Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til en stor søndag med fire etapeløb

Optakt til en stor søndag med fire etapeløb

19. februar 2017 15:40Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Den tredje uge af februar er som vanligt en af de travleste i professionel cykelsport. Således går sæsonforberedelserne endnu et gear op, når der i løbet af ugen afvikles etapeløb i Oman, Andalusien, Algarve og Haut-Var. I stedet for at lave vores sædvanlige detaljerede optakter, vil vi hver aften lave en samlet optakt, hvor vi ser frem mod, hvad der venter dagen efter i de fire løb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Søndag gælder det 6. etape i Tour of Oman, 5. etape af Vuelta a Andalucia og Volta ao Algarve samt 2. etape af Tour du Haur-Var.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour of OmanVuelta a Andalucia, Volta ao Algarve og Tour du Haut-Var.

 

Husk, at du fra onsdag til søndag fra klokken 15.15 kan følge ført Vuelta a Andalucia og derefter Volta ao Algarve på www.feltet.dk/live.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Tour of Oman - 6. etape

Ruten

Som de fleste andre nationale rundture er Tour of Oman som regel sluttet med en flad etape til landets hovedstad, og den tradition ændres ikke i 2017. Rundstrækningen på Matrah Corniche i det centrale Muscat er imidlertid ikke som nem, som man ser det i mange andre etapeløb, og da etapen endda indeholder et par stigninger tidligt på ruten, skal sprinterne ofte grave relativt dybt for at være sikre på stadig at være i spil til etapesejren.

 

Den 130,5 km lange etape er en tro kopi af den etape, der blev benyttet i 2016, og bringer rytterne fra Wave Muscat vest for storbyen til afslutningen på Matrah Corniche i centrum. Efter starten bevæger rytterne sig langs kysten i et par kilometer, indtil de når byen Al Seeb, hvorfra de bevæger sig langs flade veje ind i landet. Her rammer de den store Muscat Express Road, som de følger hele vejen ind til hovedstaden. Også den er helt flad.

 

I stedet for at køre hel til centrum tager rytterne en lille afstikker på en rundstrækning i det kuperede område i den østlige udkant af byen. Først rammer de Al Hamriyah-stigningen (0,8 km, 9%) efter 78,5 km, inden de følger en lang nedkørsel til Al Jissah, hvor de dyster om point i dagens første indlagte spurt efter 92 km. Herefter vender de rundt og bevæger sig tilbage mod byen, mens de undervejs bestiger Al Jissah-stigningen (1,4 km, 9%). Det var disse to stigninger, der udgjorde finalen af 2. etape. Denne gang kommer de imidlertid længere fra mål, idet rytterne fortsat har 35 km igen.

 

Fra toppen af stigningen kører de ned mod kystvejen, som de følger hele vejen til Matrah Corniche, hvor de krydser målstregen for første gang. Herfra mangler 22 km, som består af tre omgange på den lidt over 7,5 km lange rundstrækning. Den følger hovedsageligt kystvejen, men foretager en lille afstikker ind i landet, inden man vender tilbage til havnefronten. Rundstrækningen er næsten helt flad, men har en lille stigning med 3,5 km til mål, som ofte har været benyttet som affyringsrampe for et sent angreb. Man når kystvejen igen lige før 2 km-mærket, og derefter følger man en flad, let snoet83 m bred vej hele vejen til mål. Målstregen kommer til syne, når man tager den sidste bløde kurve med 210 m til mål.

 

Den første udgave sluttede med en enkeltstart, men de næsten fire år var det en massespurt, der afsluttede løbet. Mark Cavendish, Marcel Kittel, Nacer Bouhanni og André Greipel tog alle en stor sejr på Matrah Corniche, men de hurtige folk blev snydt i 2015. Her reagerede sprinterholdene for sent, efter at nogle af de hurtige afsluttere var blevet sat på stigningerne, og det gav Matthias Brändle mulighed for at tage en udbrudssejr efter at have angrebet sine følgesvende på den lille bakke på rundstrækningen. Sidste år havde sprinterne styr på tingene, og Alexander Kristoff spurtede sig til sin anden etapesejr i løbet.

 

 

 

 

Vejret

Endnu en dag med høj solskin venter rytterne, men søndag vil det være koldere end normalt, bare 23 grader. Samtidig vil det være den mest blæsende dag med en jævn til frisk vind fra nordvest. Dermed vil rytterne have sidevind stort set hele dagen, indtil de drejer ind i modvind på det sidste stykke frem mod rundstrækningen. Her vil de hovedsageligt have sidevind, men der vil være sidemedvind på bakken og sidemodvind i spurten.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Favoritterne

Da han var første mand på toppen af sidste stigning på 4. etape, viste Ben Hermans, at han var feltets mest formstærke klatrer, og den gode form benyttede han til at tage, hvad der kan betragtes som lidt af en gennembrudssejr på Green Mountain. Den kommer i kølvandet på sejren i Brabantse Pijl i 2015, sejren på kongeetapen i Arctic Race of Norway samme år, at han næsten slog selveste Alberto Contador på kongeetapen i Burgos sidste år samt hans fantastiske Vuelta for et par måneder siden. Dermed har den talentfulde belgier udviklet sig fra at være Ardennerspecialist til at være så god en klatrer, at han nu kan slå alle stjernerne på så stejlt et bjerg som Green Mountain, og det må give mod på mere i ugelange etapeløb senere på sæsonen. Den eneste lille malurt i bægeret for cykelfans var Romain Bardets styrt, der gjorde det umuligt for os at se, hvad den stærke franskmand reelt kunne præstere i dette løb.

 

Inden Hermans kan hyldes som vinder, skal han imidlertid overleve morgendagens etape, der på papiret bør være en dag for sprinterne. Der bliver imidlertid en relativt hård sidevind det meste af dagen. Allerede i dag splittedes feltet i den indledende fase, og her blæste det en anelse mindre. Da den første del af etapen samtidig foregår i ørkenen, vil vi blive overraskede, hvis ikke der bliver gjort forsøg på at skabe splittelse, specielt af Quick-Step. Det er imidlertid små klatrere som Merhawi Kudus, Fabio Aru og Romain Bardet, der risikerer at blive fanget, mens det synes utænkeligt, at en stor fyr som Hermans, der er omgivet af et hold af klassikerspecialister, skulle komme i vanskeligheder.

 

Quick-Step må imidlertid være så motiverede af en god omgang klassikertræning, at vi regner med en hård, selektiv etape. Samtidig har hold som Bahrain-Merida og Dimension Data en klar interesse i at gøre løbet hårdt på de sidste stigninger. Det vil naturligvis gøre det umuligt for et udbrud at holde hjem, men det betyder også, at vi regner med, at det bliver et ganske lille felt, der i sidste ende skal spurte om sejren.

 

Det er imidlertid bare til fordel for feltets hurtigste mand, Alexander Kristoff. Nordmanden er en mester i at køre i sidevind, og han viste på 4. etape, at han klatrer bedre end tidligere i dette løb. Dermed bør han ikke komme i vanskeligheder på noget tidspunkt, og han bør være klar til at spurte for sejren. Måske mister han ikke alt for formstærk Michael Mørkøv undervejs, men han vil stadig have et godt tog anført af Marco Haller til at køre sig frem. Den lange opløbsstrækning i modvind er helt perfekt for en powersprinter som Kristoff, og han er generelt meget svær at slå efter et hårdt, selektivt løb. Det tror vi ikke på, at nogle af hans konkurrenter er i stand til, og derfor sætter vi pengene på en tredje norsk etapesejr.

 

Manden, der kan slå ham, er Tom Boonen. Belgieren sagde ganske vist for et par dage siden, at han ikke ville spurte med på 6. etape, men hvis det bliver et hårdt løb med sidevind, kan han næppe lade være. Han synes ikke at klatre lige så godt som Kristoff, men med de meldinger om hans ekstremt lave vægt, der løber i cykelverdenen, burde han kunne overleve stigningerne. Han viste i San Juan, at han stadig er meget hurtig i en spurt, og så sent som sidste efterår slog han folk som Arnaud Demare, Bryan Coquard og Nacer Bouhanni i Brussels Cycling Classic. Også han er specialist i at spurte efter et hårdt løb og elsker denne lange opløbsstrækning. En formstærk Boonen kan bestemt give Kristoff kamp til stregen - især fordi han ikke slog sig slemt, da han styrtede på 1. etape.

 

Sonny Colbrelli er ikke ren sprinter og kan normalt ikke tage kampen op med de bedste i en stor massespurt. Vi forventer imidlertid, at dette løb bliver så hårdt, at det bliver en fordel for italieneren. Han klatrer bedre end Boonen og Kristoff og burde derfor være en anelse friskere i finalen. På papiret er han ikke helt så hurtig, men han var ikke langt fra at slå Kristoff på 4. etape. Han har et ganske fint hold til at køre sig frem, og hvis Bahrain-Merida kan sætte de hurtige folk under pres på stigningerne, kan italieneren måske slå til.

 

Normalt vil et hårdt løb også være til fordel for Sacha Modolo, der på papiret er en af feltets hurtigste. Desværre synes han at være meget langt fra storformen, og han er sluttet meget langt tilbage på de foregående etaper. Det kan imidlertid ikke ændre på, at han normalt er stærk nok til at tage kampen op med folk som Kristoff og Boonen, og han er på papiret end bedre klatrer end begge. UAE Abu Dhabi har samtidig et godt tog til at køre ham frem.

 

Hvis Modolo ikke er på toppen, vil UAE Abu Dhabi skifte fokus til Marko Kump . Sloveneren synes at være i sit livs form og var endda med feltet hjem på den hårde fjerde etape. Dermd bør han også være med i morgendagens finale. Samtidig er han meget hurtig på stregen, hvilket han for nylig viste med sin tredjeplads på sidste etape af Tour Down Under. Med et godt lead-out kan han tage sin første store sejr for sit arabiske hold.

