Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Cykeltøj – Mid-Range

11. august 2015 12:00Foto: A.S.O.

Feltet.dk har testet cykeltøj i tre priskategorier - i alt 13 sæt. Alle sæt består af bibshorts, jersey samt løse ærmer og ben. Her kategorien Mid-Range som fokuserer på det cykeltøj, som hverken er billigst, men heller ikke sprænger banken.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Vi har brugt en del af vores sommertimer på at køre de danske landeveje tynde for at teste en lang række cykelsæt.

 

Her den mellemste kategori, hvor alle sættene koster mellem 1600-2500,- kr. Vi har testet følgende mærker:

 

-AGU                                                             
-Craft
-HumanSpeed

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Under testen har vi haft særligt fokus på:

 

-Pasform
-Stofvalg og -kvalitet
-Materialevalg til detaljer som lukninger, lynlåse, lommer mm.
- Generel kvalitet og performance

AGU

Feltet.dk's vurdering:

Fakta
Mærke: AGU
Stillet til rådighed af: AGU

 

Jersey: Meano (Pris: 649,- kr.)
Bibshorts: Meano: (Pris: 799,- kr.)
Løse ærmer: Arm Warmer Winter (Pris: 239,- kr.)
Løse ben: Leg Warmer Winter (Pris: 349,- kr.)

 

Test

Hollandske AGU har været en fast bestanddel af det danske cykelmarked i en årrække. Til denne test har de leveret deres Meano-sæt i en klassiske farvekombination tilsat lidt moderigtig flourecerende gul.
Klassisk uden at være kedeligt - fint ramt af AGU.

 

Meano jersey'en brillierer ved første berøring med en fin stofkvalitet over hele linjen. Der er brugt forskellige stoftyper på trøjens forskellige dele for at optimere præstationsevnen i brug.
For- og bagside er holdt i et klassisk, tætvævet stof, som giver en god ballast til det danske vejr, som sjældent er rigtigt varmt. Under armene er der syet et relativt stort stykke mesh ind, som giver fine ventilationsegenskaber. Endelig er ærmerne i et tyndt, men bastant, og elastisk stof, som giver god bevægelsesfrihed og ly fra vinden.

 

AGU er lykkedes fint med dere Meano-trøje. Den præsterer som den skal og er over middel på alle punkter rent funktionsmæssigt. Den fjerner sveden fra huden fornuftigt uden at imponere. Eneste reele klagepunkt er ærmerne, som har tendens til at kravle op. Som sådan sidder de fint og tæt, men man skal kunne lide, at de sidder højt, og at en stor del af armen bliver blottet. Ligeledes kan lynlåsen være en lille bekymring i det lange løb, da den ikke helt lever op til det gode helhedsintryk, som trøjen giver.

 

Detaljerne er fine, med god plads i baglommerne og en ekstra lomme med lynlås. I bunden har trøjen et bredt elastikbånd i rigtig fin kvalitet, som lukker helt af og er med til at give en god pasform, som de fleste kropsbygninger kan få glæde af.

 

Bukserne viderefører det fine materialevalg. Indersiden er kraftig, der hvor den slides mest - i mødet med sadlen. Ydersiden af låret er syet i et meget strækbart materiale, som giver en god pasform, hvor de fleste kan finde sig til rette. Elastikkanten i benenes afslutning er et par centimeter bred, og den fordeler trykket godt, så bukserne bliver på plads uden at lukke af. Alt i alt et meget gedigent produkt.

 

AGU's indlæg i Meano-bukserne præsterer på godkendt niveau. Stofkvaliteten er høj - og det føles behageligt mod huden. Til de helt lange ture findes der bukser, som præsterer bedre, men til træning i hverdagen er indlæggets tykkelse fin, med mindre man har brug for meget polstring. 

 

Løsdelene fra AGU fuldender et fint sæt tøj. Kvaliteten er høj med et kraftigt materiale og en helt suveræn dosering af elasticitet, som giver en noget nær perfekt pasform og gør det let af få dem af og på.  

Craft

Feltet.dk's vurdering:

Fakta
Mærke: Craft
Stillet til rådighed af: New Wave Sport

Jersey: Glow Jersey (Pris: 599,- kr.)
Bibshorts: Glow Bibshorts (Pris: 899,- kr.)
Løse Ærmer: Arm Warmer (Pris: 299,- kr)
Løse ben: Leg Warmer (Pris: 349,- kr.)

 

Test
Svenske Craft leverer med deres Glow-serien et klassisk cykelsæt med et twist. Traditionelle sorte og røde farver er brudt op af refleksdetaljer, som er placeret og brugt både funktionelt og designmæssigt.

Glow Jersey'en er således forsynet med små, refleksprikker på både bryst og den øvre del af ryggen, mens sider og baglommer desuden er forsynet med reflekterende logoer og detaljer. Fine og funktionelle detaljer om end at man nok bør overveje en lysere overdel, hvis man overvejer at træne i mørke.

Trøjen er udført i et tyndt og let materiale, som nærmest er mesh-agtigt. Det giver en fin ventilation og tager godt fra, når sveden skal fjernes fra enten svedtrøje eller hud. Stoffet har utroligt meget stretch, hvilket er med til at give en fremragende pasform. Det betyder, at trøjen vil passe de fleste kropsbygninger og stadig give en tæt og blød oplevelse.

Man får også en vis lækkerhedsværdi med trøjens mange detaljer. Kraven er udført i dobbeltlag for at sikre mest mulig comfort. Ærmerne er udført i et lækkert stretch-materiale, som samtidig er lidt tættere vævet end resten for at give modstandsdygtighed og holdbarhed dér, hvor stoffet udsættes for mest bevægelse.
Ærmernes afslutning følger trop og sidder til og lukker af. Men stadig med så meget at give af at lidt større arme også kan være der.

De eneste kritikpunkter er, at der savnes lidt elastik i taljen, hvor trøjen ikke sidder så godt til som ellers. Den ene baglomme er forsynet med en ekstra lynlåslomme, men denne er simpelthen for lille til at huse en telefon, hvilket er et lille minus.

Bukserne holder samme høje kvalitet i både funktion og design. Det kraftige stof med masser af elastik giver en god pasform uden at være for tæt. Igen et par bukser som henvender sig til alle kropsbygninger. Den lækre kvalitet giver god holdbarhed og et par bukser, som holder til rigtig mange kilometre.

Indlægget præsterer som det skal og leverer godkendt komfort. Stofkvaliteten er nogenlunde, mens ryttere som har brug for meget polstring, kan finde indlægget en smule for tyndt.

En detalje som Craft mestrer til perfektion er elastikkanten i bukserne. Med sine reflekterende prikker ser den godt ud, samtidig med at den giver en perfekt afslutning på buksebenet. Elastikken er bred og fordeler trykket rigtigt godt. Indvendigt er elastikken silikonebelagt, så kanten ikke bevæger sig op og ned på benet. Alt i alt en detalje udført helt suverænt og noget som ryttere med store, muskuløse lår kan drage nytte af og køre helt uden gener fra et stramt elastikbånd.

Både de løse ærmer og ben fungerer godt i det omskiftelige danske vejr. God kvalitet og tilpas beskyttelse og varme. Krafitge elastikkanter gør at de skal arbejdes på, mens de til gengæld sidder helt perfekt, når først de er på.

HumanSpeed

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:
Mærke: HumanSpeed
Stillet til rådighed af: HumanSpeed

Jersey: High Intensity Aero Jersey (Pris: 600,- kr.)
Bibshorts: Long Distance Aero Bib (Pris: 1000,- kr.)
Løse ærmer: Arm Warmers (Pris: 200,- kr.)
Løse ben: Leg Warmers (Pris: 250,- kr.)

Test
Det første man bemærker, når man ifører sig sættet fra HumanSpeed, er den særdeles tætte pasform. Da dette er brandets aero-linje, har det sin naturlige forklaring.

Overdelen sidder særdeles tæt, og pasformen gør sig bedst på ryttere, som holder den forholdsvis slanke linje. Alligevel skal HumanSpeed have ros for at disponere trøjen godt, så der er fint med plads i ærmerne, halsen og livet. Ofte kan man føle sig lidt indespærret i aerotøj, men det er ingenlunde tilfældet her.

Under kørsel sørger trøjen for det, som den er lavet til; at holde rytteren fri for blafrende tøj som kan koste på såvel komfort som fart. Trøjen sidder noget nær perfekt, hvilket især kan tilskrives stor elasticitet på de kritiske steder samt et yderst intelligent materialevalg.

Trøjen består nemlig af flere forskellige stoftyper, som er sammensat efter funktion på strategiske steder.
Fronten og ærmerne er syet i et blankt, kraftigt og tætvævet stof, som har masser af stretch. HumanSpeed kalder det 'Aero/Speed Fiber' og det fungerer virkelig.

Det holder tøjet tæt til kroppen og giver en let beskyttelse mod vinden. Sidepanelerne er knap så kraftige, med mesh under armene for god ventilation. Endelig er ryggen lavet i et tyndt, mesh-agtigt materiale, som giver masser af udluftning og mulighed for at komme af med varmen.
Samlet set den mest intelligente og funktionelle brug af stofkvaliteter i denne prisklasse.

Detaljerne er fine, med tykke elastikkanter som lukker af ved ærmernes og trøjens afslutning.
Alt i alt er trøjen toplækker og sidder nærmest ideelt, hvis man holder den slanke linje.

Bukserne holder en tilsvarende kvalitet overall. Pasformen er tæt primært grundet materialevalg med masser af elasticitet. Bukserne sidder godt til om lårene uden at lukke af. Enden på benene er afsluttet med en ca. fem centimeter bred elastik. Det er ofte en smagssag om man foretrækker denne løsning eller en mere traditionel og smal elastikkant. I dette tilfælde fungerer det fint og sørger for at bukserne sidder til og forbliver på plads. Benlængden er ikke blandt de længste, hvilket er et bevidst valg, som vil fungere for langt de fleste.

Puden er zoneindelt og forsyner rytteren med masser af komfort. Som resten af sættet præsterer den på et forventeligt, højt niveau.

På detaljeniveau kunne man måske have ønsket sig mere flade sømme indvendigt i bukserne, mens selerne er fremstillet i et lækkert materiale, som man let kan bruge uden svedtrøje.

Løsdelene holder også niveau. De er lavet i et kraftigt materiale, som giver fin beskyttelse mod vind og vejr, mens pasformen er god. De er lette at få af og på, hvilket jo giver en fordel i det lunefulde danske cykelvejr.

Konklusionen lyder på et højkvalitetssæt som er lavet til race og til rytteren som kan lide - og har figuren - til et meget tætsiddende sæt.

 

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?