Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Pas Normal vintertøj – jakke, bibs og base layer

22. januar 2016 19:00Foto: A.S.O.

Vi er imponeret af vintertøjet fra det danske mærke Pas Normal. De har lykkes i at lave et sæt vintertøj af høj, høj kvalitet - som er let og virker som det skal. Navnlig base layeret er noget af det bedste vi nogensinde har haft i hænderne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Funktionelt cykeltøj til vinterbrug er et must i en ægte, dansk cykelentusiasts garderobe. Vi kommer ikke uden om det - kan man lide at cykle året rundt, må der investeres i noget, der virker, for i modsat fald er man ilde stedt (eller sendt direkte i spinninglokalet eller hjem til hometraineren) i adskillige måneder hvert år.

Og hvad er så funktionelt vintercykeltøj? Tja, det korte svar her er: cykeltøj, som holder en varm og tør, og som man ikke kommer til at ’koge’ i. Hvilket vil sige, at det hjælper en med at skille sig af med varmen. Samtidig skal tøjet selvfølgelig være vind og vandtæt - luften er jo kold og ofte også meget fugtig, selv når det ikke regner eller sner.

De fleste vil vide, at meget vintercykeltøj i mere eller mindre grad lever op til noget eller dele af det ovenstående. Sat på spidsen er det optimalt, når vintercykeltøj til at starte med føles (for) koldt, men som, når man har kørt sig en smule varm, føles behageligt.

 

Det er bedst hvis man hverken fryser eller sveder, heller ikke efter et par timer, om end der for de fleste kommer et punkt, hvor kulden - også pga. træthed - automatisk sætter ind. For langt, langt de fleste vil dette punkt først sætte ind i fødder og hænder.

Med udgangspunkt i alt dette har vi testet vintertøj fra det unge danske high end mærke, Pas Normal Studios. Tøjet - og her er der tale om tre dele, mærkets ’Heavy’ vinterjakke, ’Winter’ bibs samt ’PNS X SNS’ uldrullekrave base layer - landede på vores bord i starten af januar, og debuten i tøjet foregik såmænd i -4 grader…

 

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Winter Heavy Long Sleeve’ vinterjakke

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort/grå (med mørkblå feature)
Størrelser: XS-XL
Materiale: MantoTEX® (Polyester/elastane)

Produceret i Italien
Vejl. pris: 2.199
 

Test:

Kan den her sag virkelig holde én varm…? Vi skal ikke benægte, at den tanke fløj gennem hovedet, da vinterjakken blev pakket ud, følt på, vendt og drejet og i sidste ende prøvet på. Stoffet er relativt tyndt, jakken meget let, og selvom den både er lidt foret på indersiden samt har en høj – og også foret – krave, føltes denne vinterjakke ikke som en, nå ja, almindelig vinterjakke. Nærmest mere som en lidt kraftig vindjakke.

Og oplevelsen af en – behagelig – let og fleksibel jakke blev bestemt ikke mindre, da vi vovede pelsen og bevægede os ud i det iskolde, danske vinterlandskab (første testtur blev som nævnt kørt i -4 grader). Indenunder var blot et enkelt lag: Den medsendte ’PNS X SNS’ uldrullekrave (mere om den nedenfor). For en person, altså denne tester, der normalt er ganske kuldskær og meget sjældent kører med færre end tre lag om vinteren, var dette en udfordring, et noget nervøst eksperiment.

Overraskelsen og glæden var stor. To timer senere – efter at have frosset en smule de første 5-10 minutter – kunne det konstateres, at det var lykkedes at holde varmen forbavsende godt. Og samme indtryk blev igen og igen bekræftet, efterhånden som testen skred frem – med endnu længere ture, med tempo- og intervalture undervejs og under lignende og lidt varmere vejrforhold. På nogle ture blev et tredje mellemlag taget i brug, i visse tilfælde rart, men sommetider også pludselig på grænsen til at være for varmt.

Med andre ord: Den enkelt, men elegant og neutralt designede vinterjakke kan bestemt det, en vinterjakke skal kunne – og fungerer helt fortrinligt i selskab med Pas Normal Studios egen uldrullekrave. De tre lommer bagpå er der ikke noget at udsætte på, ej heller de lysreflekterende, påtrykte ord. Kraven går dejligt højt op, og helt generelt gør jakken, hvad den skal, fx at ventilere godt og holde én tør på indersiden.

Nogle vil måske savne et par features, såsom anordning til mobil/ledning, mulighed for yderligere at regulere ventilation, eller – som denne tester – mene, at slutningen ved ærmerne, som er en enkel og kort, stram elastik, kunne være lavet mere elegant. Men i det store billede er det i småtingsafdelingen og ændrer ikke på indtrykket af en lækker kvalitetsvinterjakke, der fungerer rigtig godt i danske forhold.

Winter Bib Long’ vinterbukser

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Sort (med grå og mørkblå feature)
Størrelser: XS-XL
Materiale: Polyamide/elasthan
Produceret i Italien
Vejl. pris: 1.899

Test:

Som det var tilfældet med den testede vinterjakke (læs ovenfor), kunne vi ikke lade være med umiddelbart at tænke; at de her vinter bibs da virkede en anelse tynde i det. Bukserne, som virker mere farverige, da de grå-blå featurefarver træder markant frem på knæene, føles bløde og lette, om end også disse er forede indvendigt. Det måtte – der var ingen vej uden om – stå sin prøve i vinterkulden.

Bukserne sidder tæt til og er behagelige at have på. Vi brød os straks godt om det nettede meshstof på overkroppen (selerne) samt lynlåsen og den gode, tætte slutning ved anklen. What’s not to like.

Nej vel, og sådan tænkte vi også i løbet af testen, hvor bukserne gav god varme – også i den bidende frost – og sad komfortabelt, uden at glide hverken op eller ned eller ej heller ikke overraskede med irriterende syninger. Bukserne har ingen pude, så her er man overladt til den bib shorts, man har på indenunder. Og som med jakken er de simple og uden særlige features.

Alt i alt var der også her tale om en særdeles positiv oplevelse, som befæstede indtrykket af kvalitetsprodukter, og cementerede, at Pas Normal Studios’ ambitioner om racefit cykeltøj, af gode materiale og velegnede til dansk vintervejr lykkes.

 

Vi kom måske ikke her op ’at ringe’ på samme måde, som vi gjorde over vinterjakken (og som vi nedenfor gør det over uldundertrøjen), men disse vinterbukser er et aldeles stærkt produkt.

De eneste mindre beklagelser, vi måtte have, og en egentlig beklagelse kan det måske end ikke kaldes, er at refleksbogstaverne på lårene så småt begyndte at strække i løbet af testperioden, samt at buskerne klarede sig mindre godt i ’varmetesten’, når de var våde.

 

På et par testture i snevejr, lige omkring frysepunktet, sneede det, og da buskerne først var blevet våde, lod de lettere kulden trænge igennem, og knæene føles udsatte. Men igen, skulle dette undgås, ville det kræve kraftigere og måske endda vandtæt stof – og så ville det være en helt anden buks.

PNS X SNS Turtleneck’ uldrullekrave base layer

Feltet.dk's vurdering:

Fakta:

Farve: Mørkblå og havblå (krave)
Størrelser: XS-XL
Materiale: Fin merinould
Produceret i Danmark (af S. N. S. Herning)
Vejl. pris: 1.099
 

Test:

Skal vi i denne test svinge os helt op til at snakke om genistreger, bliver det i forbindelse med dette base layer. Efter at have været fulde af ros, navnlig i forbindelse med Pas Normal Studios vinterjakke, vil begejstringen nærmest ingen ende tage, når vi skal sætte ord på vores oplevelse med det base layer, vi modtog til test: Uldrullekraven med det mystiske fornavn ’PNS X SNS’. Her har vi at gøre med et virkelig lækkert produkt, kort og godt.

Først, lad os få afmystificeret navnet: PNS som i Pas Normal Studios – og SNS som i S. N. S. Herning, den 85-årige og familiedrevne uldspecialist, med den gammeldaws ’sailor’ som varemærke og produktion fastholdt i den midtjyske tekstilhovedstad.

Og det er altså svært ikke at blive duperet – ikke bare af det åbenlyst smarte, danske samarbejde mellem cykeltøjproducenten og uldspecialisten, men i mindst lige så høj grad af kvaliteten af det base layer, der er frugten af samarbejdet.

 

Trøjens lækre merinould – et materiale, der i stadig stigende grad bruges i sportstøj, ikke mindst de inderste lag, og med god grund – er virkelig komfortabelt, luner usædvanlig godt og holder huden dejlig tør. Og efter gentagen brug lugter det stadig ikke grimt af sved.

Samtidig er det et virkelig hit, at selve rullekraven er så lang, som den er. Den kan bukkes to gange, hvis man synes, men egner sig måske bedst til et enkelt buk, hvormed den går dejligt højt op ad halsen – eller til slet ikke at blive bukket, men nu i stedet kan trækkes helt op over hagen. På de helt kolde dage syntes vi såmænd ganske godt om dette (sagt og ment med jysk beskedenhed!).

Denne tester har efterhånden prøvet en del forskelligt svedundertøj til vinterbrug, af forskellige materialer, også merinould, og har ikke tidligere fundet så stor glæde ved et base layer, som det er tilfældet med ’PNS X SNS’ rullekraven.

Som det kunne læses ovenfor var det overraskende nok fuldt ud tilstrækkeligt, selv ned i minusgrader, at nøjes med dette ene lag under den tynde vinterjakke. Hvilket i meget høj grad må tilskrives uldrullekravens kvaliteter. En trøje, man såmænd også sagtens kunne bruge som helt almindelig hverdagsbrug, da den er klassisk flot og med et relativt kropsnært snit.

Samlet konklusion

Imponeret, det er vi. Det danske mærke Pas Normal har nemlig lanceret et sæt vintertøj af høj, høj kvalitet. Timerne på cyklen, også i minusgrader, går unægtelig noget hurtigere, når kropsvarmen er behagelig, huden tør og bevægelsesfriheden stor, som følge af tøjets komfortable og tynde materialer.

 

Jo da, der skal betales for sagerne, i den billige ende er det ikke. I alt over 5.000 kroner for de tre testede tøjdele er et stykke over, hvad mange sikkert vil betale – og det er bestemt til at forstå. Men når det er sagt, må det også siges, at vi har oplevet kvaliteten som derefter. Det er lækkert, og hvor vinterjakken var testens måske mest positive overraskelse, er uldrullekrave base layeret et så fremragende produkt, at man seriøst bør overveje investeringen.


Sådan har vi testet:
Alle tre tøjdele er testet i de midterste uger af januar måned (2016), dvs. på et tidspunkt hvor årets vinter viste sig fra sin koldeste og hvideste side. På alle testture, som er foregået både på landevejen og i terrænet – på crosscykel og til flere crossløb – og på ture op til ca. tre timer ad gangen. I træningen som både har været med og uden intervaller, har temperaturerne ligget mellem +5 og -5 grader. Der er blevet kørt på solrige (og iskolde) dage, i gråt og blæsende vejr – og i snevejr.

 

Om mærket
Pas Normal Studios er et ungt dansk cykeltøjsmærke. Bag mærket står personer, heriblandt prominente navne fra cykelverdenen og modeindustrien, som mener, at der mangler noget raceorienteret cykeltøj til rytteren, som ikke gider gå ned på kvalitet. Blandt de mest kendte af stifterne er nok Brian Nygaard, som er presseansvarlig for Orica Greenedge og Karl-Oskar Olsen som er Kreativ direktør hos Wood Wood og PNS. Pas Normals Studios koncept går kort fortalt ude på at levere dansk design, i italiensk tøjkvalitet.

Stillet til rådighed af:
Pas Normal Studios 

DEL
INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?