Flot Tour de Himmelfart med sejre til Norsgaard og Johansen

29. maj 2017 08:04Foto: Flemming Kajberg Leth Jensen

To Tour de Himmelfart-legender takkede af med maner, da de sejrede i begge U19 klasser, i et Tour de Himmelfart som var det bedste nogenside.

Reaktioner efter dette års Tour de Himmelfart har ikke været til at tage fejl af, og der har været positive ord fra både ryttere, ledere og ikke mindst fra byens beboere.

”Vi kan virkelig mærke at Odder-borgerne er ved at tage løbet til sig. Der var rigtig mange, der havde taget opstilling ude på ruterne for at heppe på rytterne, og vi mødte flere personer i målområdet, som til dagligt ikke har noget med cykelklubben at gøre, som var oppe og se løbet. Vi har igennem mange år uddelt oplysningssedler til de borgere der er berørt af cykelløbet, samt haft helside annonce i Odder Avis. Her har vi samtidig opfordret Odder-borgere til at komme og se løbet og få en kop kaffe. Det var der virkelig mange, der benyttede sig af i år, hvilket er glædeligt.” lyder det fra formanden for Odder Cykel Klub Torben Kristensen.

”Vi holder hvert år kort efter løbets afslutning, har klubben evalueringsmøde, hvor vi på en konstruktiv måde kommer med det feedback, vi er blevet mødt med. Og på den måde forsøger vi hvert år at gøre det endnu bedre året efter," tilføjer formanden af, som samtidig også kan se tilbage på et løb, der blev afviklet med høj solskin på alle tre dage, og det sportslige var på et højt internationalt niveau.

Johansen skrev sig i historiebogen
Hos U19-herrerne blev det til favoritsejr til Julius Johansen. Johansen tog førertrøjen på løbets første etape efter et fantastisk solorigt på mere end 60 kilometer. På løbets tredje etape, som var en 12,8 kilometer lang enkeltstart var Johansen igen på pletten. Efter en fejlfri tur på vejene i oplandet uden for Odder by, kom Johansen tilbage til Odder by og kunne i klæde sig endnu en gul førertrøje.

Efter yderligere to etaper i fuld kontrol kunne Johansen tage endnu samlet sejr i Tour de Himmelfart regi. Det var Julius Johansens fjerde samlede sejr i Tour de Himmelfart, siden han debuterede i løbet som 10-årig i 2009. Det er i den tid blevet til ikke mindre end 17 etapesejre og hele 29 gule trøjer til Julius i de ni år, som han har deltaget i løbet. Dette gør ham til den rytter, der har vundet flest etaper i løbet, samt den rytter der har båret den gule trøje flest gange.

Sejr til den danske mester
Hos U19-pigerne blev det til sejr til den danske mester Emma Norsgaard Jørgensen, der ellers var oppe imod hård konkurrence fra flere udenlandske piger. Norsgaard angreb tidligt på løbets første etape og fik følgeskab af den stærke hollænders Eva Bijward. De to ryttere fandt ind i et godt samarbejde, og ved målstregen kunne Norsgaard efter en tæt spurt cykle først over stegen og cykle sig til den gule trøje.

Trøjen mistede hun dog igen på løbets anden etape, da Bijward via bonussekunder snuppede førertrøjen. Etapen blev vundet af den hollandske mester Lorena Wiebes.

På løbet tredje etape, som var enkelstarten, var Norsgaard igen på pletten og tog både etapesejren og den gule trøje tilbage. En trøje som hun sikkert forsvarede på både 4. og 5. etape, som begge igen blev vundet af Lorena Wiebes.

Norsgaard kunne atter engang kalde sig vinder af Tour de Himmelfart og med årets sejr, bragte hun sig op på fjerde samlede sejre og 17 etapesejre, hvilket også er lige så mange som Julius Johansen. Norsgaard debuterede lige som Johansen i 2009 som 10-årig.

Johansen og Norsgaard deler nu rekorden for flest etapesejre i Tour de Himmelfart.  Det er dog stadig den tidligere Odder-rytter Anthon Charmig, der med sine fem sejre, der har rekorden for flest samlede sejre i Tour de Himmelfart.

I de øvrige klasser var der også fantastisk cykelløb at se, hvor flere de udenlandske ryttere fra Sverige, Norge, Belgien, Holland, Italien, Finland og Estland satte deres aftryk på resultatlisterne.