Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Produktnyt: Elemnt Bolt

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.03.2017 kl. 15:00 af Kristian Gosvig.

Wahoo er mest kendt for deres hometrainer kaldet Kickr. De har dog tidligere lavet en cykelcomputer der går under navnet Elemnt, som aldrig rigtig blev et kæmpe hit. Elemnt Bolt er en videreudvikling af denne model, med en række forbedringer som altså gerne skulle få den til at falde i nåde ved forbrugerne.

Udseende og aerodynamik

Den første forbedring er udseendet. Hvad angår størrelse har Elemnt Bolt være på kur og er blevet betragteligt mindre/lettere end forgængeren. Wahoo har gjort et stort nummer ud af at påpege at Elemnt Bolt er mere aerodynamisk end nogen anden cykelcomputer på markedet. De har lavet målinger der viser at der kan spares 12,5 sekunder på en 40 km enkeltstart med 37 km/t, i forhold til den næst mest aerodynamiske computer på markedet.


Selve cykelcomputeren ser ikke drastisk anderledes ud end hvad der allerede er på markedet. Til trods for et lidt anderledes design er det mest bemærkelsesværdige at cykelcomputeren stort set er integreret ind i mountet når den er monteret på cyklen.

 

Det tekniske

Som med den tidligere model så kobles cykelcomputeren sammen med en app (Apple og Android). Såfremt du har telefon med på turen kan du få beskeder på cykelcomputeren, eller se hvem der ringer, og så beslutte om du vil svare eller ej. Der er selvfølgelig også mulighed for helt at slå disse features fra, eller bare lade telefonen ligge derhjemme når du kører, og nyde alle de andre funktionaliteter. Udover at kunne kobles til telefonen, så kan Elemnt Bolt også kobles til dit wifi, så filer til Strava, eller softwareopdateringer bliver hentet automatisk. Elemnt bolt arbejder både med bluetooth og ANT+ enheder, og det er derfor også muligt at tilslutte wattmåler, kadence, hastighedssensor, og pulsbælte.

 

Elemnt Bolt kommer med kort, og der kan kvit og frit downloades nye kort til enheden hvis du skal til et nyt område, og vil ud og udforske nabolaget. Såfremt du har en Strava Premium konto kan enheden også kører live segmenter.

 

Opsætning af profil og cykelcomputer, og eksterne enheder sker alt sammen fra telefonen gennem den tilhørende app.

 

Skærmen kan sættes op med lige nøjagtig de målinger du ønsker, på de pladser du ønsker. Hver side kommer i øvrigt med en zoom funktion. Hvis du har uploadet en rute i forvejen kan du altså zoome ind og ud på profilen.

 

 

 

 

På de almindelige datafelter kan der også zoomes ind og ud. Det kan være der er felter som er rare at have under træning, men irrelevante til konkurrence. Der kan også nemt laves en ny side med datafelter til cykelløb såfremt dette ønskes. Alt dette kontrollere igennem Wahoo appen.

 

Elemnt Bolt vil blive solgt som "bundle" version med pulsbælte, kadence, og hastighedssensor, samt i en version uden tilbehør. Priserne for det danske markede er stadig uvisse.


Første indtryk

Der vil blive lavet en fuld test af Elemnt Bolt, men de første indikationer af produktet er beskrevet nedenfor.

 

Opsætning foregår gennem telefon, ved hjælp af en App (fungerer både til Apple og Android). Opsætningen er væsentligt nemmere end nogen anden cykelcomputer denne tester har haft erfaringer med. GPS’en fungerer godt med en del forskellige tjenester, det er dog værd at bemærke at turn by Turn navigationen ikke understøttes af ruter downloadet fra Strava. Stort set alle andre større rute/træningstjenester er dækket.

 

Det du får i stedet er en rute med kort, og så skal du så selv være lidt opmærksom når der skal drejes. Computeren fortæller dig dog hvis du afviger fra ruten, med både lyd og rødt lys i displayet (kan indstilles).

 

Upload af filer fungerer nemt og gnidningsfrit. Appen forbindes med de tjenester som du ønsker at bruge (dette skal kun gøres en gang), og når telefon, eller cykelcomputer så har adgang til internet loades filerne automatisk.

 

 

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

FREDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk