Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: DM i linjeløb 2016 (HJ og DE)

Optakt: DM i linjeløb 2016 (HJ og DE)

25. juni 2016 07:50Foto: Feltet.dk

De første linjeløb i DM-ugen køres lørdag, hvor juniorherrerne og elitedamerne skal i aktion på den flade DM-rute i og omkring Vordingborg, og der er lagt op til hæsblæsende løb, hvor mange ryttere skal skille sig af med de hurtigste i feltet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

For et år siden var ingen i stand til at vælte Team Kel-Berg Roskilde eller Amalie Dideriksen af pinden, og igen i år bliver de to parter blandt hovedpersonerne til DM, når der lørdag skal dystes om medaljer på de sydsjællandske landeveje i herre junior og dame elite.

 

Rasmus Lund endte som vinder hos juniorerne foran holdkammeraten Anthon Charmig, mens Amalie Dideriksen snuppede guldet foran unge Emma Norsgaard i dameklassen. Alle som en er de klar til igen i år at køre med helt fremme for at tage den eftertragtede dannebrogstrøje.

 

For alles vedkommende afvikles løbet på en 17,1 kilometer lang rundstrækning - herre junior kører rundt syv gange, og dame elite følger efter med seks omgange på rundstrækningen.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Det hele starter og slutter på Slotstorvet i Vordingborg. Herfra sendes rytterne gennem et par snævre sving ud gennem Vordingborg i østlig retning over de første tre kilometer. Herfra drejer rytterne nordpå og op mod Ørslev. Efter syv kilometer når de til rutens eneste reelle bakke, Rynkebjerg, som stiger omkring 3,3 % over 1,2 kilometer.

 

På toppen af stigningen i Ørslev drejer ruten mod sydvest tilbage mod Vordingborg og ned ad bakke. De følgende fem kilometer går mestendels ligeud af landevejen med et par rundkørsler undervejs. Der er et lille bump på 200 meter og 4 %, men ellers er det fladt hele vejen til opløbet. De sidste 3,5 kilometer af rundstrækningen foregår inde i Vordingborg og er ganske tekniske. De afsluttende 200 meter af løbet går 3 % opad til målstregen.

 

Prognoserne tyder lige nu på en let vestenvind, så rytterne har medvind på vej ud af Vordingborg, sidevind på det nordgående stykke og mod-/sidevind på den lange vej tilbage til Vordingborg. Det slutter med side-/medvind på opløbsstrækningen.

 

Anthon Charmig, Rasmus Lund og Julius Johansen på podiet ved DM 2015. Foto: Feltet.dk

 

Herre Junior - 119,7 kilometer

136 ryttere er skrevet ind på startlisten til DM i linjeløb for herre junior, men det er ikke ret mange af dem, der potentielt kan blive danmarksmester.

 

Ni potentielle danmarksmestre er at finde på Team Børkop cykler - Carl Ras Roskilde Junior, som er de helt store favoritter til at snuppe DM-guldet endnu engang. Hele podiet fra sidste års DM, Rasmus Lund, Anthon Charmig og Julius Johansen, er med igen i år, og de kan alle ende med at snuppe guldet.

 

Ruten har dog en vis betydning. Det er terrænmæssigt en relativt nem rute med syv omgange på rundstrækningen, og derfor er der lagt op til en afslutning i en massespurt eller i hvert fald i en spurt i en mindre gruppe. Her er det svært at komme uden om lynhurtige og bomstærke Frederik Rodenberg Madsen (Team Børkop cykler - Carl Ras Roskilde Junior) som den helt store favorit og som manden, de andre skal slippe af med. Roskilde-teamet kan spille på, at de har så stærkt et trumfkort til sidst, og derfor kan resten af holdet jagte udbruddene og selv udgøre en trussel for resten af feltet. De skal være med i alle udbrud og reservere nogle få ryttere til at passe på Rodenberg og fragte ham frem til sidste omgang, hvor han selv skal gøre det færdigt - han kan også selv angribe og køre alene til sidst, hvis det kræves.

