Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Cykeltøj fra VOID

20. september 2016 09:00Foto: A.S.O.

Svenske VOID er et af den seneste mærker, som kombinerer et stærkt designfokus med funktionelle klæder til cykling. Vi har haft fingrene i bukser, jersey og vindjakke - og vi er særdeles begejstrede.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Intro:

Markedet for veldesignet cykeltøj vokser støt og flere og flere stiller krav til de æstetiske elementer, når de vælger det cykeltøj, som tidligere i højere grad blev valgt på baggrund af funktionelle elementer.

 

Således også svenske VOID, som mener, at cyklingen har brug for lidt mode og derfor tilbyder veldesignede produkter til livet i sadlen. Siden 2013 har firmaet produceret en komplet cykelkollektion, hvor man kan finde alt man har brug for.

 

Hos VOID, som i øvrigt står for Vision Of Infinity Defined, finder man således alt fra vovede designs til mere klassiske af slagsen - alle sammen med en klar holdning til, at cykling også kan og skal se godt ud.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Vi har haft fingrene i et sæt bestående af jersey, bibshorts og vindjakke for at teste på egen krop om det kan lykkes VOID at få de skandinaviske designdyder og funktionaliteten til at gå op i en højere enhed.

VOID Limited Jersey

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Black Stripe (fås også i Burgundy Stripe)
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Euro 110,- (Fås netop nu på tilbud til Euro 77,-)

 

VOID’s Limited Jersey er en lækker sag med både masser af designmæssig kant og fine, funktionelle egenskaber.

 

Trøjen er yderst minimalistisk i både design og udførelse og så er kvaliteten rigtig høj.


Først og fremmest er snittet holdt simpelt og effektivt, så man får en smal silhuet, hvilket meget godt understreger de nordiske designrødder og dyder.

 

Designet er holdt i sort med hvide pinstribe-detaljer, som jo sædvanligvis ellers hører til i helt andre sammenhænge. Design er jo altid en smagssag, men vi synes at VOID slipper godt fra det, og når man sammenholder det med den gode materialekvalitet, så oser det lidt af eksklusivitet.

 

Stofkvaliteten er nemlig lækker. I hånden er den ’dejlig tung’, hvilket som regel er en god indikation på høj kvalitet og et stof som egner sig godt til cykeltøj, da det strækker godt.

 

Det er også den klare oplevelse på, hvor den store elasticitet er med til at sørge for, at trøjen sidder godt.

 

Kraven er skåret lavt og giver sammen med ærmerne et ret gennemført og minimalistisk race-look. Der er klare referencer til de aero-tendenser, som længe har gennemsyret cykelsporten i funktion, og som nu for alvor finder indpas på designsiden også.

 

Således er ærmerne lange og har en fin, bred elastiklukning. Dermed sidder de godt til og bliver siddende under kørsel. Vi har oplevet, at de lige skal moses på plads grundet det tætte fit. Ærmerne skal trækkes en smule op for at få dem til at sidde, som de skal under armene.


Til gengæld sidder de virkelig godt, når de først er der, og man sidder i cykelpositionen.

 

Fittet er lavet til at være race-fit, og det er det også.


Dog har VOID med både snit og stof ramt en god pasform, som vi oplever sidder godt alle de vigtige steder. Ærmerne sidder godt, trøjen er tæt over bryst og mave, så intet stof blafrer i vinden, mens taljen er tæt og ikke gaber eller flytter sig op.

 

Under armene og ned langs siden af trøjen, har VOID indsat et stykke mesh med stor strækbarhed, som er med til at forfine race-cuttet, uden at det går ud over komforten. En ret fin detalje, som også er yderst funktionel, når temperaturen er høj.

 

Alt i alt en lækker jersey, hvis man er til race-look såvel som pasform. Trøjen vinder på sin fine pasform især og de lækre materialer, som VOID har brugt. Vores anbefaling.

VOID Bib Shorts

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Sort/hvid
Størrelser: XS-XXL
Vejl. pris: Euro 160,-

 

VOID’s bibshorts er en ret klassisk sag, som dog har enkelte detaljer, som understreger den moderne og performance-baserede tilgang.

Først og fremmest er det et par shorts i rigtig fin kvalitet. Stoffet er semikraftigt, hvilket gør det til et par shorts, som er velegnede til tre årstider. En fin allround-egenskab, som gør investeringen god.

 

Pasformen er hverken super race-cut eller endurance-baseret – snarere et fint sted midt imellem. Den kan nærmest betegnes som klassisk og de fleste kropstyper kan finde sig til rette uden problemer.

 

Konstruktionen er ret traditionel, hvor de enkelte paneler er holdt i det samme stof, mens enderne oser lidt mere af moderne funktionalitet via det brede elastikbånd med indvendig silikoneprint. Det er en rigtig lækker detalje, som gør at bukserne sidder ret godt og forbliver på plads under kørsel.

 

Benene er forholdsvis korte og det skal man være opmærksom på alt efter ens præference. De moderne tendenser dikterer lidt længere ben, mens de klassiske røster argumenterer for længden vi ser her. Vi kunne godt savne en centimeter mere, men det er som sagt en klar smagssag. Buksebenene er på ingen måde korte skal det understreges.

 

Shortsene har desuden gode detaljer i selerne, som er åbne i ryggen og derved meget luftige. Tilmed er materialet blødt og derved lækkert mod huden.

 

Indlægget er ret minimalistisk og fylder ikke meget. Vi kunne godt savne lidt mere støtte og blødhed til lidt længere ture, mens puden omvendt er god på de dage, hvor der skal køres lidt kortere og tilsvarende hårdere.

 

VOID siger selv, at shortsene er designet til en aggressiv kørestilling og vi er tilbøjelige til at gove dem ret. Her er et produkt, som for alvor kommer til sin ret, når fokus er på race og hård kørsel.

 

Under kørslen sidder bukserne fortrinligt og pasformen er tilpas tæt til at det hele forbliver på plads.   

VOID Wind Jkt

Feltet.dk's vurdering:

 

Fakta:

Farve: Sort (fås også i White Shield)
Størrelser: XS-XL
Vejl. pris: Euro 110,-

 

Jakken med det beskrivende navn ‘Wind Jacket’ er et toplækkert produkt fra svenske VOID. Det er enalsidig og fleksibel sag, som virkelig er relevant på vores nordiske breddegrader.

 

Jakken er ultratynd og let – som VOID selv skriver, så er den perfekt til at hive op ad baglommen på kolde morgener eller kølige aftener. Eller når vejret er omskifteligt. Vi kunne ikke være mere enige og efter at have haft jakken i hånden og testet den grundigt, så udråber vi den gerne til en af de bedste vindjakker vi har prøvet.

 

Først og fremmest får man en fantastisk pasform via godt med stretch i stoffet. Forsiden er mere rigid og kraftigt, så den kan tage imod vinden, mens ryggen er lavet i et mere elastisk materiale, som giver god fleksibilitet og pasform. Jakken sidder supergodt og tæt uden at stramme.

 

Der er en fin længde bagpå, så man får beskyttelse mod vandsprøjt på våde dage, mens ’halen’ også er forsynet med funktionelle refleksdetaljer.

 

Tynde elastikkanter gør, at jakken lukker til alle de nødvendige steder; hals, talje og håndled.


På indersiden af ærmerne går der fra armhule til håndled en elastisk kile, i samme stof som ryggen, som er med til at sikre en god pasform i ærmerne, som sidder godt til.


Det bidrager også til, at jakken er hurtig og ubesværet at få både af og på, hvilket er en klar fordel.

 

Vi har haft lejlighed til at teste jakken i de franske alper, hvor den virkelig beviste sit værd. Let i vægt og nem at have med i en baglomme (selv om disse var på overarbejde med gels, ekstra slanger og så videre) og masser af beskyttelse mod kølig vind og så fin pasform, at man ikke er generet af løst stof på nedkørsler med høj fart. Kort sagt – funktionalitet når det er bedst.

 

En fin detalje er desuden lynlåsen, som ikke er centreret. Derved er der god plads til lynlåsen fra din jersey og de to kommer aldrig i konflikt til gene for pasformen. En lille, men flot gennemtænkt og funktionel detalje.

 

Et topklasseprodukt som oser af kvalitet og præsterer meget flot i test – og hvor vi har meget svært ved at sige noget negativt. Et absolut must-have for skandinaviske cykelryttere.

Konklusion:

VOID lykkes meget flot med at kombinere design og performance. Stofkvaliteter i top sammenholdt med fin pasform giver nogle gode produkter, hvor især jersey og vindjakke imponerer os, mens underdelen står mere anonymt i erindringen.


Vores anbefalinger til alle der går op i deres cykeltøj – både udseende og egenskaber.

 

Sådan har vi testet:

Produkterne er testet grundigt på både korte og lange ture på landevejene i Danmark samt de franske alper.

 

Stillet til rådighed af: VOID Cyclling

 

 

DEL
INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?