Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rutebeskrivelsen: Tour de France 2015

Rutebeskrivelsen: Tour de France 2015

Fra lørdag den 4. juli og frem til søndag den 26. juli køres årets cykelsportslige højdepunkt, Tour de France. Arrangørerne har sammensat en utrolig alsidig rute, hvor spændingen bevares næsten helt til Paris, og hvor bjergrytterne må slikke sig om munden.

Artiklen fortsætter efter videoen.

De tørre tal lyder nogenlunde sådan her: 3.360 kilometer venter rytterne over 21 etaper, som kan opdeles i ni flade etaper, tre kuperede etaper, en enkeltstart, en holdtidskørsel samt syv bjergetaper, hvoraf fem er bjergafslutninger. Seks værtsbyer besøges for første gang som start- eller målby: Utrecht, Zélande, Livarot, La Pierre-Saint-Martin, Muret og Sèvres-Grand Paris Seine Ouest.

 

Der er to ’historier’ at aflæse bag denne rute. Det første, der falder en i øjnene, er de få enkeltstartskilometer. Ruten indeholder kun én individuel tidskørsel, nemlig første etapes korte enkeltstart i den hollandske cykelby Utrecht. Derimod indeholder ruten et holdløb for første gang siden 2011. Niende etape er således en 28 kilometer lang holdtidskørsel, hvor krøllen er, at etapen er temmelig kuperet med mål på Côte de Cadoudal. Altså ser vi en fortsat tendens, hvor enkeltstartsdisciplinen nedjusteres i betydning, hvilket altså burde tiltale de udprægede klatrere.

 

Det andet, man kan notere sig, er, at det meget bliver et løb i to halvdele. De første ni etaper køres i henholdsvis Holland, Belgien og den nordfranske kyst, og her vil rytterne blive budt på alskens ’klassikerterræn’, lige fra etaper formet til at skabe sidevindskørsel (fx 2. og 6. etape), en afslutning modeleret efter La Flèche Wallonne (3. etape), en etape designet efter Paris-Roubaix (4. etape), samt endnu en hård bakkespurt på 8. etape, der afsluttes på den skarpe Mûr-de-Bretagne. I denne første halvdel ligger også løbets to tidskørsler. Efter 10. etape og hviledagen bliver rytterne dog fløjet på tværs af landet - helt ned sydpå til Alperne og Pyrenæerne - hvor resten af løbet afgøres i særdeles bjergrigt terræn. I de resterende etaper er der masser af stigninger på programmet, inden feltet atter flyves mod nord til den sidste etape i Paris.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Således vil løbet have to dele. I den første del vil det for klassementsrytterne handle om ikke at tabe løbet på de tekniske, kringlede ’nordlige’ etaper. På løbets to tidskørsler kan favoritterne tage tid på hinanden, ligesom der kan tages sekunder på de hårde bakkeafslutninger - eller minutter på løbets brostensetape. I løbets sidste halvdel skal løbets vindes i bjergene.  

 

Alt i alt er det en rute, der passer bjergrytterne, men hvor Touren akkurat som i fjor kan tabes i første uge. Det er en yderst krævende, varieret rute, hvor arrangørerne dels gentager nye succeser og prøver nye ting. Med det stærkeste felt i mange år kan det kun blive en fantastisk cykelmåned i juli. Glæd jer!  

 

OBS: Artiklen opdateres løbende gennem løbet, således at etapebud tager højde for løbets udvikling.



1. etape (4. juli): Utrecht - Utrecht, 13,8 km (enkeltstart)

 

For kun anden gang de seneste fem år begynder Tour de France ikke med en samlet start. Lidt utraditionelt er det dog ikke en prolog, som indleder løbet, men en decideret enkeltstart på hele 13,8 kilometer rundt i Utrechts gader. Selvom det ikke bliver de helt store tidsforskelle, så er der alligevel mulighed for at hente flere sekunder end på en almindelig prolog, og det er løbets eneste enkeltstart. Etapen får nok ikke betydning for det samlede klassement tre uger senere, men den kan få en vigtig rolle, når det kommer til at handle om bilernes placeringer i kortegen tre dage senere på brostensetapen.

 

Bud på vinder: Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), Tony Martin (Etixx-QuickStep), Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep), Tom Dumoulin (Giant-Alpecin)



2. etape (5. juli): Utrecht - Zélande, 166 km

 

Første samlede start betyder masser af nervøsitet. Læg det sammen med en pandekageflad etape langs den Hollandske nordsøkyst med mulighed for sidevind hen over en smal tange 15-20 kilometer fra mål og bonussekunder på målstregen, og du har en klassisk opskrift på et rystende nervøst Tour de France-felt. Styrt og kaos bliver uundgåeligt, når 150 ryttere vil kæmpe om de forreste 15 placeringer i feltet.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Etixx-QuickStep), André Greipel (Lotto-Soudal), Alexander Kristoff (Katusha), Nacer Bouhanni (Cofidis)



3. etape (6. juli): Anvers - Huy, 159,5 km

 

 

Klassementsrytterne får ikke mange rolige øjeblikke i den første uge af Touren. 3. etape køres i Belgien med mål på legendariske Mur de Huy (1,3 km, 9,6 %, max 19 %) kendt fra forårsklassikeren Fleche Wallone, men der bliver mange flere ryttere i feltet, når de rammer bunden af stigningen end i den wallonske klassiker. Terrænet er småkuperet, men det er på de sidste 1200 meter, at slaget kommer til at stå mellem verdens bedste bjerg- og klassikerryttere. Med bonussekunder på toppen er der mulighed for, at en klassementsrytter kan tage den gule trøje allerede her.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katusha), Chris Froome (Team Sky), Daniel Martin (Cannondale-Garmin)



4. etape (7. juli 2015): Seraing - Cambrai, 223,5 km

 

Hvis klassementsrytterne endnu ikke har fundets løbsbenene frem, så skal de til at gøre det, for nu er det tid til brosten! Arrangørerne kalder det et mini-Paris-Roubaix, men umiddelbart ser etapen ikke helt så hård ud som sidste år, hvor alting splittede til atomer. Der er syv brostensstykker på i alt 13,3 kilometer, og seks af dem er at finde på de sidste 33 kilometer. Et helt Tour de France kan tabes på gulvet denne dag, og som vi så sidste år, kan det også vindes, hvis man har evnerne og holdet til det - og vejret på sin side.

 

Bud på vinder: John Degenkolb (Giant-Alpecin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Greg Van Avermaet (BMC), Alexander Kristoff (Katusha)



5. etape (8. juli 2015): Arras - Amiens, 189,5 km

 

Det ligner umiddelbart den første rolige dag i dette års Tour de France - hvis det da er muligt -, og selvom det ser lidt bakket ud, lægges der op til en klassisk massespurt, hvor de store spurtkanoner skal køres i stilling.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Etixx-QuickStep), André Greipel (Lotto-Soudal), Arnaud Démare (FDJ), John Degenkolb (Giant-Alpecin)



6. etape (9. juli 2015): Abbeville - Le Havre, 191,5 km

 

Denne småkuperede sag er en sprængfarlig en af slagsen. De sidste 120 kilometer køres helt ude ved den franske kyst og slutter på toppen af Côte d’Ongouville (850 m, 7 %). Bakken er ikke lang, men lang nok til, at Ardenner-specialisterne vil blande sig og brillere, mens de mest hårdføre sprintere helt sikkert vil holde sig til.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Alexander Kristoff (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep), Greg Van Avermaet (BMC)



7. etape (10. juli 2015): Livarot - Fougères, 190,5 km

 

Klassisk sprinteretape uden de store dikkedarer. Det er kun de hurtige folks tredje chance på syv etaper, så der er stadig en eller to af supersprinterne, der mangler en etapesejr, og udbruddet får ikke en chance.

 

Bud på vinder: André Greipel (Lotto-Soudal), Bryan Coquard (Team Europcar), Arnaud Démare (FDJ), Mark Cavendish (Etixx-QuickStep)



8. etape (11. juli 2015): Rennes - Mûr de Bretagne, 181,5 km

 

 

Endnu engang venter en etapeafslutning på en stigning, der bringer tankerne hen på Ardennerklassikerne. Mûr de Bretagne (2 km, 6,9 %) afslutter 8. etape, og den er stejlest på den første kilometer, hvor den gennemsnitlige stigningsprocent er på knap 10, inden stigningen flader ud mod toppen. Etapen ligger til de stærke puncheurs, men klassementsrytterne kan også være med i kampen om etapesejren. Husk, at Cadel Evans vandt foran Alberto Contador, da Mûr de Bretagne udgjorde Tour-etapemål i 2011.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katusha), Daniel Martin (Cannondale-Garmin), Chris Froome (Team Sky), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)



9. etape (12. juli): Vannes - Plumelec, 28 km (holdtidskørsel)

 

En meget interessant Tour-etape afslutter løbets første uge, idet rytterne skal gennem 28 kilometers holdtidskørsel. Det er meget uvant at have en holdtidskørsel så sent i løbet, og nogle hold kan risikere at have mistet flere ryttere efter en uges opslidende positionskamp i feltet. Der kan vindes vigtige sekunder på en dag, hvor holdene skal sørge for at gemme lidt i tanken til stigningen Côte de Cadoudal (1,7 km, 6,2 %), der afslutter det kollektive temporæs.

 

Bud på vinder: Movistar, Astana, Tinkoff-Saxo, BMC, Team Sky



Hviledag (13. juli 2015)
 

 

10. etape (14. juli 2015): Tarbes - La Pierre Saint Martin, 167 km

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

 

Rytterne vises ingen nåde, for dagen efter hviledagen venter årets første rigtige bjergetape, som vil vende klassementet på hovedet. Etapen afsluttes på La Pierre-Saint-Martin (15,3 km, 7,4 %) i Pyrenæerne, og for første gang i år bliver det reelle styrkeforhold mellem Tour-favoritterne udstillet. Der kan samtidig forventes en vild angrebslyst fra de franske ryttere på Bastilledagen.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar), Vincenzo Nibali (Astana)



11. etape (15. juli 2015): Pau - Cauterets, 188 km

 

 

Endnu en bjergetape i Pyrenæerne venter de hårdt prøvede ryttere. Den mytiske stigning Col du Tourmalet (17,1 km, 7,3 %) skal forceres, og fra toppen af denne er der 41 kilometer til mål, som primært går nedad, inden etapen afsluttes på Côte de Cauterets (6,4 km, 5 %). Det mest sandsynlige er, at vinderen skal findes blandt bjergstærke ryttere i et udbrud, men det kan også sagtens blive en etape for klassementsryttere, hvis Tourmalet bliver brugt til angreb fra topfavoritterne, eller hvis ryttere som Nibali eller Contador vælger at bruge den efterfølgende nedkørsel offensivt.

 

Bud på vinder: Steven Kruijswijk (Lotto NL-Jumbo), Rui Costa (Lampre-Merida), Alejandro Valverde (Movistar), Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Pierre Rolland (Europcar)



12. etape (16. juli 2015): Lannemezan - Plateau de Beille, 195 km


 

 

En barsk anden uge af Touren fortsætter, når rytterne på 12. etape skal over tre lange stigninger i Pyrenæerne afsluttende med den meget hårde Plateau de Beille (15,8 km, 7,9 %), som kan skabe pæne tidsafstande. Efter dagens anstrengelser vil det endelige klassement så småt begynde at tegne sig.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar), Pierre Rolland (Europcar), Richie Porte (Team Sky)



13. etape (17. juli 2015): Muret - Rodez, 198,5 km

 

 

De knap 200 kilometer til Rodez giver klassementsrytterne et tiltrængt hvil, mens de tilbageværende sprintere måske kan komme til fadet efter mange dages venten. Det kan dog også let blive en etape, som skal afgøres i et udbrud mellem ryttere, der er langt efter i det samlede klassement.

 

Bud på vinder: Alexander Kristoff (Katusha), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Greg Van Avermaet (BMC), Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep)



14. etape (18. juli 2015): Rodez - Mende, 178,5 km

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

Det kan både blive en dag for udbrydere og klassementsfolk på 14. etape. Den modbydelig stejle Côte de la Croix Neuve (3 km, 10,1 %) ligger placeret meget tæt på målstregen, og fra toppen af stigningen er der kun halvanden kilometer til etapeafslutningen i Mende.

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Daniel Martin (Cannondale-Garmin)



15. etape (19. juli 2015): Mende - Valence, 183 km

 

Selvom der er flere hårde stigninger undervejs, så er dette sprinternes sidste chance inden Paris og dagens udbrud vil ikke få megen snor. For sprinterholdene består udfordringen i at være nogenlunde fuldtallige efter Col de l'Escrinet (7,9 km, 5,8 %), hvorfra der resterer omkring 56 kilometer til mål. Det burde blive en massespurt.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), Alexander Kristoff (Katusha), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Nacer Bouhanni (Cofidis)

 


16. etape (20. juli 2015): Bourg-De-Péage - Gap, 201 km

 

 

En typisk mellemetape der er så hård, at sprinterne ikke kan tænkes at ville lege med, og hvor de to stigninger i finalen ikke er helt hårde nok til at give klassementsrytterne blod på tanden - medmindre Contador gentager nedkørselssuccesen fra 2011. Forvent, at et større udbrud rammer Col de Manse (8.9 km 5.6 %), og hvor den stærkeste løber med etapesejren.

 

Bud på vinder: Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE), Tim Wellens (Lotto-Soudal), Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo)



Hviledag (21. juli 2015)


17. etape (22. juli 2015): Digne-les-Bains - Pra-Loup, 161 km

 

Vi er nu kommet til Alperne, og efter hviledagen venter en lidt speciel etape, som tiltaler en hel speciel gruppe af hurtige, bjergstærke ryttere. Det kan forventes, at dagens udbrud vil blive hentet et sted op ad Col d'Allos (14 km, 5.5 %). Stigningen er ikke Frankrigs slemmeste, hvorfor man sagtens kan forestille sig en slags bjergspurt blandt feltets bjergryttere opad Pra Loup (6,2 km, 6,5 %).

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Joaquim Rodríguez (Katusha), Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), Vicenzo Nibali (Astana)



18. etape (23. juli 2015): Gap - Saint-Jean De-Maurienne, 186,5 km

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

En bølgende etape, hvor særligt den hårde, ujævne Col du Glandon (21.7 km, 5,1 %) bliver afgørende. Det ligner en oplagt etape for de seje udbrydere, da favoritterne må forventes at spare sig til de kommende etaper.

 

Bud på vinder: Pierrick Fedrigo (Bretagne - Séché Environnement), Greg Van Avermaet (BMC), Zdeněk Štybar (Etixx-QuickStep), Stephen Cummings (MTN-Qhubeka), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)



19. etape (24. juli 2015): Saint-Jean De-Maurienne - La Toussuire, 138 km


 

Endnu en kort, hård etape, hvor det går op og ned hele dagen. Starten ved Col du Chaussy (15.4 km, 6.3 %) ligger op til, at en gruppe af bjergstærke udbrydere slipper tidligt af sted. Da etapens hårdeste udfordring, Col de la Croix de Fer (22.4 km, 6.9 %), ligger placeret relativt langt fra mål, virker en afgørelse blandt udbryderene mest oplagt, men på den lange afslutning ad La Toussuire (18 km, 6,1 %) vil man helt sikkert også se klassementsrytterne udfordre hinanden. 

 

Bud på vinder: Romain Bardet (Ag2r La Mondiale), Jakob Fuglsang (Astana), Thibaut Pinot (FDJ), Pierre Rolland (Europcar), Joaquin Rodriguez (Katusha)



20. etape (25. juli 2015): Modane - L’Alpe d’Huez, 110,5 km

 

Det var egentlig planen, at årets kongeetape skulle gå over Col du Telegraphe og Col du Galibier, men det kom tunnelproblemer i vejen for. I stedet benyttes Col de la Croix de Fer (29 km, 5.2 %), dog via en anden rute end gårsdagens etape. Overordnet set betyder det en noget lettere etape, hvor splittelse inden målbjerget nu er mere usandsynligt, men resultatet burde blive nogenlunde det samme: En kort, intens etape, hvor dagen og sågar hele løbet afgøres på den klassiske opkørsel til L’Alpe d’Huez (13.8 km, 8.1 %). Løbets tungeste ryttere skal være vakse for ikke at falde for tidsgrænsen så tæt på Paris.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar), Alejandro Valverde (Movistar)



21. etape (26. juli 2015): Sèvres - Paris, 109,5 km

 

Endnu et år, endnu en etape med champagne, paradekørsel og smil til kameraet på vejen ind mod Paris og den klassiske afslutning på Champs Elyssés. Det ender naturligvis med en massespurt efterfulgt af sejrsceremoni og mere champagne.

 

Bud på vinder: Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), André Greipel (Lotto-Soudal), Alexander Kristoff (Katusha), John Degenkolb (Giant-Alpecin)

 

 

 

Copyrights:  ©GEOATLAS  og ©A.S.O.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?