 

Mange af de andre ryttere på holdet har muligheden for at slå til, mens Rodenberg sidder og gemmer sig i feltet. Danmarksmesteren og VM-bronzevinderen fra 2015, Rasmus Lund, har været stærkt kørende denne sæson og både hentet sejr på udenlands og hjemlig jord. Han kan umiddelbart ikke slå et samlet felt i en spurt, så han skal ud og angribe i finalen.

 

Det samme gælder Julius Johansen. Det unge stortalent blev olympisk mester sidste år, har modtaget Thorkild Madsens Fondens legat og vundet DM i 4000 meter individuel forfølgelsesløb for eliten. Grænserne for talentet er endnu ikke fundne, og han har endda et år endnu til at boltre sig i juniorkategorien. Hvis han slipper væk, bliver han meget svær at hale ind igen.

 

Anthon Charmig er det navn, de fleste danske fans kender som det største talent, men af flere grunde har Charmig ikke helt ramt topniveauet i år, og det tegner til, at han mere skal ofre sig for Rodenberg end satse alt på sin egen chance. Det skal dog siges, at man aldrig skal afskrive Charmig, selvom formen på papiret ikke peger i retning af guldmedaljen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Flere andre hold har selvfølgelig også en mulighed. På Pythonpro.com-Velowear ligner Andreas Kron umiddelbart det bedste bud. Kron er en snu - og bomstærk! - ræv, der er god til at ramme det rette udbud, og hvis han slipper væk inden de tekniske sidste kilometer i Vordingborg, så har han evnerne til at holde feltet bag sig og snuppe danmarksmesterskabet for snuden af Roskilde. Team ABC Junior har de stærke Kristian Kaimer og Morten Hulgaard, som umiddelbart ligner deres bedste bud, men de skal begge væk fra feltet, hvis de skal have en chance for sejr. Fælles for begge hold er, at de har enkelte potentielle medaljetagere, men de mangler et bredt hold, hvor alle er trusler mod feltet, hvis de slipper fri.

 

Hos Team Herning CK Junior har de et rigtig spændende bud i Johan Tiedemann Langballe. Han er lynhurtig i en spurt og måske den eneste, der rigtig kan udfordre Rodenberg. Team Herning CK Junior har været godt kørende i år, og de har et godt hold med til DM. De skal ikke indtage en favoritrolle ligesom de andre hold, men sørge for at holde sig fremme alle sammen, så de kan støtte Langballe til det sidste.

 

Favoritvurdering

***: Frederik Rodenberg Madsen

**: Rasmus Lund, Julius Johansen

*: Johan Tiedemann Langballe, Andreas Kron, Anthon Charmig, Jakob Egholm, Mathias Larsen


Sidste års podie til DM for dame elite. Fra venstre Emma Norsgaard, Amalie Dideriksen og Betina Cramer. Foto: Feltet.dk
 

Dame Elite - 102,6 kilometer

I modsætning til det store juniorfelt er der kun 32 ryttere til starte i dame elite-feltet, som kører fire timer efter juniorerne. Her er favoritfeltet også ganske snævert og består hovedsagligt af ét hold og én rytter.

 

Team BMS BIRN skal vinde DM. De stiller op med ti ud af 32 ryttere, og selvom flere af dem nok falder af på de første tre omgange, så kommer de stadig til at sidde i massivt overtal det meste af løbet, og det skal de udnytte - vel at mærke bedre end sidste år, hvor de aldrig fik presset Amalie Dideriksen helt ud i tovene og blev slået af hende i spurten til sidst.

 

I år har de et trumfkort, hvis det hele ender i en samlet spurt. Christina Siggaard er særdeles hurtig på de afsluttende meter, og hvis hun gemmer sig i feltet hele løbet, mens Dideriksen jagter den ene BMS-rytter efter den anden, så sidder hun med rigtig gode kort på hånden. Der er få ryttere, der kan køre væk alene og snuppe guldmedaljen for næsen af de andre, men pilene peger i retning af en samlet spurt, og her er Siggard et rigtig godt bud på en ny danmarksmester.

