Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Stor italiensk triumf i Fuglsang-nedtur

14. maj 2016 16:44Foto: Sirotti

Gianluca Brambilla kunne tage karrierens største sejr, da han tog både etapesejr og førertrøje på en dag, hvor Jakob Fuglsang og Tom Dumoulin led store skuffelser, mens Alejandro Valverde viste stor kørelyst.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens ottende etape af Giro d'Italia var imødeset med stor spænding, da en grusbelagt stigning skulle forceres kort før mål. Et udbrud fik lov at afgøre tingene mellem sig, og herfra viste Gianluca Brambilla sig som den stærkeste, hvorfor han kunne tage karrierens største sejr.

 

Blandt favoritterne var Alejandro Valverde dagens mand, da han var i stort angrebshumør på den hårde stigning - dog uden at være i stand til at distancere sine største rivaler.

 

Til gengæld blev Jakob Fuglsang og Tom Dumoulin sat. Dumoulins tilfælde skyldtes ganske enkelt, at han ikke kunne følge med, mens Fuglsangs tidstab kom på baggrund af et uheld, hvor han måtte hoppe af cyklen for at sætte sin kæde på plads i den allermest hektiske fase af etapen. Begge ryttere endte med at tabe knap et minut til de andre favoritter.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Inden etapen var Brambilla kun knap to minutter efter Dumoulin, og da han vandt med over halvandet minut til de fleste af favoritterne, var det en kendsgerning, at Etixx-italieneren ville kunne iklæde sig den lyserøde førertrøje som kronen på en fantastisk dag.

 

Etapereferat:

Oven på en relativt rolig syvende etape, der endte med Lotto Soudal-sejr for tredje dag i træk, da André Greipel sejrede i massespurten, ventede der rytterne en anden slags udfordring i dag. Det meste af den 186 kilometer lange etape mellem Foligno og Arezzo var flad, men 25 kilometer før mål skulle kategori 2-stigningen Alpe di Poti forceres.

 

Stigningen var 8,6 kilometer lang og med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,5 var det en hård stigning, og endnu hårdere blev den, når det tages i betragtning, at de sidste seks kilometer af den foregik på grusveje, som den toskanske region er kendt for, og som har været den altovervejende årsag til, at Strade Bianche har taget cykelverdenen med storm det seneste årti.

 

Finalen havde yderligere et twist, da den sidste kilometer foregik på en flisebelagt stigning i den gamle bydel i Arezzo, hvilket syntes ganske fordelagtigt for feltets puncheurs.

 

Kamp for at komme i udbrud

Med sådan en etapeprofil var det ikke åbenlyst, hvordan etapen skulle udvikle sig, og der var stor interesse i at komme af sted i dagens tidlige udbrud. Starten var særdeles hektisk, og feltet splittede sågar i det åbnende kilometer, hvor den førende Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) angiveligt befandt sig i en gruppe bagved flere af favoritterne.

 

Efter 40 kilometer faldt gemytterne dog til ro, og 13 mand slap af sted. Det drejede sig om Blel Kadri, Matteo Montaguti (begge Ag2r-La Mondiale), Alessandro De Marchi (BMC Racing Team), Moreno Moser (Cannondale), Jacobus Venter (Dimension Data), Gianluca Brambilla, Matteo Trentin (begge Etixx-QuickStep), Sean de Bie (Lotto Soudal), José Joaquín Rojas, Jasha Sütterlin (begge Movistar), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini), Nikias Arndt (Team Giant-Alpecin) og Alexey Tsatevich (Team Katusha).

 

Med to mand fremme lignede det, at Movistar havde store planer på etapen, og en anden rytters tilstedeværelse gav også anledning til løftede øjenbryn. Brambilla var nemlig kun 1:56 efter Dumoulin inden dagens etape, og feltet kunne derfor ikke bare lade udbruddet sejle derudaf.

 

Giant på hårdt arbejde

Da Dumoulin ikke var til sinds at opgive sit tag i førertrøjen måtte hans hold endnu engang på hårdt arbejde, selvom man havde Arndt fremme. Udbruddet fik dog kørt sig længere og længere væk, så de med 77 kilometer til mål havde et forspring på fire et halvt minut, og det var en imponerende fart på over 46 kilometer i timen, der blev opretholdt på etapens første tre timer.

 

Med blot Ji Cheng, Tom Stamsnijder og Bert de Backer til at trække for Team Giant-Alpecin var feltet i kraftunderskud, og udbruddet øgede, så forspringet kom over fem minutter. Ved begge de to indlagte spurter sørgede Trentin for at støvsuge, hvad der var af point.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Med 32 kilometer til mål ramte rytterne målstregen for første gang, og nu var udbrydernes forspring reduceret til tre minutter og 40 sekunder på grund af en intensiveret positionskamp. I udbruddet deltes Trentin og Kadri nu om føringsarbejdet for at arbejde for deres respektive holdkammerater, Brambilla og Montaguti.

 

Ragnarok på Alpe di Poti - Fuglsang med mekaniske problemer

Straks udbruddet ramte stigningen, forsøgte Montaguti sig og fik med det samme selskab af Berlato. Kort efter kørte De Marchi op til Montaguti, mens Berlato måtte opgive sit forehavende. Brambilla fik også kørt sig frem til de forreste, mens Moser gjorde forsøget. Så snart rytterne ramte gruset, kørte Brambilla væk fra sine følgesvende.

 

I feltet sprintede Albert Timmer (Team Giant-Alpecin) de første par hundrede meter op ad stigningen, hvorefter Astana og Team LottoNL-Jumbo tog over i front. Da feltet ramte gruset lancerede Alejandro Valverde (Movistar) et ganske resolut angreb, som Astana omgående reagerede på. Mikel Landa (Team Sky) og Dumoulin kom i problemer med det samme, hvilket Jakob Fuglsang (Astana) også gjorde.

 

Valverde slap ikke fri, men han fortsatte med at sætte et hårdt tempo, og det var kun Vincenzo Nibali (Astana), Esteban Chaves (ORICA-GreenEDGE), Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo), Rafał Majka (Tinkoff), Rigoberto Urán (Cannondale) og Ilnur Zakarin (Team Katusha), der kunne følge med den stærke spanier, mens Fuglsang befandt sig lige bagved. Bedst som danskeren var ved at være oppe indtraf katastrofen, da kæden røg af, hvorfor han røg ned til Dumoulins gruppe, der var et stykke bagved.

 

I stedet kom Landa op sammen med Domenico Pozzovivo (Ag2r-La Mondiale), Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) og Andrey Amador (Movistar), der straks gik i gang med at arbejde for sin kaptajn. Fuglsang viste, at han stadig er godt kørende, da han distancerede Dumoulin-gruppen i en ensom jagt på favoritgruppen. Omvendt havde Dumoulin store besværligheder med at følge sin gruppe.

 

Valverde bliver ved - Brambilla i stor triumf

Lige da Fuglsang på imponerende vis havde kørt sig frem lavede Valverde endnu en hidsig acceleration, der bragte danskeren i store vanskeligheder, mens resten af gruppen fik holdt sig på Valverdes hjul.

 

Brambilla var alene over toppen og på vej i lyserødt, mens Montaguti var 25 sekunder bagefter. I feltet blev Valverde ved med at sætte stik ind, mens også Nibali gjorde et forsøg, men de andre klassementsryttere viste ingen svaghedstegn, og der opstod ikke yderligere splittelser. Desværre var Fuglsang distanceret på toppen. Dumoulin havde mistet i omegnen af halvandet minut, og dermed så det ud til, at det hollandske Giro-eventyr var slut.

 

På nedkørslen lagde Valverde og Nibali voldsomt pres på, og førstnævnte havde på et tidspunkt slået et hul, men Chaves fik det lukket, da en motorcykel ikke var ligeså behændig i svingene som spanieren og derfor sinkede ham. Tempoet gjorde det også særdeles svært for Fuglsang, der lå og jagtede på egen hånd bag ved gruppen.

 

Efter nedkørslen sørgede Rojas, der var dumpet ned forfra, og Amador for at holde farten høj i favoritgruppen, da klassementets nummer et og to i form af Dumoulin og Fuglsang var distanceret. Brambilla kæmpede for sin chance for lyserødt, og med bonussekunderne på stregen in mente skulle han bruge 1:18 for at klemme sig forbi Zakarin, der var bedste tilbageværende klassementsrytter i favoritgruppen.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

På den afsluttende kilometer gav han alt, hvad der var, og først ganske få meter før stregen tillod han at fejre sin sejr. Montaguti tabte mere end et minut, og det stod klart, at Brambilla ville få trøjen. Moser, Venter og De Marchi tog sig af tredje- til femtepladsen, mens Valverde tog en sikker sjetteplads i spurten, hvor der skete et lille split, så blandt andre Nibali mistede tre sekunder. Fuglsang tabte 51 sekunder til de andre favoritter, og Dumoulin kom ind kort efter danskeren.

 

Begge ryttere er nu ude af top ti, men særligt Dumoulin har en stor chance for at generobre sin topplacering i morgendagens enkeltstart.

DEL
INFO
Gianluca Brambilla
Nyheder Profil Resultater Statistik
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Astana Qazaqstan Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?