Tejay van Garderen smadrede alt og alle

24. august 2014 03:27Foto: Sirotti

Tejay van Garderen (BMC) cementerede sin føring i USA Pro Challenge, da han lørdag nat, dansk tid, vandt bjergenkeltstarten, der udgjorde løbets sjette og næstsidste etape.

BMC-rytteren var hele 52 sekunder hurtigere end nummer to, Tom Danielson (Garmin-Sharp), og van Garderen har nu en føring på mere end halvandet minut inden syvende og sidste etape. Til gengæld avancerede Danielson med sin stærke kørsel til en samlet andenplads. Polske Rafal Majka, der inden etapen lå på en samlet andenplads, kørte de 16,1 kilometer i fjerdebedste tid, og det er også den placering, han nu har i klassementet. For Tinkoff-Saxo-rytteren er podiet imidlertid stadig indenfor rækkevidde, da der kun er 17 sekunder mellem ham og Tom Danielson i den samlede stilling.

Udover at vinde etapen slog Tejay van Garderen også sin egen rekord fra sidste år ved at køre den samme rute hele 35 sekunder hurtigere end den tid, han satte sidste år, godt hjulpet på vej af en velgørende medvind på stigningen.

Tom Danielson kørte også hurtigere i årets udgave, han kappede 45 sekunder af sin 2013-tid. Dagens store overraskelse stod rumænske Serghei Tvetcov for. Den 25-årige Jelly Belly-rytter blev treer på etapen i en tid, der var 21 sekunder hurtigere end Rafal Majka.

Rytterne blev igen i dag mødt af barske vejrforhold med regnbyger igennem hele dagen. Det var dog de tidlige startende og dem, der startede i den sidste gruppe, der fik mest vand. Til gengæld kunne de alle profitere at medvinden, som gav lidt på tidskontoen.

NetApp-Enduras Leopold König, der startede som nummer 14 havde længe den bedste tid på 27.40, og først efter yderligere 52 ryttere blev hans tid slået, da UnitedHealthcares Ben Day, som kørte karrierens sidste enkeltstart, krydsede målstregen i tiden 27.33. Hans tid i den varme stol blev dog kortvarig, for kort efter kom Tinkoff-Saxos Michael Rogers i mål i ny bedste tid. Australieren var 26.06 om turen op til mål, og den tid holdt lige til konkurrenterne til den samlede sejr begyndte deres kamp mod uret.

Tom Danielson kørte ud på ruten som fjerdesidst, og han passerede første mellemtid 20 sekunder hurtigere end nogen af de øvrige, og med Rafal Majkas tidstab blev det i stedet en kamp mellem Danielson, van Garderen og Tvetcov.

Tvetcov kunne dog ikke stille noget op imod Danielsons tid på 25.19, som først blev slået, da Tejay van Garderen hamrede i mål i tiden 24.26 og vandt enkeltstarten for andet år i træk.