Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om FDJ's Tour-trup

Rundt om FDJ's Tour-trup

30. juni 2016 08:00Foto: Sirotti

Alle sejl sættes ind på at få bragt Thibaut Pinot tilbage på Tour-podiet, men der bliver sandsynligvis også lidt frihed for andre af holdets ryttere til at jagte etapesejre.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vi er nået til FDJ i vores gennemgang af de 22 Tour-trupper.

 

Modsat hvordan det forholdt sig indtil for få år siden, har FDJ nu et altoverskyggende mål med sin deltagelse i Tour de France, og det er at få Thibaut Pinot til at ende på podiet for anden gang i karrieren.

 

Dermed er der ikke blevet plads til Milano-Sanremo-vinderen, Arnaud Démare, der da heller ikke har imponeret i sine hidtidige deltagelser i sit hjemlands største etapeløb.

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

Pinot kan forvente forholdsvist god støtte i bjergene af to schweizere i form af Sébastien Reichenbach og Steve Morabito, men det er en bet for holdet, at Alexandre Geniez har måttet melde afbud på grund af en skade, han pådrog sig på en af de allerførste Giro-etaper, men som først blev identificeret og behandlet flere uger senere.

 

Pinot er dog ikke en af de største favoritter til sejren, selvom han har gang i en glimrende sæson, og derfor kan der opstå muligheder for andre af holdets ryttere i forhold til at jagte etapesejre, hvilket specielt Arthur Vichot synes som et godt bud på en, der ville kunne nyde godt af.

 

 

Thibaut Pinot - det store franske håb

 

 

Land: Frankrig

Alder: 26

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2012-2015)

Bedste Tour-præstation: To etapesejre (2012, 2015), 3 samlet (2014), sejr i ungdomskonkurrencen (2014)

Sejre som professionel/sejre i år: 17/6

Største sejr: To etapesejre i Tour de France (2012, 2015)

 

Siden Thibaut Pinot i 2012 brød igennem i Tour de France som 22-årig med en etapesejr og en samlet tiendeplads har der været et gigantisk forventningspres på den unge franskmands skuldre. Året efter skuffede han slemt, da han igen og igen blev sat til vægs på nedkørslerne, og til sidst måtte han udgå på grund af halsproblemer.

 

I 2014 udnyttede han, at Chris Froome og Alberto Contador begge måtte udgå tidligt, da han lykkedes med at komme på podiet (han blev nummer tre efter en suveræn Vincenzo Nibali og Jean-Christophe Péraud), og derudover vandt han ungdomskonkurrencen. Sidste år var alt tilrettelagt til, at han skulle vise, at han nu hørte til blandt de bedste, men han storskuffede i hele løbet før til allersidst, hvor han gjorde skaden god igen ved at tage karrierens største sejr på toppen af Alpe d’Huez.

 

Det er lidt svært at fælde dom over Pinots sæson hidtil. Han har kørt intet mindre end syv etapeløb, og kun i det nyligt overståede Critérium du Dauphiné missede han den samlede top fem, men til gengæld vandt han en etape i det løb i en spændende duel med rivalen Romain Bardet. Det er dog kun Critérium International han har vundet af etapeløbene, og i Baskerlandet Rundt og Romandiet Rundt måtte han se i øjnene, at han stadig ikke er på niveau med de allerbedste i bjergene.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Til gengæld har han haft en vanvittigt imponerende udvikling på enkeltstarterne, der ellers tidligere har været akilleshælen. Nu er han ikke bare hæderlig, men ganske enkelt forrygende i disciplinen, og med hele tre sejre i år er han efter Fabian Cancellara den rytter, der har vundet næstflest enkeltstarter i 2016 (andenpladsen deler han med Ion Izagirre). Særligt sejren på den lange enkeltstart i Romandiet Rundt var fantastisk, og for nylig fejede han al modstand af banen i det franske mesterskab.

 

Opsigtsvækkende var det også, at Pinot formåede at blive nummer fem i Tirreno-Adriatico, selvom det løb kun blev afgjort via bonussekunder, en enkeltstart og en holdtidskørsel, hvor FDJ kørte sig til en chokerende tredjeplads.

 

Den nyerhvervede egenskab kan komme ham til gode i årets Tour, men hans form skal altså have forbedret sig kraftigt siden Critérium du Dauphiné, hvis han vil på podiet. Men igen, han vandt trods alt en etape, og i de franske mesterskaber vandt han enkeltstarten og måtte kun give op over for en flyvende Julian Alaphilippe på stigningerne i linjeløbet. Men det virker også stadig til, at han mangler lidt, når han er på toppen i forhold til de bedste, så selv hvis han er det, er top fem nok det mest realistiske for franskmanden, der også gerne har et udfald eller to undervejs, men som dog virker til at have fået styr på sin frygt for at køre stærkt nedad.

