Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Lørdagens etaper i Luxembourg og Frankrig

Optakt: Lørdagens etaper i Luxembourg og Frankrig

02. juni 2017 21:11Foto: A.S.O.

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag vil Greg Van Avermaet være den store stjerne i det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lørdag gælder det 3. etape af Tour de Luxembourg samt 2. etape af Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 3. etape

Ruten

I mange år synes arrangørerne at have en præference for flade finaler, men det har ændret sig i de seneste få år. Allerede sidste år tippede de balancen i retning af de eksplosive puncheurs ved at inkludere flere afslutninger på korte, stejle stigninger, og det er en tendens, der fortsætter i år. Således byder de sidste to etaper på svære afslutninger, der er som skabt til denne ryttertype, og det hele starter med en helt ny etapeafslutning halvvejs oppe af Herrenberg-stigningen i byen Diekirch.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Med sin 192,9 km er 3. etape løbets længste, og den fører feltet fra Eschweiler til Diekirch. Startbyen ligger i den nordlige del af landet, og etapen indledes med en tur på en kuperet 51,1 km lang rundstrækning i området syd for byen. Her venter kategori 1-stigningerne Nocher (3160 m, 6,27%, max. 12%) og Um Knupp (900 m, 9,11%, max. 17%) efter hhv. 28,8 km og 36,8 km, inden man vender tilbage til start, hvor dagens første spurt kommer ved afslutningen på omgangen.

 

Herefter bevæger man sig mod nord for at køre op over kategori 1-stigningen Knaphoscheid (2800 m, 6,14%, max. 10%) efter 57,3 km, hvorefter man vender rundt og bevæger sig gennem småkuperet terræn ned langs den vestlige grænse. Eneste væsentlige udfordring er kategori 1-stigningen Misarshaff (2180 m, 6,56%, max. 11,25%) efter 106,0 km, og den markerer et skifte, hvorefter etapen bliver betydeligt fladere. Det sker, når man ændrer retning og kører mod nordøst frem mod målbyen Diekirch.

 

Kort inden man når frem til mål, rammer man en lille bakke, inden man første gang skal op ad kategori 1-stigningen Herrenberg (2600 m, 6,58%, max. 12%). Målstregen er placeret 900 m fra toppen og krydses første gang efter 154,3 km. Etapen afsluttes nu med to omgange på en 19,3 km lang rundstrækning, hvilket betyder, at man to gange skal helt op ad stigningen, hvor der er bjergpoint på spil med hhv. 37,9 og 18,6 km igen. Efter toppen venter endnu en lille bakke, inden en nedkørsel leder ned til et fladt indløb til næste passage af Herrenberg. Finalen er ikke specielt teknisk, idet det sidste sving kommer med 1900 m igen, hvorefter et hårnålesving 1600 m fra stregen leder ind på den bugtende opløbsstrækning.

 

Finalen på Herrenberg er ny, men finaler i Diekirch er ikke ukendte. Med flade afslutninger, der har været rammen om reducerede massespurter efter en hård finale har byen således været på rutekortet stort set hvert år i dette årtusinde. I 2015 vandt André Greipel en massespurt, mens Giacomo Nizzolo var hurtigst i 2013, hvor en mindre gruppe spurtede om sejren. En ung Tony Gallopin var hurtigst i 2010, Frank Schleck tog en solosejr i 2009, Michael Albasini slog Joost Posthuma i en duel i 2008, og Jonas Ljungblad var hurtigst i en lille gruppe i 2006. Inden da vandt Bram Schmitz i 2005, Kim Kirchen i 2004, Serguei Ivanov i 2003, Guennadi Mikhailov i 2002, Fabio Baldato i 2001, Alessandro Petacchi i 2000 og Jesper Skibby i 1999.

 

 

Vejret

I dag lykkedes det at komme tørskoede i mål, men man er næppe lige så heldige lørdag. Her venter en halvskyet dag med 25-50% risiko for regn, mest markant først på etapen. Temperaturen vil være 24 grader, og der vil være en let til jævn vind fra nordvest Det betyder, at rytterne hovedsageligt vil have sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der være modvind på den nedre del af Herrenberg, hvorefter man drejer ind i medvind på de sidste 1500 m.

 

Favoritterne

Da det hele blev samlet til en reduceret massespurt, var alt lagt til rette for Jempy Drucker. Det er ganske sjældent, at man ser to holdkammerater spurte mod hinanden om sejren, men det endte i et sært opgør mellem luxembourgeren og Greg Van Avermaet, som sidstnævnte overraskende vandt. Set i det store perspektiv var det imidlertid slet ikke skidt for BMC. Drucker har selv indrømmet, at han forventer, at 3. etape bliver for hård for ham, og derfor var det bekvemt for det amerikanske mandskab, at deres belgiske stjerne sikrede sig de 10 bonussekunder

 

Præstationen vidner imidlertid om, at Van Avermaet er i forrygende form allerede i sit første løb efter en længere pause. Dermed er der næppe heller tvivl om, at BMC vil køre 100% for belgieren på 3. etape. De har i særklasse det stærkeste hold, hvor de med stærke klatrere som Loic Vliegen og Michael Schär bør kunne kontrollere tingene. Drucker selv vil sikkert også ofre sig, hvis det bliver nødvendigt, og da der er relativt langt mellem de sidste to stigninger, tror vi, at det hele skal afgøres af et reduceret felt på Herrenberg.

 

Finalen i Diekirch er ny, og derfor vil den være ukendt for de fleste i feltet. En 1700 m lang målbakke vil imidlertid kunne skabe ganske betydelig udskilning og betyde, at årets udgave af Tour de Luxembourg vil være en af de mest selektive længe. Det er helt perfekt for Greg Van Avermaet, der er en af verdens absolut bedste i finaler som disse. Det er meget svært at forestille sig, at han kan slås af rytterne i dette felt, specielt ikke med den form, han har stillet til skue. Derfor vil vi blive meget overraskede, hvis ikke Van Avermaet taget endnu en sejr.

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Hans værste rival kunne meget vel være Xandro Meurisse, der to gange er kommet i top 10 i Tour of Britain samt har vundet kongeetapen i 4 Dage ved Dunkerque. Det viser, at han har det rette til punch til at være blandt de bedste i denne finale, og han var også i dag en af de bedste på sidste stigning. Efter en lidt skuffende sæsonstart synes formen nu at være der, og han vil derfor være klar til at tage kampen op med Van Avermaet.

 

Det samme vil Nicolas Edet, der er en af løbets bedste klatrere og i år været måske bedre end nogensinde. Senest viste han med en 11. plads i Tour of California, at formen er god, og på papiret er dette et løb, der passer ham godt. Han har måske ikke samme punch som de mest eksplosive, men stigningen er hård nok til, at han vil være en af de allerbedste. Cofidis kan også satse på Luis Angel Mate, der blev nummer 12 i Californien, men han mangler eksplosiviteten til for alvor at gøre sig gældende. Også Stephane Rossetto kan være en plan C, men heller ikke han er særligt eksplosiv, mens finalen nok er for hård for Anthony Perez.

 

Det er til gengæld Alexander Kamp, som imponerede stort på dagens etape. Ikke blot blev han nummer 3 i spurten, han var også første mand på toppen af sidste stigning. Naturligvis er det noget helt andet, når målet er placeret på toppen, men dagens præstation tyder på, at Kamp er en af løbets stærkeste. Da han samtidig er hurtig på stregen, kunne det meget vel blive til endnu et dansk topresultat. Finalen er også god for Rasmus Guldhammer, men han er ikke helt i samme form. Dog sad han med i 18-mandsgruppen i dag, og derfor er niveauet ikke helt skidt.

 

Det er til gengæld Alex Kirsch, der sidste år blev nummer 3 i løbet. På papiret er finalen god for ham, men den er på grænsen til at være en anelse for hård. Da han tillige grundet sygdom er lidt usikker på formen, kan han risikere at komme til kort over for de bedre klatrere. Til gengæld har han hurtigheden til at udfordre Van Avermaet. Sebastien Delfosse er Veranclassics plan B, men hans form er meget svingende.

 

Fortuneo-Vital Concept har Julien Loubet, Maxime Bouet og Eduardo Sepulveda. Specielt førstnævnte har været i god form på det seneste, og han har også det rette punch til at blande sig i denne finale. Det samme har Bouet, mens hans form har været knap så god. Sepulveda er den bedste klatrer, men han mangler det nødvendige punch til at matche de bedste.

 

Også Huub Duijn vil normalt være selvskrevet til en etape som denne, men hans form er usikker. Det er den ikke for Pieter Weening, men han er til gengæld ikke eksplosiv nok til at vinde, selvom han er en af de allerbedste klatrere. Endelig lurer Nicolas Bagioli som en outsider, men vi frygter, at det bliver for hårdt for den talentfulde italiener.

 

Feltet.dks vinderbud: Greg Van Avermaet

Øvrige vinderkandidater: Xandro Meurisse, Nicolas Edet

Outsidere: Alexander Kamp, Alex Kirsch, Julien Loubet, Maxime Bouet

Jokers: Rasmus Guldhammer, Eduardo Sepulveda, Pieter Weening, Huub Duijn, Luis Angel Mate, Anthony Perez, Nicolas Bagioli, Sebastien Delfosse

 

Boucles de la Mayenne - 2. etape

Ruten

Løbet har altid afviklet sin kongeetape om lørdagen, hvor en mere kuperet rute har kunnet sætte sprinterne under pres. Aldrig tidligere har man imidlertid haft så svær en etape som den, der venter i år, hvor rytterne skal slutte på toppen af en kort, eksplosiv stigning, der bør være for vanskelig for de hurtigste folk.

 

I alt skal der tilbagelægges 180 km mellem Chantrigné og Hambers - Butte du Montaigu. Første del af etapen består af en småkuperet rundstrækning på 16,9 km øst for startbyen, hvor der venter en stigning allerede efter 4,9 km. Herefter bevæger man sig gennem fladt terræn mod syd ned forbi målbyen, inden man vender rundt for at køre tilbage mod nord. Undervejs er der en bjergspurt efter 43,8 km og en indlagt spurt efter 56,3 km. Efterhånden som man nærmer sig målet, bliver terrænet betydeligt mere kuperet, og der er således stigninger igen efter 98,5 og 114,9 km.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Efter 122,7 rammer man den afsluttende rundstrækning, og 500 m senere kommer dagens anden spurt. Efter 131,2 krydser man målstregen, og etapen afsluttes nu med fire omgange på den 12,2 km runde. Den er hovedsageligt flad, men har en modbydelig afslutning på toppen af en 2 km lang stigning, der når stigningsprocenter på 15 umiddelbart før den røde flamme. Herefter venter et kort fladt stykke, inden stigningen igen tager fat på de sidste 500 m. Det sidste sving kommer med 500 m til mål, og finalen er ikke teknisk kompliceret. Der vil være bjergpoint på spil ved tredje af de fem passager af stigningen.

 

Etapemålet blev benyttet i 2014, hvor Eliot Lietaer var den stærkeste i et udbrud og slog Tom Van Asbroeck og Stephane Rossetto med 2 sekunder.

 

 

Vejret

Lørdagens vejr minder om fredagens, men med 19 grader bliver det betydeligt koldere. Der ventes regn fra morgenstunden, hvorefter det klarer op, og om aftenen vil der være skyfrit. Der vil være en let til jævn vind fra nordvest, hvilket hovedsageligt giver sidemedvind først på etapen og dernæst sidemodvind. På rundstrækningen vil der medvind i de sidste 2200 m.

 

Favoritterne

Johan Le Bon overraskede alt og alle, inklusive sig selv, ved at sikre sig endnu en sejr. Bedst som det så ud til, at det hele ville ende i en massespurt efter et farligt angreb fra Mathieu van der Poel og Lilian Calmejane, bevægede han sig frem for at holde sig ude af problemer. Pludselig opstod der et lille hul, og da han indså, at han havde et forspring, så han sig ikke tilbage.

 

Sejren var overraskende, men aldeles kærkommen for Le Bon. Forud for etapen var det usikkert, om hans forspring var nok til at kunne stå distancen på lørdagens kongeetape. Nu er han pludselig 11 sekunder foran van der Poel, og selvom det langt fra er nok til, at han kan føle sig sikker, er hans situation i hvert fald betydeligt bedre, end den var ved dagens begyndelse.

 

Han står imidlertid over for en voldsom udfordring lørdag. Rundstrækningen i Hambers er ganske svær, og der vil helt sikkert opstå splittelse, når der til sidst skal spurtes op ad bakken. Le Bon er ikke just kendt for sin spurtstyrke, og selvom han faktisk blev nummer 5, da samme finale blev benyttet for tre år siden, vil det være en overraskelse, hvis han kan matche de mere spurtstærke typer.

 

Den første udfordring bliver imidlertid at holde det hele samlet til en spurt. Det bliver i sig selv en udfordring for de små seksmandshold. Det så man allerede i dag, og det bliver bestemt ikke lettere lørdag. På den anden side har FDJ et fremragende mandskab til start, og der er flere hold, der må være interesserede i at holde samling på tropperne. Det gælder eksempelvis Beobank, Cofidis og Androni, og derfor tror vi på, at det hele skal afgøres i en spurt på bakken.

 

Her sætter vi vores penge på Mathieu van der Poel. Hollænderen har været i forrygende form i de seneste uger, hvor han både er blevet nummer 2 ved et World Cup-løb på sin mountainbike samt har vundet en meget hård etape i Belgium Tour foran Philippe Gilbert. Han viste på prologen og på dagens etape, hvor han både var i angreb og vandt feltets spurt, at han stadig er velkørende, og hans speciale er netop at spurte op ad bakke. Den store udfordring for det relativt svage Beobank-mandskab bliver at holde det samlet, men som sagt tror vi, at de vil få hjælp til den opgave. Derfor peger vi på van der Poel som vinder.

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

I dag var hans værste rival i spurten Clement Venturini. Egentlig burde denne finale være for hård for franskmanden, der er kendt som sprinter. Han vandt imidlertid 4 Dage ved Dunkerque samlet og viste således, at han i hvert fald kan overleve i terræn som dette. Det store spørgsmål er, om han også har samme topfart, når spurten kommer på toppen af en bakke, men i lyset af det, han hidtil har vist både her og i Dunkerque, er der ingen grund til at tro, at han ikke kan vinde denne etape. Den formstærke Florian Senechal er plan B for Cofidis, men han er ikke helt så hurtig som sin holdkammeat.

 

Efter et rædselsfuldt forår ser det ud til, at Sondre Holst Enger endelig har ramt topformen. Han har været ganske stærk i dette løb, hvor han kørte en fin prolog og sad med fremme i dagens spurt. Lørdagens etape passer ham langt bedre, idet hans speciale er at spurte op ad bakke. Det viste han eksempelvis med sin flotte podieplacering i Bern under sidste års Tour de France. Hvis han nærmer sig samme niveau, bør han være helt fremme her.

 

Det samme gør Laurent Pichon, der i år har fået et kolossalt gennembrud. Også han er specialist i at spurte på en stigning som denne og viste i Plumelec og Boucles de l’Aulne, at formen igen er god. Han har mistet terræn i klassementet, så målet må være at vinde denne etape, der er som skabt til ham. Også hans holdkammerat Romain Hardy er ekspert i en finale som denne, men hans form er betydeligt mere usikker efter en længere pause.

 

Det er den også for Francesco Gavazzi, der har været ramt af sygdom det meste af foråret. Derfor har han ikke kørt løbe i en måneds tid, og det vil derfor være mærkeligt, hvis han har nået sit topniveau. På den anden side, er denne finale helt perfekt for ham, så hvis han har haft tid til at finde formen, kan han sagtens vinde.

 

Lilian Calmejane er måske ikke så hurtig som rivalerne, men til gengæld er han løbets måske bedste klatrer. I år har han allerede taget flere sejre ved at angribe i svære finaler, og også i dag var han i offensiven. Hvis han kommer afsted på denne etape, bliver han nærmest umulig at hente. Han har også et fornuftigt punch og vil måske kunne begå sig i en spurt.

 

Normalt vil finalen være helt perfekt for Arthur Vichot, men han vil sandsynligvis være tvunget til at ofre sig for Le Bon. På den anden side er det ideelt, hvis han kan fjerne nogle bonussekunder, og derfor vil han spurte med, hvis han har overskuddet. Sker det, vil han være en af favoritterne.

 

Endelig vil vi pege på Steven Tronet, Damien Touze og Romain Maikin. Alle er de hårdføre sprintertyper, der er stærke på en stigning som denne. Den kan imidlertid sagtens vise sig at være for hård for dem.

 

Feltet.dks vinderbud: Mathieu van der Poel

Øvrige vinderkandidater: Clement Venturini, Sondre Holst Enger

Outsidere: Laurent Pichon, Romain Hardy, Francesco Gavazzi, Lilian Calmejane

Jokers: Florian Senechal, Arthur Vichot, Steven Tronet, Damien Touze, Roman Maikin

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?