Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Reihs: Føler det er en personlig hetz

Reihs: Føler det er en personlig hetz

17. november 2012 18:00Foto: Brit Sørensen

Michael Reihs er ked og træt af den medieomtalte sag imellem ham og sin nu forhenværende arbejdsgiver Christina Watches-Onfone. Han føler det som en personlig hetz.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Cykelrytteren Michael Reihs er kommet i strid modvind. Denne gang er det dog ikke på landevejen, men i stedet fordi hans arbejdsgiver, Christina Watches-Onfone, har valgt at bortvise ham.

 

”Da Claus (Hembo, red.) og jeg ikke kan blive enige om en kontraktforlængelse for 2013, offentliggør Claus dette i pressen. Herefter bliver jeg kontaktet af adskillige hold, der er interesserede. Det ender med, at jeg indgår kontrakt med Skelde Cycling for 2013. De beder mig deltage i deres pressemøde allerede dagen efter. Jeg deltager i pressemødet, hvilket jeg ikke i min vildeste fantasi kunne have forestillet mig, at der ville blive nogle problemer i. Det er jo kutyme, at man deltager i disse aktiviteter, når sæsonen er ovre,” forklarer Michael Reihs til Feltet.dk.

Men der venter Michael Reihs en slem overraskelse i slutningen af oktober, da han modtager et brev fra Christina Watches-Onfone.
 

”Ultimo oktober modtager jeg så en bortvisning via brev, hvilket jeg selvfølgelig er totalt uforstående overfor, eftersom jeg ikke har udført arbejde for andre hold, men handlet i god tro og fulgt den normale praksis, der er på området.”

Skæve ansættelsesforhold i cykelsporten
Et af de store dilemmaer i denne sag er den måde kontrakterne skrues sammen på. Imens cykelholdene samler og danner deres hold i perioden fra oktober til oktober næste år, så er ansættelsesforholdene fra januar til december i selve kontrakterne. Det betyder, at rytterne bliver ’låst’ kontraktligt, selvom sæsonen er slut, og selvom de allerede i september eller oktober finder nye hold at køre for. De er kontraktligt forbundet helt frem til slutningen af december.
 

Det betyder blandt andet også, at Danmarks største cykelhold, Team Saxo Bank-Tinkoff Bank, i dag er på træningslejr på Gran Canaria, hvor holdet er ved at blive rystet sammen til 2013 sæsonen. Her deltager alle holdets nye ryttere også i træningslejren, selvom de har kontrakter med anden arbejdsgiver. Det vil sige, at eksempelvis en Matti Breschel deltager i Team Saxo Bank-Tinkoff Banks træningslejr, men det er i Rabobank tøj, da han først er kontrakt fri per 31. december.

 
Flere hændelser?
Michael Reihs deltager altså i – i god tro – i det pressemøde den 18. oktober, som hans nye arbejdsgiver, Skelde Cycling, afholder. Her præsenteres både holdets nye hovedsponsor, Cult, og Michael Reihs. Men ifølge Christina Watches optræder Michael Reihs flere gange illoyalt, da han også deltager i Skelde Cyclings sponsornetværk, ’Live Long’, samt forsøger at få en Christina Watches-Onfone medarbejder til at forlade holdet.

I Michael Reihs’ kontrakt, som er en DCU standardkontrakt, står der følgende: ”Det er forbudt rytteren under varigheden af denne kontrakt at arbejde for andre hold eller gøre reklame for andre sponsorer end holdets sponsorer.”

”Reihs har deltaget aktivt i markedsføringen af Cult. Det må han ikke. Reihs har aktivt søgt at flytte en her fra holdet via Facebook. Det må han ikke. Reihs har aktivt deltaget i Cults sponsornetværk for at rejse flere penge til Cult. Det må han ikke,” påpeger Christina Watches’ direktør Claus Hembo i en offentligt kommentar på Feltet.dk under en af artiklerne. 

Michael Reihs er ikke overraskende uenig med Claus Hembo og opfatter det som en personlig hetz.

”Jeg føler, det er en personlig hetz imod min person. Christina Watches-Onfone gør det jo også selv. Det undlader Claus Hembo bare at kommentere på. Der er flere ryttere, som er blevet præsenteret med Christina Watches trøjer foran osv., imens de har været på kontrakt hos andre hold. Jeg havde virkelig ikke set, at der kunne være noget problem i, at jeg deltog i det pressemøde,” fastslår Michael Reihs igen.

”Jeg får den 29. oktober en bortvisning fra holdet. Jeg anede ikke, at denne sag var på vej, der går altså elleve dage, før jeg bliver konfronteret med den. Jeg får kun løn for de første sytten dage i oktober,” forklarer den frustrerede rytter og tilføjer skarpt.

