Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Svensk sejr i Belgien

04. oktober 2015 17:33Foto: Team Giant-Shimano

Det blev Jonas Ahlstrand, der trak det længste strå, da fjerde etape af Tour de l’Eurométropole blev afgjort i Tournai.

Artiklen fortsætter efter videoen.

153,8 kilometer fra Mons til Tournai stod på programmet for rytterne på den sidste etape i Tour de l’Eurométropole, og det var et samlet felt, der skulle afgøre sejren mellem sig.

Inden da forsøgte en seksmandsgruppe dog at ændre på dette, da Maurits Lammertink (Team Roompot), Jayde Julius (MTN-Qhubeka), Christophe Laborie (Bretagne-Seche Environnement), Stef Van Zummeren (Verandas Willems), Marc Fournier (FDJ) og Kevyn Ista (Wallonie- Bruxelles) kørte væk fra feltet tidligt på etapen.

Udbruddet arbejdede godt sammen undervejs, men feltet havde stor interesse i en massespurtsafgørelse, og udbruddet nåede aldrig over et forspring på 1.30.

50 kilometer fra målstregen i Tournal blev de seks udbrydere hentet, og selvom flere ryttere forsøgte at vriste sig fri i den hæsblæsende finale, skulle vinderen findes i en massespurt.

Her viste Cofidis’ svensker, Jonas Ahlstrand, sig som den hurtigste, da han overspurtede norske Sondre Holst Enger (IAM Cycling) og Raymond Kreder (Team Roompot) i kampen om podieplaceringerne.

Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) blev med en 23. plads bedst placerede dansker. De andre to, Kristian Haugaard og Paatrick Olesen (begge Leopard Development Team) krydsede målstregen som nummer 69 (samme tid som vinderen) og 116 (+3.24).

Sammenlagt var det Alexis Gougeard (Ag2r La Mondiale), der vandt løbet foran Matijn Keizer (LottoNL-Jumbo) og med Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) som treer.

I klassementet var det Kristian Haugaard, der havde den bedste placering. Han sluttede løbet på en 32. plads.