 

 

Sébastien Reichenbach - Pinots tro væbner

 

Land: Schweiz

Alder: 27

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2014)

Bedste Tour-præstation: 34.-plads på etape, 85 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Trofeo Matteoti (2013)

 

Det er ikke ligefrem en imponerende liste af sejre, som Sébastien Reichenbach er velsignet med, men hans kvaliteter som rytter skal ikke undervurderes af den grund. Han var ganske tæt på en etapesejr i sidste års Giro d'Italia, men han blev snydt af Beñat Intxausti, der havde ladet som om, han var skidt kørende, inden han effektivt efterlod schweizeren og vandt etapen. Dengang kørte han for IAM Cycling og var en af deres bedste etapeløbsryttere, og det er han sådan set også for FDJ.

 

Men inden sidste uges nationale mesterskaber havde Reichenbach og Pinot ikke haft så meget som en enkelt løbsdag uden hinandens selskab i 2016-sæsonen, så Reichenbach har været loyal hjælper for Pinot hele året. Den rolle har han udfyldt enormt flot, og ved flere lejligheder har han siddet med blandt de bedste på stigningerne. I Tirreno-Adriatico var han endda nogle hundrededele af et sekund hurtigere end Pinot på enkeltstarten, hvorfor schweizeren blev nummer fire i løbet lige foran kaptajnen.

 

Han har dog ikke Pinots klasse, så han er ikke nogen reel Plan B i Touren, hvis det kikser for Pinot. Til gengæld kan man forvente at se Reichenbach ved Pinots side langt oppe ad bjergene, og han kan måske også komme til at spille en rolle som forpost, hvis Pinot ønsker en offensiv tilgang til løbet.

 

Læs også
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

 

 

Arthur Vichot - dobbelt fransk mester

 

 

Land: Frankrig

Alder: 27

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2011-2014)

Bedste Tour-præstation: Sjetteplads på etape, 66 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 10/3

Største sejr: Etapesejr i Critérium du Dauphiné (2012), i Paris-Nice (2014) og to gange fransk mester i linjeløb (2013 og 2016)

 

Arthur Vichot havde en skrækkelig og sygdomsplaget sæson i 2015 efter ellers at have etableret sig som en af Frankrigs bedste ryttere i 2014, hvor han som forsvarende fransk mester blandt andet vandt en etape og sluttede på tredjepladsen i Paris-Nice.

 

I år er han vendt tilbage til et godt niveau, og han har været en af de toneangivende ryttere på den franske scene. Den status fik han håndgribeligt bevis på i søndags, da han vandt det franske mesterskab i en spurtduel med Tony Gallopin og Alexis Vuillermoz i et løb, hvor de fire store hold, der hver havde omkring 20 ryttere til start, kun lige akkurat formåede at forhindre en fabelagtigt kørende Julian Alaphilippe i at vinde.

 

I Touren er Vichot selvfølgelig hjælperytter som udgangspunkt, men han får ganske givet også lov til at forsøge sig i spurter på kuperede etaper, og han kunne også tænkes at få carte blanche til at gå i udbrud på udvalgte dage, da Pinot næppe behøver otte mand sværmende omkring sig hele løbet igennem.

 

 

Jérémy Roy - tidligere udbrudskonge

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Land: Frankrig

Alder: 33

Professionel siden: 2003

Tidligere Tour-deltagelser: 8 (2008-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, 48 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Etapesejr i Paris-Nice (2009)

 

I sine velmagtsdage var Jérémy Roy en evig angriber, og i 2011 fik han synligt bevis for dette, da han blev kåret til den mest angrebsivrige rytter i Tour de France. Det var et lille plaster på såret oven på den etape, hvor kun en monstrøst stærk Thor Hushovd iklædt verdensmestertrøjen fik ham indhentet med to kilometer til mål, hvor franskmanden ellers kunne have kørt sig til sit livs sejr.

 

På det seneste virker det dog til, at Roy har lagt stilen lidt om, og nu om dage er han en smule mere anonym, og de sidste par sæsoner har han ikke opnået nogen bemærkelsesværdige resultater overhovedet. Dermed ligger det også lidt i kortene, at han i kraft af sin erfaring måske får en lidt mere tilbagetrukket rolle i Touren, men FDJ kommer næppe til slet ikke at have ryttere i udbrud, så vi kan også få Roy at se i en synlig rolle af og til.

 

 

Anthony Roux - alsidig vindertype

 

Land: Frankrig

Alder: 29

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2010-2012)

Bedste Tour-præstation: 12.-plads på etape, 101 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 13/0

Største sejr: Etapesejr i Vuelta a España (2009)

 

I 2009 opnåede Anthony Roux sin karrieres største sejr, da han som den eneste i dagens lange udbrud lige akkurat lykkedes med at holde sprinterne bag sig på 17. etape af Vuelta a España i en alder af blot 22 år.

