Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Nibali sejrede og blev gul storfavorit på dramatisk dag

14. juli 2014 18:06Foto: Sirotti

Første reelle bjergetape blev en vild affære. Den kom til at koste Alberto Contador den videre deltagelse i løbet, da han styrtede på en af dagens mange nedkørsler, på våde veje. Efter fabelagtig kørsel af Vincenzo Nibali er det nu svært at se, hvorfra udfordringen skal komme.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev til anden etapesejr for Vincenzo Nibali (Astana) i årets Tour de France, da han i dag vandt løbets tiende etape, en etape der kan dyste med den berømte brostensetape som årets hidtil mest dramatiske. 

De to etaper fik desværre det til fælles, at de hver især kom til at koste en favorit deltagelsen i løbet. Alberto Contador styrtede på en nedkørsel og måtte udgå.  

Et udbrud, der varede det meste af dagen, havde nær bragt Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) i gult og Joaquim Rodriguez ind som etapevinder, men på det sidste bjerg blev der vendt op og ned på sagerne, da Nibali satte en fantastisk offensiv ind og overhalede Rodriguez.

Dermed er italieneren tilbage i gult.
 

Etapereferat
Var de foregåendes etaper med bjerge, var det intet i forhold til, hvad dagens relativt korte etape, blot 161,5 kilometer, bød på. Hele syv kategoriserede bjerge, heraf de fire af 1. kategori, og med afslutning på toppen af La Planche des Belles Filles.

Ikke høje bjerge, men en hel dag med regnvejr i de lumske Vogesere lurende, og alt i alt var der således lagt an til drama på denne løbets første reelle bjergetape. Tilmed Bastilledag, Frankrigs nationaldag, hvor de franske ryttere altid drømmer stort.

Udbrud hurtigt afsted
Udspillet til en dramatisk etape kom da også hurtigt, da særligt Lieuwe Westra (Astana) var aktiv for at etablere et udbrud. Med sig fik han i første omgang Thomas Voeckler (Europcar), Markel Irizar (Trek), Christophe Riblon (AG2R) og Amael Moinard (BMC). Siden kom også og Giovanni Visconti (Movistar) og Arnaud Gérard (Bretagne - Séché) op, mens Katusha satte sig frem foran Lotto Belisol i feltet.

Katusha holdt dog op med at føre, da Joaquim Rodriguez sammen med Peter Sagan (Cannondale) stak af sted. Med sig fik de Jan Barta (NetApp), som dog ikke tog føringer, men det behøvede han såmænd heller ikke, da Rodriguez og Sagan kørte stærkt nok til, at trioen fik lukket hullet allerede på dagens første stigning, den var af 2. kategori.

Således var ti mand samlet i front - da regnen for alvor satte ind, om end den ikke var vedvarende, men kom i kraftige ryk. Feltet slap dog ikke gruppen helt, og både Tinkoff-Saxo og Omega Pharma-Quick Step var fremme og føre.

Martin og Kwiatkowski
Det våde vejrlig, tempoforøgelse i feltet på stigningen og den glatte nedkørsel betød dog, at der opstod huller i feltet, og i dalen var feltet allerede splittet i adskillige grupper. Tinkoff-Saxo og Lotto Belisol måtte frem og arbejde i den første af den.

Det skyldtes dog primært, at en femmandsgruppe var kørt væk på nedkørslen og halede ind på frontgruppen, og i den sad Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) sammen med holdkammeraten, Tony Martin, samt de to IAM Cycling-ryttere Reto Hollenstein og Marcel Wyss og endelig Rein Taaramae (Cofidis).


Dagens første 1. kategoristigning splittede ikke overraskende frontgruppen, samtidig med at forfølgergruppen nærmede sig de forreste. Dermed nærmede Kwiatkowski sig også den virtuelle gule trøje. En interessant udvikling.

I bunden af stigningen var der samling mellem frontgrupperne, og en ny trettenmandsgruppe var dannet.

Contadort styrter - og udgår
Feltet var dog stadig på vej nedad, og her var der dramatik.Thiago Machado (NettApp) styrtede, og - og mere vigtigt - også Alberto Cantador røg ned på de våde veje. Og Tinkoff-Saxo-kaptajnen havde slået sig og måtte have forbinding på. Sekunderne gik og blev til minutter.

