Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Bretagne-Séché Environnements Tour-trup

Rundt om Bretagne-Séché Environnements Tour-trup

02. juli 2014 08:30Foto: A.S.O.

Tourens mindste hold må stille op uden deres måske stærkeste rytter i år. Men det ændrer næppe ved målsætningen, som må være etapejagt på mellemetaperne, top ti-placeringer i spurterne og så meget tv-tid som muligt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Bretagne-Séché Environnement har eksisteret under forskellige navne siden 2005. Det er dog først i år, ASO har fundet holdet værdige til et wildcard til Tour de France, og det er nok ikke for meget at sige, at de er med på yderste mandat.

 

Holdets nok bedste rytter i år, den unge argentiner Eduardo Sepulveda kom så slemt til skade under Bayern Rundfarht, at han må melde afbud til løbet. Derfor vil meget afhænge af om de to brødre, Romain og Brice Feillu, der begge tidligere har fejret deres største succeser i netop Tour de France, kan finde tilbage til tidligere tiders styrke i henholdsvis spurterne og bjergene.

 

Brødrene Feillu er nok de største navne i en Bretagne-Séché Environnement-trup der udelukkende består af franskmænd. Men de resterende syv vil sandsynligvis alle få rig mulighed for at køre deres egen chance, medmindre Brice skulle finde på at hægte sig på i klassementet.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Der er fem Tour de France-debutanter på holdet, da kun Arnaud Gerard og Anthony Delaplace, udover Feillu-brødrene, tidligere har kørt løbet. Fælles for alle ni ryttere er at deres bedste resultater hovedagligt er opnået i mindre franske løb, og det bliver interessant at se, hvem der kan tage skridtet op og præstere på den største scene.

 

Sprinteren - Romain Feillu

Da en ung Romain Feillu i 2008 kørte sig i den gule trøje og generelt imponerede, i Tour de France, bland andet med tre tredjepladser, var der mange franskmænd, der håbede, at de her så en ny fransk sprinter i topklasse. Sådan er det ikke helt gået for Feillu, der efterhånden er blevet 30 år.

 

Hans palmares er ganske flot med etapesejre i løb som Middelhavet Rundt og Burgos Rundt, stribevis af top ti-placeringer i specielt Tour de France og Paris-Nice samt en sjetteplads ved verdensmesterskaberne i København. Men da han for godt to uger siden vandt første etape af det franske løb Ronde de l'Oise, var det første gang i tre år han stod øverst på sejrsskamlen.

 

Man skal ikke forvente at se Romain Feillu blande sig for alvor, når Kittel og Cavendish ruller sig ud på de flade boulevardspurter, her vil målet nok mere være en placering mellem de ti bedste. Men franskmanden er en snu rytter, der sagtens kan klare sig i bakkerne, og hans bedste muligheder for at køre med om sejren for alvor, vil nok være på de etaper, som Peter Sagan ender med at vinde.

 

Som en sidste mulighed er det ikke utænkeligt, at Feillu kører med i et udbrud eller to, det var nemlig præcis sådan, han erobrede sin førertrøje for seks år siden.

 

Foto: Sirotti

 

Klatreren - Brice Feillu

Ligesom sin storebror åbnede Brice Feillu for alvor karrieren med et stort resultat i Tour de France. Han vandt syvende etape i 2009, da han satte stærke ryttere som Rinaldo Nocentini og Christophe Riblon og kørte solo til mål på Andorra-Arcalis efter et langt udbrud.

 

Så højt niveau har lillebror Feillu ikke ramt siden, og han har faktisk ikke vundet et UCI-løb siden dengang. Alligevel er den 28-årige klatrer holdets bedste bud på en klassementsrytter, og en 24.plads i årets Paris-Nice viser, at han stadig kan køre opad.

 

En samlet placering i top 25 er mulighed, men spørgsmålet er, om han vil køre efter klassementet, eller i stedet satser på udbrud i den sidste uge af løbet.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Foto: Sirotti

 

Tredjemanden - Florian Vachon

29-årige Florian Vachon skal i år køre sit første Tour de France. Han har sin styrke i kuperet terræn, ligesom han besidder en glimrende spurt. Det beviste han tidligere i år, da han slog ryttere som Philippe Gilbert og Gianni Meersman på stregen og dermed vandt Classic Sud Ardeche.

