Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Dumoulin knækkede mens Landa fik sin etapesejr

Dumoulin knækkede mens Landa fik sin etapesejr

26. maj 2017 17:15Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Tom Dumoulin smed den lyserøde førertrøje på dagens Giro d'Italia-etape, som blev vundet af Mikel Landa. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens Giro d'Italia-etape blev en meget spændende en af slagsen, da Tom Dumoulin (Sunweb) for første gang i løbet viste svaghedstegn og tabte den lyserøde førertrøje til Nairo Quintana (Movistar). Mikel Landa (Team Sky) tog samtidig en hårdt tiltrængt sejr efter utallige dage i udbrud, da han var klart stærkest på finalestigningen.

 

Etapereferat

Giroens 19. etape startede, som sædvanlig fristes man til at sige, med masser af angreb. 165 ryttere startede dagens etape, men det var kun 5 af disse, der kom fri efter 2 km. Pello Bilbao (Astana), Giulio Ciccone (Bardiani-CSF), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Lars Bak (Lotto Soudal) og Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) fik hurtigt et forspring på 30 sekunder, inden de ramte dagens første stigning. De blev dog hentet igen efter 8 kilometer.

 

Et stort udbrud blev herefter etableret med Clement Chevrier (AG2R), Nicola Boem (Bardiani-CSF), Gregor Mühlberger (Bora-hansgrohe), Pierre Rolland (Cannondale-Drapac), Tobias Ludvigsson (FDJ), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo), José Herrada (Movistar), Dries Devenyns (Quick-Step), Alberto Losada (Katusha-Alpecin), Jurgen Van den Broeck (LottoNL-Jumbo), Rui Costa (UAE Team Emirates), Ilia Koshevoy (Willier Triestina), Pello Bilbao, Maciej Paterski og Daniel Teklehaimanot.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Det store udbrud fik herefter hurtigt lov til at opnå en stor afstand til feltet. På nedkørslen fra dagens anden stigning blev Tom Dumoulin (Sunweb) dog blev pludselig fanget bag feltet - nogle mente det var grundet en tissepause, men det rygte har Dumoulin selv senere afkræftet.  Det udnyttede blandt andre Movistar og Bahrain-Merida til at lægge stort pres på, og der blev hurtigt skabt et hul.

 

I den forreste gruppe sad blandt andre Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Thibaut Pinot (FDJ) og Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin). De fik opbygget en afstand på mellem 30 sekunder og et minut til den næste gruppe, hvor både Dumoulin, Adam Yates (Orica-Scott), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) og Davide Formolo (Cannondale-Drapac) sad. Dermed var der altså lagt op til stillingskrig, og etapens drama var nu i fuld gang.

 

Dumoulin får kontakt og et nyt udbrud dannes

Udbryderne foran så hurtigt deres forspring mindskes, og selvom Quintana-Nibali-gruppen kørte med fuld knald, var Dumoulin-gruppen næsten oppe ved dagens kategori 2-stigning. Her lukkede de hullet, og der sad nu et stort felt samlet. En naturlig tilstand fulgte, og det udnyttede Luis Leon Sanchez (Astana), Bilbao, Rolland, Costa, Shalunov og Sebastien Henao (Sky) til at rive sig fri.

 

En gruppe med Giovanni Visconti (Bahrain-Merida), Chevrier, Boem, Lorenzo Rota (Bardiani-CSF), Rudy Molard (FDJ), Herrada, Jose Joaquin Rojas (Movistar), Ruben Plaza (Orica-Scott), Eros Capecci (Quick-Step), Mikel Landa (Sky), Matteo Busato (Willier-Triestina) og Koshevoy optog forfølgelsen. Med 50 kilometer til mål blev grupperne sammensmeltet.

 

Nu var Dumoulin og co. straks mere opmærksomme, og derfor var der ikke længere det store incitament til at køre cykelløb nede i feltet. Det nye udbrud øgede forspringet, og 20 begivenhedsløse kilometer senere havde de over 10 minutter ned - det skulle blive til endnu en udbrudssejr i bjergene.

 

Storfavoritten Landa

I den forbindelse kunne udbryderne begynder at tænke på, hvordan de ville bære sig ad med at snyde den utroligt stærke Mikel Landa. To gange i denne Giro har dårligt eksekverede spurter stået mellem baskeren og den etapesejr, han så gerne vil have med hjem, og i dag kunne han derfor forventes at bruge sin råstyrke til at køre fra konkurrenterne på finalestigningen.

