Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Frederik Maj

Team VéloConcept klar til GP Herning

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

20.04.2017 kl. 17:38 af Andy Pedersen.

Den vel nok største danske klassiker GP Herning byder lørdag på fremragende cykelløb, når den danske elite brager over de midtjyske grusveje. Team VéloConcept stiller med 11 friske ryttere med et fælles mål om, at de seneste to års sejre skal gentages.

Danmarks vel nok største klassiker samler lørdag igen den samlede danske elite, når en vinder skal findes i ’En forårsdag på Heden’ - GP Herning. Løbets 180 kilometer strækker og bugter sig ud og ind på både små og store veje omkring Herning, før at løbet afsluttes på nogle små omgange med mål på torvet i Herning.

 

Omdrejningspunktet for GP Herning er dog de 16 gruspavéer a sammenlagt knap 30 kilometer, hvor løbets stærkeste ryttere skiller sig ud. I de seneste to udgaver har Team VéloConcept haft en rytter øverst på skamlen, og ambitionen for holdet er, at det i år skal blive til et hattrick.

 

”Det er et løb, vi har store ambitioner i. Der er kun en ting, som vi er tilfredse med, og det er at vinde løbet. Alle ved, at Kamp kører stærkt i øjeblikket, men jeg har også store forventninger til Sehested - og Carbel vandt i mandags. Den ligger bedre til nogle af vores ryttere end andre, men alle kommer til at have en vigtig rolle,” siger sportsdirektør Daniel Foder.

 

Han kender om nogen løbet indefra efter at have deltaget i de seneste mange års udgaver, og han ved derfor også, hvorfor gruspavéerne gør løbet så hårdt, selvom de nødvendigvis ikke er meget svære.

 

”Man skal holde sig til, så man kommer ind i en god position, og det koster nogle kræfter. Så er det, at der opstår huller i feltet på grusvejene, og når man så rammer asfaltstykkerne, og der kan være sidevind, så ryger der lige 10-15 mand hver gang. Det er den udskilning, som resulterer i, at der ikke sidder mange tilbage til sidst,” siger han.

 

Team VéloConcept har i dagene op til løbet kigget nærmere på ruten for at forberede sig, og samtidigt er udstyret også blev optimeret til at køre på grusvejene, da det kan gøre en stor forskel.

 

”Jeg fornemmer, at rytterne er godt forberedte, og jeg er overbevist om, at vi har testet vores udstyr godt. Det mekaniske kan have en stor indvirkning, og hvis man vil have en god chance for at vinde løbet, så skal dit hold være blandt dem med færrest antal punkteringer i løbet,” siger Daniel Foder, der ser meget frem til løbet. Der er mere på spil end bare end sejren lørdag.

 

”Hvis Danmark har en klassiker, så er det GP Herning. Løbet har en prestige, som rytterne bider mærke i, og så er det også første gang, at de danske hold tørner sammen uden indblanding fra udenlandske hold. Der er mere på spil end blot Post Cup-point,” siger han.

 

GP Herning fungerer også som første afdeling af Post Cuppen, og vinderen kan udover at løfte pokalen på torvet i Herning også iklæde sig den gule førertrøje i Post Cuppen. Løbet skydes i gang klokken 11:00 lørdag, og rytterne forventes i mål mellem 15:17 og 15:43.

 

Team VéloConcepts hold til GP Herning:
Mark Sehested Pedersen, Thomas Nybo Riis, Alexander Kamp, Nicolaj Moltke Steen, Mads Rahbek, Michael Carbel, Kasper Asgreen, Michael Reihs, Rasmus Guldhammer, Niklas Eg og Anthon Charmig.

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk