Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

VM-blog: 4000 meter-holdets - alt for tekniske - vej til medaljer

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

18.02.2015 kl. 09:37 af Jonas Krügermejer Nygaard (Paris, Frankrig).

Jævnligt vil Feltet.dk's reportere i VM-området, Saint Quentin en Yvelines, blogge om stort og småt, med det formål at give det forkromede overblik fra 2015-udgaven af bane-VM.

I dag og de næste fem dage frem køres der bane-VM på de skrå brædder i området Saint Quentin en Yvelines syd for Paris. Og Feltet.dk vil - som vi har for vane - være placeret midt i brændpunktet og levere resultater og reaktioner, i dette tilfælde direkte fra det nybyggede banestadion, Vélodrome National.

 

Som en ekstra service vil vi også jævnligt blogge om stort og småt, så Feltet.dk's læsere kan få det store - og til tider lidt skæve - overblik fra dette års VM i banecykling.

 

Målet vil som oftest være at levere positive nyheder og analyser, og derfor vil vi holde os fra at kommentere på vores tur til det lidt triste forstadshotel i udkanten af Paris. Et hotel, der kun har en enkelt fordel; at det ligger tæt på banestadionet - men langt fra alt andet. Taxachaufførerne var ikke meget for at køre os fra lufthavnen og ud af Paris, men ham, der ville, var så til gengæld rigtig sur og arrogant. Franskmænd ...

 

Med det slået fast, kan vi gå videre til den første VM-blogs egentlige - og meget vigtige - formål. Nemlig at forklare den alt for tekniske vej Danmarks største medaljeaspiranter, 4000 meter-holdet, skal igennem for at hente metal med hjem.

 

Allerede i dag går det løs, når herrerne skal køre den indledende kvalifikation. I går blev det offentliggjort, at omnium-aktuelle Casper Pedersen sidder over. Det betyder, at det bliver Rasmus Quaade, Casper Folsach, Anders Holm og Daniel Hartvig, der indenfor et overskueligt antal timer skal forsøge at placere Danmark i den bedste halvdel af de 16 deltagende hold.

Lykkes det ikke, er det sådan set ganske simpelt for det danske 4000 meter-hold; Så er det slut, de kan pakke og rejse hjem.

 

Vi kan dog godt - selv uden at have de medbragte danskerbriller på - tillade os at forvente en indledende top 8-placering til de danske drenge. Og herfra opstår så kompleksiteten.


Semifinale giver ikke nødvendigvis bronzedyst

Formår Quaade, Folsach, Holm og Hartvig at klemme holdet ind blandt de fire bedste nationer, lever den danske gulddrøm endnu. Så er der nemlig scoret semifinalebilletter. De indløses torsdag, hvor både guld-, sølv- og bronzemedaljerne skal finde sine ejere. I semifinalen møder holdet med den bedste tid fra kvalifikationen dem med fjerdebedste, mens nummer to og tre byder hinanden op til dans. Vinderne mødes i en direkte finaledyst!

 

Det er jo sådan set rimelig simpelt at forstå, og vi krydser af flere grunde fingre for, at det danske 4000 meter-hold tager den direkte vej til finalen. Ikke mindst fordi vi ellers er nødt til at forklare reglerne for, hvordan holdene placeres fra tredje til ottendepladsen.

 

Skulle danskerne komme i semifinalen, men tabe denne, så er tiden altafgørende. Den tid, de to semifinaletabere sætter, bliver nemlig parret med tiderne fra de nationer, der er sluttet imellem nummer fem og otte i kvalifikationen. Det giver en pulje på seks tider, hvorfra nationerne med de to bedste skal kæmpe om bronzemedaljer, mens de to med tredje- og fjerdebedste tid skal køre om femte- sjettepladsen. De to dårligste mødes i en duel om syvende- ottendepladsen.


Med andre ord: Man er ikke sikker på at komme til at køre om bronze, såfremt man i kvalifikationen kører sig i semifinalen. Fra en semifinale kan man med en dårlig tid risikere at ende som VM's nummer otte. Omvendt kan  man score metal uden at have været i semifinalen.
 

Forvirret? Bare rolig. Vi opdaterer direkte fra de indledende kvalifikationer, der køres senere i dag, omkring klokken halv fem. Endelig opsummerer vi dagens resultater i morgendagens VM-blog, hvor vi forhåbentlig kan konkludere at Danmark er videre fra den indledende kvalifikationsrunde.

 

Til slut skal vi lige bringe en lille bonusinformation. Vi er så heldige at dele hotel med det cubanske kvindelandshold. Derfor er I mere end velkomne til at skrive personlige spørgsmål ind til navngivne cubanske kvinderyttere. Vi venter i spænding...

 

Au revoir!

 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk