Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team LottoNL-Jumbos Tour-trup

Rundt om Team LottoNL-Jumbos Tour-trup

28. juni 2016 08:00Foto: LottoNL-Jumbo

Uden Robert Gesink har holdet kun en mand at hænge sit klassement op på, men en ung sprinter har imponeret gennem hele året og får Tour-debut med god støtte.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I vores gennemgang af alle Tour-holdenes styrker og svagheder er turen nu kommet til det hollandske Team LottoNL-Jumbo.

 

Sidste år havde holdet en lettere pinlig sæson, hvor antallet af sejre var fortvivlende lavt. Forud for i år har man bestyrket sit sprinter-setup, og det har resulteret i en kraftig forøgelse i antallet af sejre. Med Steven Kruijswijk var man endda meget tæt på at tage en fantastisk samlet sejr i Giro d’Italia, men det løb fortalte også en tydelig historie om holdets store svaghed.

 

Mens der er enkelte stjerneryttere på holdet, døjer man nemlig med et vist overskudslager af ryttere af tvivlsom karat, og det kom til at koste for Kruijswijk, at han var isoleret på alle bjergetaperne.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Til Touren var det meningen, at Robert Gesink og Wilco Kelderman skulle udgøre en farlig duo, der begge nærede klassementsambitioner, men et styrt i Schweiz Rundt resulterede i en hjernerystelse, og hollænderen er ikke nået at blive klar til løbet, hvor han sidste år blev nummer seks.

 

Til gengæld har man valgt at give en tidlig Grand Tour-debut til det hollandske sprintertalent, Dylan Groenewegen, der har haft en meget imponerende første halvsæson på WorldTouren.

 

 

Wilco Kelderman - evigt etapeløbstalent

 

 

Land: Holland

Alder: 25

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Niendeplads på etape, 79 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Post Danmark Rundt (2013), Hollandsk mester i enkeltstart (2015)

 

Wilco Kelderman har i efterhånden nogle år været anset som en fremtidens mand i hollandsk cykling, hvor der har været store forhåbninger til, at han ville blive den næste hollandske vinder af en Grand Tour. I løbet af det sidste år er han imidlertid blevet overhalet indenom af Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk, og der skal snart til at ske noget for Kelderman, der efterhånden synes at stå i stampe.

 

Han har ellers båret førertrøjer i både Baskerlandet Rundt og Schweiz Rundt i år, men i begge tilfælde knækkede han under presset, selvom det særligt i Schweiz så ud til, at han skulle tage en stor sejr og sikre sig sit gennembrud.

 

Men det blev ikke til noget, og tvivlen nager stadig i forhold til Kelderman, der er en af de allerbedste enkeltstartsryttere blandt klassementsrytterne, men til gengæld mangler en del i bjergene. Dermed er årets Tour-rute ikke skræddersyet til hollænderen, der heller ikke er begunstiget af at have et alt for stærkt hold ved sin side.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Det må dog forventes, at han kommer til at gøre det bedre end sidste år, hvor et styrt spolerede enhver mulighed for at køre med i klassementet. Og hvis det hele flasker sig, er der muligheder for, at Kelderman kan vinde løbets ungdomstrøje, da konkurrencen om denne er noget begrænset i forhold til de foregående år, men i Schweiz Rundt så han ud til at mangle lidt i forhold til konkurrencens største favorit, Warren Barguil.

 

 

Dylan Groenewegen - spirende sprinterstjerne

 

 

Land: Holland

Alder: 23

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 9/7

Største sejr: Hollandsk mester i linjeløb (2016)

 

Dylan Groenewegens skifte fra Roompot til Team LottoNL-Jumbo forud for denne sæson var langt fra at være den mest iøjnefaldende transfer i international cykling, men den har vist sig at være ualmindelig vigtig for både Groenewegen og holdet selv, der endelig har fået en vinder om bord i form af den lynhurtige hollænder.

 

Groenewegen har nemlig strålet i sin første sæson på WorldTour-niveau, hvor han har vist imponerende hurtighed, og særligt i juni er han gået helt amok med fire sejre i Heistse Pijl, Rund um Köln, en etape i Ster ZLM Toer og det hollandske mesterskab som kronen på værket.

 

Særligt sejren i Köln var imponerende, da han slog André Greipel, og i Touren får Groenewegen endda et dedikeret leadout, så det kan ikke udelukkes, at han har en chance for en etapesejr. Det ville dog alligevel være en smule overraskende, for på papiret bør det gule tog komme til kort over for flere af de andre hold, og holdet har da også selv sagt, at Groenewegen primært er med for at lære.

 

 

Læs også
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

 

Sep Vanmarcke - klassikerspecialist

 

 

Land: Belgien

Alder: 27

Professionel siden: 2010

Tidligere Tour-deltagelser: 3 (2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Ottendeplads på etape, 104 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/2

Største sejr: Omloop Het Nieuwsblad (2012)

 

Sep Vanmarckes palmarès yder så langt fra belgieren retfærdighed. De sidste år har han manifesteret sig som en af de største stjerner i forårsklassikerne, men han har på imponerende vis endnu ikke formået at vinde, selvom han har været tæt på et hav af gange.

 

I år var han den eneste rytter, der kørte i top ti i alle de fire brostensløb, der er på WorldTouren, men i flere omgange måtte han se sig slået af Peter Sagan, og i den magiske udgave af Paris-Roubaix løb han tør for kræfter ved at spille for meget med musklerne og måtte i sidste ende nøjes med en fjerdeplads. Sidste år punkterede han nærmest ud af alle løbene i en helt utrolig serie af uheld.

 

Med den samlede sejr i Ster ZLM Toer i juni har han dog vist, at formen er god til Touren, hvor han dog ikke synes at have en entydigt defineret rolle. Han kommer nok til at spille en rolle i forbindelse med Groenewegens tog, men ellers må han forsøge sig i udbrud. Han er dog for tung til at excellere på stigninger og for langsom til at slå de hurtigste, så det bliver svært at vinde en etape for den monstrøst stærke belgier.

 

 

Paul Martens - hurtig tysker

 

Land: Tyskland

Alder: 32

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: Femteplads på etape, 80 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 8/0

Største sejr: Tour de Luxembourg (2013)

 

Læs også
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument

 

Det er niende sæson for Paul Martens på det hollandske hold, men man har lidt fornemmelsen af, at han ikke har fået det ud af det, som der var potentiale til. På dagen er han nemlig både hurtig og god opad, så han har egenskaberne til at opnå sine sejre, men det er alligevel ikke blevet til ret mange af slagsen.

 

Sidste år fik han debut i Tour de France, og i år gentager han succesen. Han vil sikkert prøve at spurte med på nogle af de opadgående afslutninger, men etapesejre kommer det ikke til at blive til. Dertil er konkurrencen for skarp, men sidste år blev han nummer fem på etapen til Rodez, hvor Greg van Avermaet vandt.

 

Derudover kunne det også tænkes, at tyskeren får en vigtig rolle at spille i forbindelse med forberedelserne til Groenewegens massespurter.

 

 

George Bennett - Keldermans bjerghjælper

 

Land: New Zealand

Alder: 26

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Udover Kelderman er der ikke mange ryttere på det hollandske hold, der er i stand til at gøre sig i bjergene. En af de få er George Bennett, der er ganske udmærket kørende for tiden. Således blev det til en samlet syvendeplads i Tour of California, hvor han blev nummer tre på kongeetapen, og en 14.-plads i Critérium du Dauphiné.

 

Det er fint nok, men newzealænderen har aldrig opnået en professionel sejr, og han er ikke god nok til at følge med de bedste i bjergene. Han kunne dog komme til at spille en rolle i udbrud i bjergene, hvis han kan bibeholde sin gode form, men det ligner mest, at han kommer til at spille en rolle som løjtnant for Kelderman.

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Bert-Jan Lindeman - hollandsk udbrudsspecialist

 

 

Land: Holland

Alder: 27

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Etapesejr i Vuelta a España (2015)

 

Det er ikke fordi Bert-Jan Lindeman besidder nogle helt unikke kvaliteter på cyklen, men alligevel har han formået at samle et par flotte sejre op i løbet af sin endnu ret korte karriere. I 2014 tog han en opsigtsvækkende samlet sejr i Tour de l’Ain foran Romain Bardet, Daniel Martin og Julian Alaphilippe, da feltet undervurderede ham og ikke kunne hente ham, efter han var gået i udbrud på løbets kongeetape.

 

Sidste år tog han endda en etapesejr i Vuelta a España i et udbrud på trods af at have lignet en mand på randen af kollaps hele vejen op ad den afsluttende stigning.

 

I år har der imidlertid været langt mellem snapsene - ja, der har nærmest ingen snaps været - men alligevel er Lindeman udtaget til sin Tour-debut. Her vil han helt sikkert forsøge sig i sin sædvanlige angrebsivrige rolle, og med sine relativt gode klatreregenskaber kan han komme i spil til en etapesejr, selvom det er usandsynligt. Men han har slået oddsene før.

 

 

Robert Wagner - leadout-mand

 

Land: Tyskland

Alder: 33

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 8/0

Største sejr: Tysk mester i linjeløb (2011)

 

Læs også
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege

 

Tyske Robert Wagner er i sig selv en ganske hurtig herre, men han har for længst indset, at han ikke selv besidder kvaliteterne til at slå de største sprintere. Derfor har han dedikeret sin karriere til at være leadout-mand, og i år er det Dylan Groenewegen, der kan nyde godt af hans erfaring i den forbindelse.

 

Wagner har kørt de samme løb som Groenewegen det meste af året, så de kender efterhånden hinanden ganske godt, og tyskeren kommer til at være vigtig for Groenewegen, hvis han skal brage igennem lydmuren i årets Tour. Det kræver dog, at Wagner løfter sit niveau, for der kommer til at være vanvittige kampe om fronten i massespurterne i årets Tour, hvor de fleste af verdens supersprintere stiller til start.

 

 

Maarten Wynants - erfaren belgier

 

Land: Belgien

Alder: 34

Professionel siden: 2005

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2010, 2012-2014)

Bedste Tour-præstation: 20.-plads på etape, 117 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

I lighed med Wagner har Maarten Wynants også været til start i de samme løb som Groenewegen i det meste af året, og belgieren får sandsynligvis også en rolle at spille i forbindelse med toget, men selvom holdet ikke havde en sprinter med, ville han nok have været med alligevel, da han med sin erfaring har flere vigtige roller, som er svære at se blive opfyldt på tv.

 

Igennem 12 år som professionel er det aldrig blevet til en sejr for Wynants, der har sin primære force i forårsklassikerne, hvor det i år blev til en 12.-plads i Paris-Roubaix.

 

 

Timo Roosen - ungt hollandsk talent

 

Land: Holland

Alder: 23

Professionel siden: 2015

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Sidste mand på holdet er hollandske Timo Roosen. Den unge hollænder fik debut i Grand Tour-sammenhæng i sidste års Vuelta a España, hvor han ikke ligefrem brillerede, men han var heller ikke en af dem, der havde det allersværest.

 

Han har ikke nogen resultater af bemærkelsesværdig karakter, og i hvilken retning hans karriere kommer til at forme sig er for nuværende svært at spå om. Roosen var en overraskende inklusion på Tour-holdet, og han bliver næppe en af det hollandske holds mest synlige ryttere i løbet af de tre uger i Frankrig.

DEL
INFO
Team Visma | Lease a Bike
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?