 

Et sådant resultat har han ikke kunnet opnå igen, men han er en ganske udmærket og alsidig rytter, der på den franske cykelscene har sikret sig ganske mange sejre i kraft af både gode spurtevner og en vis modstandsdygtighed, når det går opad. Han er sågar også en fin enkeltstartsrytter, og han blev nummer to i årets franske mesterskab, hvor det altså kun var holdkaptajnen, Thibaut Pinot, der slog ham.

 

Med en så bred palet af egenskaber skal det ikke udelukkes, at Roux søger lykken i årets Tour i et udbrud eller to, men det afhænger af, hvor offensivt et løb, FDJ ønsker at køre, og hvor frit et råderum, de giver holdets angrebsryttere.

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

 

Steve Morabito - klatrestærk schweizer

 

Land: Schweiz

Alder: 33

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2010, 2011, 2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: 16.-plads på etape, 35 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 3/0

Største sejr: Etapesejr i Schweiz Rundt (2006)

 

Steve Morabito virkede som en meget lovende rytter, da han i sin debutsæson på det professionelle niveau tog en etapesejr i sit hjemlands største løb på en hård dag efter et udbrud, men siden har han ikke vundet noget af betydning.

 

Han er ikke en specielt spektakulær rytter, men når han er i form, er han helt okay på stigninger, og så sent som i år blev han nummer ni i den samlede stilling i Tour Down Under. Han har dog ikke topniveauet til at få anden rolle i Touren end som en af Pinots vigtigste hjælperyttere, når løbet entrerer bjergene.

 

 

Matthieu Ladagnous - kompetent altmuligmand

 

Land: Frankrig

Alder: 31

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2007, 2010, 2012, 2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, 71 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 11/0

Største sejr: Fire Dage ved Dunkerque (2007)

 

Matthieu Ladagnous har lidt den samme profil som Arthur Vichot og Anthony Roux, og han har sikret sig en del sejre i mindre franske løb, hvor han både har vundet massespurter og spurter i mindre grupper efter en hård dag i sadlen. Det måske mest opsigtsvækkende resultat fik han dog, da han lidt ud af ingenting blev nummer fem i Flandern Rundt i 2013 i et løb, hvor en større gruppe skulle spurte om fjerdepladsen.

 

Læs også
Journalist med godt nyt om Quintana

 

Siden dengang har han dog ikke leveret de store personlige resultater, men alligevel er han efterhånden blevet fast mand på FDJ’s Tour de France-hold, og han er da også en erfaren herre, der i lighed med flere andre i Tour-truppen loyalt har befundet sig på holdet igennem hele karrieren (det samme har Roux, Roy, Vichot og Pinot selv). Det virker lidt mindre sandsynligt at se Ladagnous jagte personlige resultater, end tilfældet er det for Vichot, Roux og Roy.

 

 

William Bonnet - tidligere sprinter

 

Land: Frankrig

Alder: 34

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 7 (2007-2009, 2011, 2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, 102 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Etapesejr i Paris-Nice (2010)

 

De første mange år af karrieren gav William Bonnet den som sprinter, men som hans sejrstotal indikerer, så var det ikke et specielt succesfuldt foretagende, og på det seneste har han dedikeret sig som hjælperytter og har rollen som vejkaptajn på holdet.

 

Ved det store styrt på tredje etape af sidste års Tour var Bonnet den første til at vælte, og han var også den klart mest tilskadekomne. Der var kortvarigt tvivl om, hvorvidt han ville være i stand til at vende tilbage, men i februar i år kunne han atter sætte nummer på ryggen i forbindelse med Volta ao Algarve.

 

Tiden som sprinter er dog endegyldigt slut, og vi får ikke Bonnet at se i en vigtig rolle nær afgørelserne af årets Tour-etaper.

 

 

Cédric Pineau - fransk hjælperytter

 

Land: Frankrig

Alder: 31

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2012, 2014)

Bedste Tour-præstation: 22.-plads på etape, 102 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Det var ikke meningen, at Cédric Pineau (der ikke er i familie med den mere kendte Jérôme Pineau) skulle have været med i Tour de France, men da Alexandre Geniez måtte melde afbud, blev Pineau kaldt ind i stedet. Det er dog langt fra at være en direkte erstatning, da Pineau slet ikke har de samme kompetencer, når det går opad, og det er i det hele taget voldsomt ærgerligt, at vi hverken fik Geniez at se i Giroen eller får ham at se i Touren, da han så ud til at have lagt et niveau på siden sidste år.

 

Men tilbage til Pineau: Han er en meget lidt spektakulær rytter, der ikke for alvor har nogen spidskompetencer, som han kan udnytte til at vise sig frem på egen hånd. Han har heller ikke voldsom erfaring i Grand Tour-sammenhæng, men det er trods alt blevet til fem af slagsen. Han kommer til at være ren hjælperytter i Touren.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?