 

Normalt skulle Jempy Drucker være blandt favoritterne på en etape som denne, specielt fordi det kan ende som et hårdt løb. Samtidig har han i Daniel Oss en fremragende lead-out man, og han viste i Vueltaen sidste år, at han kan vinde på dette niveau. Når vi har vores skepsis, skyldes det, at han ført uafbrudt i fire dage og må være træt af de mange anstrengelser. Det betyder imidlertid ikke, at han ikke bil tage chancen.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Roy Jans er traditionelt i meget god form på denne tid af året. Det bekræftede han med tredjepladsen på 1. etape af Etoile de Besseges og ved at sidde med i sidevinden dagen efter (desværre punkterede han ud af frontgruppen). Han har ikke umiddelbart glæde af et hårdt løb, men med sin gode form burde han kunne overleve. Han har før vist, at han kan tage kampen op med de bedste, men desværre har han ikke det bedste hold til at køre sig frem.

 

Med Max Walscheid ude satser Team Sunweb sandsynligvis på Ramon Sinkeldam. Hollænderen har vist, at han kan gribe de muligheder, han får, og i dette løb har Sunweb et fremragende tog til at køre ham frem. Han klatrede chokerende godt på Green Mountain i dag, og det tyder på god form. På papiret kan han imidlertid komme i vanskeligheder, hvis der bliver givet gas på stigningerne.

 

Vi vil tillige pege på Manuel Belletti. Også han er bedst, når spurten kommer efter en hård dag, og han viste i GP Costa degli Etruschi, at formen er god. På papiret er der hurtigere folk i dette løb, men han er utrolig god til at positionere sig og kan sagtens komme på podiet.

 

Kristian Sbaragli er normalt ikke hurtig nok til at matche de bedste, men han er langt mere holdbar end de øvrige sprintere. Dermed burde han drage fordel af et hårdt løb, og det kan give ham mulighed for at følge op på den flotte andenplads fra første etape. Han mangler imidlertid nok topfarten til at vinde denne powerspurt.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexander Kristoff

Øvrige vinderkandidater: Tom Boonen, Sonny Colbrelli

Outsidere: Sacha Modolo, Marko Kump, Jempy Drucker

Jokers: Roy Jans, Ramon Sinkeldam, Manuel Belletti, Kristian Sbaragli

 

Vuelta a Andalucia - 5. etape

Ruten

Mange sprintere blev helt sikkert skuffede over deres præstation på 4. etape, men de kan heldigvis glæde sig over, at de bør få en chance igen på løbets sidste dag. Også 5. etape har en næsten helt flad anden halvdel, men denne gang er terrænet ikke helt så nemt som på lørdagens rute. Således er første del ganske kuperet, og en lille bakke i finalen kan måske rydde lidt ud i feltet inden den ventede spurtafgørelse, hvor en stigende opløbsstrækning vil favorisere de mere hårdføre typer.

 

Etapen er med sine 151,5 km løbets korteste linejøbsetape og fører feltet fra Setenil de las Bodeas til Coin. Startbyen ligger i en kuperet del af regionen, og det afspejler sig i terrænet, når man i den første del bevæger sig mod syd og siden mod øst. De første 20 km går således jævnt opad, inden man kører ned til byen Ronda. Herfra stiger det igen jævnt over de næste ca. 20 km, indtil man når toppen af kategori 2-stigningen Puerto del Viento (6,5 km, 3,9%). Herfra bevæger man sig mod sydvest og ned mod målbyen Coin, men undervejs afbrydes det faldende terræn af kategori 3-stigningen Puerto de las Abejas (6,8 km, 3,8%)

 

Efter 94 km passerer man første gang igennem Coin, og herefter består resten af etapen af en rundstrækning øst for målbyen. Den er stort set helt flad, men gemmer på en lille udfordring i form af kategori 3-stigningen Alto de Jarapalos (5,9 km, 2,2%). Dens top kommer med 16,5 km til mål, og herefter går det ad let faldende og flade veje tilbage til Coin. Her venter en teknisk ukompliceret finale, hvor der i de sidste 3 km kun skal drejes til venstre i en rundkørsel med 2800 m til mål. Man skal imidlertid igennem rundkørsler med 1800 m, 600 m og 500 m til mål. Der er en ganske lille bakke, der har top med 1800 m til mål, hvorefter det går svagt nedad. Det stiger imidlertid i de sidste 300 m. Roadbooken er en anelse uklar, men det er muligt, at det går op ad med hele 8%.

 

Coin har ikke været vært for et stort cykelløb i mere end et årti.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

 

Vejret

Fire dage med flot solskin får en brat ende søndag, der bliver en meget våd dag. Det ventes at regne det meste af dagen, men der er en chance for, at det stopper i den sidste times tid. Temperaturen vil være 14 grader, og der vil være en let til jævn vind fra øst, hvilket betyder, at der vil være modvind stort set hele dagen. Man drejer imidlertid ind i medvind lidt før sidste stigning. I finalen vil der være sidemedvind i de sidste 2200 m.

 

Favoritterne

Bryan Coquard og Direct Energie levede op til deres store favoritværdighed og vandt på suveræn vis dagens etape. Som vi skrev i går, havde det franske mandskab det klart bedste tog, og det dokumenterede de til fulde i den tekniske finale. Adrien Petit, Thomas Boudat og Angelo Tulik leverede et perfekt stykke arbejde og sikrede sig, at Coquard sad helt fremme, da de ramte de sidste svære sving. Her reagerede den franske sprinter hurtigt, da Daniel Hoelgaard forsøgte at overraske, og da han åbnede sin spurt, slog han med det samme et stort hul til stærke folk som Moreno Hofland og Raymond Kreder. Dermed dokumenterede han, at han også er den klart hurtigste mand.

 

Sejren må have givet Direct Energie mod på mere, og de vil utvivlsomt gå efter sejren også på sidste etape. Alberto Contador havde ganske vist håbet på vind og en mulighed for at true Alejandro Valverde, men det bliver der ikke mulighed for. Ganske vist er regnen ikke velkommen for Movistar-kaptajnen, men den bør ikke gøre det muligt for Trek at snyde deres rival.

 

Det betyder imidlertid ikke, at det bliver en let dag. Første del af etapen er meget hård, og allerede i dag viste feltet, at de bestemt ikke har intentioner om at gøre det nemt for sprinterne. Det tog meget lang tid for udbruddet at blive etableret, og det vil blive det samme i morgen. Her vil den hårde start samtidig betyde, at det bliver en meget stærk gruppe, der kommer fri, og der er faktisk en lille chance for, at de kan holde hjem. I dag var der ingen hjælpe til Direct Energie og Lotto Soudal, og hvis alle igen kigger på det franske hold, vil vi ikke udelukke, at en lille gruppe kan snyde sprinterne.

 

Det mest sandsynlige er imidlertid en massespurt. Der vil være modvind det meste af dagen, og den sidste del af etapen er meget nem. For de hold, der ikke har en mand med i udbruddet, vil der være en interesse i at hjælpe i jagten, og derfor tror vi, at det bliver samlet.

 

Den lille bakke i finalen er meget nem og bør ikke rydde meget ud i feltet. Derfor burde løbet blive afsluttet med en stor massespurt. Ifølge tallene i roadbooken stiger opløbsstrækningen med 8%, men det tror vi ikke helt på. For to år siden viste løbsmanualen ligeledes, at det i finalen på sidste etape steg med mere end 20%, og det var end ikke tæt på at være korrekt. Der er næppe tvivl om, at det stiger i finalen, men bedømt ud fra profilen og de historiske erfaringer, er procenterne sandsynligvis relativt milde.

 

En stigende afslutning passer imidlertid perfekt til Bryan Coquard, der er blandt verdens allerbedste til at spurte op ad bakke. I dag viste han, at han er den hurtigste i en flad spurt, og han bør være endnu stærkere i et opløb som det i morgen. Samtidig viste Direct Energie, at deres tog fungerer perfekt. Normalt har Coquards problem været positionskampen, men det har hans stærke hold løst. I morgen er finalen ovenikøbet mindre teknisk, og dermed er risikoen for at blive fanget reduceret. Det øger alt sammen chancen for Coquard, der må være storfavorit til at vinde igen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

På papiret er Moreno Hofland den næsthurtigste mand i feltet, men i dag var han end ikke tæt på at matche Coquard. Også han er imidlertid specialist i at spurte op ad bakke - husk på, hvordan han for et par år siden vandt en etape i Paris-Nice i en hård finale - og dermed passer denne finale ham bedre. På papiret har Lotto Soudal med Tosh van der Sande og Jasper De Buyst samtidig et tog, der kan udfordre Direct Energie, specielt hvis franskmændene bliver kørt møre af at jagte udbruddet. Dermed kan det ikke udelukkes, at Hofland kan slå favoritten.

 

I en flad spurt kan Fabio Felline ikke udfordre de rene sprintere, men i en afslutning som denne har den formstærke italiener en chance. Hans problem er, at holdet er koncentreret om at holde Contador ude af problemer, og dermed får han næppe megen hjælp. Han er imidlertid altid god til at manøvrere på egen hånd, og hvis han kan komme i god position, kan han måske overraske på den stigende opløbsstrækning.

 

På papiret er Raymond Kreder nummer 3 i feltets sprinterhierarki, men for ham er den stigende opløbsstrækning dårligt nyt. Han foretrækker således en flad spurt, og dermed er denne finale ikke ideel. Det ændrer imidlertid ikke på, at han igen i år er i meget god form fra sæsonstart og på papiret er blandt de hurtigste i dette løb.

 

I dag viste Daniel Hoelgaard høj klasse ved at forsøge at snyde favoritterne, og hans spurt var også ganske fremragende. Den unge nordmand er dermed endelig ved at indfri forventningerne, og det må give selvtillid forud for morgendagens etape, der passer ham fint. Hans problem er, at holdet er koncentreret om Pinot, og derfor skal han manøvrere helt alene i finalen.

 

Også Roman Maikin fortjener at blive nævnt. Russeren vandt sidste år en etape i Tour du Limousin, hvor han viste, at han er specialist i at spurte op ad bakke. I en flad spurt har han ikke mange chancer, men i denne finale kan han måske slå de bedste.

 

Vi vil også pege på den meget formstærke Jasper De Buyst. Belgieren har på stigningerne vist, at han er i sit livs form. Han er ikke så hurtig som holdkammeraten Hofland, specielt ikke i et opløb som dette, og derfor vil det være en overraskelse, hvis han får chancen. Hvis han gør, er det ham, der er bagerst i et af de bedste tog, kan han måske overraske.

 

Som sagt er der mulighed for, at et udbrud holder hjem. Sker det vil vi pege på stærke folk som Florian Senechal, Maciej Paterski, Pim Ligthart, Simon Clarke, Jerome Baugnies, Tim Wellens og Tosh van der Sande, der alle klatrer godt nok til at komme væk i den hårde indledning og er hurtige nok til at vinde en spurt i en mindre gruppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Moreno Hofland, Fabio Felline

Outsidere: Raymond Kreder, Daniel Hoelgaard, Roman Maikin, Jasper De Boyst

Jokers:  Florian Senechal, Maciej Paterski, Pim Ligthart, Simon Clarke, Jerome Baugnies, Tim Wellens Tosh van der Sande (alle fra et udbrud)

 

Volta ao Algarve - 5. etape

Ruten

Alto do Malhao er løbets mest ikoniske stigning, og det er ikke en rigtig udgave af det portugisiske løb, hvis ikke rytterne har forceret den 2,8 km lange stigning, der stiger med 8,9% i gennemsnit. I år er den naturligvis med igen, og som altid skal rytterne passere den to gange i finalen. For andet år i træk er den tilmed anbragt allersidst på sidste etape, og dermed er scenen sat for et stort slag med mulighed for at vende rundt på det hele til allersidst.

 

Læs også
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

 

Årets kongeetape er 179,2 km lang, og modsat sidste år starter man sydfra i Loulé nær Middelhavskysten. Herfra bevæger man sig gennem fladt terræn til kystbyen Quarteira, idet man undervejs dyster om sekunder og point i den indlagte spurt efter 12,1 km. Efter at have nået vandet vender man rundt og sætter kursen mod nord, mens det ændrer ikke på etapens flade karakter.

 

Etapen ændrer fuldstændigt format midtvejs, når rytterne drejer mod øst og ind i bjergene. Her venter dagens første udfordring, kategori 3-stigningen Monte da Casinha (6,1 km, 4,3%), efter 91,2 km, hvorefter småkuperet terræn fører ind på den 41,5 km lange finalerundstrækning. Den rammes kort efter målstregen, og derfor kører man først næsten en hel omgang, inden stregen passeres første gang efter 137,7 km. Herefter afsluttes etapen med at køre en fuld omgang.

 

Rundstrækningen er en ganske kuperet sag uden meget fladt terræn. Den inkluderer to stigninger, der begge skal forceres to gange. Efter en lille nedkørsel gælder det kategori 3-stigningen Vermelhos (3 km, 5,7%), der har top med 20,7 km til mål. Herefter følger endnu en nedkørsel og et kort fladt stykke, inden man rammer den berømte kategori 2-stigning Alto do Malhao, på hvis top målstregen er placeret. Den 2,8 km lange stigning, der stiger med 8,9% i gennemsnit, er stejlest på de to første kilometer, hvor stigningsprocenten hovedsageligt er over 9%. Den sidste kilometer er nemmere og har det stejleste stykke på 7,9% med ca. 500 m til mål. Der er fire hårnålesving på stigningen, det sidste med ca. 800 m til mål, hvorefter vejen kun snor sig ganske let.

 

Sidste år lykkedes det Alberto Contador at slå tilbage efter en katastrofal nedtur på 2. etape, og med en suveræn solopræstation satte han Fabio Aru, Thibaut Pinot og Amaro Antunes til vægs med hele 20 sekunder. I 2015 vandt Richie Porte 3 sekunder foran Michal Kwiatkowski, selvom han havde været i front på det meste af stigningen for at hjælpe Geraint Thomas. I 2014 var Contador igen bedst, da han slog Rui Costa og Michal Kwiatkowski med henholdsvis 3 og 10 sekunder, mens Sergio Henao slog Costa i 2013. I 2012 satte Bradley Wiggins Porte op til en flot solosejr. I det hele taget har Sky haft meget succes på stigningen, idet de vandt med Stephen Cummings i 2011. Contador var også bedst i både 2009 og 2008.

 

 

 

Vejret

Også den sidste etape skal afvikles i perfekt solskinsvejr. Der ventes en temperatur på behagelige 16 grader og en jævn vind fra øst. Det giver sidemedvind på første del af etapen og modvind frem mod rundstrækningen. Her vil der hovedsageligt være sidevind, og det gælder også på målstigningen.

 

Favoritterne

Efter en dag, der handlede om overlevelse, kan klassementsrytterne se frem til at afgøre slaget på løbets kongeetape. Alto do Malhao er løbets mest ikoniske stigning og den perfekte ramme om det afgørende slag. Enkeltstarten skabte imidlertid så store tidsforskelle, at en relativt kort stigning som denne ikke kan skabe de helt store omvæltninger, med mindre en toprytter allerede bliver sat første gang op ad bakken.

 

Primoz Roglic vil være fint tilfreds med, at bonussekunder forsvinder, og derfor vil LottoNL-Jumbo næppe gøre meget for at hente det tidlige udbrud. Det forholder sig imidlertid anderledes for Quick-Step. De ved, at de ikke længere kan vinde samlet, men de vil meget gerne have endnu en etapesejr med Daniel Martin, der samtidig har en chance for at rykke tilbage i top 5 i klassementet. Derfor vil det belgiske hold sandsynligvis kontrollere løbet stramt, som de gjorde det i torsdags. Her viste de, at de med Dries Devenyns, Zdenek Stybar og Enric Mas har styrken til at gøre netop dette og samtidig gøre løbet hårdt, og det vil de gøre igen i morgen. Roglic har et svagt hold til en etape som denne, men da afstandene i klassementet er store, kan han tillade sig at koncentrere sig om et par nøgleryttere. Han bør således ikke komme i problemer, og da Quick-Step vil vinde etapen, har han en allieret. Derfor bør det hele - som altid på kongeetapen - blive afgjort blandt favoritterne på Malhao, og er Roglic stadig med i bunden af stigningen, kan det ikke gå helt galt.

 

Læs også
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen

 

Anden etape gav en ide om klatrehierarkiet i løbet, men det er værd at notere sig, at Malhao er en helt anderledes stigning end Foia. Sidstnævnte er lang og ikke særlig stejl og derfor perfekt for kraftfulde typer som Luis Leon Sanchez, der vandt sidste år. Malhao er meget kortere, men samtidig langt stejlere, og den passer derfor bedre til rene klatrere. Den er imidlertid allerbedst for Ardennerspecialister, der elsker en kort, stejl mur som denne.

 

På 2. etape viste Primoz Roglic og Daniel Martin, at de er løbets to bedste klatrere, og denne stejlere stigning passer endda endnu bedre til dem begge. Dermed forudser vi, at det igen bliver en duel mellem de to, men denne gang tror vi, at sloveneren er stærkest. Martin er ganske vist specialist i en finale som denne, og normalt er han næsten umulig at slå på denne type mur. Roglic har imidlertid også et ganske fornuftigt punch, og han burde også finde sig godt til rette på Malhao. Således var han faktisk ganske tæt på at slå Martin i spurten, og det er normalt en meget svær ting. Da Roglic oven i købet lignede stærkeste mand i torsdags, tror vi, at den hårdere finale tipper balancen i hans favør i forhold til Martin, der helt tydeligt stadig mangler et par procent på formen.

 

Det bliver imidlertid tæt, og endnu en sejr til Daniel Martin er bestemt en mulighed. Som sagt er ireren specialist i korte, stejle stigninger - det er ikke noget tilfælde, at han altid er blandt de bedste i Fleche Wallonne - og i år er han helt tydeligt i bedre form end vanligt på denne tid af året. På papiret er han hurtigere end Roglic i en spurt op ad bakke, og han er samtidig en bedre klatrer. Spørgsmålet er, om han er i form til at slå sloveneren i denne finale, men selv uden at være 100% kan det sagtens lade sig gøre.

 

I torsdags bekræftede Amaro Antunes, at han altid er blandt de bedste i dette løb, og at det ikke var noget tilfælde, at han blev nummer 3 på kongeetapen i Valencia. Denne stigning er meget stejlere og passer dermed langt bedre til en spinkel klatrer som ham. Allerede sidste år blev han nummer 5 på denne stigning, og han kan sagtens tage kampen om mod Roglic og Martin.

 

Vi har været positivt overraskede over Michal Kwiatkowski, der synes at være på vej tilbage mod tidligere tiders styrke. Han har været god i dette løb, selvom han slet ikke er i topform endnu og bevidst har holdt igen med den normalt meget intensive træning først på sæsonen. Han kan ventes at blive bedre og bedre fra nu af, og efterhånden som han nærmer sig topformen, vil han også gøre det bedre og bedre i en finale som denne. Han har været på podiet i Fleche Wallonne, så en mur som denne passer ham glimrende.

 

Det gør det også for Tony Gallopin, der er specialist på korte, stejle stigninger. Det er således ikke et tilfælde, at han blev nummer 2 i sidste års San Sebastian, hvor der er en meget lignende stigning i finalen. Han har vist sig at være i bedre form end vanligt, og umiddelbart passer denne stigning ham bedre end Foia. Med sin gode spurt kan han overraske, hvis Martin og Roglic kigger for meget på hinanden.

 

Også Rinaldo Nocentini var i sine velmagtsdage Ardennerspecialist, og han har derfor det rette punch til en stigning som denne. Han viste med femtepladsen på 2. etape, at han er i god form til et løb, der må være et af sæsonens store mål. Det bliver ikke nemt at slå de bedste, men han er en snu ræv, der måske kan udnytte det taktiske spil.

 

Vi var skuffede over Tiesj Benoot på Alto da Foia. På den anden side var det indlysende, at han som ren klatrer kunne komme i vanskeligheder på så lang en stigning. Han bør være langt mere komfortabel på en kortere bakke som denne, selvom den måske er en anelse for stejl til at passe ham ideelt. Han har klatret helt fantastisk i Valencia og Murcia, så formen er utvivlsomt på plads.

 

Supertalentet Jaime Roson var en af de stærkeste på 2. etape, men han døde til sidste. Som ren klatrer bør han imidlertid finde sig langt bedre til rette på denne stigning. Han vandt sidste år kongeetapen i Tyrkiet Rundt og har vist, at han er i ganske glimrende form.

 

Læs også
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv

 

Endelig vil vi pege på den lokale Edgar Pinto, der før har været langt fremme i dette løb. Han viste på 2. etape, at han igen er i god form, og han har det rette punch til at gøre det godt i en finale som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Primoz Roglic

Øvrige vinderkandidater: Daniel Martin, Amaro Antunes

Outsidere: Michal Kwiatkowski, Tony Gallopin, Rinaldo Nocentini

Jokers: Tiesj Benoot, Jaime Roson, Edgar Pinto

 

Tour du Haut-Var - 2. etape

Ruten

Søndag er altid rammen om løbets kongeetape omkring byen Draguignan, og efter at have været ændret lidt fra år til år har arrangørerne fundet et format, der passer dem. Således er etapen helt uforandret i forhold til den, der blev benyttet for 12 måneder siden, og den er meget nært beslægtet med dem, der blev benyttet i de foregående år.

 

Den 206,8 km lange etape både starter og slutter i Draguignan og består af et sindrigt system af rundstrækninger. Fra starten går det mod vest ud til en 25 km lang rundstrækning, der køres to gange. Den indeholder den seks kilometer kategori 2-stigning Cote de Tourtour, der på sit stejleste sted stiger med 10%. En tredje omgang fuldføres næsten - blandt andet kører man op over stigningen en tredje gang - inden man sætter kursen mod øst tilbage mod Draguignan. Inden man når så langt rammer man en 34,7 km lang rundstrækning, der inkluderer den 8 km lange Col de la Grange, der sine steder stiger med 6%. Her kører man næsten to omgange, og dermed nås toppen af stigning efter både 101,4 og 136,1 km.

 

Efter sidste passage af løbets sværeste stigning kører man tilbage til Draguignan ad en lang nedkørsel, hvorefter man passerer målstregen for første gang 168,7 km efter starten. Her venter nu to rundstrækninger. Den første er 30,3 km lang og inkluderer den relativt lette stigning Route de Grasse, der har top med 32,4 km til mål og stiger med 4%. Den sidste rundstrækning er kun 17,7 km lang og har som hovedudfordring den berømte Cote des Tuilieres, der på sit stejleste sted stiger med 15%. Dens top passeres med 14,6 km til mål, og herefter falder det jævnt hele vejen til målet i Draguignan.

 

I 2013 kom Lars Boom, Arthur Vichot, Daniel Oss, Laurens Ten Dam og Pierrick Fedrigo fri på den sidste stigning, og de holdt akkurat feltet bag sig, inden Boom vandt spurten. I 2014 satte Carlos Betancur og Amael Moinard rivalerne til vægs i en fin alliance, der gav franskmanden etapesejren og colombianeren den samlede triumf. I 2015 vandt Luka Mezgec en reduceret massespurt, mens Arthur Vichot var hurtigst i en mindre gruppe i 2016.

 

 

 

Vejret

Årets Tour du Haut-Var afvikles i perfekt solskinsvejr. Søndag byder på en skyfri himmel, 17 grader og en let vind fra vest. Det giver hovedsageligt modvind på vej ud mod den første rundstrækning og medvind på vej tilbage. På de to sidste rundstrækninger vil der være medvind på første del og modvind på anden del.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Favoritterne

Som vi havde forudset i går, ville første etape blive en duel mellem Arthur Vichot og Samuel Dumoulin. På papiret var Dumoulin stærkest i en finale som denne, men spørgsmålet var, om han var i form til at slå den meget formstærke Vichot. Det viste han sig at være, og dermed er han nu i den perfekte position til at vinde samlet.

 

Det bliver imidlertid ikke nogen let opgave. 2. etape er ubetinget løbets kongeetape og bliver meget svær at kontrollere. Således afslørede det meget stærke BMC-mandskab da også, at deres mål var at komme let igennem dagens etape for så at bruge deres mange kort til at angribe hårdt i søndagens store slag.

 

Dermed kan vi vente en meget aggressiv start, og historien viser, at vi ofte får etableret et stort og meget stærkt udbrud på de første stigninger. Både Ag2r og FDJ har imidlertid en klar interesse i, at det hele skal afgøres i finalen, og specielt førstnævnte har et fremragende hold til start. Dermed tror vi, at de kan holde snor i udbruddet og køre det ind, så det hele skal afgøres på de to sidste rundstrækninger. Den første af disse er meget let og vil gøre det vanskeligt at angribe udefra. Derfor skal det hele sandsynligvis afgøres på Cote des Tuilleres, og spørgsmålet er, om en lille gruppe kan køre væk, eller om de bliver samlet til en spurt i en større gruppe.

 

Historien viser, at etapen ofte udvikler sig til lidt af en udskilningsløb, hvor det er det store antal højdemeter mere end den enkelte stigning, der gradvist reducerer feltet. De afgørende angreb fra favoritterne kommer på Tuilleres og resulterer oftest i skabelsen af en lille gruppe. Nogle gange er det lykkedes en meget lille gruppe at holde hjem - i 2014 var det bare to mand - mens det i 2015 næsten blev til en reduceret massespurt. Sidste år var det 25 mand, der spurtede om sejren, og det viser, at alt er muligt på den sidste og afgørende etape i Tour du Haut-Var.

