Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: LaPresse

Thomas vandt perfekt 3. etape for Sky

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

19.04.2017 kl. 14:55 af Christian Berg.

Det britiske storhold viste deres klasse, da de tog sejren, andenpladsen og førertrøjen på dagens etape af Tour of the Alps efter fantastisk forarbejde.

3. etape ventede i dag rytterne i Tour of the Alps, og igen i dag blev etapen forkortet. Dagen bød dog stadig på 135,6 kilometer fra Villabassa-Niederdorf til toppen af Saint Pietro-stigningen i Funes-Villnöss. Team Sky tog teten i feltet på de sidste 50 kilometer, og det forarbejde gjorde Geraint Thomas færdig, da han vandt på toppen af stigningen foran holdkammeraten, Mikel Landa.

 

Etapereferat

Rytterne havde tørt og koldt vejr, da de mødte frem til starten på den modificerede etape, og det var bare to grader, da man rullede ud gennem den neutraliserede zone. Allerede det første angreb gav resultat, da Leigh Howard (Aquaa Blue), Filippo Fortin (Tirol) og Davide Orrico (San Gemini) fik lov at køre.

 

De skulle kæmpe lidt for at få et større forspring og var efter ni kilometer bare 30 sekunder foran, men hurtigt gik feltet i stå. Efter 20 kilometer var de allerede næsten fem minutter foran, og selvom FDJ begyndte at føre, voksede afstanden til 7.15 efter 26 kilometer.

 

Som det var tilfældet i går, tog Gazprom-Rusvelo imidlertid ansvar, og de holdt afstanden på 7.10 efter første time, hvor der var blevet tilbagelagt 39,1 kilometer. Kort efter vandt Orrico den første bjergspurt foran Howard og Fortin, mens Gazprom-Rusvelo og resten af feltet fulgte 6.47 senere. FDJ gik dog frem og hjalp det russiske mandskab, og forspringet faldt hurtigt til fire minutter.

 

Sky øger tempoet

Da feltet ramte bunden af den svære næstsidste stigning, gik Team Sky massivt i front. De gik frem med alle seks mand, men de satte ikke for alvor tempoet i vejret. Edoardo Zardini (Bardiani) angreb fra feltet, men han blev hurtigt hentet tilbage af Sky-toget. I fronten satte Orrico sine følgesvende og fortsatte alene mod toppen.

 

Seks kilometer før toppen blev Fortin kørt ind af feltet, og kort efter øgede Ian Boswell (Team Sky) tempoet mærkbart i feltet. Derfor blev favoritgruppen reduceret markant, og Pinot havde kun én mand ved sin side. Kort inden toppen blev også Leigh Howard hentet, mens Orrico krydsede toppen som første mand. Nede i feltet angreb Foliforov for at tage bjergpointene, og Pinot fulgte ham til dørs. Dermed fik han muligheden for at tage fronten ned ad stigningen, hvilket han udnyttede.

 

Da feltet nåede bunden af nedkørslen med 20 kilometer til mål tog Team Sky ansvaret igen, og afstanden lå nu på omkring 1.30. Flere ryttere kom tilbage på nedkørslen, så feltet bestod af omkring 50 mand på dette tidspunkt.

 

Landa og Pozzovivo animerer

Dagens sidste stigning op til målet i Funes ramte Orrico som ene mand i front med 8,7 kilometer til mål. Forspringet var dog ikke på mere end et halv minut, og med en gennemsnitlig stigning på 6,5 % så det ud til at være umuligt.

 

Nede i feltet slog Ian Boswell ud, og Phillip Deignan øgede farten. Det resulterede med det samme i, at Orrico blev hentet efter en dag, hvor han hele tiden var i front. Med fem kilometer tilbage overtog Kenny Elissonde føringsarbejdet. Stigningen var dog ikke særligt stejl på dette stykke, og feltet bestod stadig af omkring 40 mand.

 

Da feltet endeligt ramte et stejlt stykke, angreb Hugh Carthy (Cannondale), og her gik Mikel Landa (Team Sky) og Dario Cataldo (Astana) med. Flere ryttere kom op bagfra, hvilket fik Landa til at angribe kontra. Her var det kun Domenico Pozzovivo (Ag2r) og Cataldo, der gik med. Kort efter blev Astana-rytteren dog sat og hentet af favoritterne.

 

Arbejdet gøres færdigt

Nede i feltet prøvede Thibaut Pinot at angribe, men med det samme gik Geraint Thomas og Michele Scarponi med, og franskmanden stoppede sit angreb igen. I favoritgruppen tog Androni og Cataldo ansvaret efter Pinots angreb, mens Landa og Pozzovivo blev enige i front. Med tre kilometer tilbage var afstanden derfor på 20 sekunder, mens gårsdagens vinder, Rohan Dennis, var sat af.

 

Da feltet kørte ind på de sidste to kilometer, angreb Scarponi men uden held. Formolo prøvede at angribe kontra, men Geraint Thomas lukkede med det samme og kørte forbi ham. Derfor måtte Pinot tage sagen i egen hånd, og han fik Formolo med i sit angreb. De kunne dog ikke lukke til waliseren.

 

Da der resterede 500 meter, fik Thomas kontakt til de to forreste og kørte lige forbi. Han tog dermed etapesejren, mens Landa tog andenpladsen i samme tid. Pozzovivo tog tredjepladsen et par sekunder senere. Dermed fik Sky det perfekte udbytte af dagens hårde arbejde, da Pinot faldt tilbage til de andre favoritter, og Geraint Thomas dermed også tog førertrøjen.

 

SENESTE

Vis valgte

SØNDAG

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk