Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Bora-Argon 18's Tour-trup

Rundt om Bora-Argon 18's Tour-trup

25. juni 2016 16:00Foto: Sirotti

En hurtig irer, to unge klatrere og en tempostærk tjekke bærer det primære ansvar for at sikre Bora-Argon 18 deres første etapesejr i holdets tredje Tour de France-deltagelse.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France står for døren, og traditionen tro vil vi her på Feltet.dk i 22 artikler vurdere hvert af holdene med en gennemgang af alle løbets deltagende ryttere. I denne første artikel vil BORA-Argon 18 blive kigget nærmere på.

 

Det tyske professionelle kontinentalhold, Bora-Argon 18 var det første mandskab til at offentliggøre sin endelige Tour-trup, og i forbindelse med præsentationen bekræftede man rygterne, der gik på, at man fra næste sæson har planer om at opnå WorldTour-status og dermed blive det andet tyske hold i sportens øverste klasse.

 

Med rygter om Tony Martin og endda Peter Sagan som mulige tilgange ser fremtiden lovende ud for det tyske mandskab, for hvem tiden er moden til at skrive et nyt kapitel i sin historie. Men inden det er der i en lidt nærmere fremtid et Tour de France i sigte, hvor Bora-Argon 18 igen må forventes at komme til at spille en mindre rolle.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Der er dog forhåbninger om, at holdet kan opnå dets første etapesejr, og i pressemeddelelsen før løbet hed det sig, at det nok var på de kuperede etaper i midten af løbet, at det var mest realistisk at opnå en sådan. Om man er kommet til at kigge på rutekortet for tidligere års Tour-udgaver skal her lades være usagt, men faktum er, at der i år ikke er mellemetaper mellem Pyrenæerne og Alperne, der - i hvert fald på papiret - ligner klassiske udbrudsetaper.

 

Men der kommer helt sikkert til at være hårde etaper, der skal afgøres mellem udbrydere, og her kan man sætte sin lid til Emanuel Buchmann og Patrick Konrad, mens Sam Bennett i sin anden Tour-deltagelse igen skal forsøge at mænge sig med de hurtigste ryttere i verden i løbets massespurter. Går alt som smurt, er der også forhåbninger til, at enten Buchmann eller Konrad kan ende i klassementets top 20 i et løb, hvor det tyske hold må forventes at indtage en offensiv rolle for at få så meget eksponering som muligt.

 

 

Emanuel Buchmann - ung tysk klatrer

 

Land: Tyskland

Alder: 23

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 83 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Tysk mester i linjeløb (2015)

 

Emanuel Buchmann er Tysklands næste store etapeløbshåb, og allerede sidste år fik han i sin debutsæson lov til at prøve kræfter med Tour de France, hvor han endda ramte udbruddet på 11. etape og kun måtte kapitulere over for Rafał Majka og Daniel Martin.

 

Udtagelsen sidste år kom i kølvandet på en højst overraskende sejr i det tyske mesterskab, men i år har tyskeren med stabil kørsel gennem foråret hverken overrasket positivt eller negativt. Højdepunktet har været en ottendeplads i Giro del Trentino, og for nylig er han blevet nummer 20 i Critérium du Dauphiné.

 

I årets Tour skal den bjergstærke Buchmann igen forsøge sig i udbrud, og han vil nok også forsøge at holde sig fremme i klassementet, da han kan være en outsider til ungdomstrøjen, hvis hans konkurrenter underpræsterer. Kan han formå at vise sig frem på bjergetaperne og sidde med de bedste relativt langt ind på bjergetaperne, er det muligt, at den hype, der opstod om ham efter hans tyske mesterskabssejr, kan få ny luft.

 

 

Læs også
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok

 

Patrick Konrad - ung østrigs klatrer

 

Land: Østrig

Alder: 24

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Mens Buchmann muligvis er Tysklands største etapeløbstalent, kan man roligt kalde Patrick Konrad for Østrigs tilsvarende. Allerede i sit tredje løb som professionel imponerede han med en samlet tiendeplads i det stærkt besatte Tour of Oman, og senere på sæsonen fortsatte han de flotte takter, da han blev en samlet nummer fem i Post Danmark Rundt efter flotte præstationer på Kiddesvej og på enkeltstarten.

 

Senere blev det ligeledes til top ti-placeringer i Tour de l’Ain og Abu Dhabi Tour, og i år virker østrigeren til at have taget endnu et skridt op, da han blev nummer fem i Giro del Trentino efter at have vist stærk kørsel hele løbet, hvor han sammen med Buchmann formede en farlig duo. Den fremragende form blev også omsat til en fin 15.-plads i den iskolde udgave af Liège-Bastogne-Liège, så østrigeren havde alt i alt et flot forår.

 

Den form havde han dog ikke taget med til Critérium du Dauphiné, hvor han slet ikke kunne begå sig, men hvor meget man skal lægge i den skuffelse er nok begrænset. Han kan i hvert fald blive spændende at følge i sin Tour de France-debut, hvor han kommer til at få den samme rolle som Buchmann, men Konrad synes at besidde en bedre spurt end tyskeren, hvilket kan komme ham til gavn, hvis han pludselig befinder sig i en udbrydergruppe, der skal spurte om en etapesejr på en af løbets hårdere dage.

 

 

Sam Bennett - holdets sprinter

 

Land: Irland

Alder: 25

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Tiendeplads på etape, har ikke gennemført

Sejre som professionel/sejre i år: 10/1

Største sejre: Etapesejre i Tour of Britain (2013), Bayern Rundfahrt (1 i 2014, 2 i 2015), Tour of Qatar (2015), Arctic Race of Norway (2015) og Critérium International (2016)

 

Udover to bjergryttere har holdet også en sprinter i form af Sam Bennett, der i år skal forsøge at få en del mere ud af det, end tilfældet var sidste år, hvor han kun lykkedes med at deltage i en enkelt spurt, der kastede en tiendeplads af sig, og hvor han udgik på 17. etape.

 

Læs også
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op

 

Når det tager ham er Bennett ellers en ekstremt hurtig herre, og flere af hans sejre er opnået foran hurtige folk som Nacer Bouhanni, John Degenkolb og Andrea Guardini, men efter et par gode sæsoner har ireren haft en frustrerende start på 2016, hvor han ikke rigtigt har kunnet gøre sig gældende, og han har kun vundet en etape i Critérium International.

 

Og selvom Bennett har en imponerende topfart, så vil han få det svært i Touren, da han ikke er specielt dygtig til at begå sig i positionskampen inden spurterne, og han er heller ikke begunstiget med et fremragende tog sammenlignet med mange af hans konkurrenter, da Zakkari Dempster og Rüdiger Selig ikke er blevet udtaget, og han derfor på papiret kun har Shane Archbold som sin sædvanlige lead-out-mand.

 

Derfor ser det vanskeligt ud for ireren, da spurterne i Tour de France gerne er nogle af sæsonens mest kompetitive, men han kan næsten kun gøre det bedre end sidste år, og hvis han kan køre sig til en podieplacering på en etape, må det betegnes som en succes.

 

 

Jan Bárta - tempomaskine

 

Land: Tjekkiet

Alder: 31

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 25 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 11/0

Største sejr: Samlet sejr i Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2012), fire tjekkiske mesterskaber i enkeltstart (2012-2015)

 

Jan Bárta har tilbragt hele sin professionelle karriere på holdet, som han også kører for nu, og i de første to udgaver af Tour de France, hvor tyskerne har været inviteret, har han været en af de mest synlige med masser af tv-tid i form af udbrud, men det er også blevet til nogle flotte etapeplaceringer.

 

Mest respektindgydende er hans tredjeplads fra enkeltstarten i 2014, hvor han kun blev overgået af Tony Martin og Tom Dumoulin, men sidste år blev det også til en sjetteplads på Plateau de Beille efter en lang dag i udbrud.

 

Da Roman Kreuziger har glemt, hvordan man kører enkeltstart, har Bárta ikke haft den store konkurrence i Tjekkiet, hvorfor han har udnyttet sine tempoegenskaber til at blive national mester de sidste fire år, men i torsdags blev stimen brudt, da han måtte se sig slået af Leopold König. Efter en svær start på sæson havde han ellers imponeret ved at blive nummer tre samlet i det bjergrige Tour de Slovénie.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

 

Så han ser ud til at have timet formen godt, og den erfarne tjekke har muligheder for at køre med om etapesejre på udbrudsetaper, men han er ikke hurtig, så han skal hive en kanin op af hatten, hvis det skal lykkes.

 

 

Paul Voss - tysk hjælperytter

 

Land: Tyskland

Alder: 30

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 12.-plads på etape, 50 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Etape i Catalonien Rundt (2010)

 

Siden Paul Voss chokerede ved at vinde den meget korte indledende prolog i Catalonien Rundt for seks år siden og derefter vandt en massespurt om en tredjeplads to dage senere, har der været langt mellem snapsene. Da Milram lukkede efter sæsonen, måtte han tage turen ned til kontinentalniveau på Endura Racing, for hvem han stadig kørte, da de fusionerede med Team NetApp forud for 2013-sæsonen, hvorfor tyskeren atter kom op på professionelt niveau.

 

Opblomstringen fra maj 2010 er dog ikke blevet gentaget, og han lever nu en forholdsvis anonym tilværelse i skyggen på det tyske mandskab. Indimellem overrasker han ved at køre fornuftigt på en bjergetape, men han har ikke for alvor været tæt på en sejr de seneste år. I Touren kan han forsøge sig i udbrud, men han må nok også forventes at spille en rolle i forbindelse med at få sat Sam Bennett op til massespurterne.

 

 

Bartosz Huzarski - polsk veteran

 

Land: Polen

Alder: 35

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 28.-plads på etape, 68 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/0

Største sejr: Etape i Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2010)

 

Læs også
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt

 

Holdets polske veteran, Bartosz Huzarski, er i lighed med mange af holdets øvrige medlemmer ikke blandt feltets mest profilerede vindere, og flere af hans sejre er opnået i mindre polske løb i den tidlige del af hans karriere. I 2011 formåede han at blive nummer syv i hjemlandets Polen Rundt, hvilket var et flot resultat for ham, men det er ikke en præstation han siden har kunnet leve op til.

 

Dermed er han endnu en rytter, der kan forventes at bruge en god del af sit tredje Tour de France i udbrud, men lige som for de fleste af hans holdkammeraterne er oddsene for en etapesejr til polakken ikke voldsomt gode. Med sin relativt høje alder må hans erfaringsniveau også have spillet ind på beslutningen om at tage ham med til løbet, for hans niveau synes at være for nedadgående.

 

 

Shane Archbold - leadout-mand

 

Land: New Zealand

Alder: 27

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Det tyske mandskabs eneste ikke-europæiske islæt i form af newzealandske Shane Archbold har én enkelt rolle på holdet. Han er fast leadout-mand for Sam Bennett, og det gør hans virke i den forestående Tour ganske forudsigeligt.

 

Han kommer ikke til at markere sig i udbrud eller køre et resultat hjem selv, hvis Bennett ikke kommer ud for et uheld. Skulle der imidlertid ske ireren noget, kan Archbold tænkes at skulle tage over for ham, og han har også tidligere leveret et par resultater i løb, hvor Bennett ikke har været med. Men Tour de France er ikke som de fleste løb, og en top fem-placering til newzealænderen vil på det nærmeste være utænkelig.

 

 

Cesare Benedetti - udbrudsjæger

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Land: Italien

Alder: 28

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Italienske Cesare Benedetti er ikke en af Bora-Argon 18’s mest iøjnefaldende ryttere, og han har aldrig noteret sig for en sejr på trods af fem år som professionel, der alle er tilbragt hos det tyske mandskab. Han er dog af og til at finde i udbrud, og i år resulterede det i den samlede sejr i bjergkonkurrencen i Tirreno-Adriatico, hvor han kunne profitere af, at kongeetapen blev aflyst.

 

Ellers markerede han sig i det hårde endagsløb, GP Industria e Artigianto, hvor han blev nummer syv i selskab med mange gode ryttere, men det vil dog være overraskende, hvis han kan være i stand til at køre sig til et resultat i sin Tour de France-debut, selvom han sikkert vil gøre forsøget. Et par dage i bjergtrøjen i starten af løbet kunne være en målsætning for italieneren.

 

 

Andreas Schillinger - anonym arbejdsmand

 

Land: Tyskland

Alder: 32

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 57.-plads på etape, 144 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Andreas Schillinger er endnu en rytter, der har været på holdet siden det blev professionelt i 2011, men udover en tredjeplads i sidste års Rund um Köln, hvor han havde sneget sig med i et højt profileret udbrud sammen med Tom Boonen, Edward Theuns, Linus Gerdemann og Nikolas Maes, har han ingen resultater at vise for sine mange år i folden hos tyskerne.

 

Ikke desto mindre er det tredje gang ud af tre mulige, at han skal køre Tour de France, hvor han tidligere har været ganske anonym. Det skal selvfølgelig ikke udelukkes, at han rammer et indianerudbrud på nogle af de mindre hårde etaper, men forvent ikke at se Schillinger blande sig i kampene om etapesejrene, da han i langt højere grad er en holdets mand end en spektakulær resultatjæger.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?