Syverne fører på point inden finalejagten

31. januar 2017 23:04Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt

To par på omgangshøjde, sådan ar status inden dagens og løbets finalejagte, men inden da havde publikum kunne glæde sig over masser af fantastisk cykelløb, og så havde de sagt et flot farvel til Alex Rasmussen.

6-dagesløbets sidste aften blev indledt med en spurtserie, og Jesper Mørkøv, der i går ikke havde sin bedste aften, sendte et signal om, at han havde noget at revanchere, så han vandt den første af spurterne, men sammenlagt hentede par nummer 16 med Kenny De Ketele og Moreno De Pauw så mange point, at de med en sejr i aftenens jagt ville bringe sig i spidsen for løbet, foran par nummer 7 med Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen. Der var med andre ord lagt op til en spændende afslutning på seks dages cykelløb på banen i Ballerup.

Den første jagt

I modsætning til de øvrige aftener er der på finaleaftenen byttet om på de to jagter, så der startes med en 30 minutter lang jagt og sluttes af til sidst med den store finalejagt på en time. Allerede fra starten blev der sat et dræbende tempo og et fuldstændig vildt angrebsorgie - specielt mellem par nummer 7 og par nummer 16, og det var belgierne, der trak det længste strå, da Moreno De Pauw med en fantastisk spurt bragt sig selv og Kenny De Ketele alene i spidsen. De to belgiere havde nemlig med spurtsejren nået 200 point, som udløste en bonusomgang.

I udskilningsløbet måtte belgierne til gengæld se sig udskilt så tidligt, at der ikke var point, mens syverne vandt spurten og dermed udskilningsløbet. Det betød, at de tog føringen i løbet tilbage.

6-dagesløbets sidste aften var også den aften, hvor der skulle siges farvel til Alex Rasmussen, og det blev gjort ved den traditionelle tur igennem ’rytter-espalieret’ og med taler og gaver. Fem gange har Alex Rasmussen vundet 6-dagesløbet i Ballerup (2009, 2010, 2011, 2015 og 2016), og der var derfor også stort bifald fra publikum til den fynske rytter, som ikke helt hænger cyklen op. Han fortsætter som A-rytter på Frederikshøj-holdet, og siger derfor kun farvel til livet som aktiv rytter.

”Jeg kommer igen, men næste gang sidder jeg med en øl i hånden,” lod han vide ved afskedsseancen.

Derny-sejr og fladt forhjul

I aftenens første derny-afdeling var det igen par nummer 7 og par nummer 16, der kæmpede. Med syv omgange igen passerede Michael Mørkøv og Moreno De Pauw feltet. Belgieren forsøgte med et angreb, men blev konstant afvist af Mørkøv. Bagved kæmpede Casper Folsach for at komme op. Oppe foran forsøgte De Pauw igen og igen at angribe, mens Folsach nærmede sig centimeter for centimeter, og mens Mørkøv og De Pauw kæmpede deres indbyrdes kamp, nåede Folsach op, og så cementerede Giant-Castelli-rytteren det faktum, at han altså er Europamester i disciplinen, og har i øvrigt vundet hver eneste dag. Kort efter målpassagen fik han punktering på forhjulet, og til alt held skete det ikke under selve derny-løbet, hvor han kørte med 81 km/t.

Omgang på tid

’Fuld plade’, altså seks gange hurtigste tid, det var hvad Casper Folsach og Frederik Rodenberg præsterede i disciplinen omgang på tid, og selvom det ikke blev til en ny banerekord på løbets sidste aften, så var Frederik Rodenberg endnu engang under 13 sekunder, helt nøjagtigt 12,617, om at slå fast, at han er feltets hurtigste. Den bare 19 år gamle Giant-Castelli-rytter har i dette løb kørt sig ind i publikums hjerter med sin fantastiske hurtighed og imødekommende væsen.

Inden finalejagten

Som den sidste disciplin inden finalejagten blev der kørt Giganspurt blandt alle feltets ryttere, og her fik Alex Rasmussen sagt et flot farvel, da han vandt spurten over ti omgange. I den samlede stilling gav det ingen ændringer. Her var der stadig kamp mellem belgierne og par nummer syv. De to par var inden finalejagten på omgangshøjde, og det var 7’ernes 309 point mod belgiernes 214, der skilte dem.