Dennis tog sidste etape af Tirreno-Adratico - Quintana vandt samlet

14. marts 2017 16:43Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari

På dagens afgørende enkeltstart af Tirreno-Adriatico viste Rohan Dennis, hvorfor han var favorit.

I dag skulle Tirreno-Adriatico afgøres på den klassiske 10 kilometer lange enkeltstart i San Benedetto del Tronto. På forhånd havde Nairo Quintana 50 sekunder ned til Thibaut Pinot og et minut og seks sekunder til Rohan Dennis.

Rohan Dennis gjorde, hvad han skulle, da han viste sig som den stærkeste og tog dagens etapesejr, men det var ikke nok til at true Quintana. Dermed kunne colombianeren lade sig hylde som vinder af Tirreno-Adriatico 2017.

Etapereferat

Dagens første seriøse tid blev sat af irske Ryan Mullen i tiden 11.35, der i lang tid stod som den bedste. Den blev dog slået af Maciej Bodnar og senere af Jos van Emden, der satte tiden 11.21.

Van Emdens tid skulle vise sig at blive særdeles konkurrencedygtig, men kort efter hollænderen krydsede stregen, var han lige ved at blive slået. Australske Michael Hepburn var inden for et sekund men kom lige akkurat for sent og måtte nøjes med en foreløbig andenplads.

Danske Søren Kragh var ved første mellemtid kun seks sekunder fra bedste tid. Han gik desværre ned på vej tilbage og krydsede stregen næsten et minut efter Van Emden. Peter Sagan, der var stor tvivl om inden etapen, var lige ved at ryge i asfalten, da en fodgænger krydsede vejen. Slovakken nåede dog at undvige, men ødelagde hans enkeltstart.

Favoritterne starter

Jonathan Castroviejo markerede starten på favoritterne. Han var på forhånd udset som en af de store bejlere til sejren, men han skuffede og måtte nøjes med en 13. plads. Til gengæld viste Geraint Thomas fremragende form. På trods af et stort vægttab formåede waliseren at køre sig ind på en sjetteplads kun 13 sekunder efter Van Emden.

Næste mand på vej mod mål var Tom Dumoulin. Han kunne dog ligesom Castroviejo ikke blande sig i toppen, og måtte nøjes med en placering uden for top ti, da han var 20 sekunder efter. En, der til gengæld kunne blande sig, var Primoz Roglic. Han kom i mål som nummer fire, kun otte sekunder efter den førende, og truede dermed Pinots podieplads.

Afgørelsens time

Thibaut Pinot lagde langsomt ud og havde ved første mellemtid tabt 11 af de 25 sekunder, han havde ned til Roglic. Kort forinden havde Rohan Dennis krydset mellemtiden kun tre sekunder efter Van Emden, og han var dermed meget tæt på Pinot.

Ved mål havde Dennis vendt tidsforskellen til den førende og slog bedste tid med tre sekunder i tiden 11.18. Pinot kom kort efter ind over stregen i tiden 11.45, hvilket gjorde, at han mistede andenpladsen men reddede sin podieplacering.

Nu manglede der kun Nairo Quintana. Inden dagens enkeltstart havde han et forspring på et minut og seks sekunder til Rohan Dennis. Derfor skulle meget gå galt, hvis han ikke skulle vinde løbet samlet.

Ved mellemtiden havde han dog kun tabt 18 sekunder, og sejren så ikke ud til at være i fare. Han krydsede målstregen i tiden 11.59, og dermed kunne han kalde sig vinder af Tirreno-Adriatico med 25 sekunder til Rohan Dennis, der vandt dagens etape foran Jos van Emden og Michael Hepburn.