Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Nibali suveræn sejrherre i Lombardiet

Nibali suveræn sejrherre i Lombardiet

04. oktober 2015 17:05Foto: A.S.O.

I dag blev sæsonens sidste WorldTour-løb og sidste store klassiker afviklet, og det var Vincenzo Nibali (Astana), der endelig brød sin klassikerforbandelse, da han endte som en suveræn vinder af Il Lombardia foran Daniel Moreno (Team Katusha) og Thibaut Pinot (FDJ).

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vincenzo Nibali har igennem hele sin karriere været en del af cykelsportens ypperste verdenselite, hvilket bevises af, at han er blandt en gruppe af ganske få ryttere, der har vundet alle sportens tre Grand Tours. Indtil i dag var det dog aldrig lykkedes ham at vinde en stor klassiker, selvom han i flere omgange har været tæt på i Milano-San Remo, Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia.

 

I dag blev dog dagen, hvor han fik ødelagt den statistik, da han med et angreb på nedkørslen fra dagens sidste stigning satte alle sine konkurrenter til vægs. På vej op ad den sidste stigning nærmede Daniel Moreno ham kraftigt, men han løb tør for opadgående vej, og efter toppen var der ingen tvivl om, at Nibali ville løbe med sin største sejr i et endagsløb efter et helt suverænt efterår.

 

Med andenpladsen skabte Moreno spænding om den samlede WorldTour for hold, men Alejandro Valverde sikrede at denne titel forbliver hos Movistar, da han sikrede sig fjerdepladsen og dermed forsvarede sit holds føring. Som det allerede var afgjort inden dagens løb, sikrer spanieren sig selv sejren på den individuelle rangliste for andet år i træk.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Løbsreferat:

I dag blev årets femte og sidste af cykelsæsonens monumenter, Il Lombardia, kørt på vejene omkring Como-søen i det nordlige Italien. Tidligere på ugen havde det set ud til, at løbet ville blive afviklet under regnfulde betingelser, men de 200 startende ryttere kunne ånde lettet op, da de stod på startstregen i Bergamo, da det viste sig at prognoserne havde taget fejl, og det meste af løbet blev afviklet i solrige betingelser.

 

Løbet slås en smule med at danne sig en fast identitet på linje med de andre fire monumenter, der alle afvikles i foråret, og således var det en helt anden rute, som rytterne skulle begive sig ud på i forhold til, hvad tilfældet var sidste år.

 

Efter 170 relativt flade kilometer ventede løbets eneste reelle faste punkt, Madonna di Ghisallo-stigningen, før rytterne skulle op ad den meget hårde Colma di Sormano, hvis sidste par kilometer stiger med over 14 %. Herefter ventede et fladt stykke før de sidste to hårde stigninger, Civiglio og San Fermo della Battaglia, formodedes at spille den afgørende rolle i løbet, da de lå i den absolutte finale før nedkørslen ned til målstregen i Como.

 

En traditionel start

Der gik ikke mange kilometer før et 11-mandsudbrud havde etableret sig. De deltagende ryttere heri var Stefan Schumacher (CCC), Enrico Barbin (Bardiani), Jan Polanc (Lampre-Mérida), Matteo Busato (Southeast), Dennis Van Winden (Team LottoNL-Jumbo), Simon Geschke (Team Giant-Alpecin), Pier Paolo de Negri (Nippo-Vini Fantini), Marco Canola (UnitedHealthcare), Cesare Benedetti (Bora-Argon 18), Jérôme Coppel (IAM Cycling) og Oscar Gatto (Androni Giocattoli).

 

De fik oparbejdet et forspring på over otte minutter, og som forventet var den første del af løbet ganske statisk. Nede i feltet var det Astana, der tog det primære ansvar for at holde nogenlunde styr på udbruddet, da de havde en af løbets helt store favoritter, Vincenzo Nibali, til start. Det samme kunne siges om Movistar med Alejandro Valverde, og de gav også kasakherne en hånd med føringsarbejdet.

 

Dødvandet brydes

Man måtte dog vente til Madonna del Ghisallo før der skete noget i feltet. Her var Etixx-QuickStep den primære aggressor, da de nærmest sendte hele holdet i udbrud fra bunden. Zdenek Stybar, Michal Kwiatkowski, Matteo Trentin, Lukasz Wisniowski og Carlos Verona slap således af sted sammen med Tim Wellens (Lotto-Soudal), Tom-Jelte Slagter (Team Cannondale-Garmin), Robert Gesink og Timo Roosen (Team Lotto-NL Jumbo) samt Gorka Izagirre (Movistar).

