Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Tinkoff-Saxos Tour-trup

Rundt om Tinkoff-Saxos Tour-trup

04. juli 2015 10:33Foto: ANSA / DAL ZENNARO - ZENNARO - PERI

Alberto Contador har sat baren højt i denne sæson. Han har allerede vundet Giro d’Italia og nu går han efter sejren i Tour de France. Vi gennemgår her Tinkoff Saxos tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det har været et specielt forår hos Tinkoff-Saxo, der frem til Giro d’Italia trak flere overskrifter om Bjarne Riis fyring end om sejre. For sejre var der ikke mange af de første måneder. Budgettet var ellers udvidet og blandt andet stjernerytteren Peter Sagan var hentet til holdet, men altså uden den store succes. Det - formentlig sammen med andre forhold på holdet - kostede Bjarne Riis jobbet som teammanager, som nu varetages af Steven de Jongh.

 

Holdet har lagt en meget ambitiøs plan, hvor Alberto Contador skal forsøge at tage sejren i både Giro d’Italia og Tour de France. En plan som mange har sat spørgsmålstegn ved om realistisk. Alberto Contador har tidligere prøvet at vinde Giro d’Italia for senere at være lagt fra sejren i Tour de France, og der har været spekuleret i om holdet reelt ikke har tiltro til, at Contador er stærk nok til at slå ryttere som Froome, Quintana eller Nibali i Touren. Holdet melder dog om, at Contador forud for Touren viser storform.

 

Der er derudover også lidt usikkerhed om, hvad der egentlig er taktikken hos Tinkoff-Saxo. Oleg Tinkovs og Peter Sagans forhold har helt åbenlyst ikke været det bedste efter de første måneder på året, hvor den nye stjerne ikke slog til i forårsklassikerne. Der har derfor været spekuleret en del i, hvilken rolle Sagan kan forvente i årets Tour, men det tyder på, at han primært må tage med takke som hjælperytter, dog skal han selvfølgelig gå efter sejren, når muligheden byder sig.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Derudover stiller holdet selvfølgelig også med Rafal Majka, der sidste år tog over efter Alberto Contadors exit og med to etapesejre sikrede sig sejren i bjergkonkurrencen. Det vil dog nok være urealistisk at tror på, at holdet kan tage både den samlede sejr, pointtrøjen og bjergtrøjen, men har reelt ryttere på holdet, der tidligere har gjort det.

 

 

Alberto Contador - etapeløbsstjerne

Contador er måske den bedste aktive grand tour-rytter gennem tiden. Den spanske rytter har adskillige gange stået øverst på sejrsskamlen i et stort etapeløb. Alligevel er det en meget ambitiøs plan, som holdet har lagt i denne sæson. Det er allerede blevet til sejr i Giro d’Italia, og nu skal Contador forsøge at køre med om sejren i Tour de France.

 

Det er en meget svær disciplin at være på toppen i to så krævende løb med så kort mellemrum. Ifølge hovedpersonen selv kræver det, at der nærmest planlægges ud fra, at de to løb skal køres som et, hvilket først og fremmest betyder, at restitutionsperioden efter Giroen ikke må blive for lang, men dog lang nok til, at Contador er frisk i Touren. Derudover har planen alt at dømme også været, at Contador ikke har måttet ramme sit absolutte topniveau allerede i Giroen.

 

Contador blev dog sat godt på prøve i Giro d’Italia fra særligt et umådeligt stærkt kørende Astana-hold, og han viste mod løbets afslutning svaghedstegn, og der skulle ikke meget til før, at sejren mod slutningen helt var glippet. Det skete som bekendt ikke og Contador har efterfølgende været til start i det mindre franske etapeløb Route du Sud, som han vandt foran Nairo Quintana.

 

Contador meldes i absolut topform forud for Touren. Men selvom det er rigtigt, så er det ikke sikkert, at det er nok for den spanske rytter. Tour-ruten skal uden tvivl afgøres i bjergene i løbets sidste uge, men det er ikke nødvendigvis en fordel for Contador, at der er så få enkeltstartskilometer. Derudover er han virkelig ringe på brosten, hvad han ikke mindst beviste sidste år, hvor han tabte minutter til blandt andet Vincenzo Nibali på den hårde brostensetape. Sker det igen i år bliver det meget svært at hente igen senere i løbet.

 

 

Peter Sagan - tredobbelt vinder af pointkonkurrencen

Peter Sagan har vundet pointkonkurrencen i Tour de France de seneste tre år. Det er ifølge uofficielle forlydender også derfor, at arrangørerne har ændret i pointsystemtet forud for dette års Tour, så det i højere grad tilgodeser etapevinderne. Sagan vandt således konkurrencen sidste år helt uden selv at tage en etapesejr undervejs i løbet, mens en rytter som Marcel Kittel med flere sejre var langt efter i konkurrencen.

 

Det har været et lidt tumultarisk skifte for Peter Sagan fra det daværende Liquigas-mandskab til Tinkoff-Saxo. Han var købt for at sikre holdet sejre i forårsklassikerne, men var reelt ikke i nærheden af sejrene i de brostensbelagte klassikere, hvor han dog også var overladt meget til sig selv. Det har ikke skabt det bedste forhold til Oleg Tinkov, der flere gange offentligt har tilkendegivet, at han ønsker at sætte Sagan ned i løn.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Det er blandt andet på baggrund af konflikten med Tinkov en lidt usikker rolle, der venter Sagan i dette års Tour. Alt er tilrettelagt efter Alberto Contador, og man skal ikke forvente, at holdet vil blande sig i jagten på udbrydere og der vil kun være få ryttere til at hjælpe Sagan i spurterne, hvis chancen byder sig.

 

Sagan har ellers haft stor succes de seneste måneder efter han tog den samlede sejr i Tour of California, hvor han viste helt nye sider af sit talent med en sejr på prologen og hvor han flot forsvarede førertrøjen i bjergene. Det er efterfølgende også blevet til to etapesejre i Tour de Suisse, hvor han også vandt pointkonkurrencen.

 

Indledningen på årets Tour passer ellers godt til Sagan, der i år vandt prologen i Tour of California og i topform godt vil kunne gøre sig på en etape som den til Mur du Huy og selvfølgelig i høj grad også på den brostensbelagte etape til Cambrai. Men hvorvidt Sagan får fri til at køre sin egen chance står fortsat ud i det uvisse. Det kan altså både blive til en enormt succesfuld Tour de France eller til et løb som hjælperytter for Sagan.

 

 

Michael Rogers - rutineret vejkaptajn

Rogers er tidligere mangedobbelt enkeltstartsverdensmester, men valgte efter nogle år som professionel at ville satse på klassementet i de store toure i stedet og derved lægge træningen om. Det er dog aldrig blevet til det helt store gennembrud som klassementsrytter og i stedet har Rogers specialiseret sig i at være en superdygtig hjælperytter.

 

Rogers kan dog også selv slå til, hvis der bliver behov for det. Det var der sidste år, da Alberto Contador udgik, og Rogers efter et langt udbrud på løbets 16. etape. Tidligere på sæsonen havde han ligeledes taget to etapesejre efter lange udbrud i Giro d’Italia.

 

Rogers er en uvurderlig hjælperytter for Contador, hvilket ikke mindst er illustreret ved, at han også var til start i Giro d’Italia og efter det i Route du Sud sammen med den spanske kaptajn, hvor han fralagde sig alle egne muligheder. Det er også denne stil han vil benytte i Touren.

 

 

Rafal Majka - fremragende bjergrytter

Rafal Majka fik et meget uventet gennembrud i sidste års Tour de France. Han havde vist, at han er en glimrende etapeløbsrytter, men det var egentlig slet ikke meningen, at han skulle have været til start. Han var holdets klassementsrytter i Giro d’Italia og skulle have forberedt sig til Vuelta a Espana senere på året. Men da det stod klart, at Roman Kreuziger ikke måtte komme med til Tour de France blev Majka bedt om at gøre sig klar, så han kunne være til rådighed for Alberto Contador i bjergene.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Contador måtte dog som bekendt udgå efter et styrt, og i stedet blomstrede Majka, der i den indledende del af løbet var kørt langt bagud i klassementet, i bjergene. Med flotte udbrud tog han to flotte etapesejre og kørte sig samtidigt i den prikkede bjergtrøje, som han kunne hyldes for i Paris.

 

I dette års Tour er det endnu engang meningen, at Majka skal agere hjælperytter for Contador, hvor han er udset som holdets sidste skanse i bjergene for den spanske kaptajn. Det kan selvfølgelig ikke vides, hvordan løbet udvikler sig, men der bliver nok ikke den samme frihed til selv at forsøge sig i dette års Tour.

 

Det skal også nævnes, at Majka har haft lidt svært ved helt at leve op til de flotte meritter i Touren og før det også den samlede 6. plads i Giro d’Italia i dette forår. Det er dog blevet til en samlet 7. plads i Tour de Romandie og han endte også som samlet nr. 10 i Tour de Suisse, men der er nok forventninger om, at han skal gøre det et nøk bedre i Touren.

 

 

Daniele Bennati - hurtig hjælperytter

Bennati har tidligere i karrieren været en dygtig sprinter og har tidligere vundet to etapesejre i Tour de France. Det er dog en del år siden, at Bennati for alvor blandede sig i massespurterne og han har nu specialiseret sig som en dygtig hjælperytter, hvor Alberto Contador har stor tiltro til hans evner på de flade etaper.

 

Det har igen i år været en forårssæson uden de store resultater for Bennati, der kommer til start i Touren for sjette gang.

 

 

Ivan Basso - betroet tidligere Tour-stjerne

Ivan Basso har været en af de absolut bedste i Tour de France, hvor han er sluttet som toer i klassementet. Det blev der sat en stopper for med den såkaldte Operacion Puerto-sag, hvor den italienske til slut valgte at erkende, at han havde været involveret.

 

Basso har udstået sin karantæne og kunne de første år efter tilbagekomsten til sporten også gøre sig i klassementet i Giro d’Italia. De seneste år har det dog knebet med topresultaterne, og Basso har i dag accepteret en rolle som hjælperytter for Alberto Contador. Han har dog hurtigt vundet den spanske rytters tillid og er med i mange af de løb, hvor Contador stiller til start, herunder dette års Giro d’Italia.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Basso skal primært i bjergene forsøge at være en rytter der kan sætte pres på feltet på stigninger, men er langt fra fordoms styrke, hvorfor han i dag ofte bruges tidligt på etaperne.

 

 

Roman Kreuziger - dygtig luksushjælperytter

Kreuziger har været hovedrolle i en af de mest bizarre dopingsager i cykelsporten og det siger ikke så lidt. Den tjekkiske rytter fik sidste år kort før Touren at vide, at WADA overvejede at åbne en sag mod ham grundet dennes biologiske pas, hvilket fik holdet til at trække ham fra det franske etapeløb.

 

Sagen skulle angiveligt bygge på værdier fra 2012, hvor Kreuziger kørte for Astana, og tilsyneladende fordi disse værdier var mistænkelige grundet de mere stabile værdier siden han kom til det nuværende Tinkoff-Saxo-hold. Sagen tog dog lang tid at åbne, hvilket fik holdet til at sende ham i løb igen med henblik på, at han kunne komme til start i Vuelta a Espana, hvorefter UCI fik ham suspenderet.

 

Kreuziger indhentede imidlertid en række ekspertudtalelser og blev frifundet af det tjekkiske forbund, hvorfor han siden er begyndt at køre løb igen. Der var fastlagt en dato for appellen ved den internationale sportsdomstol, CAS, men tidligere i junimåned valgte WADA og UCI helt at droppe sagen, der nu således er slut.

 

Der er ingen tvivl om, at den store virak det seneste år har haft betydning fra Kreuziger, der selvom han har været til start i diverse løb ikke helt har været på det niveau han har vist tidligere i karrieren. Han skuffede derfor også lidt i året Giro d’Italia, hvor han ikke helt kunne udfylde rollen som superhjælper i bjergene.

 

Kommer Kreuziger imidlertid til start i Touren på højeste niveau, så vil han være en fremragende hjælper for Contador. Han har tidligere vist, at han godt både kan hjælpe Contador og selv hente et flot samlet resultat, idet han selv endte på løbets femteplads i 2013. Et år, hvor han som hjælperytter for Contador ofte var til rådighed i bjergene.

 

 

Michael Valgren - en fremtidig dansk stjerne

Eksperterne står i kø for at udpege Valgren som en fremtidig stjerne i cykelsporten. Den danske rytter er i gang med sin blot anden sæson som professionel, og har allerede etableret sig som en af Alberto Contadors mest betroede hjælperyttere, ligesom han ofte selv fra tid til anden henter pæne resultater.

 

Læs også
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud

 

Debutsæsonen var imponerende med et dansk mesterskab og samlet sejr i Post Danmark Rundt. Derefter blev han udtaget til Vuelta a Espana, hvor han gjorde et stort arbejde for at køre Contador frem til den samlede sejr. Den mest imponerende indsat var dog formentlig ved VM-linjeløbet, hvor Valgren leverede et flot angreb på løbets sidste del, og faktisk var forholdsvis tæt på at kunne holde hjul hos den senere verdensmester Kwiatkowski.

 

Det er ikke helt blevet til den samme personlige succes for Valgren i dette forår, hvor han i stedet mest har været brugt som en betroet hjælper i flere af sæsonens største etapeløb. Senest var han med i Tour de Suisse, hvor han endte som nr. 63.

 

Valgren er med som hjælperytter og han skal uden tvivl ofre sig for holdet. Han vil være en rytter, der skal arbejde på de flade etaper, ligesom han også vil blive brugt tidligt på bjergetaperne.

 

 

Matteo Tossato - rutineret hjælperytter

Tossato har en enorm rutine i Tour de France, hvor han er en af de bedste til at udføre den meget vigtige opgave med at holde Contador ude af problemer på de flade etaper.

 

Tossato er med sine 41 år den ældste rytter på world touren, men han er fortsat meget stærk, og kommer altid igennem selvom han ikke er nogen bjergrytter. Senest var han med i Giro d’Italia for at hjælpe Contador til sejr i det italienske løb, og er nu med i sit 11. Tour de France.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?