Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Rapha Pro Team tøj - Bibshorts, jersey, handsker

09. august 2014 10:00Foto: A.S.O.

Et af de bedste sæt cykeltøj på markedet med tilhørende handsker, som til fulde opfylder de forventninger, som det dyre prisskilt fører med sig.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta:
Producent: Rapha
Vejl. priser:
- Bibshort, Euro 220 / Kr. 1.650
- Jersey, Euro 170 / Kr. 1.275
- Handlersker, Euro 60 / Kr. 450
Fås i flere farver

Test:
Dette sæt er hentet fra Raphas Pro Team-kollektion. Den er Raphas toplinje af tøj, som er fremstillet med blik for alle detaljer. Den er udført i letvægtsmateriale, og samarbejdet med det britiske Continental-hold Rapha Condor JLT, har blandt andet medført et snit, der er lavet til en aggressiv position på cyklen.

 

Raphas Pro Team Bibshorts er lavet i samme stof og pasform som dem Team Sky kører i. Konstruktionen er den samme og er forsynet med Cytech-indlægget, som har begejstret rigtig mange ryttere med sin komfort.

 

Trøjen har blandt andet inkorporeret Raphas coldback®-teknologi. Stoffet er behandlet, så det reflekterer solens stråler. Resultatet er, at stoffet absorberer mindre varme og er op til 9 grader koldere mod huden end ikke-behandlet sort stof. Bag- og sidepaneler i netlignende stof giver desuden øget ventilation, så rytteren bedre kan komme af med varmen. Endeligt er trøjen udstyret med et af Raphas designmæssige kendetegn - cirklen om den ene arm i farvet stof. Den bryder det minimalistiske sorte look og er efterhånden blevet synonym med det britiske mærke. Ikke mindst fordi Team Sky også kører med den på deres uniform.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Cykelhandskerne fra kollektionen er minimalistiske og fuldender den samlede pakke. De er gennemtænkte med en række detaljer som men ellers ikke ser. Eksempelvis er overdelen af venstre tommelfinger udført i stof som er beregnet til at tørre sin næse med på farten. Højre tommelfinger er derimod lavet til at tørre sved af med.

 

Der er ingen tvivl om, at Rapha har placeret sig som et eksklusivt mærke i det fleste cykelkenderes bevidsthed. Både kvalitetsmæssigt, men så sandelig også prismæssigt. Derfor er der visse forventninger til et sæt som denne Pro Team-udgave, som ret beset kunne veksles til to anstændige sæt cykeltøj fra rigtig mange brands, som er placeret et niveau eller to under de britiske feinschmeckere.

 

Ved første øjekast formår Rapha dog at imponere til fulde. Alle produkter leveres i en lækker pose som stilmæssigt matcher Raphas samlede udtryk. Det er underspillet og lugter langt væk af kvalitet. Udpakningen gør ikke indtrykket dårligere. Tværtimod. Både stof og forarbejdning føles lækker og indbydende. Stoffet er fyldigt og oser af kvalitet.

 

Pro Team Bibshorts:

Shortsene fra Rapha er først og fremmest et stykke veludført håndværk. Snittet er, som lovet af Rapha, tætsiddende og skåret til en aggressiv position. Som med mange andre mærker og modeller, så er de ikke videre behagelige at have på, når man står på jorden. Det er selvklart heller ikke det, de er lavet til, og dte mærkes tydeligt, når man kommer i sadlen.

 

Her sidder bukserne noget nær perfekt. De bløde seler er skånsomme omkring skuldrene uanset om der køres med svedundertrøje eller ej, og kantelastikken på lårene holder bukserne perfekt på plads. Endelig lever Cytech-indlægget til fulde op til sit gode ry. Det balancerer perfekt imellem at give komfort til mange timer i sadlen, samtidig med, at det ikke fylder for meget og er i vejen.

 

Dyre bibshorts skal simpelthen skille sig ud ved bedre siddekomfort og det gør disse så rigeligt.

 

Stoffets kvalitet skiller sig også ud. Det er exceptionelt blødt og lækkert og har den helt rette strækbarhed. Man mærrker nærmest ikke at man har dem på, hvilket ofte er et fantastiks parameter i en test, hvor man måler og vejer alt.

 

Buksernes funktionalitet kan vel bedst beskrives med ét ord: Komfortable. Det er også svært, ikke at lægge mærke til de små detaljer, som også er med til at skille et mærke som Rapha ud. Bibshortsene er eksempelvis forsynet med to mindre labels på indersiden af selerne.

Det ene er til at skirve navn og nummer i, hvis man var en del af et hold, hvor der skulle vaskes samlet under et løb. Det er naturligvis irrelevant for bukserne funktion, men alligevel med til at give en følelse af eksklusivitet. Forskellen i detaljerne.
 

Det andet label er gemt på indersiden af en lomme og er påført Raphas mantra om at køre som et hold og dele landevejens pinsler sammen for at blive et hold. Stemningsfyldt og inspirerende.

 

Pro Team Jersey:

Trøjen udmærker sig på rigtig mange af de samme fronter som bukserne. Først og fremmest er stoffets kvalitet nøjagtigt lige så lækkert som først eindtryk havde givet forhåbninger om. Det er tilmed komplimenteret af et snit og en pasform som giver en følelsen af, at trøjen nærmest var lavet på mål.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Kraven er lavet en smule lavere en man oplever på mange cykeltrøjen og det føles rigtig godt. Selv om man har lynet helt op, så føler man ikke at man er ved at blive kvalt.

 

Alle de små detaljer er også udført til højeste karakter. Elastikken i armene slutter helt til, uden at være alt for stram. Det samme gør sig gældende i bunden af trøjen, hvor elastikken ellers ofte kan være en tand for slap.

 

Flere steder på trøjen er der desuden indarbejdet fine detaljer. Eksempelvis er ’Pro Team’ diskret placeret på en af baglommerne i sort, sublimeret tryk som så igen rummer et andet af Raphas mantraer på indersiden.

 

Raphas coldback®-behandling skulle holde trøjen koldere end ellers. Det kan være svært at sige noget helt præcist om dette i en aldeles uvidenskabelig test, men trøjen har været testet på rigtig varme dage i bagende sol, hvor den har leveret et særdeles positivt indtryk. Selv om trøjen er sort og kraftig, så har den været et behageligt kendskab på de varme dage.

 

Også sidepanelerne i mesh er ultrabløde og bidrager til følelsen af lethed og gennemarbejdet kvalitet.

 

Pro Team-handsker:

Handskerne fuldfører sættet i ægte Rapha-stil. De er minimalistiske og tætsiddende og det kan være lidt kringlet at få sin hånd ind i dem. Når de først er på, så sidder de dog noget nær perfekt. Den lette overdel giver fin ventilation.

 

I håndfladen er der ingen polstring og handskerne skal således ikke bæres for at dæmme op for stød og vibrationer fra styret.
Derimod beskytter de huden fremragende og så er detaljerne på hver tommelfinger til henholdsvis snot og sved ret geniale.


Konklusion:

Et sæt fra Raphas Pro Team-kollektion er en af de bedste investeringer, du kan lave til din cykelgarderobe, hvis du er villig til at betale lidt mere end normalt. Den samlede pakke er overvældende god: Design, pasform, kvalitet og detaljerigdom. Det hele kører på stor klinge, men konkurrenterne desperat forsøger at holde hjul. Alle de ting som skal skille sig ud, når prisen er høj, er på plads.
 

Først og fremmest er de brugte materialer i særklasse i både shorts og trøje. Dernæst sidder det noget nær perfekt. Indlægget i bukserne giver komfort til mange timer. Samlet set en pakke som er rigtig svær at overgå.

Om mærket:
Det er gået stærkt for britiske Rapha, siden de for ti år siden introducerede sig selv på markedet med den nu ikoniske kollektion ’Kings of Pain’. Siden har firmaet positioneret sig som en af verdens førende producenter af  high-end-cykeltøj. Stilen er diskret og afdæmpet og henter sine rødder i klassiske cykeldyder som kammeratskab, hårdt arbejde og mod.

Rapha er netop elsket af mange for sit stilrene look, som ofte står i skarp kontrast til diverse mere eller mindre iøjnefaldende modetendenser, som rammer cykelmoden fra tid til anden. Ydermere er Rapha kendt for at bruge innovative og lækre materialer, så den samlede pakke bliver en kombination af afdæmpet design og kvalitetsmaterialer fra allerøverste hylde.


Stillet til rådighed af:

Rapha
 

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?