 

Den konstellation holdt dog ikke længe, og mange af Etixx-rytterne udspillede hurtigt deres rolle, som entydigt var at hjælpe Kwiatkowski. På vej op af Madonna del Ghisallo fragmenteredes det forreste udbrud totalt, og Kwiatkowski, Verona, Slagter, Gesink, Wellens og Izagirre viste sig som de stærkeste i forfølgergruppen.

 

På den uhyre stejle Muro di Sormano var det hver mand for sig, og her viste Kwiatkowski sig som den stærkeste af rytterne foran feltet, og han passerede toppen som forreste mand. Umiddelbart efter fik den detroniserede verdensmester dog følgeskab af Wellens, og de to indledte et samarbejde, mens de resterende udbrydere måtte se sig hentet af feltet.

 

Feltet er dog et stort ord at bruge om de få ryttere, der havde overlevet de første to stigninger. Nibali fik fortsat hjælp af Diego Rosa og Mikel Landa, men ellers var det kun Valverde, Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE), Thibaut Pinot (FDJ) og Daniel Moreno (Team Katusha), der sad med blandt de bedste. På nedkørslen skete en vis regruppering, og mange ryttere fik genskabt kontakten til Nibali-gruppen.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Helvedet bryder løs

På vej hen til Civiglio-stigningen havde Wellens og Kwiatkowski et fint samarbejde, men de fik aldrig et forspring på meget mere end et halvt minut takket være Landa, som var blevet sat til at trække for Nibali i et stadigt større felt. Så snart rytterne ramte Civiglio-stigningen blev de to forreste hentet, mens Landa sagde tak for i dag og overlod føringsarbejdet til Diego Rosa.

 

Kort efter satte Nibali sit første stød ind, men Chaves svarede ham øjeblikkeligt, mens Valverde, Moreno og Pinot heller ikke var i problemer. Det gik dog i stå, og Rosa kom op og kørte kontra, hvilket Skys Sergio Henao svarede igen på. Der kom dog atter samling, før Nibali satte sit andet angreb ind. Chaves var igen over ham med det samme, og som før kom Moreno, Valverde, Rosa, Pinot og Mikel Nieve (Team Sky) op til dem igen, mens Etixx-rytteren Gianluca Brambilla kæmpede for at holde kontakt bagved.

 

Pinot var den næste til at forsøge sig, men heller ikke for ham lykkedes det at slippe væk. Han var dog den eneste til at svare på Nibalis tredje forsøg, og de to fik skabt et hul, som Moreno dog fik lukket med Valverde, Rosa og Chaves på hjul. Det lykkedes også Nieve at få tilslutning før toppen, og de syv ryttere påbegyndte nedkørslen sammen.

 

Kan man ikke opad, må man gøre det nedad

De holdt dog ikke sammen længe, da Nibali iværksatte et hidsigt angreb på nedkørslen, som teknisk var af stor vanskelighed. Hajen fra Messina kørte om kap med motorcyklerne på vej ned i et meget satset forehavende, men han fik skabt et hul til sine forfølgere på omkring et halvt minut, som de ikke kunne blive enige om at forsøge at lukke.

 

Nibali har vist forrygende form i efteråret, hvor han har kørt i top 5 i alle de fem italienske endagsløb, han har deltaget i, og i dag skulle ikke ændre på den stime. Hans forspring blev kun større på vej hen mod San Fermo della Battaglia, og det stod efterhånden klart, at han endelig skulle bryde den forbandelse, der hidtil har forhindret ham i at vinde en af cykelsportens helt store klassikere.

 

Nede bagved angreb Chaves som den første i bunden af stigningen, men det kom han til at betale for, da en krampe slog ham helt ud. I stedet var det Moreno, der viste sig som den stærketste blandt forfølgerne, og han begav sig i ensom majestæt på jagt mod både Nibali og den samlede WorldTour-sejr for hold, som var en tæt kamp mellem Movistar og Katusha. Spanieren skød en fabelagtig fart, og det blev pludselig nervepirrende med hensyn til om Nibali kunne holde hjem.

 

Men da den italienske mester ramte toppen, vidste man, hvad klokken var slået. På nedkørsler er Nibali uovertruffen, og heller ikke denne gang svigtede hans evner udi den nedadgående disciplin, da han igen begyndte at øge afstanden til Moreno. Og det udmøntede sig også i en meget populær hjemmesejr til den italienske mester, der endelig fik tilføjet en stor klassiker til sit palmarés.

 

Moreno blev toer, og skulle nu håbe, at Valverde ikke ville slutte i top seks, da det ville betyde at Katusha kunne snuppe WorldTour-sejren for næsen af spanierne, men den spanske mester besejrede Rosa i en tæt spurt om fjerdepladsen efter, at Thibaut Pinot havde passeret stregen som treer. Dermed vinder Movistar WorldTouren for tredje år i træk, samtidig med at Valverde selv gør det samme for andet år i træk.

DEL
INFO
Astana Qazaqstan Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?