Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

EKSKLUSIVT

« Forrige|Næste » Foto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Dennis vil være Grand Tour-rytter: Jeg kommer til at få røvfuld

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

05.02.2017 kl. 18:45 af Benjamin Lillelund.

Rohan Dennis forventer ikke, at det bliver en nem transition fra enkeltstartsrytter til at gøre sig i Grand Tours.

I de sidste år har Rohan Dennis markeret sig som én af verdens bedste enkeltstartsryttere med en prologsejr og en efterfølgende gul trøje i Tour de France 2015 og adskillige andre triumfer i kampen mod uret.

 

Samtidig har BMC-rytteren en drøm om at være helt med fremme i klassementet i Grand Tours, og dén skal der gøres noget ved nu. Derfor sadler Dennis om i denne sæson, hvor han vil fokusere på Giro d’Italia.

 

En nem opgave bliver det dog langt fra, så derfor forventer Rohan Dennis heller ikke at få store succesoplevelse på dén front i år.

 

”Jeg forventer, at jeg kommer til at få røvfuld, hvis jeg sker være helt ærlig. Jeg tror, der er meget at lære, hvilket er forventet i min position. Det er en stor ændring i den måde, jeg kører på. Jeg har aldrig kørt en Grand Tour på den måde før, så det bliver spændende at se, hvad der sker,” siger Rohan Dennis i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

For at blive en bedre Grand Tour-rytter er Rohan Dennis nødt til at smide et par kilogram for at køre bedre opad, hvorfor nogle af enkeltstartsevnerne givetvis forsvinder samtidig.

 

Alligevel vil han forsøge at holde enkeltstartsniveauet højt oppe, så dette kan anvendes som et middel mod konkurrenterne.

 

”Jeg tror, at jeg kommer til at ofre noget på enkeltstarten, men når man ser på ryttere som Chris Froome, der kan køre lige op med de bedste enkeltstartsryttere, kan man se, det er muligt både at klatre godt og køre gode enkeltstarter. Det er sådan, Froome har vundet Tour de France.”

 

”Jeg skal helt sikkert fokusere mere på mine evner som bjergrytter for at blive Grand Tour-rytter, men forhåbentlig kan jeg tabe noget vægt uden at miste noget styrke. Det er det vigtigste,” forklarer Dennis.

 

Netop ved at skæve til Chris Froome ser Rohan Dennis nemlig Tour de France som den mest passende Grand Tour at køre klassement i, selvom målet i første omgang altså hedder Giro d’Italia.

 

”Tour de France er anderledes i forhold til Giro d’Italia og Vuelta a España, fordi det er mere kontrolleret og ikke så uforudsigeligt. Det handler om at minimere tidstab på bjergene og så forsøge at tage så meget tid som muligt på enkeltstarterne,” konstaterer han.

 

Enkeltstarten vejer stadig tungt
Efter Giro d’Italia skal Rohan Dennis muligvis køre Tour de France som hjælperytter for Richie Porte, hvis det passer ind i både egne og holdets planer, men helt slip på enkeltstartsdrømme giver BMC-ryttere ikke.

 

Årets enkeltstart til verdensmesterskaberne slutter nemlig med en hård stigning, hvilket lige er guf for en rytter som Rohan Dennis, der kommer til at blive regnet som én af de allerstørste forhåndsfavoritter.

 

”Selvom jeg gerne vil være en Grand Tour-rytter i stedet for en enkeltstartsrytter, vil jeg ikke smide enkeltstarten helt væk. Forhåbentlig bliver jeg en bedre bjergrytter, men også en bedre enkeltstartsrytter. VM vil altid være i mit sigtekorn. Jeg vil elske at vinde,” fastslår Dennis, hvis bedste VM-placering er en femteplads i 2014.

 

Sidste år endte OL-enkeltstarten lettere miserabelt for australieren, da han mistede en mulig sølvmedalje på grund af en defekt, hvorfor han i stedet blev nummer fem. Derfor jagter han også revanche til OL i 2020.

 

”Jeg ville elske at vinde guld i Tokyo. OL er stadig et vigtigt mål for mig - måske endnu mere efter Rio. I modsætning til en Grand Tour er der kun OL hvert fjerde år, hvilket sætter dig under endnu mere pres, specielt hvis noget går galt, som det gjorde i Rio.”

 

”Men på den anden side reducerer det presset i de tre andre år. Jeg tror, det åbner op for at fokusere på andre mål som Grand Tours. Forhåbentlig passer ruten i Tokyo til mine Grand Tour-ambitioner,” afslutter Rohan Dennis, der giver sig i kast med Giro d’Italia om tre måneder.

 

Op til Giro d’Italia skal Rohan Dennis køre Tour Cycliste International La Provence, Tirreno-Adriatico, Catalonien Rundt og Giro del Trentino.

 

Rohan Dennis startede sæson med at blive australsk mester i enkeltstart og nummer seks i Tour Down Under, som blev vundet af holdkammeraten Richie Porte.

 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk