Tidligere Liège-vinder: Meget kan ske

23. april 2016 13:02Foto: Etixx-QuickStep / Tim De Waele

Daniel Martin går ind til Liège-Bastogne-Liège som en af favoritterne, men løbet kan have mange udfald, så han skal have et vågent øje.

I 2013 sejrede Daniel Martin i Liège-Bastogne-Liège, og året efter havde han gentaget triumfen, hvis det ikke var for et styrt blot få hundrede meter fra målstregen. Nu er Martin klar til igen at tage kampen om sejren op, efter han blev nummer tre i Flèche Wallonne, men han skal være opmærksom på løbets udvikling.

”I Liège-Bastogne-Liège kan der ske så meget i løbet af dagen, så man skal være fleksibel. Man kan måske misse mulighederne,” forklarer Daniel Martin ifølge Cyclingnews.com.

”Det handler om at vente. Det er et så langt og hårdt løb, og man betaler for alle fejl, og de små bider af energi, man kan spare kan hjælpe til den eksplosive finale.”

Da Daniel Martin vandt løbet for tre år siden, kørte han over stregen tre sekunder før Joaquim Rodriguez, og i 2014 angreb han kort før mål, inden han altså styrtede fatalt. Martin har altså selv oplevet, at løbet kan afgøres på mange forskellige måder.

”Man kan måske sige, at man venter til et specifikt moment med at angribe, men måske er det perfekte tidspunkt en kilometer før, og man misser der, fordi man tænker for meget på, hvad man planlagde før løbet,” ekspliciterer den irske Etixx-QuickStep-rytter.

Sidste år blev løbet afgjort i en spurt, hvor Alejandro Valverde vandt foran Julian Alaphilippe, og i år kan løbet måske finde sin afgørelse på en helt ny måde. For første gang er der nemlig inkluderet en brostensstigning.

”Jeg tror ikke, at der er en brostensstigning efter 250 kilometer i selv et løb som Flandern Rundt, så det bliver interessant, men jeg håber bare på, at det ikke bliver et mere negativt løb på grund af det.”

”Efter de tilføjede Roche-aux-Faucons i 2008, angreb ingen på La Redoute. Nu har de tilføjet denne nye stigning, så måske vil ingen angribe på Saint-Nicolas, fordi de tænker på det,” afslutter Daniel Martin.