Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Lampre-Meridas Tour-trup

Rundt om Lampre-Meridas Tour-trup

26. juni 2016 12:00Foto: Sirotti

Etapesejre er målet for det italienske mandskab, der dog også nærer forhåbninger i klassementet, hvor det for en gangs skyld ikke er Rui Costa, der skal indfri ambitionerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France står for døren, og traditionen tro vil vi her på Feltet.dk i 22 artikler vurdere hvert af holdene med en gennemgang af alle løbets deltagende ryttere. I denne artikel er turen kommet til at se nærmere på Lampre-Meridas hold.

 

For det eneste italienske WorldTeam er Giro d’Italia naturligvis et stort mål for Lampre-Merida, men på trods af, at man har en af WorldTourens smalleste trupper, forsøger man at fordele sine ryttere, således at man kan være konkurrencedygtig også i Tour de France. Så efter at Diego Ulissi og Sacha Modolo med forskellige grader af succes forsvarede holdets farver i den italienske rundtur, er det holdets få internationale stjerner, der skal forsøge at skabe resultater i Tour de France.

 

Holdets største stjerne er Rui Costa, men han har efterhånden indset, at det er umuligt for ham at gøre sig gældende i klassementet efter at have fejlet hver gang, han har forsøgt at køre sig ind i den samlede top ti. Derfor forventes han i højere grad at fokusere på etapesejre, som må formodes at være holdets primære mål.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Costa kommer dog ikke til at være alene i denne jagt, da også Davide Cimolai og Jan Polanc må forventes at nære sådanne ambitioner, men Costa virker umiddelbart som det mest realistiske bud på en etapesejrherre for holdet, der dog kommer til at savne Ulissis imponerende vinderinstinkt.

 

Til gengæld er det primære ansvar for en samlet top ti-placering i stedet lagt på skuldrene af Louis Meintjes, der skal bygge videre på den præstation, der sidste år sikrede ham tiendepladsen i Vuelta a España. Han bliver ikke eneste afrikanske deltager for holdet, da Tsgabu Grmay skriver Tour-historie ved at være første etiopiske deltager i løbet.

 

 

Rui Costa - giftig etapejæger

 

Land: Portugal

Alder: 29

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 7 (2009-2015)

Bedste Tour-præstation: Tre etapesejre (en i 2011, to i 2013), 18 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 21/0

Største sejr: VM (2013), tre gange Schweiz Rundt (2012-2014)

 

Med top 10-placeringer på den samlede WorldTour-rangliste i hver af de seneste fire sæsoner må Rui Costa siges at være en af verdens for tiden absolut mest stabile ryttere. Hans verdensmesterskab fra 2013 indikerer også, at vi har at gøre med en rytter, der burde nævnes i samme åndedrag som de allerbedste ryttere i feltet.

 

Men det er bare ikke rigtigt tilfældet. Selvom Costa har opnået mange flotte sejre (heriblandt et hattrick i Schweiz Rundt), så er han ikke en spektakulær nok rytter i forhold til at blive vurderet som en af verdens absolut bedste ryttere. Hovedårsagen hertil skyldes nok, at han ofte går efter sekundære placeringer, hvorfor han tit fremviser en ret defensiv kørestil.

 

I år er tendensen fortsat, og portugiseren er sluttet i top ti i hele seks WorldTour-løb, hvor tredjepladsen i Liège-Bastogne-Liège var den eneste placering i top fem. I Tour de France har han de seneste år også sigtet efter en god samlet placering, men han har efterhånden indset, at han ikke er god nok i bjergene og heller ikke er konstant nok gennem tre uger til at opnå en sådan.

 

Dermed bliver etapesejre målet for Costa i Touren, og det kan betyde, at vi får en mere offensiv eksverdensmester at se i stil med 2013-udgaven, hvor han med to etapesejre var et af løbets store oplevelser, og han har vist glimrende kørsel det meste af året, så det synes ganske realistisk, at han kan spille en lignende rolle som for tre år siden.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Det ville være kærkomment, selvom han næppe kan vinde flere fans i hjemlandet, hvor hans popularitet er overvældende. Portugiseren lader sine fans komme tæt på ved at være en flittig dagbogsskribent, og hans meritter på cyklen har afstedkommet tre priser som Portugals bedste sportsmand (en pris som Cristiano Ronaldo af uvisse årsager i øvrigt aldrig har vundet).

 

 

Louis Meintjes - stort etapeløbstalent

 

Land: Sydafrika

Alder: 24

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, har ikke gennemført

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Settimana Internazionale Coppi e Bartali (2015)

 

Det var noget af en overraskelse, da Lampre-Merida under Vuelta a España sidste år kunne annoncere, at Louis Meintjes havde valgt at skifte til dem og dermed forlade MTN-Qhubeka, der havde store planer med ham som en af spydspidserne i forbindelse med deres indtog på WorldTour-niveauet.

 

Det er stadig svært at komme med en fornuftig forklaring på, hvorfor Meintjes valgte at foretage dette skifte (medmindre han er glad for farverne lilla og pink), men faktum er altså, at han nu tørner ud for det italienske mandskab, hvor han ligner deres bedste bud på en god klassementsrytter i flere år.

 

I Vueltaen sidste år kørte Meintjes godt og endte med at sikre sig den samlede tiendeplads, hvilket må have været noget af en lettelse for sydafrikaneren, da han få måneder forinden slet ikke havde kunnet gøre sig gældende i Tour de France, som han endda endte med ikke at gennemføre.

 

En top ti-placering i Touren virker dog ikke til at ligge i kortene i år, men han kan godt komme tæt på, og med en niendeplads i Critérium du Dauphiné ser han ud til endelig at have ramt formen i en ellers stille sæson. Ungdomstrøjen kan også være et mål for ham.

 

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Davide Cimolai - semihurtig sprinter

 

Land: Italien

Alder: 26

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Fjerdeplads på etape, 137 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/2

Største sejr: Etapesejr i Paris-Nice (2015) og i Catalonien Rundt (2016)

 

Davide Cimolai er holdets sprinter i Touren, da Sacha Modolo som vanligt har satset på Giroen, men det vil alligevel være overraskende, hvis Cimolai skulle lykkes med at snuppe en etapesejr. I sine tre hidtidige deltagelser i løbet er det således kun blevet til en enkelt placering i top fem, men det var dog også først sidste år, at han valgte at deltage i de regulære massespurter, hvilket dog ikke var et specielt succesfuldt foretagende.

 

Cimolai er bedst på hårde dage, da han ikke er hurtig nok til at slå de bedste sprintere, men planeterne skal virkelig stå på linje, hvis han skal vinde en etape, selvom han har taget et par flotte skalpe i Paris-Nice og Catalonien Rundt. Der er dog en vis niveauforskel i sprinterfelterne mellem de løb og Touren (selvom det dog var en imponerende række af navne han slog på den opadgående afslutning på Paris-Nice-etapen), så han skal nok være glad, hvis han kan formå at forbedre sine resultater fra de tidligere år.

 

 

Jan Polanc - klatrestærkt talent

 

Land: Slovenien

Alder: 24

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Etapesejr i Giro d’Italia (2015)

 

Jan Polanc er en del af det fire mand store slovenske kontingent på Lampre-Merida, og af disse ryttere virker han som den mest spændende i Grand Tour-sammenhæng. For ikke nok med at han er klatrer, men hans bedste resultater (og eneste sejr) er netop opnået i Grand Tours.

 

I sin neoprofessionelle sæson i 2014 kørte han Giro d’Italia, og han var tæt på at vinde en hård bjergetape i et udbrud, men han overvurderede sine egne kræfter en smule og knækkede og måtte stille sig tilfreds med en fjerdeplads. Sidste år tog han revanche, da han lykkedes med at vinde en etape i selvsamme løb ved at sætte Sylvain Chavanel til vægs på en bjergetape.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Det er ellers ikke meget, man ser til sloveneren i løbet af sæsonen, men i det netop afsluttede Schweiz Rundt gav han indikationer på, at han er ved at være der forud for Touren, da han i mange tilfælde var med blandt de næstbedste på bjergetaperne. Så det skal ingenlunde udelukkes, at Polanc kan bringe sig i spil til en etapesejr i bjergene i Touren, men det ville dog overraske, hvis det lykkes.

 

 

Kristijan Đurasek - kroatisk spørgsmålstegn

 

Land: Kroatien

Alder: 28

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014-2015)

Bedste Tour-præstation: 17.-plads på etape, 46 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/0

Største sejr: Etapesejr i Schweiz Rundt (2015), Tre Valli Varesine (2013)

 

Det sidste års tid må have været en frustrerende oplevelse for kroatiske cykelfans. I maj og juni i 2015 viste Kristijan Đurasek virkelig gode takter, da han vandt Tour of Turkey, hvilket han fulgte op med en etapesejr i Schweiz Rundt, hvor han efter en hård stigning overraskede løbets favoritter med et angreb på den sidste flade kilometer.

 

Siden den dag har den lille bjergrytter imidlertid været fuldstændig usynlig. Han kørte ellers både Tour og Vuelta sidste år, men var aldrig i nærheden af noget stort, og i denne sæson har der heller ikke været skyggen af tegn på, at Đurasek kan komme tilbage på sit niveau fra forsommeren i fjor. Dermed siger udtagelsen af ham til Touren også lidt om den ikke vanvittigt imponerende bredde på Lampre-Merida.

 

 

Tsgabu Grmay - etiopisk pioner

 

Land: Etiopien

Alder: 24

Professionel siden: 2013

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 8/0

Største sejr: Afrikansk mesterskab i enkeltstart (2015)

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Afrikansk cykling er i markant fremgang for tiden, men det er dog stadig et fåtal af nationer på det store kontinent, der har været repræsenteret i Tour de France. I år kan endnu et land imidlertid føjes til listen, da etiopiske Tsgabu Grmay bliver den første, der stiller til start i verdens største løb fra Etiopien.

 

Grmay er anset som et stort talent, men hans etiopiske opvækst har ikke gjort det muligt for ham at udfolde sit potentiale til fulde, og udover en fornem samlet 11.-plads i sidste års Tour Down Under har han aldrig rigtigt fået det til at spille på den store WorldTour-scene.

 

Han har dog allerede en vis Grand Tour-erfaring, da han sidste år kørte både Giro d’Italia og Vuelta a España, men man skal ikke forvente meget andet end lidt sporadisk deltagelse i udbrud af etiopieren i årets Tour.

 

Om han nogensinde kører sig op i verdenseliten er nok tvivlsomt, men Chris Froome, der havde en sammenlignelig opvækst med Grmays (dog var forholdene i Sydafrika, hvor Froome boede i sin ungdom bedre end de har været for Grmay i Etiopien) skulle også bruge en del sæsoner i komplet anonymitet i Europa, før han blev en verdensstjerne. Så intet kan udelukkes, og en ting er sikker: Grmays pionerrolle gør ham til en vital figur i etiopisk sportshistorie.

 

 

Yukiya Arashiro - japansk pioner

 

Land: Japan

Alder: 31

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2009, 2010, 2012-2014)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, 65 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 5/1

Største sejr: Tour du Limousin (2012)

 

Man kan med sindsro tillade sig at sige, at Lampre-Meridas Tour-hold er noget af et sammenrend af ryttere, der stammer fra vidt forskellige steder på kloden. Ikke nok med at holdet har to afrikanere med, så er japanske Yukiya Arashiro også blevet udtaget til at skulle køre sit sjette Tour de France.

 

I lighed med Grmay er han pioner i den forstand, at han var den første japaner nogensinde til at gennemføre Tour de France i 2009, hvor han endda også viste sig frem i et par af massespurterne. Nu hvor begejstringen over Arashiros geografiske tilhørsforhold har fortaget sig, har japaneren etableret sig som en god hjælperytter, der af og til får lov at køre sin egen chance.

 

Læs også
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr

 

Han har fået store dele af denne sæson spoleret af en skade, men han er altså blevet klar i tide til Tour de France, og her kan han også få lov at køre sin egen chance i jagten på etapesejre, men han er næppe holdets stærkeste kort.

 

 

Luka Pibernik - ungt håb

 

Land: Slovenien

Alder: 22

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: Slovensk mester (2013 og 2015)

 

En tredjedel af Lampre-Meridas Tour-hold stammer fra Balkan, og Luka Pibernik er i lighed med Jan Polanc et af Sloveniens største talenter. Allerede som 19-årig blev han slovensk mester for eliten i 2013, og den triumf gentog han sidste år.

 

Han kommer sandsynligvis til at være en af de yngste ryttere i årets Tour, hvor han debuterer i Grand Tour-sammenhæng, men udover de to slovenske mesterskaber og en fin præstation i Tour of Japan sidste år har han haft det svært på det højeste niveau, hvor han nu har kørt i halvanden sæson. Det må derfor forventes, at hans rolle i Touren kommer til at bestå i at hjælpe holdets kaptajner i et løb, hvor han skal samle erfaring.

 

 

Matteo Bono - italiensk veteran

 

Land: Italien

Alder: 32

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2008, 2011, 2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: 21.-plads, 93 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 3/0

Største sejr: Etapesejr i Tirreno-Adriatico (2007), Romandiet Rundt (2007) og Eneco Tour (2011)

 

Lige siden han fik den sidste del af 2005-sæsonen som stagiaire har Matteo Bono været tilknyttet det lilla-/pink-farvede italienske mandskab, og han er dermed den nuværende rytter, der har kørt længst tid for holdet.

 

Han er ikke en typisk vinder, og det er derfor en smule iøjnefaldende, at han er lykkedes med at tage hele tre WorldTour-sejre, der alle er opnået via udbrud. I Tour de France-øjemed er der dog ingen tvivl om, at han er udtaget for sin erfaring, for i denne sæson har han kun opnået en enkelt top 50-placering, hvilket var på første etape af Catalonien Rundt, hvor han blev nummer… 50.

DEL
INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?