Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Movistars Tour-trup

Rundt om Movistars Tour-trup

01. juli 2016 10:00Foto: Movistar Team

Er tredje gang mon lykkens gang for Nairo Quintana i forhold til at erobre Tour-tronen? Igen i år ligner han førsteudfordreren til Chris Froome, men for første gang skal han ikke dele kaptajnrollen med nogen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vi er nu nået til de helt store hold i vores gennemgang af Tour-trupperne, og i denne artikel vil vi sætte fokus på Movistar.

 

Nairo Quintana har haft en fremragende, men stadig kort Tour-karriere, og i hans tredje deltagelse ligner han allerede en rytter, der har en stor chance for at snuppe sejren i verdens største cykelløb.

 

Sidste år lykkedes det ikke, selvom han mod slutningen af løbet var bedre end Chris Froome, men ved den lejlighed var det også en prioritet at få Alejandro Valverde til at slutte på podiet for første gang i dennes glorværdige karriere.

 

Læs også
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold

 

Det lykkedes, og i år er Valverde klar til at ofre sig for sin colombianske kaptajn. En så stor stjerne som Valverde er dog svær at holde nede, og vi får ham ganske givet at se i en offensiv rolle, da han har ambitioner om at opnå en etapesejr.

 

Resten af det voldsomt stærke Movistar-hold vil sandsynligvis komme til at være mindre synlige, men Quintana bør i hvert fald ikke være nervøs for at blive ladt alene i bjergene, da dygtige klatrere som Ion Izagirre og Daniel Moreno akkompagnerer ham og Valverde på holdet.

 

På det fladere terræn er der også yderst kapabel hjælp at hente fra Nelson Oliveira og Imanol Erviti, men lidt overraskende er en af Quintanas normale hjælpere, i form af Jonathan Castroviejo, ikke blevet udtaget på trods af, at han nåede at komme tilbage efter en skade og køre med i Schweiz Rundt.

 

På trods af fantastisk kvalitet over hele linjen er det dog sandsynligt, at Movistar vil komme til kort over for Team Sky, hvis hold er fuldkommen uforligneligt, men i sidste ende koges kampen om den samlede sejr ned til at handle om, hvilken rytter der er bedst, og den rytter kunne Quintana meget vel komme til at vise sig som.

 

Nairo Quintana - colombiansk favorit

 

 

Land: Colombia

Alder: 26

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: Etapesejr (2013), sejr i ungdomskonkurrencen (2013, 2015), sejr i bjergkonkurrencen (2013), 2 samlet (2013 og 2015)

Sejre som professionel/sejre i år: 26/5

Største sejr: Giro d’Italia (2014)

 

To gange har Nairo Quintana deltaget i Tour de France, to gange er han sluttet som den samlede nummer to, og derudover har han vundet to ungdomstrøjer og en bjergtrøje. Hidtil har han måttet dele kaptajnværdigheden med Alejandro Valverde (han stod sågar over 2014-udgaven med fokus på Giro d’Italia og Vuelta a España for at give Valverde en sidste chance for sig selv i Touren), men i år bliver Quintana enerådende kaptajn for Movistar.

 

Det gør han efter en glimrende sæson, hvor har vundet to WorldTour-etapeløb i form af Catalonien Rundt og Romandiet Rundt. Kun på Baskerlandet Rundts kortere stigninger, der stiller større krav til eksplosivitet, kom han til kort over for Alberto Contador og Sergio Henao.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Ligesom sidste år valgte Quintana at have en lang forberedelsesperiode i Colombia, hvorefter han kørte Route du Sud, som han vandt efter en sejr på løbets enkeltstart og sågar en deltagelse i første etapes lange tv-udbrud, hvor han kun havde selskab af Quentin Jauregui. Han virkede voldsomt overlegen i det løb, og med tanke på hans stadig unge alder, er det ikke underligt, at han stadig er en rytter i udvikling.

 

I forhold til tidligere år har Quintana forbedret sin enkeltstart betragteligt, og han tilgodeses i høj grad af årets rute, da begge enkeltstarterne er ret kuperede (den ene er endda på det nærmeste en bjergenkeltstart). Han kan komme i problemer på løbets første flade etaper, der ser ud til at blive ganske vindblæste, men hans hold er sandsynligvis stærkt nok til at kunne yde ham beskyttelse.

 

Hvis han ankommer til bjergene på lige fod med de øvrige favoritter, bliver han svær at have med at gøre, og hvis han kan køre lige op med Chris Froome i Pyrenæerne ligger det til, at Quintana kan afgøre løbet til sin fordel i Alperne, da han plejer at være umulig at have med at gøre nær afslutningen af en Grand Tour. Forfatteren til denne artikel har stor tiltro til colombianeren og forventer, at han i år formår at træde ud af Chris Froomes skygge og blive den første sydamerikanske vinder af Tour de France.

 

 

Alejandro Valverde - alsidig superstjerne

 

 

Land: Spanien

Alder: 36

Professionel siden: 2002

Tidligere Tour-deltagelser: 8 (2005-2008, 2012-2015)

Bedste Tour-præstation: Fire etapesejre (2005, to i 2008 (den ene efter diskvalifikation af Riccardo Riccò), 2012), to dage i førertrøjen (2008), 3 samlet (2015)

Sejre som professionel/sejre i år: 97/7

Største sejr: Vuelta a España (2009) og tre gange Liège-Bastogne-Liège (2006, 2008, 2015)

 

Efter en livslang søgen lykkedes det sidste år endelig for Alejandro Valverde at opnå sin podieplacering i Tour de France, hvilket har bevirket, at der nu kan fokuseres fuldstændigt på Quintana på Movistar. Det har været svært hidtil, da Valverde i kraft af sin ufatteligt succesfulde karriere, som siden 2005 har været tilbragt på holdet, har etableret sig som holdets ubestridt største navn, som man ikke kunne tvinge i hjælperens rolle.

 

I år har Valverde dog gjort det klart, at Tour-klassementet ikke er et mål, og han har da også netop kørt en tredjeplads hjem i sin debut i Giro d’Italia, selvom man sad med fornemmelsen af, at det godt kunne have været blevet til en sejr. Valverde har på trods af de 36 år absolut ikke vist tegn på en nedgang i niveau, og igen i år var han suveræn i Flèche Wallonne, men han måtte dog give fortabt over for kulden i Liège-Bastogne-Liège.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Nu er fokus rettet på anden del af sæsonen, og her er det første delmål at hjælpe Quintana frem til Tour-sejren og køre sig i form til OL, som er sæsonens helt store mål. Herefter er det endda muligt, at Valverde også kører Vuelta a España, hvilket i så fald vil være hans femte Grand Tour i træk.

 

Som ungdomsrytter var Valverde helt unik, hvilket gav ham tilnavnet El Imbatido (den ubesejrede), da han nærmest vandt alt, han stillede op i, og sammen med Peter Sagan er han vel nok feltets største naturtalent. Det ses blandt andet ved, at han hver sæson boltrer sig i starten af året og lynhurtigt opnår en del sejre, da konkurrenterne lige skal bruge lidt flere kilometer end ham til at komme op på deres højeste niveau.

 

Derfor er der heller ikke den store grund til at forvente, at han vil køre dårligere end sædvanligt i Touren på trods af den hårde Giro, men for første gang i karrieren er det ikke planen, at spanieren skal køre klassement i en Grand Tour (i 16 gennemførte Grand Tours har han kun misset top 10 en enkelt gang), og han vil dedikere sig som hjælper for Quintana, men han har også forhåbninger om at jagte etapesejre, hvis det ikke går i strid mod holdets overordnede plan.

 

 

Ion Izagirre - specialist i ugelange etapeløb

 

 

Land: Spanien

Alder: 27

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2014)

Bedste Tour-præstation: 13.-plads på etape, 41 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 8/4

Største sejr: Polen Rundt (2015) og etapesejr i Giro d’Italia (2012)

 

Ion Izagirre har haft et meget progressivt karriereforløb, hvor han efterhånden må siges at være ved at ramme verdenstoppen. I 2012 gjorde han som 23-årig første gang væsen af sig med en etapesejr i Giro d’Italia efter et udbrud, og siden er det gået slag i slag.

 

Han har indtil nu ikke kunnet få det til at fungere i en Grand Tour, men i de ugelange etapeløb er han ved at være ekstremt svær at have med at gøre. Sidste år blev han nummer tre i Baskerlandet Rundt, hvilket kunne være blevet til mere, hvis ikke han til at starte med havde været hjælperytter for Quintana, og senere på året vandt han Polen Rundt i en neglebidende afslutning efter to andenpladser fra årene før.

 

Læs også
Norsgaard på vej til storhold?

 

I år har han så hævet niveauet endnu mere, da han er blevet nummer fem i Paris-Nice, nummer tre i Romandiet Rundt og for nyligt nummer to i Schweiz Rundt, og i begge de schweiziske løb vandt han en enkeltstart, hvilket er hans absolutte spidskompetence, så længe de har et vist antal højdemeter. Sæsonen blev foreløbig kronet med en spansk mesterskabstitel i enkeltstart for en uge siden, og på WorldTour-ranglisten er han helt oppe på en foreløbig sjetteplads. Den kunne endda have været endnu højere, hvis han ikke var blevet syg dagen før Baskerlandet Rundt, som han var nødt til at melde afbud fra.

 

Som sagt har han dog ikke for alvor fået det til at fungere i en Grand Tour endnu, og i år bliver heller ikke året, hvor han får chancen for at finde ud af, om det er noget, han magter, da han må forventes at skulle servicere Quintana, men de to tidskørsler i løbet passer ham helt perfekt, og han er et oplagt vinderbud på begge de etaper.

 

Som en kuriøsitet skal det lige med, at Izagirre ikke gennemførte Romandiet Rundt, hvor han blev nummer tre samlet. Hvad for noget? spørger I sikkert. Jo, han styrtede en kilometer før mål på sidste etape og fik lov til at lade sig borttransportere af en ambulance og stadig beholde sin samlede placering.

 

 

Daniel Moreno - stærk bjerg- og bakkerytter

 

Land: Spanien

Alder: 34

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2010, 2013)

Bedste Tour-præstation: Fjerdeplads på etape, 17 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 20/1

Største sejr: Flèche Wallonne (2013) og tre etaper i Vuelta a España (2011, to i 2013)

 

Daniel Moreno har i mange sæsoner dannet en giftig duo med Joaquim Rodríguez på Katusha, men forud for denne sæson vendte han Purito ryggen og er nu i folden hos Movistar. Her kommer Moreno ikke selv til at få et hav af chancer for at køre for sig selv, da han virker til at være en smule for nedadgående.

 

Han kørte dog ganske fornemt i sidste års Vuelta a España, indtil han på de sidste etaper tabte pusten, og han sluttede tiden hos Katusha af med en glimrende andenplads i Il Lombardia, så når han endelig rammer formen, er han fortsat en fremragende rytter. Han havde også nær vundet Liège-Bastogne-Liège sidste år, men han kunne dog ikke overliste Valverde.

 

Moreno er meget god i bjergene og stærk i spurter (især når de går opad), så han er altid et godt bud på en sejr hist og her. Men det er svært at komme til fadet, når man er holdkammerat med Valverde, der bare lige er lidt skarpere end Moreno på begge områder, og hidtil i år har Moreno ikke vist det store på egen hånd, og det kommer han sandsynligvis heller ikke til i Touren, hvor han bliver en vigtig støtte for Quintana i bjergene.

 

Læs også
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

 

 

Jesús Herrada - hurtig bakkesprinter

 

 

Land: Spanien

Alder: 25

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2014)

Bedste Tour-præstation: 17.-plads på etape, 61 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 8/1

Største sejr: Etapesejr i Critérium du Dauphiné (2016)

 

Det var formentlig de færreste, der havde helt styr på, hvor hurtig en rytter Jesús Herrada var inden årets Critérium du Dauphiné. Men med sejren på anden etape fik han sit internationale gennembrud og viste, at han er et stort talent i forhold til opadgående afslutninger. Herradas spurt den dag var nok en af de mest overbevisende præstationer i sæsonen, og han satte ganske enkelt resten af feltet eftertrykkeligt på plads.

 

Det lover enormt godt for fremtiden, men i Touren er det svært at se ham opnå en etapesejr. Der er etaper med en lignende afslutning, men det er svært at tro på, at han kan gentage triumfen fra juni. Det baserer sig selvfølgelig mest på, at vi kun har set en sådan præstation fra ham en enkelt gang, så man skal passe på med at lade sig rive med og sige, at han nu kan overspurte Peter Sagan, Greg van Avermaet, Julian Alaphilippe og Valverde på den type afslutninger.

 

Omvendt kan den omtalte sejr heller ikke have været tilfældig, så det skal ikke udelukkes, at han er et bud på en etapesejr på udvalgte etaper, og han vil ganske givet prøve sig af, men som det er tilfældet med alle rytterne på holdet, er hovedmålet at sikre den samlede sejr til Quintana.                                                                                                               

 

 

Winner Anacona - Quintanas tro væbner

 

Læs også
Valverde vinder igen

 

Land: Colombia

Alder: 27

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 57 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Etapesejr i Vuelta a España (2014)

 

Winner Anacona er som colombianer en af Quintanas mest betroede hjælpere, og siden han kom til holdet forud for 2015-sæsonen, har han som oftest været at finde ved Quintanas side i dennes store sæsonmål. Det er han også i årets Tour, og på bjergetaperne kommer vi sandsynligvis til at se Anacona i nærheden af kaptajnen det meste af tiden.

 

Da han kom frem i Vueltaen i 2012, virkede Anacona selv som en lovende rytter, men han formåede aldrig at sammensætte en god Grand Tour, hvorfor han nu har opgivet at køre for sig selv.

 

Om det er åget i form af det vidtløftige fornavn, der har vejet for tungt, skal ikke kunne siges, men det var ikke meningen, at han skulle have heddet Winner til fornavn. Hans far var stor cykelfan og åbenbart særligt fascineret af den hollandske rytter, Peter Winnen, som han ville opkalde sin søn efter, men et eller andet gik galt i navngivningsprocessen, og Anacona Junior kom til at få navnet Winner i stedet, hvilket kun har været passende en gang i hans professionelle karriere, da han i 2014 vandt en etape i Vueltaen efter et langt udbrud på en bjergetape.

 

 

Gorka Izagirre - den knapt så kendte storebror

 

Land: Spanien

Alder: 28

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2011-2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 32 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Tre gange Prueba Villafranca (2010, 2012, 2014)

 

Ion er ikke den eneste på holdet med det svært udtalelige efternavn Izagirre. Hans storebror, Gorka, har også fundet vej til Tour-holdet for femte gang i karrieren, og den lidt mindre kendte af Izagirre-brødrene er en højt værdsat hjælperytter hos Movistar.

 

Han er dog også i sig selv en ganske kapabel rytter og er i lighed med sin lillebror ganske god på særligt de korte enkeltstarter, mens han også gør sig fint i bjergene. Han er dog lige halvandet procent dårligere end Ion, men han var lige ved at begå sit livs kup i årets Schweiz Rundt, da han på en kaotisk regnvejrsetape sneg sig væk fra feltet og kørte sig virtuelt i gult med flere minutter.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Desværre døde han i forsøget på den afsluttende stigning til mål, hvorfor han måtte opgive sit klassement og atter acceptere at stå i lillebrorens skygge, da denne opnåede den samlede andenplads, mens Gorka selv blot blev nummer 12.

 

Siden 2013 har han med undtagelse af sidste års Vuelta kørt alle Grand Tours, som Quintana også har stillet op i, og han må dermed også siges at være en af Quintanas faste støtter. Der har da ganske givet heller ikke været den mindste tvivl om, at Izagirre den ældre skulle med til Touren, hvor han med al sandsynlighed får en ret anonym rolle.

 

 

Imanol Erviti - klippefast hjælperytter

 

Land: Spanien

Alder: 32

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 6 (2010-2015)

Bedste Tour-præstation: 15.-plads på etape, 77 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 3/0

Største sejr: To etapesejre i Vuelta a España (2008, 2010)

 

Inden i år havde Imanol Ervitis bedste resultat i et monument været en fyrretyvendeplads fra Paris-Roubaix i 2009, og efter hele 36 deltagelser i de største endagsløb på kalenderen, var der ikke rigtigt noget, der indikerede, at Erviti nogen sinde skulle markere sig specielt heri.

 

Med tanke på, at Movistar aldrig havde scoret en top ti-placering i nogen af de to brostensbelagte monumenter, var overraskelsen det større, da Erviti pludselig hev to vanvittige præstationer op af hatten i Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Den 32-årige spanier var heldig med at ramme dagens lange udbrud i begge løbene, og i begge tilfælde var det kun ganske få ryttere, der formåede at slippe af med ham, hvorfor det blev til en syvendeplads i Flandern Rundt og en niendeplads i Paris-Roubaix.

 

Det har givet blod på tanden for fremtiden for Erviti, der ellers ikke just er den mest profilerede rytter på det stjernespækkede Movistar-hold. Han er dog en særdeles højt skattet hjælperytter til Grand Tours, og siden 2010 har han kørt Tour-Vuelta-doublen hvert eneste år, hvilket fortæller alt om hans værdi på holdet.

 

I den tidlige del af karrieren blev det endda til et par etapesejre i Vueltaen, men nu om dage er han kun med for at tage vinden for kaptajnerne på de flade etaper. Der er ingen tvivl om, at det ikke kommer til at ændre sig i år, men til gengæld bliver det spændende at se, hvad han kan drive det til i næste sæsons forårsklassikere.

 

 

Nelson Oliveira - portugisisk temporytter

 

Land: Portugal

Alder: 27

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 17.-plads på etape, 47 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/1

Største sejr: Etapesejr i Vuelta a España (2015)

 

Nelson Oliveira vandt en af de kedeligste etaper i sidste års Vuelta. Det var dog kun hans suverænitet, der gjorde den kedelig, da der ellers var sluppet et stort udbrud af sted tidligt på etapen, der skulle konkurrere om etapesejren. Tyve kilometer fra mål sagde han dog farvel til sine følgesvende, der ikke havde en chance for at køre den stærke portugiser ind igen.

 

Den præstation blev en af de sidste i Lampre-trøjen, da han forlod dem til fordel for Movistar efter sæsonen. På det spanske storhold er der væsentligt færre chancer for at køre for sig selv, men den tempostærke portugiser er primært hentet for at bestyrke holdets bud efter VM-guldet i holdtidskørsel, og i Tour de France kommer han til at få en rolle, der er meget sammenlignelig med Ervitis, selvom han også er ganske kapabel i det hårdere terræn, hvilket en samlet 21.-plads fra sidste års Vuelta taler sit tydelige sprog omkring.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?