Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Kask Infinity cykelhjelm

22. juli 2013 14:00Foto: A.S.O.

KASK Infinity synes meget velegnet til danske forhold, hvor rullende bakker og ikke alt for lange stigninger gør, at man ikke koger over, når farten går ned. Hjelmens mulighed for at kunne tilpasses fra aero-hjelm til ventileret hjelm blot ved at skyde et panel frem eller tilbage, gør den til en spændende mulighed, hvis man er på jagt efter en ny hjelm.  

Artiklen fortsætter efter videoen.

Som det første cykelmedie i Danmark, er det hermed Feltet.dk en glæde at bringe testen af KASK INFINITY, som du sikkert har set på hovedet af Team SKYs ryttere i enkelte etaper af det nyligt afsluttede Tour de France.

Se også vores produktnyhed om hjelmen.

 

Stillet til rådighed af:

KASK
Shift Active Media
 

Særlige features ved produktet:

- Aerodynamik og ventilation i en og samme hjelm

- Coolmax pude i fronten

- Læder hagerem

- Ergonomisk design, der sikrer optimalt fit på alle hovedstørrelser og -former.

 

Vægt opgivet/vægt målt:

270 g / 307 g

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X’s Tour de France-bruttotrup

 

Vejl. pris:
250 € (ca. 1865 kr.) - den danske pris kendes endnu ikke

Introduktion:
Gennem de seneste år har aerodynamikken haft stor fokus i cykelsport. Ikke kun på rammer, hjul og komponenter har udviklingen været rivende. Senest har specielt hjelme, og tætsiddende tøj, været under luppen for at optimere rytternes kamp mod vinden.

Team Sky har, i lighed med andre cykelhold, haft landevejshjelme, hvor ventilationskanalerne har været skærmet af for at optimere luftens strømning omkring hjelmene. Under køligere forhold har dette også været en udmærket løsning, men med cykelløb i sommerheden, har den manglende ventilation været et fokusområde for rytterne.

Med det in mente har KASK, i samarbejde med Team Sky, skabt en hjelm, der skal have samme aerodynamiske egenskaber, som den fuldt lukkede hjelm  holdet hidtil har kørt med, samtidigt med, at den skulle være godt ventileret til brug på varme dage. KASK Infinity er produktet af dette samarbejde.

KASK, der også producerer TT-hjelmen Bambino, har i udviklingen af Infinity anvendt samme afrundede profil som på TT hjelmen, idet det er filosofien, at denne form er med til at sikre en renere luftstrøm rundt om hjelmen.  Noget nyt er en ”side rib”, der er med til at reducere den ”lavtryks-boble”, der skabes bag hjelmen som følge af luftens strømninger. Herved skulle turbulensen omkring hjelm reduceres med optimal aerodynamisk gevinst til følge.

 

Første indtryk:

I juni måned, da vi modtog hjelmen, var vi på flere punkter begejstrede for hjelmen. Hjelmens justerbare panel er let at betjene, ligesom puderne og hageremmen med læder virkede som rigtigt lækre detaljer.


På hovedet er hjelmen smule mere rund at se på end almindeligt ventilerede hjelme. Denne form skyldes, som nævnt ovenfor, fokus på aerodynamik. Om man kan lide det er en smagssag - men på denne testers hoved ser den en smule mere rund ud, end almindelige hjelme.


Selve hjelmens finish er rigtigt god med støbning og forarbejdning i top. De 307 gram, som vægten lander på, er i den tunge ende blandt tophjelmene, men da hjelmen er lavet med optimal aerodynamik som mål, synes det egentligt at være godkendt. På hovedet føles den heller ikke tung, specielt fordi den sidder så godt, som den gør. 
 

Test:
Som nævnt, så sidder hjelmen rigtigt godt på hovedet. Umiddelbart vil denne tester mene, at det er den mest komfortable hjelm, der har været kørt med.  Hjelmen er nem at passe til med nakkeremmen, der i modsætning til de fleste tophjelme i dag, ikke justeres ved et ”klikspænde” eller et ”drejehjul”. Det er anvendt en velcrolukning, der er nem at justere til, og dens fleksibilitet gør, at man kan trække den lidt op eller ned over nakken, alt efter, hvad man finder behageligt. Hvorvidt velcroløsningen er valgt for at spare vægt eller det er fordi man kan mikro-justere, skal denne tester lade stå usagt. Når først man har justeret til, så virker det, om end det er knapt så fleksibelt som et drejehjul.

Coolmax puden foran i hjelmen er nok den bedste, som denne tester har prøvet. Den er godt tyk, hvilket gør, at den sidder rigtigt behageligt til på panden. I modsætning til andre hjelme som denne tester har prøvet, er der ingen skarpe kanter, der skærer i panden, når puden bliver mast ind mod hjelmens skelet. Ydermere virker det som om, at puden trækker sveden væk fra panden, og tager man hjelmen af og på, så føles den ikke så våd af sved, som man ellers oplever med de noget tyndere puder.

Puderne i hjelmens top er også ganske gode, og man mærker ikke hjelmens flamingo-skelet, når den sidder på.
 

Hageremmen, der er beklædt med læder for at hindre ubehag omkring halsen, virker som den skal, og sidder godt om ørerne på denne tester, der har en hovedomkreds midt i det spænd, som hjelmen passer.  

I forhold til hjelmens ventilation, der i bund og grund er det væsentlige for denne test, så er der mærkbar forskel på, om man kører med hjelmen fuldt ventileret eller med panelet lukket. Med panelet åbent skaber de i alt 5 kanaler i fronten fin luftgennemstrømning.  Bag på hjelmen er der 8 huller, der altid er åbne, så den varme luft inde i hjelmen altid kan komme ud den vej - uanset om hjelmens panel er åbent eller lukket. Her er de to små front-åbninger med til at sikre, at luften cirkulerer inde i hjelmen, når panelet er lukket.

 

Hjelmen er dog varm, når man ikke kører rigtigt stærkt. Under testen har vi kørt et antal bakke intervaller i den lune sommerdage (+/- 23 grader og bagende sol), og her kan det godt mærkes, at der er få åbninger på toppen af hjelmen. Hjelmen er mærkbart varmere end en almindelig ventileret hjelm, selv med panelet fuldt åbent, når farten falder og temperaturen stiger. Når det går nedad igen, køles hovedet dog hurtigt af.

Ventilationspanelet fungerer rigtigt fint. Panelet er behandlet med et ”anti-slip” materiale, der skulle tilsikre, at fingrene ikke glider, når man åbner eller lukker. Umiddelbart er det ikke til at føle forskel på panelet eller resten af hjelmen, men vi har dog heller ikke oplevet, at fingrene gled.

Man kunne frygte, at panelet ville rasle, da det er et plastik låg, der glider i to plastik riller. Det gør det dog ikke! Hjelmen larmer ikke når man har den på, ligesom det heller ikke er tilfældet, hvis man ryster voldsomt på hovedet.

Vi har i sagens natur ikke crash-testet hjelmen ved styrt, men KASK understreger, at opbygningen af ventilationssystemets struktur er med til at forstærke hjelmen, hvorfor Infinity ikke er svagere end en almindelig hjelm på trods af det integrerede panel.


Konklusion:
Kask har med Infinity udviklet en hjelm, der ved brug af innovativ tænkning kombinerer både aerodynamik og ventilation, og når man holder den op mod det den er, nemlig en aero-hjelm, så virker den som et rigtigt godt produkt.

Hvis man vil have en fuldt ventileret hjelm, så skal man kigge i andre retninger - men som kompromis mellem aerodynamik og ventilation, synes denne hjelm at være en oplagt kandidat. Det er dog væsentligt at bemærke, at hjelmens aerodynamiske egenskaber ikke umiddelbart er målbare (med wattmåler), når man sidder på cyklen. Det er dog et faktum, at de aerodynamiske love siger, at jo glattere overflade luften møder, jo mindre modstand skabes der omkring objektet - og Infinity har alt andet lige en væsentlig glattere/renere overflade end de ventilerede hjelme.

Prisen er høj og det er altid individuelt, hvad man synes er for meget for en hjelm. Man kan dog ikke komme uden om, at man i KASK Infinity får en rigtigt lækker hjelm, hvor pris og kvalitet synes at gå godt i spænd.

Hjelmen synes meget velegnet til de danske forhold, hvor rullende bakker og ikke alt for lange stigninger gør, at man ikke koger over, når farten går ned. Hjelmens mulighed for at kunne tilpasses fra aero-hjelm til ventileret hjelm blot ved at ændre på et panel, gør den til en spændende mulighed, hvis man er på jagt efter en ny hjelm, og er villig til at betale lidt ekstra. 
 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pasform, kvalitet, innovativ tænkning
- Ventilationen (når det går opad), pris

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?