 

Vachon er et af Bretagne-Séché Environnements stærkeste kort, og han ville være en god mand for holdet at få af sted på den eftertragtede anden etape, da han måske vil være i stand til at erobre bjergtrøjen foran mere kendte navne. Alternativt kan han være en støtte for Romain Feillu på de kuperede etaper.

 

Foto: Sirotti

 

Den halvhurtige - Armindo Fonseca

Fonseca er nok holdets næsthurtigste mand, og ligesom Romain Feillu kører han fint opad. 2014 har budt på masser af topplaceringer i de franske løb for den 25-årige rytter, der blandt andet kørte sig ind på syvendepladsen på anden etape i Paris-Nice, ligesom han vandt sin første sejr på første etape af Boucles de la Mayenne. Han vil sandsynligvis få lov at køre sin egen chance, men det er også en mand, der kan hjælpe Feillu i bakkerne.

 

All-rounderen - Arnaud Gerard

Vi vil næppe se Bretagne-Séché Environnement køre et decideret tog for Romain Feillu i spurterne, men 29-årige Gerard er en af de ryttere, vi måske kan se i fronten af feltet som en del af forberedelsen til spurterne. Han er udmærket tempokører, der både kan holde en høj fart og få placeret sin sprinter i en god position uden at han får for meget vind på næsen.

 

Hans bedste resultater er kommet på enkeltstarter, men skulle muligheden byde sig i et udbrud, vil holdet nok ikke holde ham tilbage i jagten på den første sejr siden La Poly Normande i 2008.

 

Enkeltstartsspecialisten - Anthony Delaplace

Ligesom Gerard har Delaplace også vundet La Poly Normande. Det var i 2011, og sammen med en etapesejr i Tour de l'Avenir fra året før står det som hans største sejr. Han kommer til løbet i udmærket form, efter han blev nummer 11 og 14 ved de franske mesterskaber i henholdsvis enkeltstart og linjeløb.

 

Delaplace er en alsidig rytter, der kan bruges som hjælper i alle terræner. Skal han selv køre et resultat hjem, må han nok satse på at køre en fantomenkeltstart, og at favoritterne bagefter løber ind i en strid modvind, eller at han kan komme alene af sted, for han besidder ikke de store evner i en spurt.

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

Foto: Sirotti

 

Den rutinerede - Jean-Marc Bideau

Bideau er en af de loyale Bretagne-Séché Environnement-ryttere, og han har kørt på holdet siden 2009. Tidligere kørte han selv udmærkede resultater hjem i de mindre franske løb, og CV’et inkluderer blandt andet to sejre i Paris-Troyes og etapesejre i Normandiet Rundt.

 

De sidste par år har der dog været længere imellem de personlige resultater, og det kan sagtens tænkes, at den 30-årige rytter ikke mindst er med for at holde styr på tropperne.

 

Bjerghjælperen - Florian Guillou

Holdets ældste rytter har stadig sin første UCI-sejr til gode, og det må vel betragtes som noget af en sensation, hvis den skulle komme i Tour de France. Den 31-årige rytter er dog ikke helt ueffen i bjergene, omend han nok vil få problemer, når det bliver allersværest.

 

Hans muligheder for personlig succes afhænger nok af, hvordan Brice Feillu klarer sig, og om han satser på klassementet. Så længe han lægger til i den samlede stilling, skal Guillou nok være ved hans side, men derefter burde der være fri leg for den rutinerede Guillou.

 

Lykkeridderen - Benoit Jarrier

26-årige Benoit Jarrier er endnu en af de ryttere på holdet, der hovedsagligt har præsteret godt hjemme i Frankrig. Her har han til gengæld kørt flot i år, specielt tidligt på sæsonen, hvor han samlet blev nummer fire i etapeløbet Etoile de Bessèges og samlet toer i Normandiet Rundt, hvor han også vandt sidste etape.

 

Jarier kan være en støtte på de flade etaper, men han skal også satse på et langskud i et udbrud for at lave resultater selv.

 

DEL
INFO
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Anthony Delaplace
Nyheder Profil Resultater Statistik
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?