Nicki Sørensen: Punktering ødelagde alt

22. april 2012 20:47Foto: Feltet.dk

En punktering for foden af Côte de la Roche med 20 kilometer til mål satte en stopper for Nicki Sørensens chancer for en top-placering i Liége-Bastogne-Liége.

Rytterne er lige kommet over målstregen i ” La Doyenne”. Ligesom Amstel Gold Race, endte løbet med en overraskelse fra Astana. Kazakhstaneren, Maxim Iglinskiy, tog sejren foran Nibali efter at have hentet italieneren på stigningen op til mål. Over fem minutter senere kørte Saxo Banks Nicki Sørensen over stregen på en 46. plads. Efter løbet fortæller danskeren, at resultatet kunne have været meget anderledes.

”Jeg punkterede for foden af la Roche, det måske dårligste sted på hele ruten bortset fra opløbsstrækningen. Min målsætning inden løbet var en placering blandt de ti bedste, og det havde jeg bestemt benene til. Det kunne have været meget bedre”, fortæller den danske mester til Feltet.dk.

På trods af resultatet virker Saxo Bank-kaptajnen glad og tilfreds, inden han kaster sig ind i en hold-bil for at køre til lufthavnen, hvor han skal nå et fly videre til næste løb. Sportsdirektør Bradley Mcgee giver en mulig forklaring på Sørensens gode humør:

”Han er ikke skuffet, da der ikke er noget at være skuffet over. Det er, hvad der sker i cykelløb, man punkterer. Han kan smile, fordi han ved, han var godt kørende. Hvis placeringen nu skyldtes dårlig form eller hans egen præstation, så kunne han have været skuffet. Men det var ikke tilfældet i dag”.

Alle tre ardennerløb er nu overståede. Nicki Sørensen kan se tilbage på en 16. plads i Amstel Gold Race, en 33. plads i Fléche Wallonne og en 46. plads i Liége-Bastogne-Liége. Inden starten på hvert løb har den 36-årige rytter fortalt, at en placering i top-ti var målet. Men det blev det altså ikke til i denne omgang.

Og mon han stadig er at finde i feltet til næste år. Giv din vurdering i kommentarFeltet.