Han kom dog på cyklen igen og fik hjælp til at kæmpe sig tilbage til feltet, hvor Astana ikke overraskende havde sat sig frem, mest af alt for at sikre, at Kwiatkowskis forspring ikke blev for stort (det lå da på omkring fire minutter). Men hullet var stort for Contador, og der skulle lukkes et hul på flere minutter.

Det så pludselig skidt ud for Tikoff-Saxo, som havde sendt stort set hele holdet ned til en presset spansk Tour-favorit. Men de tabte tid, og Bjarne Riis måtte fra teambilen motivere sin kaptajn. Det lykkedes ikke. På tv-billederne så man Contador klappe Michael Rogers på ryggen, og man vidste da, hvad klokken havde slået.

Først Chris Froome og nu Alberto Contador - Tour de France sine to største favoritter fattigere. Ærgerligt.

Martins store motor
I frontgruppen fortsatte Tony Martin det føringsarbejde, som havde stået på mere eller mindre lige siden, han kørte væk fra feltet. Dermed fortsat han sin ’enkeltstart’ fra i går, og med hele frontgruppen på hjul formåede han at fastholde et forspring på over fire minutter ned til feltet. Her var det fortsat Lotto Belisol, som førte, men helt ude af stand til at køre ind på Tony Martin.

Status var dermed, at feltet på toppen af 2. kategoristigningen Col d’Oderen, med omkring 50 kilometer til mål, fortsat var næsten fire og et halvt efter frontgruppen på ni mand. I feltet førte først Lars Bak an, inden Astana tog over. Foran var det Tony Martin og kun ham.

Afstanden blev dog stille og roligt arbejdet ned, og endelig(!), da dagens næstsidste stigning påbegyndtes (Col des Chevrères, 1. kategori), slog Tony Martin ud, og Kwiatkowski måtte selv gå frem. Forspringet var nu nede på kun lidt over to minutter.

Kwiatkowskis tempo på den korte, men meget stejle stigning splittede straks frontgruppen, og kun Rodriquez formåede at hænge på.

Også bagved, i feltet hvor Astana førte an, blev tingene sprængt. Blandt mange andre blev den gule trøje Tony Gallopin hægtet af.

Rodriguez i front
18 % var stigningen på sit stejleste, og det brugte Rodriguez til at køre fra Kwiatkowski, som blev kørt ind og overhalet af først Visconti og siden indhentet af Moinard, som polakken slog følge med. De franske drømme om etapesejr på Bastilledagen syntes slukkede.

Astana førte fortsat an på nedkørslen, hvor Scarponi, forrest i feltet og med Nibali på hjul, kom forkert ind i et sving og styrtede. Senere sås også andre være i problemer samme sted.

Foran blev Rodriguez, Visconti, Kwiatkowski og Moinard samlet i en frontkvartet.  For en stund, for Kwiatkowski demonstrerede flot teknik og mandsmod ved at skabe sig et forspring på nedad. Han kæmpede fortsat indædt for en gul trøje, selvom det efterhånden så mere end svært ud.

Kwiatkowski fik Rodriguez op, og spanieren gik til front. I feltet kom også Scarponi tilbage, hvormed Jakob Fuglsang ikke alene skulle hjælpe Nibali op til mål. Danskeren havde dog taget et stort slæb i dalstykket. Halvandet minut var afstanden mellem duoen, som blev jagtet af Visconti, og feltet, hvor Fuglsang desværre røg af, da det begyndte at gå opad.

Nibali sætter tingene på plads
Rodriguez kørte igen fra Kwiatkowski, men forspringet var ikke stort, og det skrumpede kraftigt ind, da Nibali angreb favoritgruppen. Det kunne ingen svare igen på, og bag Nibali dannedes en forfølgergruppen med blandt andre Richie Porte (Team Sky), Thinaut Pinot (FDJ.fr), Romain Bardet og Jean-Christophe Peraud (Ag2r), Tejay van Garderen (BMC) og Alejandro Valverde (Movistar).

Rodriguez forsøgte at hænge på Nibali, og endog at tage en føring, men italieneren var for stærk og kørte væk. Han kørte væddeløb hele vejen til mål, og han både vandt en flot etapesejre og gjorde det klart, hvem der netop nu, og med Contador ude af løbet, er den stærkeste i løbet.

Pinot kørte væk fra forfølgergruppen og tog etapens andenplads, mens Valverde blev treer. Samlet er Nibali naturligvis tilbage i gult, hvor han fører solidt foran Porte og Valverde. Fuglsang gled ned på en samlet 12. plads.

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
DEL
INFO
Astana Qazaqstan Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?