Imponerende jagtsejr og ny rekord til par nummer 1

30. januar 2017 23:37Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

Endnu en sejr blev det i dag til for par nummer 1, der for første gang i det Københavnske 6-dagesløb vandt en jagt: Nemlig den 75 kilometer lange handicapjagt. 3'erne, Andreas Graf og Andreas Muller, og 9'erne, Jesper Mørkøv og Marc Hester, led store nederlag i klassementet.

75 kilometer - 300 omgange på Ballerup Super Arenas cykelbane. Så langt skulle rytterne ud og køre i aftenens handicapjagt i det Københavnske 6-dagesløb - den længste af slagsen i noget 6-dagesløb og bestemt en distance, som kan vende op og ned på tingene efter fire hårde dage.

Det bekymrede tydeligvis ikke rytterne, da både par nummer 3, 9, 11 og 12 angreb efter kun 10 omgange. De fik hurtigt taget en omgang, og så var det 7’erne og 16’erne, der slap væk. Topparrene holdt tydeligvis godt øje med hinanden, og det tydede ikke på, at nogen skulle få lov til at skabe en fordel så tidligt i løbet.

Takket være de tildelte handicapomgange (som du kan få overblikket over her) havde nogle af de mindre prominente par også mulighed for at vinde jagten, og det kunne tydeligt ses, da langt flere af dem var i angreb end førhen set. Efter 100 omgange førte de to eneste par på 0 fra starten af, 5 og 14, stadigvæk, men især 1’erne havde været aktive og havde kørt sig fra at være fire omgange bagud til blot at mangle to. Den første tredjedel af løbet var desuden kørt med en gennemsnitsfart på 54,6 kilometer i timen.

Den gennemsnitsfart holdt de i løbet af de næste 50 omgange, hvor omvæltningen var sat lidt på pause. 5 og 14 førte stadigvæk, mens topparrene holdt godt øje med hinanden. 16’erne blev de første, der tog initiativ, da de tog en omgang på egen hånd og lagde sig i spidsen for 6-dagesløbet, hvor 7’erne så blev de første til at svare igen.

Danskernes angreb lykkedes dog ikke, og så var belgierne fra par nummer 16 pludselig i aktion igen - de Pauw og de Ketele følte sig tydeligvis rigtig godt kørende. Angrebet blev hurtigt neutraliseret, men det måtte være ganske bekymrende for 7’erne, 9’erne og 11’erne at se deres konkurrenter i så god form.

Belgierne kunne dog ikke lukke det hele ned, og på næste forsøg lykkedes det så for 7’erne og 11’erne at tage omgangen tilbage. Udviklingen var dog bekymrende for 9’erne, der ikke kunne være med, når det virkelig gjaldt; to omgange var de nu bag de tre førende par i den samlede stilling.

Nye udspil fra favoritterne - 9’erne i krise

Med små 80 omgange til mål kom par nummer 7 afsted igen, men 16’erne var meget vågne og lukkede hullet relativt hurtigt. De hårde føringer skabte splittelser i feltet, hvor 5’erne og 14’erne ikke kunne være med. Til stor overraskelse kæmpede Marc Hester og Jesper Mørkøv også med at sidde med, og selvom de fik lukket hullet op til bagenden af feltet efter et par omgange, sendte det et tydeligt signal om, at der ikke var overskud til angreb på daværende tidspunkt.

5’erne og 14’erne fik dog aldrig lukket hullet igen, og de tabte dermed deres forspring i jagten - nu lå også par nummer 1 og 8 på omgangshøjde med dem. Også 13’erne kunne øjne chancen for at vinde, da de kun var en omgang efter.

Da den næste række angreb kom uden 9’ernes deltagelse, virkede der til at være tale om en regulær krise for de to danskere, hvis sejrschancer så ud til endegyldigt at forsvinde under jagten. De tabte en omgang til og røg ned på -3 omgange i forhold til de øvrige top-par. Også par nummer 3 var i problemer og lå på omgangshøjde med 9’erne.

To løb i ét

Da det ikke virkede til, at topparrene ville kunne blande sig om jagtsejren, skulle to løb køres under de sidste 20 omgange: Ét for klassementet, og ét for jagten. I sidstnævnte havde 1’erne lagt sig alene i spidsen, mens det fortsat stod lige på omgange mellem 7’erne, 11’erne og 16’erne i førstnævnte.

Og sådan forblev det helt indtil målstregen. Som for at sætte en tyk streg under sejren angreb Frederik Rodenberg med et par omgange til mål, og sammen med makkeren Casper Folsach vandt han handicapjagten i en utrolig opvisning af styrke og kølighed fra to unge ryttere.

Som tilfældet har været med det meste, 1’erne har vundet i dette løb, blev der også sat rekord. 54,468 kilometer i timen i gennemsnit er det hurtigste, den 75 kilometer lange handicapjagt nogensinde er kørt med i Ballerup Super Arena.

I klassementet blev 9’erne og 3’erne de store tabere, mens det blev klart, at sejrsherrerne skal findes blandt 7’erne, 11’erne og 16’erne.