 

Den forsvarende danmarksmester, Amalie Dideriksen (Boels Dolmans), er suverænt den stærkeste damerytter i Danmark. Hun har samtidig en glimrende spurt, og derfor kan hun vinde DM fra stort set alle scenarier. Hendes problem er, at hun er temmelig alene. Amager Cykle Ring stiller med Rikke Bak Dalgaard og Nanna Warming, som helt sikkert vil stille sig til rådighed for den tidligere ACR-rytter, men de kan ikke sidde og lukke huller ret længe, og derefter er Dideriksen overladt til sig selv. Resten af feltet har ét mål: At slå Amalie.

 

Hun skal lukke ned for alle trusler på egen hånd, og det kan komme til at koste så mange kræfter, at hun til sidst ikke har overskud i spurten. I præcis samme scenarie sidste år formåede hun alligevel at overkomme angrebene og vinde, men Team BMS BIRN er stærkere i år med både større profiler og et bedre kollektiv. Dideriksen skal være fuldstændig klar og indstillet på 102 benhårde kilometer i sadlen.

 

Team BMS BIRNs næstbedste bud er Cecilie Uttrup Ludwig. Den unge dansker har været fremragende kørende de seneste uger og var med helt fremme med de store kanoner i nogle af de udenlandske løb. Hun kan ikke vinde en spurt mod Dideriksen, så hun skal ud og angribe, og hendes afgørende angreb skal være af den seriøse slags - ikke noget med at forsøge lidt og så stoppe. Næh, det skal være fuld gas, for hun har evnerne til at slippe fri og holde feltet på afstand.

 

Holdkammeraten Marie Vilman har ligeledes været i hopla dette forår, og hun kan også være den, der snyder feltet for en massespurt ved at træde væk på sidste omgang. Tine Rasch Hansen kørte sidste år fremragende til DM, og hvis hun finder de ben frem igen, ligger der måske en medalje og venter.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

De andre hold rummer selvfølgelig også medaljebud. Den forsvarende sølvvinder Emma Norsgaard (Team Rytger) har hurtigheden til at køre med om medaljerne, hvis det ender i en spurt, og på det fire ryttere store hold bør hun gemmes til en potentiel spurt, mens de andre skal forsøge sig længere udefra eller støtte Norsgaard til finalen

 

Rikke Lønne (Team Crescent DARE) er en af feltets absolut bedste, når det kommer til at køre alene, så hende må de ikke lade få et hul. Hvis hun angriber, og Team BMS BIRN sidder og kigger på Dideriksen i forventning om, at hun lukker det, ja, så kan hullet være opstået, og guldet være kørt. Til gengæld er hun alene, så hun får ingen hjælp undervejs.

 

Caroline Bohé (Holte MTB Klub) er i samme situation, men MTB-rytteren er lidt et ubeskrevet blad på landevejen, så hun får ikke samme opmærksomhed og kan derfor luske sig væk lidt uset. Hun er samtidig særdeles hurtig i en spurt og har mulighed for en medalje i en massespurt. Sidste års bronzevinder Betina Cramer (Sydkystens Cycling) er også alene, men hun beviste i 2015, at man aldrig skal regne hende ude.

 

Cycling Club Hillerød og Team Orbea-MitoActive er de eneste andre hold, der stiller op med mere end to ryttere, men de får svært ved at snyde de store hold. Den eneste umiddelbare trussel er den velkørende Trine Schmidt.

 

Favoritvurdering

***: Christina Siggaard

**: Amalie Dideriksen, Cecilie Uttrup Ludwig

*: Emma Norsgaard, Marie Vilman, Tine Rasch Hansen, Rikke Lønne, Betina Cramer

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DM - Juniorer
Nyheder
DM - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?