Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Lotto NL-Jumbos Tour-trup

Rundt om Lotto NL-Jumbos Tour-trup

24. juni 2015 10:55Foto: Sirotti

Nye klassementshåb skal løfte arven på LottoNL-Jumbos Tour-hold efter flere udskiftninger forud for denne sæson. Vi ser her nærmere på LottoNL-Jumbos Tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det er ikke kun hovedsponsoren, der er forandret på det hollandske mandskab til dette års Tour de France. Holdets to mest fremtrædende ryttere i sidste års Tour de France, Bauke Mollema (samlet 10'er i 2014) og Lars Boom (vinder af den brostensbelagte 5. etape i 2014), har valgt at forlade holdet forud for denne sæson. Derfor er nye ryttere nødt til at slå til, hvis holdet skal have succes.

 

Der sættes i særlig grad lid til unge Wilco Keldermann, der siden sin debut for blot fire år siden år efter år har forbedret sine præstationer. Trods det lovende talent, så er det i tung arv der skal løftes for Keldermann, som debuterer i løbet. Det er svært at tro på, at han for alvor vil formå at spille med om podiepladserne. Dertil er evnerne i bjergene endnu ikke på højde med de bedste. Med ham er da også Robert Gesink, som er godt på vej tilbage til cykeltoppen efter hjerteproblemer, og som uden tvivl går med en lille drøm om at nå niveauet fra 2010, hvor han endte på en samlet femteplads.

 

I det hele taget er holdet bygget op om solide bjergryttere, der også stiller til start med sidste års samlede nier og bundrutinerede Laurens ten Dam samt nummer syv fra dette års Giro d’Italia, Steven Kruiswijk. Dertil har holdet formentlig også store forhåbninger til Sep Vanmarcke på brostensetapen til Cambrai eller en etapesejr efter et langt udbrud, idet han også er ganske spurtstærk.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Når alt dette er konstateret, så må det også bemærkes, at holdet er blandt de hold, der har hentet færrest sejre i denne sæson. Det er et hold, der hungrer efter succes, men hvor det er svært at udpege den oplagte frelser. Faktisk er det kun blevet til to sejre i denne sæson, som begge er hentet af Moreno Hofland, der til gengæld ikke er udtaget til Touren. Skulle det blive til sejr på en af etaperne vil det således være den første i denne sæson, uanset hvem på holdet der skulle løbe af med den.

 

 

Wilco Keldermann - debuterende stortalent

Det er Wilco Keldermanns første Tour de France. Ikke desto mindre er han alligevel udråbt som en af holdets frontfigurer i det samlede klassement. Forklaringen skal formentlig findes i, at den unge hollandske rytter år for år har forbedret sine resultater, og endte sidste år på en samlet 7.plads i Giro d’Italia. Hvorvidt det i år kan veksles til en top-10-placering i Tour de France ser dog svært ud for den unge hollænder. Konkurrencen er stærkere i det franske etapeløb.

 

Dette års Tour-rute er ikke i Keldermanns favør. Favoritdisciplinen er enkeltstarten og der er forholdsvist få kilometer i den disciplin i dette års udgave. Der skal altså sættes lid til den hollandske rytters klatreevner, som godt nok er forbedret, men fortsat en klasse under de bedste.

 

Der er heller ikke meget i forårssæsonen, som indikerer, at der er et absolut topresultat i vente fra Keldermann. Årsbedste er en samlet 9. plads i Volta a Catalunya, hvor han også vandt ungdomskonkurrencen. Sidste løb før Touren endte med en samlet 22. plads i Criterium du Dauphine, betydeligt dårligere end sidste års samlede 4. plads. Men det er ifølge den hollandske rytter en del af planen eftersom årets store mål er Tour de France.  Keldermann er med i ungdomskonkurrencen og det er måske her, at der er håbninger om et topresultater, selvom der også her er meget hård konkurrence fra fx Romain Bardet (AG2R La Mondiale).

 

 

Robert Gesink - En stjerne på vej tilbage

Robert Gesinks samlede femteplads i 2010 gav løfter om en meget stor fremtid for den unge rytter. Men det har været svært at leve på til resultatet og i foråret 2014 stoppede han faktisk karrieren efter hjerteproblemer. En succesfuld operation fik ham imidlertid tilbage på cyklen, og det med rimelig succes stor set med det samme. Han var faktisk godt på vej til et top-10 resultat i Vuelta a Espana, da han pludseligt måtte trække sig for at tage hjem til sin gravide kone, som var indlagt på hospitalet.

 

Forårssæsonen er gået udmærket for Gesink, der hentede en samlet femteplads i Tour of California og siden også en samlet niendeplads i Tour de Suisse, der således vidner om, at formen nærmer sig forud for Tour de France.

 

Trods de lovende takter, så er det nok for meget at forvente, at Gesink når op i nærheden af tidligere tiders resultater. Der er ikke noget, der tyder på, at han for alvor kan matche toprytterne i bjergene. Når det er sagt, så har Gesink efterhånden en rutine og evner, der måske i bedste fald kan sikre ham en plads lige omkring top-10, selvom det realistisk bliver til en plads lidt længere nede i klassementet. Men han er offensiv i sin kørestil og det kan måske omsættes til et topresultat på en eller to bjergetaper, hvis alt flasker sig for den hollandske rytter, og så kan klassementet deraf måske også følge med.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

 

 

Laurens ten Dam - bundrutineret solid allroundrytter

Med en samlet niendeplads i sidste års Tour de France var det måske mest naturligt at udråbe Laurens ten Dam til holdets naturlige kaptajn efter Bauke Mollemas farvel til holdet. Skal man tro holdet, så er det imidlertid ikke sådan, at der for alvor satses på den rutinerede rytter. Der er nok ikke tvivl om, at Laurens ten Dam får lov at køre sin egen chance, men der er umiddelbart ikke tale om en kaptajnrolle. Forklaringen skal formentlig findes i en svag forårssæson og så det faktum, at Laurens ten Dam sjældent gør den helt store væsen af sig, og mest af alt henter sine resultater ved at solid indsats, hvor han aldrig rigtig falder helt igennem i et langt etapeløb som Tour de France.

 

Ruten taler dog til Laurens ten Dams fordel, og han var da også svært begejstret, da ruten blev offentliggjort. For han anser sig selv som bjergrytter og med de få enkeltstartskilometer og mange etaper i bjergene er en fordel for den stabile hollænder. Men det har været et svagt forår for den hollandske rytter, der indtil nu har en 20. plads i Tour de Suisse som årsbedste. Det tyder på, at formen nærmer sig, men fortæller også noget om niveauet. Det kan ikke udelukkes, at han ender blandt løbets 20 bedste, men det er svært at forestille sig, at han for alvor bider skeer med de bedste i dette års Tour.

 

 

Steven Kruiswijk - stærk klatrer

Efter et par skuffende år har Steven Kruiswijk kørt en flot forårssæson, der blev kronet med en samlet 7. plads i Giro d’Italia. Derved indfrier han endelig nogle af de høje forventninger, der blev skabt, da han som ganske ung rytter hentede en samlet niendeplads i Giro d’Italia tilbage i 2011.

 

Det kan ikke forventes, at den hollandske rytter vil forsøge at kopiere Alberto Contador og ligeledes at køre efter det samlede klassement i Tour de France. Det sker sjældent i disse år. Jobbet vil formentlig mest af alt bestå at støtte holdets klassementshåb mest muligt i bjergene, og måske hvis det er muligt selv gå efter en etapesejr, fx i løbets sidste uge. I Giro d’Italia viste han i hvert fald stor angrebslyst i bjergene, hvilket var tæt på at give bonus i form af løbets bjergtrøje.

 

Kruiswijks force er i bjergene, men han kører også en ganske hæderlig enkeltstart. Han er et stærkt kort for det hollandske mandskab.

 

 

Sep Vanmarcke - spurtstærk klassikerrytter

Sep Vanmarcke har slået sit navn fast i de brostensbelagte forårsklassikere. Der er formentlig derfor ingen tvivl om, at den hollandske rytter har blikket rettet mod den brostensbelagte 4. etape og den mulige etapesejr.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Men det bliver formentlig ikke den eneste chance for et topresultat. I sidste års Tour de France viste han stor spurtstyrke og blandede sig faktisk flere gange i massespurterne, hvor det blev til fire top-10 placeringer. Derudover vil Vanmarcke grundet sin spurtstyrke have store muligheder i et udbrud. Der er altså mange muligheder for den fortsat forholdsvist unge rytter, der derfor må regnes for holdets bedste bud på en mulig etapevinder.

 

Foråret har været lidt skuffende for Vanmarcke, der dog blandt andet viste sig fremme i E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix, dog uden at nå helt til tops. I optakten til Tour de France blandede han sig endnu engang i en enkelt massespurt og blev nummer syv på 7. etape af Tour de Suisse.

 

 

Paul Martens - stærk allroundrytter

Det bliver sjældent til sejre for Paul Martens, men han markerer sig ofte stærkt i kuperet terræn. Han er endvidere også ganske god til at komme med i udbrud, hvorfor han typisk får hentet et par top-10 placeringer i løbet af en grand tour. Senest blev det til tre top-10 placeringer i sidste års Vuelta a Espana.

 

Dertil er han en solid hjælperytter, der gør det godt i løb som ardennerklassikerne, hvor han blandt endte som nummer 11 i dette års Brabantse Pijl. Han vil formentlig være en solid støtte for holdets klassementshåb på fx etapen til Mur de Huy, men også senere i bjergene, hvor han langt stykke af vejen godt kan være med, dog uden på nogen måde at kunne betegnes som bjergrytter.

 

 

Bram Tankink - rutineret udbrudsrytter

Bram Tankink har meget stor erfaring og vil formentlig være et solidt omdrejningspunkt på holdet. Han er imidlertid uden de store specialkompetencer og det er endnu ikke blevet til eneste sejr siden 2007.

 

Man skal dog nok få Tankink at se i Tour de France, hvor han har specialiseret sig i at komme med i udbrud, og derved også få vigtig tv-tid til sponsorerne.

 

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Jos van Emden - tempostærk hjælperytter

Jos van Emdens evner findes særligt i kampen mod uret, selvom det sjældent bliver til sejre. Faktisk har han ikke hentet en sejr i mere end to år. Men evnerne er ikke helt væk, og det blev således til en flot andenplads på enkeltstarten i dette års Tour of California kun overgået af Peter Sagan (Team Tinkoff Saxo).

 

Det er således meget sandsynligt, at Jos van Emden henter sin bedste placering allerede på løbets første 1. etape, der i længde synes at passe ganske godt til ham. Derudover er han formentlig også med for at styrke holdet i holdstidskørslen på løbets 9. etape.

 

 

Tom Leezer - hjælperytter

Det er fortsat kun blevet til en enkelt sejr i karrieren for Tom Leezer, der foreløbigt udelukkende er kørt på det hollandske mandskab. Tidligere i karrieren har Leezer hentet hæderlige resultater i kampen mod uret, men dette gælder ikke længere, og det er derfor svært at se, hvor han skal gøre sig særligt bemærket i løbet af de tre uger i Frankrig. Men han er en solid hjælperytter med god erfaring fra Tour de France, ligesom han også kører de fleste forårsklassikere, hvilket der også er brug for ryttere der mestrer i denne Tour.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Team Visma | Lease a Bike
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?