 

Den udvikling kom Luis Léon Sánchez og Rudy Molard på forkant med, da de angreb 20 kilometer fra mål og slap væk. Duoen havde, ved bunden af den 15 kilometer lange stigning, 35 sekunder ned, og lige fra starten af viste førstnævnte sig som den stærkeste, da han slap fra sin franske konkurrent.

 

Der var dog lang vej op for Sánchez på Piancavallo-stigningen, som er 15,4 kilometer lang og stiger med 7,3% i gennemsnit. Derfor var den også ganske frygtet blandt klassementsrytterne, som var ved at blive kørt frem af holdkammeraterne nede i feltet.

 

Positionskampen trak Tom Dumoulin og Bob Jungels sig klart værst ud af - de to endte langt nede i feltet og Movistar benyttede sig af det med det samme, da de i samarbejde med Bahrain-Merida splittede feltet med Dumoulin og Jungels i den forkerte ende. Førstnævnte virkede mærket, da han ikke lukkede hullet på egen hånd.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Splittelse i udbruddet og feltet

Med et hurtigt angreb var Rui Costa imidlertid kørt frem til Sánchez, som han hurtigt kørte forbi. Ligeså hurtigt gik det da Mikel Landa så besluttede sig for at angribe, og pludselig sad han i front sammen med portugiseren. Begge ryttere trængte til en etapesejre, men Landa virkede som favoritten til at tage den, da han med små 10 kilometer til mål angreb i sin klassiske stil.

 

Krisen virkede imidlertid til at være reel for Dumoulin, for med omkring ni kilometer til mål åbnede der igen et hul foran ham. Simon Geschke (Sunweb) forsøgte at holde sin kaptajn inde i spillet, men med lang vej til toppen var tegnene fra manden i lyserødt bestemt ikke opmuntrende. Franco Pellizotti (Bahrain-Merida) var hollænderens bøddel: Nibalis løjtnant satte et brutalt tempo i frontgruppen.

 

Også Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) var blevet sat, og han virkede til at have overvurderet sine egne kræfter, da han dumpede ned forbi Dumoulin og så ud til at miste en hel del tid. Geschke kunne med cirka otte kilometer til mål heller ikke mere, og så lå Dumoulin og skulle begrænse tidstabet på egen hånd. Quintana og Nibalis forspring havde dog ligget stabilt omkring 20 sekunder siden Dumoulins knæk, og det tydede derfor på, at hollænderen disponerede rigtig godt med kræfterne.

 

Første favoritudspil

Kort efter blev Thibaut Pinot (FDJ) den første af favoritterne, der spillede ud, da han kørte fra favoritfeltet, hvor de ikke kunne blive enige om at tage føringer. Franskmanden var i kraft af sin flotte kørsel i går pludselig en reel sejrskandidat, og Nibali sendte derfor en udmattet Pellizotti frem på ny.

 

Ni minutter længere fremme havde Mikel Landa så godt som sikret etapesejren, da han med tre kilometer til mål havde halvandet minut til en forfølgergruppe beståede af Costa og Rolland. Baskeren i front øgede til selv de relativt friske favoritter, og denne gang havde han ingen med, der kunne køre indenom i spurten.

 

Med godt fire kilometer til mål kunne Pellizotti ikke mere, og så kom der nye angreb, da Vincenzo Nibali åbnede ballet med en kraftig acceleration. Zakarin, Pozzovivo, Quintana, Mollema, Yates og Hirt kom med, mens Jungels lå et par meter bag dem og kæmpede for at holde kontakten.

 

Landa tog den endelig

Oppe foran fik Mikel Landa endelig anledning til lidt fejring i denne Giro, da han efter mange dage i udbrud kørte først over stregen og dermed sikrede sig både etapen og, med høj sandsynlighed, også bjergtrøjen. Nede bagved kørte Costa forbi Rolland i spurten og tog andenpladsen foran franskmanden.

 

Ryttere fra morgenudbruddet som Chevrier, Visconti og Rojas var i mellemtiden faldet tilbage til favoritterne, hvorved de fik ro for de mange angreb. Samtlige favoritter virkede helt færdige, og i visse tilfælde havde de endda svært ved at følge deres holdkammerater.

 

Zakarin og Pozzovivo forsøgte sig nu alligevel, og duoen fik lidt af et hul til de andre favoritter. Pinot blev dagens vinder i klassementskampen, da han kørte over stregen 8.09 efter Landa - seks sekunder hurtigere end Zakarin og Pozzovivo og 12-13 sekunder foran resten af favoritterne.

 

Dumoulin var en del længere om at komme i mål, hvor han måtte registrere et tidstab på over et minut til Nibali og Quintana. Den lyserøde førertrøje var tabt, men med søndagens enkeltstart i tankerne er intet på plads endnu.

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?