 

Arthur Vichot vil helt sikkert forsøge at komme af med Samuel Dumoulin, og han vil med stor sandsynlighed angribe i finalen. Han er en bedre klatrer end sin landsmand, og det kan ikke udelukkes, at han kan komme fri i en lille gruppe. Dumoulin kan imidlertid regne med at have Pierre Latour, Alexandre Geniez og Mikael Cherel ved sin side efter toppen, og de bør være stærke nok til at skabe samling. Dermed tror vi på, at det hele skal afgøres i en spurt i en gruppe af cirka samme størrelse om sidste år.

 

Her sætter vi vores penge på Samuel Dumoulin. Dagens præstation beviser, at formen er fremragende, og dermed bør han ikke have problemer med at overleve stigninger, der passer ham ganske perfekt. Samtidig er han blandt de holdbare ryttere den hurtigste i en spurt på flad vej, og han er den eneste, der kan blande sig i deciderede massespurter. Han var favorit til at vinde i en spurt op ad bakke, men forskellen i topfart er større i en finale som denne. Vi har svært ved at se, hvem der skal slå ham, og derfor tror vi, at det bliver to i træk for Ag2r-kaptajnen.

 

Arthur Vichot vil tage kampen op med ham, og han viste igen i dag, at formen er helt forrygende. Han er ikke helt så hurtig som Dumoulin på flad vej, men efter et hårdt løb kan det være anderledes. Således var han helt suveræn i spurten i GP Marseillaise, og det viser, at han er konkurrencedygtig. Sidste år vandt han spurten i en relativt stor gruppe, og selvom han denne gang er oppe imod Dumoulin, kan det gentage sig. Derudover vil vi ikke udelukke, at en lille gruppe holder hjem, og sker det, vil han have endnu større chancer.

 

Francesco Gavazzi er måske den næsthurtigste af de holdbare ryttere i dette løb, og han viste med femtepladsen i dag, at formen stadig er glimrende. Han er ikke decideret specialist i at spurte op ad bakke og er skarpere i en duel på flad vej. I en direkte duel med Dumoulin er han måske manden, der kan slå franskmanden.

 

En anden rytter, der med jævne mellemrum blander sig i massespurter, er Romain Hardy. Fortuneo-kaptajnen viste med andenpladsen i Laigueglia, at formen er god, og i dag var han igen fremme i en finale, der ikke passede ham helt så godt. I en spurt på flad vej har han en bedre chance for at tage kampen op med folk som Dumoulin, Gavazzi og Vichot.

 

Forud for løbet var vi usikre på formen hos Julien Simon, men en top 10-placering viser, at han ikke er helt væk. Dermed bør han være med, hvis det ender i en spurt fra en større gruppe. I gamle dage var han altid blandt favoritterne i sådanne situationer. Han er ikke helt så hurtig længere, men han bør stadig være blandt de hurtigste.

 

Vi var lidt skuffede over Mauro Finetto på dagens etape, men han viste så sent som i søndags, at der ikke er noget galt med formen. Han bør være en af de stærkeste på stigningerne og er hurtig i en spurt på flad vej. Det bliver svært at vinde, hvis en større gruppe skal afgøre det, men kører de bedste klatrere væk på sidste stigning, kan han sagtens vise sig som stærkeste mand.

 

Det var lovende at se Jonathan Hivert være med fremme på dagens etape. Dermed er franskmanden endelig ved at være i form. Konditionen rækker ikke til at begå sig med de allerbedste i en hård finale som den i dag, men på flad vej vil han have en chance i en spurt.

 

Vi var positivt overraskede over Kevin Ista, der blev nummer fire på en etape, der egentlig burde være alt for hård. Det lover godt forud for morgendagens etape, hvor den flade finale passer ham endnu bedre. På papiret er det hurtigere folk, men han har før begået sig i reducerede massespurter.

 

Lilian Calmejane har allerede vundet Etoile de Besseges samlet og er måske den mest formstærke klatrer. Han vinder ikke en spurt på flad vej, men hvis nogen kan tage en solosejr, er det det franske talent. Selv hvis en lille gruppe kommer fri, har han vist, at han er en mester i at snyde rivalerne med et sent angreb, og han er heller ikke langsom, hvis 3-4 mand skal afgøre det i en spurt.

 

Som sagt vil BMC forsøge at splitte feltet til atomer, og d vil sidde med mange kort på hånden i finalen. Formstærke folk som Damiano Caruso, Silvan Dillier og Joey Rosskopf er stærke nok til at vinde dette løb ved at angribe på stigningerne eller det sidste flade stykke. Det samme er Sylvain Chavanel og Maxime Bouet.

 

Endelig vil vi pege på Francisco Ventoso. I gamle dage ville dette have været en perfekt etape for spanieren, der var en af de mest holdbare sprintere. I dag er han mest hjælperytter, men i morgen kan han få en sjælden chance for at spurte, hvis han kan overleve stigningerne. I dag sad han ganske langt fremme på den sidste bakke.

 

Feltet.dks vinderbud: Samuel Dumoulin

Øvrige vinderkandidater: Arthur Vichot, Francesco Gavazzi

Outsidere: Romain Hardy, Julien Simon, Mauro Finetto Jonathan Hivert

Jokers: Kevin Ista, Lilian Calmejane, Damiano Caruso, Silvan Dillier, Sylvain Chavanel, Maxime Bouet, Francisco Ventoso

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour des Alpes Maritimes et du Var
Nyheder Profil Startliste Resultater
Vuelta a Andalucia
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?