”I øvrigt står der også i DCU kontrakten, at det påhviler arbejdsgiveren at stille materiel til rådighed, men Claus har på dette tidspunkt allerede krævet, at cyklen blev leveret tilbage – altså har Christina Watches-Onfone allerede før min offentliggørelse på Team Cult Energy krævet, at jeg afleverer min cykel, hvilket i princippet også er kontraktbrud og gør det umuligt for mig at udføre mit arbejde som cykelrytter.”

DCU går ind i sagen
I pressen omtales Michael Reihs i disse dage som en illoyal person efter, at Christina Watches-Onfone har offentliggjort deres pressemeddelelse omkring sagen. Det irriterer hovedpersonen. Michael Reihs mener absolut ikke, at han kan betegnes som illoyal.

”Vi har ikke talt sammen efter, at jeg har fået bortvisningen og derfor blev nødt til at sende sagen videre til DCU. Jeg har prøvet at ringe til Claus Hembo flere gange, men han har ikke ønsket at snakke med mig. Jeg har også ringet til kontoret og lagt en besked, men heller ikke her har han reageret,” forklarer Michael Reihs.
 

Efterfølgende har DCU offentliggjort deres redegørelse, som lyder: ”MRe (Michael Reihs, red.) har i god tro fulgt gældende praksis for ryttere, der skifter hold. Bortvisningen af MRe anses derfor for uberettiget, idet MRe har gjort som enhver anden i hans situation, og Kontraktudvalget henstiller derfor til at bortvisningen trækkes tilbage og at MRe’s kontrakt honoreres i fuld udstrækning; til og med den 31/12-2012.”

En kendelse, som modparten Claus Hembo, dog hverken godtager eller forstår.
 

”Det er fuldstændig uhørt i et retssamfund, at du pludselig får en henvendelse fra en instans, der meddeler dig en udtalelse, som du ikke er bekendt med drøftes. Vi er slet ikke blevet hørt,” sagde Claus Hembo i går til sporten.tv2.dk.

To forhold efterfølgende
DCUs kendelse er alene baseret på Michael Reihs’ optræden i pressemødet den 18. oktober, men siden har Claus Hembo fundet to forhold mere, hvor han mener, Michael Reihs har optrådt illoyalt overfor cykelholdet. Det var da han forsøgte at få en medarbejder med til sit kommende cykelhold, Team Cult Energy, samt deltog i sponsornetværksmøde.

”Jeg forholder mig selvfølgelig til grunden, som Claus mener, at jeg skal bortvises på, hvilket er deltagelse i pressemødet. Men jeg vil da gerne uddybe de to efterfølgende anklager, som Claus er kommet frem med. Medarbejderen er en massør, som har været løseligt tilknyttet holdet i 2012. Han har været med på nogle ture, men han har ikke været fuldtidsansat og fortæller mig, at han ikke har noget på plads for 2013. Jeg synes godt om personen, hvorfor jeg selvfølgelig gerne vil hjælpe ham. Når folk er gode ved dig, vil du så ikke også gerne være gode ved dem?”, spørger Michael Reihs i telefonen og påpeger: ”Massøren har været god og venlig overfor mig, så jeg vil selvfølgelig gerne være det samme overfor ham, hvis han har brug for hjælp.”

Det sidste punkt, som Michael Reihs, ifølge Claus Hembo overtræder, er, at han deltager i et netværksmøde hos Skelde Cyclings sponsorkreds, som hedder ”Live Long”.

”Jeg har deltaget i Live Long, men jeg deltog som Christina Watches-rytter. Der var ingen, der var i tvivl om, hvad mit tilhørsforhold var til Christina Watches. Jeg var rytter hos dem, og jeg fortalte blot om, hvordan det er at være cykelrytter og om mine træningsmetoder. Jeg har i øvrigt flere gange, på eget initiativ, deltaget i velgørenhedsarrangementer som Christina Watches-rytter, hvor der ofte har været plakater og andet merchandise for holdet, netop for at eksponere sponsorerne.”

Rækker gerne hånden ud
Michael Reihs ser gerne denne sag afsluttet, så han igen kan koncentrere sig om at køre på cykel.

”Jeg har været utroligt glad for at køre for holdet, og det er ikke bare noget, jeg siger. Jeg har virkelig ingen interesse i at optræde illoyalt over for Christina Watches, Claus Hembo eller nogen andre på holdet. Jeg er ked af, at de sidste to gode år skal ødelægges af dette her,” tilføjer Michael Reihs.

Kunne I ikke bare sætte jer sammen for at finde en eller anden løsning?

 

”Jo, jeg forventer da, at vi snarligt kan få sagen bragt i orden – udenom pressen,” understreger Michael Reihs, som også glæder sig over den store opbakning, han har fået af kollegaerne, sponsorer og venner blandt andet i Facebook kommentarfeltet her på sitet.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
DEL
INFO
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?