Her var Jakob Fuglsang i udbrud hele dagen, men det var David de la Cruz, der sikrede sig sejren med et angreb fra feltet tidligt på den sidste stigning.

 

Etapereferat

På grund af henholdsvis et siddesår og sygdom var Ruben Guerreiro (Trek) og Andrew Talansky (Cannondale) fraværende, da de øvrige 157 ryttere begav sig afsted på en flot solskinsdag. Som man kunne forudse efter to nemme dage gav den mere kuperede start anledning til langt flere angreb, og det tog tid, inden en gruppe fik slået reelt hul.

 

Efter 15 km så det lovende ud for Cedric Pineau (FDJ), Ben King, Igor Anton (Dimension Data), Dylan Teuns (BMC), Julien Berard (Ag2r) og Simon Clarke (Cannondale), men efter, at først Anton var blevet spist, blev de efter 18 kilometer kørt ind.

 

Først efter 43 kilometer slog Alessandro De Marchi (BMC), Stephane Rossetto (Cofidis), Matteo Montaguti (Ag2r), Jakob Fuglsang (Astana), Sergio Pardilla (Caja Rural) og Arnaud Courteille (FDJ) et afgørende hul. Efter at også Antonio Nibali (Bahrain), Alew Howes (Cannondale) og Eros Capecchi (Quick-Step) kom op, øgede de afstanden.

 

Silvio Herklotz (Bota), Valerio Conti (UAE), Bert-Jan Lindeman (LottoNL), Jonathan Lastra (Caja Rural), Sam Oomen (Sunweb), Cedric Pineau (FDJ) og Pello Bilbao (Astana) forsøgte at gøre dem selskab, men efter 47,5 kilometer måtte de se sig hentet.

 

Montaguti vandt dagens første bjergspurt foran Rossetto og De Marchi, mens udbruddet ramte den anden stigning med et forspring på 4.22, hvor Sky begyndte at jagte. Derfor var afstanden nede på 3.35, da Howes slog Rossetto, Pardilla og Courteille i bjergspurten. Howes vandt også den tredje bjergspurt, hvor forspringet til feltet var faldet til tre minutter.

 

Flere favoritter ramt af uheld

Med 50 kilometer til mål kom der lidt dramatik på etapen. Julian Alaphilippe (Quick-Step) styrtede sammen med en Katusha-rytter, og førstnævnte slog hånden. Dermed så det ud til, at franskmanden igen i dag måtte droppe kampen om en etapesejr på grund af uheld. Også Loic Vliegen røg en tur i asfalten.

 

Kort efter satte Lotto-Soudal sig frem i fronten af feltet og kørte hårdt på. Det kostede for udbruddets forspring, der faldt til et minut. I front satte Fuglsang i mellemtiden pres på, og det var kun De Marchi, Montaguiti og Courteille kunne følge danskeren.

 

På dagens næstsidste stigning satte Movistar sig massivt frem for at føre for Valverde. Det kostedet for Fuglsang og De Marchi, der havde sat deres følgesvende, så på toppen havde de kun ti sekunder til et jagende felt, hvor den førende rytter, Michael Matthews havde det hårdt. Han kom dog med over stigningen.

 

Med lidt over 20 kilometer til mål Fuglsang og De Marchi hentet. Lige efter fik både Alejandro Valverde og Simon Yates mekaniske problemer, hvor Valverde fik Izagirres cykel, mens Yates nøjedes med et hjul. Imens satte Kiryienka sig frem i front og førte for Team Sky. Valverde kom dog hurtigt tilbage til fronten, mens Yates sad 40 sekunder bag feltet med et par holdkammerater.

 

Hæsblæsende afslutning

På den sidste stigning angreb Mickaël Chérel og David de la Cruz, men franskmanden måtte hurtigt slippe og faldt tilbage til feltet. Alexis Vuillermoz angreb kontra og fik Ruben Fernandez med på hjul. Dem ville Team Sky dog ikke lade køre, og Nieve lukkede hullet. Derefter angreb George Bennett og Rigoberto Uran.

 

På det stejleste sted på stigningen angreb Sergio Henao, men han blev lukket ned med det samme. I stedet kørte Romain Bardet op til Uran og Bennett, der stadig ikke var kommet op De la Cruz. Feltet lukkede dog op til Bardet og kompagni, mens De la Cruz havde et forspring på ti sekunder. I mellemtiden faldt Michael Matthews fra feltet og hang cirka et halv minut efter.

 

Hen over toppen angreb Warren Barguil, Jaime Roson og George Bennett. De blev hentet igen af feltet, der havde femten sekunder op til De la Cruz med ti kilometer til mål. I feltet sad cirka 30 mand, hvor Jakob Fuglsang stadig var med.

 

I bunden af nedkørslen havde han stadig et forspring på ti sekunder, og der manglede kun tre kilometer. Det forspring holdt han til mål, og David de la Cruz kunne dermed kalde sig for vinder af 3. etape. I feltet slog Michal Kwiatkowski Jay McCarthy og Alejandro Valverde i spurten om andenpladsen. I klassementet tager De la Cruz også føringen, og han er tre sekunder foran McCarthy, da Matthews tabte omkring et minut.

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk