Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Hvem skal vi holde øje med i 2014?

Hvem skal vi holde øje med i 2014?

01. januar 2014 16:30Foto: Sirotti

2013 er snart ovre, og her hos Feltet.dk bruger vi ventetiden frem mod nytårsaften til at se frem mod 2014-sæsonen. Både nye og mere garvede ryttere kan vise sig at skulle dominere den kommende WorldTour-landevejssæson, og her hos Feltet.dk har du chancen for at lære dem lidt bedre at kende, inden de vælter det hele omkuld til foråret, og du kan komme med dit bud på, hvem vi mangler i kommentarfeltet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Talentmassen i cykelsporten er enorm for tiden, og det gælder ikke bare inden for Danmarks grænser, hvor nogle af de mest talentfulde ryttere i verden slår deres folder. Der er større perspektiver i ryttere mange andre steder fra i den kommende sæson, og her på Feltet.dk har vi samlet en liste over ryttere, der kan vise sig værd at holde et vågent øje med over de kommende ti måneder. Det kan både være nyprofessionelle, som det kan være mere garvede ryttere, der blot ikke har indløst det fulde potentiale i denne sæson. I parentes er angivet rytternes hold i 2014-sæsonen.

 

Simon og Adam Yates (Orica-GreenEDGE)

Selvom Simon Yates har fået mere opmærksomhed og større resultater i 2013 end sin tvillingebror Adam, er de to 21-årige briter begge så imponerende talentfulde, at det er svært at sige, hvem man kan forvente mest af. Adam fik en samlet andenplads i Tour de l'Avenir, hvor Simon hjemtog to etapesejre (den ene lige for næsen af sin bror). Simon stjal så alle overskrifter i Tour of Britain, da han vandt på bjergafslutningen på sjette etape foran etablerede bjergryttere som David Lopez, Nairo Quintana og Bradley Wiggins. Adam blev nummer 14 på etapen, 31 sekunder efter sin bror. Simon formåede med sin præstation også at kæmpe sig på podiet i den samlede stilling. Yates-brødrene har mod manges forventning valgt ikke at skrive kontrakt med Sky, men tørner i stedet ud for Orica-GreenEDGE i 2014. Det kan vise sig at blive en god beslutning for de to, da der sandsynligvis bliver flere muligheder for personlige resultater, og det bliver meget interessant at følge de to unge rytteres udvikling i deres første sæson som professionelle.

 

Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step)

Ja, Boonen er absolut ikke nyprofessionel eller bare en almindelig rytter med et par år i feltet, men 2013-sæsonen var så forfærdelig for superstjernen, at 2014 næsten bliver en genfødsel for Tornado Tom. Efter at have vundet næsten alt, hvad han rørte ved i 2012, blev denne sæson forstyrret af styrt og skader for den belgiske megastjerne, og Fabian Cancellara overtog derfor roret i forårsklassikerne. I 2014 kan vi håbe at se Boonen tilbage i topform, for det vil uden tvivl gøre brostensklassikerne langt mere interessante, hvis den seneste dekades to største brostensstjerner stiller op i en direkte duel i to af verdens største endagsløb. Vi krydser fingre for, at Tornado Tom finder de samme ben som i 2012 og Cancellara de samme som i 2013 - så kan vi godt love underholdning i verdensklasse, når startskuddet til brostenssæsonen lyder.

 

Læs også
Vingegaard udskrevet fra spansk hospital

 

Davide Villella (Cannondale Pro Cycling)

Der var måske ikke så mange, der bemærkede det, men da dette års Giro dell'Emilia var færdigt, stod en ung fyr ved navn Davide Villella på podiet ved siden af Diego Ulissi og Chris Anker Sørensen. Den unge italiener kørte løbet som stagiare hos Cannondale og formåede med et flot angreb under kilometerporten at sætte etablerede stjerner som Franco Pellizotti, Michele Scarponi og Domenico Pozzovivo og endte på tredjepladsen i det hårde endagsløb, da han sad med, da Chris Anker angreb med Ulissi på hjul. Det var dog ikke den eneste imponerende præstation i sæsonen, da Villella også vandt Lombardiet Rundt for U23-ryttere samt tre etaper og den samlede sejr i etapeløbet med det mundrette navn Giro della Valle d'Aosta Mont Blanc. Italieneren har naturligvis fået tilbudt en professionel kontrakt for 2014 hos Cannondale, og det bliver spændende at se, om det italienske hold kan gøre et lige så succesfuldt talentarbejde med Villella, som de har gjort med eksempelvis Peter Sagan. Hold øje med Villella i de italienske endagsløb i 2014.

 

Joseph Lloyd Dombrowski (Sky Pro Cycling)

Joe Dombrowski fik kontrakt med Sky inden 2013-sæsonen efter en meget succesfuld sæson i 2012, hvor amerikaneren vandt Girobio (Baby-Giroen) samlet og blev nummer 10 i USA Pro Cycling Challenge. I år har han som de fleste andre bjergryttere på Sky ageret hjælperytter blandt andet i Tour of Oman for Chris Froome og i Giro del Trentino for Bradley Wiggins. Han fik en tredjeplads på første etape af Østrig Rundt lige efter den senere vinder, Riccardo Zoidl, og i Japan Cup blev han nummer syv efter at have hjulpet sin kaptajn David Lopez frem til en femteplads. Den violinspillende amerikaner har endnu til gode at køre en Grand Tour, men resultaterne viser, at der er potentiale i den unge Sky-rytter. Denne sæson kan vise sig at blive gennembruddet for Dombrowski, men meget afhænger af, hvor meget frihed han får på et Sky-hold, der er fyldt til randen med bjergstærke ryttere.

 

Taylor Phinney (BMC Racing Team)

Mange i cykelmiljøet havde allerede sat forventningerne op efter den nye Lance Armstrong, da Taylor Phinney begyndte at vise sit talent frem på de amerikanske cykelbaner. Så vidt er det ikke gået, men Phinney har gennem de seneste to sæsoner etableret sig som en af verdens allerbedste enkeltstartsryttere blandt andet med sin sølvmedalje ved VM i 2012. Han er ikke ryttertypen, der skovler sejre ind, men hans eneste sejr i år samt ét andet resultat er årsagen, til at han er at finde på denne liste. Han viste uhyggelige styrke, da han på fjerde etape af Polen Rundt tog chancen og stak af med 7,5 kilometer til mål, og med sit ubehageligt kraftfulde tråd holdt han feltet bag sig og vandt etapen. Det var Phinneys første linjeløbssejr i karrieren og sammen med syvendepladsen i den forfærdeligt hårde udgave af Milan-San Remo, har han nu vist, at han kan andet end blot at konkurrere alene mod tiden. Han har vundet U23-udgaven af Paris-Roubaix to gange, og efter tre år som professionel begynder han at virke moden til at gå efter et resultat i brostensklassikerne. Han lavede et halvhjertet angreb i Arenberg i år, men vær opmærksom på den to meter høje amerikaner, når løbet går ind i sin afgørende fase næste år.

 

Damien Howson (Orica-GreenEDGE)

Australien har en uhyggelig evne til at producere enkeltstartstalenter på samlebånd, og i år er ingen undtagelse. Damien Howson blev U23-verdensmester i enkeltstart foran Lasse Norman Hansen i september, og det australske WorldTour-hold, der allerede har en perlerække af dygtige tidskører på kontrakt, sikrede sig den unge mands underskrift i juli måned. Howson har vist sit talent frem i en lang række enkeltstarter hen over sæsonen og blev blandt andet nummer tre samlet efter Dylan Van Baarle og Lasse Norman i Thüringen Rundfahrt. Det er dog sejren i det italienske endagsløb Trofeo Alcide Degasperi, der for alvor gør Howson interessant, og det bliver spændende at se, om han ligesom Luke Durbridge allerede i sin første sæson som professionel kan hive en kanin op af hatten i et af de store løb.

 

Nyprofessionelle buffere:

Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE), Rick Zabel (BMC Racing Team), Julian Alaphilippe (Trek Factory Team), Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) og Matej Mohoric (Cannondale Pro Cycling). Disse fem stortalenter har alle vist, at de har potentialet til at blive nogle af verdens bedste cykelryttere, men spørgsmålet er, om de fremtryller store resultater allerede i år. Kun Ewan har for alvor vist sig frem i løb blandt de allerbedste, men han bliver først professionel til august i 2014. Desuden er der naturligvis Lasse Norman Hansen (Garmin-Sharp) og Michael Valgren (Team Tinkoff-Saxo), som vi håber os meget af, men vi skal nok vente til 2015, før vi for alvor ser resultater fra de to danskere. Desuden er norske Sondre Holst Enger også en utroligt spændende rytter, der fik bronze til U23-VM, men han ser ud til at blive i kontinentalrækken endnu en sæson.

 

Garvede buffere:

Fabio Aru, Tanel Kangert (begge Pro Team Astana), Bob Jungels (Trek Factory Team), Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team), Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp), Bradley Wiggins (Sky Pro Cycling) og Diego Ulissi (Lampre-Merida). Ikke alle af de nævnte har haft en dårlig sæson - blandt andre sidstnævnte sluttede fremragende af med en sejr i Giro dell'Emilia -, men alle disse ryttere har potentialet til at gøre noget endnu større. Spørgsmålet er blot: Bliver det i 2014? Vi kan kun vente at se. Derudover er Esteban Chavez, som næste år kører for Orica-GreenEDGE, et talent, der heller ikke er til at komme udenom. Han var skadet en stor del af 2013, hvor han kørte for Colombia-Coldeportes, og det bliver spændende at se, om han kan komme tilbage på sit 2012-niveau, hvor han som kun 22-årig vandt en etape i Vuelta a Burgos. De to Garmin-Sharp-ryttere Lachlan Morton og Rohan Dennis gav eksempler på deres stortalent i år, og tiden må vise, om de kan følge op på det i 2014.

 

 

Er der en interessant rytter, vi har udeladt? Giv dit bud på ryttere, vi bør holde ekstra godt øje med i 2014 i kommentarfeltet nedenunder.

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?