Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Sirotti

Italienske hold tigger om Giro-plads

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

10.02.2017 kl. 13:39 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Nippo-Vini Fantini var ikke et af de fire hold, der fik et wildcard til Giro d’Italia, men nu kæmper de videre for at sikre deltagelsen i deres hjemlands største løb.

Der er i de tre Grand Tours en tendens til at overse stærke professionelle kontinentalhold for i stedet at uddele wildcards til lokale hold - især markant er det i Tour de France, hvor det tit forekommer, at alle fire hold, der kommer med på et wildcard, er franske. I år er Giro d’Italia-arrangørerne RCS Sport dog gået en lidt anden vej, da både Nippo-Vini Fantini og Androni Giocattoli må følge løbets 100. udgave på TV.

 

Og så måske alligevel ikke. Førstnævnte appellerer nemlig nu til arrangørernes patriotisme og henviser til det drastisk faldende antal italienske hold, som gennem årene har deltaget i Giroen.

 

”I år vil Italien, for den første gang i flere årtier, ikke have et eneste WorldTour-hold, og kun to italienske hold i alt, på startstregen. Det er en negativ rekord, der aldrig før er set,” skriver Nippo-Vini Fantini i en pressemeddelelse.

 

De henviser til en statistik, som den italienske avis Gazzetta dello Sport har sammensat, hvor det vises, at der i 2001 var 13 italienske hold i Giroen - et tal, der altså nu er faldet til to. Udover personlige interesser i at komme med, mener Nippo-Vini Fantini også, at den uheldige rekord ikke bør sættes under løbets 100- udgave, og derfor ønsker de dispensation til, at både de og Androni Giocattoli kan stille op.

 

Klart løsningsforslag

Idéen er ikke at smide CCC Sprandi Polkowice og Gazprom-RusVelo, som fik italienernes pladser, ud af løbet, men derimod at udvide feltet fra 198 til 210 ryttere, hvor alle fire professionelle kontinentalhold så skal stille op med otte i stedet for ni ryttere. Dermed vil 16 nye pladser frigøres - nok til, at reducerede Nippo-Vini Fantini og Androni Giocattoli mandskaber kan stille op.

 

Ifølge førstnævnte har forslaget allerede samlet 1500 underskrifter og er blevet set af ”fremtrædende italienske politikere”.

 

”Vi forstår, at denne bøn er om en dispensation og skal kun være et engangstilfælde. Der skal ikke sættes presedens, men derimod gøres en undtagelse for en særlig begivenhed, den 100. Giro, som mere end nogen anden udgave skal promovere italiensk cykelsport, som skal vise, hvad vi repræsenterer,” afslutter Nippo-Vini Fantini, som samtidig kobler italiensk cykelsports dårlige periode med for få italienske hold i Giroen.

 

Det sidste argument køber løbsarrangør Mauro Vegni dog ikke. Ifølge ham er det nemlig holdenes egen skyld, hvis de er så afhængige af Giroen, at deres overlevelse hviler på den.

 

”Vi vil altid forsøge at støtte italiensk cykelsport, men Giroen kan ikke betyde alt, mens andre løb betyder intet. Holdene, som ikke kommer med til Giroen, kører i stedet Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. Det er forkert at sige, at alt afhænger af Giroen - det betyder blot, at holdene ikke er ordentligt forberedte.”

 

De to italienske hold i årets Giro d’Italia er Bardiani-CSF og Wilier-Selle Italia. 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL FELTET.DKS HELÅRLIGE MANAGERSPIL - PRÆMIER TIL DE 75 BEDSTE!

 

SENESTE

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk