Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Trek Factory Racings Tour-trup

Rundt om Trek Factory Racings Tour-trup

29. juni 2015 20:11Foto: Sirotti

Bauke Mollema er hentet til holdet for at løfte arven efter Schleck-brødrene i dette års Tour de France. Vi gennemgår her Trek Factory Racings Tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Trek Facory Racing havde oprindelig Schleck-brødrene som frontfigurer. I dag har Andy Schleck måttet indstille karrieren og Frank Schleck kommer ikke til start i dette års Tour efter et uheld i Tour de Suisse. I stedet sættes der lid til hollandske Bauke Mollema, der igennem flere sæsoner har vist, at han kan være med på højeste niveau i Tour de France.

 

Med er endvidere altid stabile Haimar Zubeldia, der flere gange har vist, at han har, hvad der skal til for at køre sig i top-10 i Tour de France. Han vil formentlig være en vigtig hjælperytter for Mollema i bjergene sammen med unge Julian Arredondo.

 

Derudover har holdet også Fabian Cancellara til start. Indledningen på dette års Tour de France er tæt på perfekt for den schweiziske rytter, der imidlertid har haft store problemer i dette forår efter et slemt styrt tidligt på sæsonen. Den rutinerede rytter forsøger således at finde formen forud for Touren, men lykkes det, er han uden tvivl et rigtig godt bud på en rytter, der kan køre sig i gult i løbets første del af løbet.

 

Læs også
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt

 

 

Bauke Mollema - holdets nye klassementsrytter

Efter en årrække på det tidligere Rabobank og Belkin mandskab valgte Bauke Mollema forud for denne sæson at skifte arbejdsgiver til Trek. Forklaringen skal ikke alene findes i, at det hollandske mandskab i lang tid så ud til at skulle lukke, da der ikke kunne skaffes en ny sponsor, men i lige så høj grad, at Mollema havde brug for nye udfordringer i nye omgivelser. Han skrev således allerede efter klassikerne under på kontrakten - lang tid før, der var en afklaring for Mollemas daværende arbejdsgiver.

 

Mollema har været til start i Tour de France fire gange og har en udmærket resultatliste. I debuten 2011 blev det til en samlet 63. plads, mens han året efter viste sig frem med et par fine etapeplaceringer inden han måtte lade sig udgå på 11. etape. I 2013 kom et mindre gennembrud med en samlet 6.plads. Sidste år gik det knap så godt. Mollema havde svært ved at følge de bedste i bjergene, men fik kæmpet sig igennem på en samlet 10. plads i Paris, og viste særligt i løbets sidste del af løbet en opadgående form.

 

Dette forår startede godt for Mollema, der blandt andet kørte sig til en samlet 2. plads i Tirreno-Adriatico, men den hollandske rytter var efterfølgende uheldig og styrke i Vuelta al Pais Vasco på et tidspunkt, hvor han eller lå på løbets samlede 2. plads, hvilket satte ham noget tilbage, og betød at han ikke kom til at spille nogen væsentlig rolle i ardennerklassikerne. De sidste forberedelser har været i Tour of Norway samt Criterium du Dauphine, hvor han begge steder ikke har gjort meget store væsen af sig. Det skulle være efter planen eftersom Mollema tidligere har oplevet, at han har toppet for tidligt i Tour de France.

 

Det erklærede mål er top-5 i det samlede klassement. Ud fra resultatlisten er det ikke urealistisk for en rytter, der to gange er sluttet i top-10. Men der skal ligesom noget ekstra til fra den hollandske rytter, idet dette års Tour de France er stærkt besat af ryttere med ambitioner i klassementet. Forcen er helt klart i bjergene, ligesom Mollema er en udmærket i spurten i den mindre gruppe blandt favoritterne. Til gengæld er han svag på en enkeltstart, hvorfor han sikkert er glad for, at der er relativt få enkeltstartskilometer i årets Tour, og at han på holdstidskørslen kan hente hjælp fra tempomaskiner som Fabian Cancellara og Bob Jungels.

 

 

Fabian Cancellara - tempostærk og sejrsvandt

Fabian Cancellara var i en årrække regnet for verdens bedste enkeltstartsrytter, og han har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde i disciplinen. En position, der dog de seneste er overtaget af tyske Tony Martin, men hvor Cancellara absolut stadig tilhører verdenseliten. Han er dog trods den lidt fremtrædende alder fortsat betragtet som en af feltets bedste i forårsklassikerne, hvor han ligeledes har hentet store sejre gennem karrieren. Derfor er dette års indledning på mange måder skræddersyet til Cancellara, der tidligere har kørt adskillige etaper i den gule førertrøje, med både en enkeltstart og etape med brosten.

 

Men foråret er bestemt ikke gået som håbet. Et slemt styrt i E3 Harelbeke medførte to brud på rygsøjlen og adskillige skræmmer hos den schweiziske rytter. Det kostede præcis to måneders ufrivillig pause fra løb, idet Cancellara først var tilbage på cyklen i det norske etapeløb Tour de Fjords. Selvom det blev til en anonym indsats i Norge, så viste Cancellara i Tour de Suisse, at han på enkeltstartscyklen er godt på vej til storformen. Allerede på prologen var han ganske tæt på sejren og blev alene overgået af Tom Dumoulin. På løbets afsluttende kuperede enkeltstart blev det endvidere til en tredjeplads.

 

Fabian Cancellara har en meget lang Tour-historik og den schweiziske rytter har vundet rigtig meget i det franske etapeløb. Der var sågar en overgang, hvor Cancellara flirtede med tanken om en dag at ville forsøge sig i klassementet. Håbet var, at der en dag kom en Tour-rute med mange enkeltstartskilometer, gerne med brosten og med knap så mange bjergafslutninger. Den Tour er aldrig kommet og tiden er nok også løbet fra den schweiziske rytters klassementsdrømme. Det er niende Tour de France-start og man skal ikke blive overrasket, hvis det igen i år kan blive til sejre eller dage i gult. Samtidig er Cancellara blandt de bedste i verden til holdtidskørsel, hvilket Bauke Mollema uden tvivl kommer til at nyde godt af på løbets 9. etape. Alt i alt vil en Fabian Cancellara i storform være en drøm for enhver team-manager, der skal sætte holdet til det franske etapeløb.

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

 

 

Haimar Zubeldia - rutineret, solid og sej

Der er måske nogle der vil mene, at Haimar Zubeldia er en ret kedelig rytter. Det er sjældent, at han gør ret meget væsen af sig og stjæler billedet, men han er bundsolid og han ved, hvad der skal til for at klare sig godt igennem et hårdt treugers etapeløb som Tour de France.

 

De gode etapeløbskvaliteter blev endnu engang bevist i sidste års Tour de France, hvor Haimar Zubeldia tog over i klassementet efter Andy Schleck måtte opgive at stille til start, og den lidt ældre broder Frank Schleck havde lidt svært ved at finde tidligere tiders Tourform. Det blev til en samlet 8. plads til den nu 38-årige rytter, der derved for femte gang i karrieren kørte i top-10 i Tour de France, og beviste at man kan nå rigtig langt ved solid og konstant kørsel.

 

Derudover er Haimar Zubeldia suverænt den rytter på holdet med størst Tour de France-erfaring. Det bliver til den imponerende 14. start i Tour de France. Den rutine er uvurderlig i et løb som Tour de France, hvor der er så meget virak og kamp om enhver placering. Zabeldia er grundlæggende en dygtig bjergrytter og en udmærket enkeltstartsrytter, og kan derved blive meget afgørende for Bauke Mollemas ambitioner i det samlede klassement. Men skulle det misse, så er Zubeldia gerne klar til selv at tage over og sikre holdet en af topplaceringerne i klassementet.

 

 

Julián David Arredondo - lovende bjergrytter

Arredondo bragede igennem, da han sidste år endelig blev professional og stillede sig således op i rækken af talentfulde colombianske ryttere, der de senere år er begyndt at dominere det professionelle felt. Allerede i det første løb blev det til en samlet 4. plads i Tour de San Luis, men gennembruddet kom i det stærkt besatte Tirreno-Adriatico et par måneder efter, hvor det blev til en samlet 5. plads foran mange etablerede ryttere på World Tour’en.

 

Flottes i debutsæsonen var måske alligevel Giro d’Italia. Ikke så meget for det samlede klassement, men for en ganske flot etapesejr på løbets 18. etape. Sent i løbet i bjergene. Faktisk var han ganske tæt på at opgive blot et par dage før, og han måtte faktisk en tur af cyklen og ind og få varmen i bilen på den kolde opstigning til Stelvio. Han er lille af natur og derfor også en af de ryttere, der bliver lidt hårdere ramt, når det for alvor bliver koldt.

 

Arredondo er en meget angrebsivrig rytter, og han går ofte straks i offensiven så snart det går opad. Det er ikke altid, at det lykkes, men det sikrede ham sidste år bjergtrøjen i Giro d’Italia, en trøje han tilkæmpede sig ret tidligt i løbet og holdt hele vejen til løbets sidste målstreg. Det er derfor også oplagt at forestille sig, at han ligeledes vil blande sig i kampen om prikkerne i Tour de France, i hvert fald hvis han holder den angrebsivrige stil, og måske frem for alt, hvis vejret holder sig varmt. Derudover er han med sine dygtige klatreevner et rigtig godt bud på en etapevinder.

 

Ambitionerne går dog også på sigt på det samlede klassement i de store Toure. Det har blandt andet betydet, at Arredondo og holdet hen over vinteren har analyseret enkeltstartspositionen og fundet en række forbedringer. De store forbedringer i konkurrence er der dog endnu ikke blevet til, og forårssæsonen har i det hele taget ikke været så succesfuld som debutsæsonen. Optakten til Tour de France har været via Tour de Suisse og særligt i starten af løbet gik det ganske udmærket på de letkuperede etaper. Han blev dog sat, da det for alvor begyndte at gå opad i bjergene og der er således lidt spørgsmålstegn ved om han har ramt topformen til det franske etapeløb.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

 

Stijn Devolder - stærk klassikerrytter

Stijn Devolder var i mange år regnet som en af de bedste klassikerryttere i feltet. Det er blandt andet blevet til to sejre i Ronde van Vlaanderen. Det er dog efterhånden et godt stykke tid siden, at det er blevet til sejre for den belgiske rytter, men dette forår er forløbet ganske udmærket og han ligner en rytter, der er ved at finde lidt af fordoms styrke.

 

Stijn Devolder er ikke blot dygtig i klassikerne, men også en ganske habil enkeltstartsrytter. Det gør ham sammen med rutinen til et godt valg til Tour de France, hvor han i løbet af den alsidige første del af løbet uden tvivl kan vise sig som en god hjælp for holdets frontfigurer.

 

 

Laurent Didier - luxembourgsk hjælperytter

Uden brødrene Schleck er det nu op til blandt andet Didier at vise de luxembourgske farver. Til forskel fra sine landsmænd er det ikke blevet til mange sejre gennem karrieren, hvor han primært har gjort sig som hjælperytter. Han er som rytter udmærket i bjergene, dog uden for alvor at kunne markere sig i klassementet.

 

Det er Didiers anden Tour de France start. Debuten kom i 2013, hvor Didier endte som nr 53. klassementet. Sidste år blev det faktisk ikke til en eneste Grand Tour, men han vil alt at dømme alligevel køre et hæderligt Tour de France som hjælperytter.

 

 

Markel Irizar - solid hjælperytter

Irizar er en solid hjælperytter, der skal kører sit fjerde Tour de France. Resultatlisten viser, at det ikke er egen chance, der får Irizar tilbage i Tour de France, hvor bedste resultat er 63. plads, men at han er en solid rytter, der gør hvad der skal til for at hjælpe holdets frontfigurer.

 

Forårssæsonen har været uden de helt store opsigtsvækkende resultater, men Irizar har været med i en række World Tour-løb, der vidner om, at hans kvaliteter er værdsat på holdet. Senest var han til start i Criterium du Dauphine.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

 

Bob Jungels - tempostærkt talent

Bob Jungels regnes for en af cykelsportens største talenter. Særligt i kampen mod uret har han adskillige gange vist, at han i dag tilhører eliten i denne disciplin, og det er i denne sæson blandt andet blevet til sejr i Etoille des Besseges i disciplinen.

 

Derudover er det blevet til flere fine resultater i denne sæson senest i Tour de Suisse, hvor det blev en 15. plads på den indledende prolog og siden en 6. plads på den afsluttende enkeltstart. Det bevidner, at formen er udmærket her frem til Touren, hvor Jungels uden tvivl har drømme på den indledende enkeltstart. Derudover må det forventes, at resten af Touren handler om at hjælpe holdets øvrige ryttere mest muligt som hjælperytter.

 

Det er Jungels Tour de France-debut, men han kørte sidste år med i Vuelta a Espana, hvor det blandt andet blev til en 13. plads på løbets lange enkeltstart.

 

 

Gregory Rast - dygtig hjælperytter

Gregory Rast er en vellidt hjælperytter, der kan gøre sig i langt de fleste terræner og særligt de seneste år har været en værdifuld hjælper i forårsklassikerne og Tour de France. Det er femte Tour de France-start, hvor Rast skal hjælpe holdets bedste ryttere frem til succes.

 

Det bliver sjældent til sejre for Rast, der ikke har vundet siden 2013. Sidste forberedelse til Tour de France var Tour de Suisse, hvor det ikke blev til de store resultater.

 

 

Artiklen er skrevet inden de nationale mesterskaber.

 

 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Rundt om Tour-holdene
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?